تبیان، دستیار زندگی
این مهم نیست که پوستتان تا چه حد خشک باشد، پاکسازی شبانه پوست امری ضروری است. پوست حساس صورت شما...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نکات طلایی برای پوست‌های خشک


این مهم نیست که پوستتان تا چه حد خشک باشد، پاکسازی شبانه پوست امری ضروری است. پوست حساس صورت شما در طول فعالیت های روزانه، آغشته به انواع مواد آرایشی، کرم های ضدآفتاب، باکتری های پوستی، سلول های مرده، گردوخاک و چربی می گردد که آنها می توانند با بستن منافذ پوستتان، سبب التهابات پوستی شوند.


سلامت پوست

پاک کننده ها، صابونی و غیر صابونی

پاک کننده های خشن و قوی صابونی می توانند لایه چربی طبیعی پوست صورتتان را از بین ببرند و سبب خشکی، سوزش و التهاب پوستتان شوند.

استفاده از پاک کننده های غیرصابونی که درصد کمی صابون دارند و ضعیف تر هستند، بیشتر توصیه می شود، مگر در مواردی که پوست فرد به شدت چرب باشد که با مشورت پزشک، باید صابون مناسب را استفاده کند.

ویژگی پاک کننده های صابونی

زمانی که شما پوست خشکی دارید، استفاده از یک پاک کننده ملایم با درصدی از مرطوب کننده می تواند بهترین گزینه برای داشتن پوستی نرم و تمیز باشد. اگر بعد از شستشو با مواد پاک کننده، پوستتان خشک، قرمز و یا دچار خارش شد، سعی کنید محصولی دیگر را امتحان کنید و چه بهتر که با پزشک مشورت کنید.

معایب برخی از پاک کننده ها

علاوه بر اینکه درصد صابون پاک کننده ها باید کم باشد، بهتر است از محصولی استفاده شود که عاری از هر نوع اسانس و عطر، یا مواد شیمیایی و الکل باشد. تا حد ممکن از صابون های ضدباکتری و یا صابون های دارای حاوی اسیدگلیکولیک که خاصیت لایه برداری دارند استفاده نکنید، زیرا سبب خشکی شدید پوست‌تان می گردند.

آب و پوست های خشک

بر اساس تحقیقات، 4 دقیقه ماندن زیر دوش آب گرم می‌تواند کل لایه چربی محافظ پوست را از بین ببرد که استفاده از صابون و محلول‌های شوینده نیز این وضعیت را وخیم‌تر کرده و پوست را شکننده‌تر و تحریک پذیرتر می‌کند.

توصیه می شود هنگام استحمام از آب ولرم و محلول‌های شوینده ملایم استفاده شود

همیشه در حمام را بسته نگه دارید، این کار به مرطوب نگه داشتن حمام و رطوبت پوستتان کمک خواهد کرد.

راحتی از لایه برداری (اسکراب) پوست

یک خبر خوب: اگر شما پوستی خشک دارید، دیگر خیالتان از بابت لایه برداری و خرید کرم های مختلف و مالش روزانه پوست راحت است. ماساژ و لایه برداری، پوست شما را تحریک می کند، حتی استفاده از لیف ها و اسفنج های زبر نیز برای شما مضر خواهد بود. بهترین راه برای شستن صورتتان، همان راحت ترین راه یعنی شستن با دست ها است.

خیس کردن دست ها و صورت با آب ولرم

از آنجا که شما باید با دستهای‌تان کار کنید، اول آنها را بشویید. سپس دست ها و صورت خود را با آب ولرم مرطوب و خیس کنید. نگران این نباشید که آیا آب برای خوب کف کردن صابون یا شوینده تان کافی است یا نه، زیرا هدف شما داشتن پوستی نرم و انعطاف پذیر است، نه پوستی که هنگام شستن جیرجیر کند.

مرطوب کننده پوست

گام بعدی استفاده از پاک کننده مناسب صورت

بعد از اینکه صورتتان را با آب مرطوب کردید، مقداری از پاک کننده مناسب پوستتان را در کف دستتان بریزید. سپس به آرامی روی صورت بمالید و با نوک انگشتان و حرکات دایره وار ماساژ دهید، اما مراقب اطراف چشمتان باشید که این نواحی را ماساژ ندهید، حتی به آرامی! زیرا در دراز مدت سبب زود چروک شدن پوست این نواحی می شود.

دستکاری صورت ممنوع!

هیچگاه سعی نکنید صورتتان را بدون آب و به صورت خشک پاک کنید، زیرا کشیدن حوله یا پد روی صورتتان سبب تحریک و التهابات پوستی می شود. در عوض برای تمیز کردن چربی اضافی پوستتان می‌توانید صورت خود را ابتدا با آب شستشو دهید و سپس با یک حوله ی پنبه ای تمیز و یا لیف های مخصوص صورت، به آرامی تمیز کنید.

لایه برداری آسان

لایه برداری سبب از بین رفتن سلول های مرده پوست می شود و اجازه می دهد که مرطوب کننده ها بهتر به پوستتان نفوذ کنند. اما مالش پوست به وسیله اسکراب ها خشکی پوستتان را تشدید خواهند کرد و سبب پوسته پوسته شدن پوستتان می شوند. بنابراین فقط لایه برداری توسط لیف های مخصوص با دانه های مصنوعی به پوستتان آسیب نمی رسانند. لایه برداری هیچگاه نباید سبب آسیب ولو جزئی در پوستتان شود، در غیر این صورت از لایه بردارهای خفیف تری استفده کنید.

مرطوب کردن، مرطوب کردن، مرطوب کردن

مرطوب کننده ها علاوه بر این که پوستتان را مرطوب نگه می دارند، سبب آبرسانی مناسب نیز می شوند. استفاده از مرطوب کننده مناسب، دو یا سه بار در طول روز امری ضروری است. طریقه ی درست استفاده از مرطوب کننده ها هم به این صورت است که بعد از شستشوی صبح و شب پوست خود، به مدت 3 دقیقه مرطوب کننده را روی پوستتان بمالید تا کاملا جذب پوستتان شود. به علاوه فراموش نکنید که در طول روز هم از مرطوب کننده استفاده کنید.

باد سرد تاثیر زیادی در خشک کردن پوست دارد. بنابراین در روزهای سرد، صورت و دست خود را حتی الامکان با شال و دستکش بپوشانید

ویژگی یک مرطوب کننده خوب

اولین مشخصه یک مرطوب کننده خوب این است که موقع مصرف با کمی ماساژ، جذب پوست شود.

دومین ویژگی مرطوب کننده مناسب این است که سریعاً بعد از شستشو پاک شود.

به یاد داشته باشید که قیمت بالاتر، نشان دهنده بهتر بودن مرطوب کننده نیست.

معایب برخی از مرطوب کننده ها

برای پوست های خشک که معمولا حساس هم هستند، بهتر است از مرطوب کننده های حاوی اسانس و عطر استفاده نکنید. همچنین قبل از استفاده از مرطوب کننده بر روی پوست صورتتان، ابتدا چند روز آن را بر روی پوست ساعد دستتان امتحان کنید. اگر هیچ کدام از علایم حساسیت مانند خارش، قرمزی و سوزش را نشان نداد، با خیال راحت آن را مصرف کنید.

در صورت ایجاد حساسیت یا خارش، فرد باید از مرطوب کننده هایی که فاقد مواد حساسیت زا هستند و اصطلاحاً به آنها هیپوآلرژیک می گویند، استفاده کند.

نکات لازم

کسانی که پوست خشک دارند باید چند نکته ساده را به یاد داشته باشند :

- دستگاه های بخور گرم و سرد می توانند به رفع خشکی هوای خانه کمک کنند. البته ساده ترین و کم خرج ترین راه مرطوب کردن هوا در زمستان آن است که قابلمه ای از آب را بر روی بخاری یا رادیاتور شوفاژ قرار دهید.

- موقع دوش گرفتن به جای آب داغ، از آب ولرم استفاده کنید. آب داغ، مواد چربی را که به حفظ آب پوست کمک می کنند از بین می برد. می توانید از روغن حمام به عنوان مرطوب کننده  استفاده کنید. مثلا یک قاشق از آن را در دو فنجان آب گرم حل کرده و بعد از دوش گرفتن ، روی پوست خود بمالید.

- بعد از دوش گرفتن یا شستن صورت به جای آن که برای خشک کردن پوست، حوله را روی آن بکشید ، حوله را روی پوست گذاشته و بردارید.

- از صابون های ملایم استفاده کنید.

- لباس های راحت و کمی گشاد بپوشید.

- باد سرد تاثیر زیادی در خشک کردن پوست دارد. بنابراین در روزهای سرد، صورت و دست خود را حتی الامکان با شال و دستکش بپوشانید.

- اثرات مضر نور آفتاب بر روی پوست، در اینجا هم خود را نشان می دهد، زیرا پوستی که مکررا در معرض تابش نور آفتاب قرار می گیرد، نازک شده و توانایی کمتری در حفظ رطوبت خواهد داشت.

فرآوری : زهره لطیفی

بخش سلامت تبیان


منابع:

مجله پزشکی مادر

سایت دکتر علیرضا واعظ شوشتری – متخصص پوست و مو و زیبایی

سایت دکتر فرشید دبیرزاده – متخصص پوست و مو و زیبایی

سلامت نیوز

مطالب مرتبط:

خشكی و خارش پوست در زمستان

خارش‌ زمستانی‌ (اگزمای‌ خشک‌)

عوامل خشکی پوست در زمستان

سرما و خشکی دست ها

خشکی پوست در هوای سرد

پوست‌های شکننده، مشکل زمستانی

مراقبت از پوست در فصل زمستان

خشکی پوست، چرا؟

چرا پوست خشک می شود؟

پوستم خشک است، چرا؟

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.