تبیان، دستیار زندگی
هدف از نوشتن این مطلب آشنا نمودن شما عزیزان با ماهیچه ها یا همان عضلات، ساختار و نحوه عملکرد آنها می باشد. ...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

عضله ها

هدف از نوشتن این مطلب آشنا نمودن شما عزیزان با ماهیچه ها یا همان عضلات، ساختار و نحوه عملکرد آن ها می باشد. همان گونه که در مطالب مرتبط قبلی نیز توضیح دادیم این مطلب به صورتی تهیه شده که برای عموم مردم قابل استفاده باشد، لذا سعی شده به صورت کاملاً ساده و قابل درک نوشته شود. شما عزیزان در صورتی که به این مطلب علاقه دارید و دوست دارید اطلاعات کامل تری در این زمینه به دست آورید، کافی است این امر را از طریق بخش نظرات که در زیر همین صفحه آورده شده است به گوش ما برسانید تا ما نیز مطالب تخصصی تر و کامل تری در این زمینه برای شما عزیزان تولید نموده و بر روی سایت قرار دهیم.

تمام حرکات بدن از دویدن تا تنفس توسط عضلات انجام می گیرند. عضلات از سلول های خاصی ساخته می شوند. این سلول ها امکان منقبض شدن دارند، یعنی می توانند کوچک شوند. فرمان انقباض توسط پالس هایی که از سیستم عصبی و از مغز به آن ها می رسد صادر می شود. اصولاً  می توان عضلات را به 3 دسته تقسیم نمود.

عضلات استخوانی که وظیفه حرکت دادن استخوان ها را دارند این عضلات در مفاصل به استخوان ها توسط تاندون ها متصل می شوند.

عضلات صاف در دیواره اعضای توخالی بدن مانند روده ، مثانه و رگ های خونی وجود دارند.

عضله قلب (کاردیاک) تنها در دیواره قلب وجود دارد و همیشه بدون استراحت وظیفه پمپ کردن خون را دارد. این عضله به صورت خودکار منقبض می شود هر چند که فرمان مغز سرعت آن را با توجه به وضعیت بدن تنظیم می کند.

عضلات حدود 40 درصد وزن بدن راتشکیل می دهند و با پوشاندن سطح استخوان ها به بدن حالت می دهند. عضلات به صورت چند لایه در سطح بدن وجود دارند. عضلات سطحی زیر پوست وجود دارند و لایه های عضلانی زیر خود را می پوشانند. برخی عضلات مانند تسمه تخت، برخی در بخش میانی دارای تحدب و برخی نیز به صورت صفحه ای می باشند. اکثر عضلات دارای یک اسم لاتین می باشند که مربوط به فرم، مکان و حرکت آن ها می باشد.

عضله ها

 در شکل فوق نقاط نشان داده شده عبارتنداز:

1- Sternocleidomastoid : سر را حرکت می دهد.

2- Pectoralis major : بازوها را حرکت می دهد.

3- Quadrice ps femoris : زانو را صاف می کنند.

4- Tibialis anterior  : پا را در هنگام راه رفتن بالا می کشد.

جفت بودن عضلات هر عضله می تواند استخوان مربوط به خود را تنها در یک جهت حرکت دهد. برای حرکت استخوان در جهت عکس به یک عضله دیگر  نیاز می باشد. دلیل این که معمولاً عضلات به صورت جفت جفت می باشند، نیز همین امر می باشد. به عنوان مثال به عضلات بازو دقت کنید. عضله روی بازو وظیفه جمع کردن و عضله زیر (پشت) بازو،  وظیفه باز کردن آرنج را بر عهده دارند.

در شکل بالا می توانید عضله پشت بازو  که وظیفه باز کردن دست را دارد.  عضله جلو بازو  که دست را جمع می کند.

در واقع بیش از 640 عضله استخوانی در حرکت بدن و حفظ تعادل آن نقش دارند.

عضله ها

صورت اگر دقت کرده باشید حالات صورت برای تمام مردم و برای گویش های مختلف یکسان می باشد. این حالت ها به 3 دسته کلی غم، شادی و تعجب تقسیم می شوند حالات صورت توسط بیش از 30 عضله صورت و گردن ایجاد می شوند. این عضلات به جای استخوان، پوست را تکان می دهند. تولید حرارت در عکس حرارتی رو به رو، رنگ های روشن نواحی با بیشترین میزان تلفات حرارت را نشان می دهند. عضلات گلوکوز می سوزانند و حرارت تولید می کنند. این حرارت توسط خون در بدن پخش می شود و دمای بدن را  c °37 نگه می دارد. هر چه عضلات بیشتر کار کنند بیشتر حرارت تولید می کنند. برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد، بخشی از حرارت توسط رگ های خونی پوست دفع می شوند.

عضلات از سلول هایی به نام فیبر ساخته می شوند. شکل و اندازه این فیبرها به نوع عضله بستگی دارند. فیبرهای استوانه ای عضلات استخوانی می توانند تا 30 سانتی متر طول داشته باشند. در عضلات صاف، فیبرها به آرامی منقبض می شوند. فیبر عضله قلب تنها در دیواره قلب یافت می شوند و روزانه حدود 100.000 بار منقبض می شوند. شکل فوق فیبر عضلات استخوانی را نشان می دهد. شکل فوق فیبر عضلات صاف را نشان می دهد. شکل فوق فیبر عضلات قلب را نشان می دهد.


 مرگز یادگیری سایت تبیان - تهیه: پوریا میرعشقی

تنظیم: مریم فروزان کیا