تبیان، دستیار زندگی
دیدن خطوط چین و چروک روی صورت در آینه شاید برای خیلی‌ ها منظره غم‌ انگیزی باشد. بیشتر آدم ‌ها حساسیت...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

روش ‌های رفع چین و چروک چهره

چین و چروک


دیدن خطوط چین و چروک روی صورت در آینه شاید برای خیلی‌ ها منظره غم‌ انگیزی باشد. بیشتر آدم ‌ها حساسیت ویژه‌ ای نسبت به پوست خود، به خصوص پوست صورت شان دارند. با وجود همه مراقبت ‌ها و روش‌ هایی که برای جلوگیری از بروز چین و چروک‌ در پوست وجود دارد، پیری فرآیند ناگزیری است.


برای برطرف کردن چروک‌ های عمقی، ابتدا به کمک روش ‌های جراحی یا لیزرهای مخصوص یا رادیوفریکوئنسی، فرآیند جوان‌ سازی روی کل پوست انجام شده و سپس برای پرکردن خطوط ذکرشده از ترکیبات پرکننده یا تزریق فیبروبلاست استفاده می‌ شود که در زیر شرح مختصری از روش های جدید جوان‌ سازی مطرح می‌ شود.

تزریق سلول ‌های فیبروبلاست در جوان ‌سازی پوست

این روش که به آن سلول‌ درمانی گفته می ‌شود، به کمک فناوری جدیدی صورت می ‌گیرد که اساس آن، جایگزینی سلول‌ های دچار اختلال عملکرد با سلول‌ های سالم است. این سلول‌ ها پس از ورود به بدن تمایز یافته و به سلول‌ های اختصاصی همان بافت تبدیل می ‌شوند.

از این خاصیت در درمان چین و چروک صورت استفاده می ‌شود. در این روش، ابتدا قسمت کوچکی از پوست پشت گوش یا بینی (حدود 3 تا 4 میلی ‌مترمربع) را پس از بی ‌حسی برمی ‌داریم و به محیط کشت اختصاصی انتقال می ‌دهیم.

در این مرحله، سلول‌ های فیبروبلاست ‌ها استخراج و تکثیر می ‌شوند. سپس 3 تزریق با فواصل 2 هفته ‌ای انجام می ‌شود. سلول‌ های بنیادی تزریق شده شروع به تولید کلاژن می ‌کنند که ماده اصلی پوست است و می ‌تواند چروک‌ ها را برطرف کند و ظاهر جدیدی به چهره شما بدهد.

رادیوفرکوئنسی، روشی مطمئن، اثربخش و غیرتهاجمی در رفع چین و چروک ‌های صورت و بازگرداندن جوانی و قوام طبیعی به پوست و رفع چاقی ‌‌هایی موضعی است.

لایه‌ برداری بخش فوقانی پوست (میکرودرم ابریژن)

در این روش دستگاه‌ های خاص با فشار تنظیم شده ‌ای با سطح پوست در تماس قرار می‌ گیرند و ایجاد تراش بسیار سطحی در لایه‌ های فوقانی شاخی پوست می ‌کنند. در ضمن یک مکش نیز روی پوست انجام می ‌شود که سبب جمع شدن کریستال ‌ها از سطح پوست و همچنین بهتر شدن جریان خون به منطقه و فعال شدن سلول ‌های فیبروبلاست و ترمیم و طراوت پوست خواهد شد.

امواج رادیویی (رادیوفرکوئنسی) و لیزرهای مخصوص

رادیوفرکوئنسی، روشی مطمئن، اثربخش و غیرتهاجمی در رفع چین و چروک ‌های صورت و بازگرداندن جوانی و قوام طبیعی به پوست و رفع چاقی ‌‌هایی موضعی است.

روش رادیوفرکوئنسی، جوان‌ سازی را در تمام مناطق صورت، گردن و غبغب به‌ طور یکنواخت انجام می ‌دهد، پس بهتر است پیش از انجام هر کار دیگر ابتدا به وسیله‌ این دستگاه سن پوستی فرد کاهش یابد، سپس در صورت لزوم در مناطق مورد نیاز تزریق بوتاکس یا ژل انجام شود. حین درمان، گرمای کنترل ‌شده به لایه داخلی پوست بدون صدمه به لایه‌ های رویی و اپیدرم داده می‌ شود که باعث می ‌شود کلاژن ‌سازی در پوست فرد تحریک شود.

تعداد جلسات مورد نیاز برای صورت، 4 دوره درمان با فواصل 3 تا 4 هفته است و برای افراد بالای 45 سال هر 6 ماه به صورت نگه‌ دارنده یک بار انجام می‌ شود. به طور کلی مواد پرکننده را می ‌توان به 3 دسته تقسیم کرد:

1) مواد صناعی:

در میان این مواد می‌ توان به شکلی از سیلیکون مایع پالایش شده اشاره کرد که تا 30 سال استفاده می ‌شد، اما مشکلات متعدد، از جمله بروز واکنش حساسیتی به توقف استفاده از آن منجر شد.

2) مواد با منشا حیوانی

3) مواد پرکننده با منشا انسانی

در میان این مواد می ‌توان به چربی، کلاژن خود فرد و تزریق فیبروبلاست کشت داده خویش ‌سازگار اشاره کرد. تزریق چربی مستلزم جراحی و استخراج بافت چربی از شکم است و دوام آن چند ماه است.

اسید هیالورونیک نیز یک ماده طبیعی با توانایی ترمیم چروک ‌ها (از متوسط تا شدید) است که در همه بافت‌ های انسان و حیوان یافت می ‌شود و زیست سازگار است.

بخش تغذیه و سلامت تبیان


منبع:

دکتر محمدعلی نیلفروش‌ زاده- متخصص پوست و مو- رئیس مرکز تحقیقات پوست و سالک

هفته نامه سلامت

اگر می خواهید با پزشکان سایت مشورت کنید، اینجا را کلیک کنید.

برای شرکت در بحث های انجمن سایت مرتبط با بهداشت و سلامت، اینجا را کلیک کنید.

مطالب مرتبط:

پنج راز جوانی پوست

جوان‌سازی پوست بدون جراحی

درمان چروک صورت با بوتاکس و ژل

مراقب پوست گردن تان باشید

پوستی نرم و بدون چروک

درمان چین و چروک پوست

عوامل ایجاد چین و چروک پوست

علل پیدایش پیری زودرس در پوست(1) و (2)

«پیر پوستی» چرا؟

تغییرات پوست در یائسگى

علل ایجاد چروک صورت و راه های درمان آن

بعضی از مواد غذایی مانع از پیری زودرس می‌شوند

پوستى بدون چروك با ده ماده غذایى

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.