تبیان، دستیار زندگی
در این مطلب قصد داریم شما را با نرم افزارهایی که در نقشه کشی سازه استفاده می شوند...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

معرفی نرم افزارهای نقشه کشی سازه

در این مطلب قصد داریم شما را با نرم افزارهایی که در نقشه کشی سازه استفاده می شوند، آشنا کنیم.

به طور کلی در بخش سازه، دو مدل نرم افزار وجود دارد که یک مدل آن برای طراحی و تحلیل سازه ها و مدل دیگر برای نقشه کشی آن ها برنامه ریزی شده است. قبلا نرم افزار تحلیل سازه را آموزش داده ایم. اکنون می خواهیم به آموزش نرم افزار نقشه کشی سازه ها بپردازیم.

معرفی نرم افزارهای نقشه کشی سازه

1- Autocad: در حال حاضر این نرم افزار برای مهندسان مکانیک، ساخت و تولید، هوا فضا، عمران، معماری و... جزء مهم ترین نرم افزارها محسوب می شود. همچنین در اکثر مراکز دانشگاهی و آموزشی، این نرم افزار برای تدریس دروس نقشه کشی به کار می رود.

قابلیتی که این نرم افزار را از سایر نرم افزارها متمایز می کند، گسترده وسیع دستورهای ترسیمی و ویرایشی آن است که می توان آن ها را از طریق کلیک روی آیکن یا تایپ دستور اجرا کرده، تایپ دستور به کاربر این امکان را می دهد که در صورت پیدا نکردن آیکن مربوط، آن را از طریق خط فرمان به اجرا درآورد. امروزه در بازار پر رقابت نرم افزارهای طراحی، Autocad رقبای قدرتمندی دارد که بعضی از آن ها را در قسمت های بعدی ذکر می کنیم.

معرفی نرم افزارهای نقشه کشی سازه

2- CAtiA : این نرم افزار از سال 1981 توسط شرکت Dassault عرضه شده است یا نرم افزارهای pro/Engineer که در اواسط 1980 توسط شرکت parametric tednology corporation ارائه شد پس از ویرایش 2002 به بعد به نام mild fire معروف شده است. نرم افزار microstation که از سال 1980 توسط شرکت Bentley systems تولید می شود، نرم افزار vector works که نام ابتدایی آن minicad بود که سال 1985 توسط شرکت Diehl عرضه شد و در حال حاضر شرکت nemetschek آن را تولید می کند.

نرم افزار Archicad که از سال 1982 توسط شرکت Graphisoft تولید می شود. نرم افزار solid works از سال 1995 تولید می شود و در حال حاضر امتیاز آن متعلق به شرکت Dassault systems است و همچنین نرم افزار solid Edge که از سال 1998 توسط شرکت UGS در حال حاضر siemensplm software عرضه می شود.

معرفی نرم افزارهای نقشه کشی سازه

در واقع این ها تمامی نرم افزارهایی بود که می توان از آن ها به عنوان نقشه کشی سازه استفاده کرد ولی راحت ترین و ساده ترین نرم افزار نقشه کشی همان Autocad می باشد که در حال حاضر نیز Autocad2010 یکی از جدیدترین سری های آن می باشد.

شما عزیزان می توانید با استفاده از نرم افزارهای تحلیل و نقشه کشی سازه های ماکارونی پروژه طراحی و ساخت پل ماکارونی را انجام دهید.

بخش پژوهش های دانش آموزی سایت تبیان - تهیه: میثم رفیعی

تنظیم: فاطمه گودرزی