مصاحبه با مخترع الياف ضد نفوذ امواج موبايل
واقعيت اين است كه درباره مضرات استفاده بيش از حد از تلفن همراه، بسيار نوشته شده است. ولي هشدارها جدي گرفته نميشوند و در رفتار عموم مردم تاثير چنداني نميگذارد.
مدتي قبل، در رسانهها، نام يک ايراني به عنوان مخترع الياف ضد نفوذ امواج موبايل (Ewall) مطرح شد. نام او علي جاسب بود. مردي که تقريباً تمامي رسانههاي آلماني مانند راديو HR1 و HR3، روزنامه صبح برلين، تت زد، Best Best، راديو انرژي، تلويزيون بايرن و ... با او مصاحبه کرده بودند.
ميخواستيم با او درباره اختراعش صحبت كنيم. خوشبختانه در ايران بود. در اولين تماس با او فهميديم قضيه ميتواند مهمتر از اين ها باشد. علي جاسب يك پژوهش گر حرفهاي در موضوع تشعشعات تلفن همراه است و طبيعتا به خاطر اختراع کيفي که 9999/99 درصد از امواج مضر موبايل را ميگيرد، نشان می دهد سالها درباره مضرات اين امواج مطالعه كرده است.
اصلا چطور ايده ساخت پارچه ی ضد نفوذ امواج الکترومغناطيسي موبايل به ذهن شما رسيد؟
من هم مثل بقيه جوانان که علاقهمند به موبايل هستند، از ابتداييترين سيستمها و گوشيهايي که به بازار می آمد، استفاده می کردم. اگر خاطرتان باشد، اولين گوشيهاي موبايل بسيار بزرگ بودند، خود گوشي 40 سانتي متر بود و آنتن 20 سانتيمتري داشت.
بعد از مدتي متوجه شدم هنگامي که با موبايل صحبت ميکنم، سر يا چشمهايم درد ميگيرند. اين مسأله را با چند نفر از اساتيد و دوستان هم دانشگاهي ام در ميان گذاشتم و تحقيقات وسيعي را درباره امواج الکترومغناطيسي در گستره (range) امواج موبايل و زيانهاي آن براي انسان، شروع کردم.
در طی تحقيقات يکي از پروژههاي ناسا توجهم را جلب كرد. ناسا تمامي ماهوارهها يا ايستگاههاي فضايي اش را براي جلوگيري از نفوذ امواج الکترومغناطيسي که در فضا هستند و ايجاد خرابي و اختلال در سيستمهاي کامپيوتريشان، با پوشش خاصي ميپوشاند که ترکيبي از نقره در آن ديده ميشود.
دسترسی به فرمول آن عايق امکان پذیر نبود و ناسا آن را در دسته اسناد محرمانهاش قرار داده بود. من به اين فکر افتادم که براي جلوگيري از نفوذ امواج الکترومغناطيس در انسانها چه ميشود کرد. در واقع ايده ی ساخت چنين عايقي در آن زمان به فکر من رسيد و در نهايت اختراعم را در ماه مارس سال 2007 در آلمان به ثبت رساندم.
پوشش عايقي اختراع شما از چيست؟
من با استفاده از فن آوري نانو، يک پوشش نانو سيلور (لايه ظريفي از نقره) را به الياف بافتني تزريق کردهام که اين نوع پارچه از نفوذ امواج الکترومغناطيسي جلوگيري ميکند. به همين خاطر نامش را "اي وال (e-wall)" به معناي "ديوار الکترو مغناطيسي" است، گذاشتم.
اين پوشش چه ميزان از امواج را جذب ميکند؟
شايد باورتان نشود. 9999/99 درصد از امواج را ميگيرد.
دقت رقم را چگونه به دست آورديد؟
من اختراعم را در آلمان ثبت کردهام و آزمايشات کيفي آن توسط موسسه تحقيقات راداري و الکترومغناطيسي (وابسته به ارتش آلمان) انجام شده است که يکي از قويترين مراکز تحقيقات الکترومغناطيسي مجهز به دستگاههاي بسيار دقيق است.
رقم 9999/99 نشان ميدهد که اين کيف از هر 10 هزار يونيتي که با آن برخورد ميکند، تنها يک يونيت را عبور ميدهد.
آیا شما معتقد هستيد امواج موبايل براي انسان اين قدر مضر است كه به خاطرش اين همه سال وقت گذاشتيد؟
بله. بسيار زياد. اگر خطرناک نبود پس چرا در آلمان در جاهايي که آنتنهاي BTS نصب ميشود، قيمت خانههايي که در معرض آن هستند تا 25 درصد کاهش مييابد؟ در سال 2004، 500 دانشمند آلماني نامهاي را به نخست وزير وقت آلمان (گرهارد شرودر) بدين مضمون نوشتند که: "چرا شما اجازه ميدهيد آنتنهاي BTS در نزديکي خانه شهروندان نصب شود، در حاليكه همه از مضرات آن آگاهي دارند؟ چرا شما بچه و خانواده خود را در معرض امواج موبايل قرار نميدهيد؟ مگر شما نميدانيد که اين امواج سرطان زا هستند؟"
اثرات مضر موبایل برای سلامتی بدن که تا کنون شناخته شده اند، شامل موارد زیر است:
سرطان زا بودن، ضعيف شدن سيستم دفاعي بدن، کاهش قدت باروری و قواي جنسي در آقايان، افزایش احتمال ابتلا به بيماريهاي آلزايمر و پارکينسون، تغییر ساختار آنزیمی بزاق دهان، تأثيرات منفي بر روي خون و ادرار، تغيير عملکرد جذب مواد معدني در بدن و افزایش سرعت گسترش تومورها.
آیا ثابت شده كه امواج موبايل سرطان زا هستند؟
بله. سرطان زا بودن اين امواج ثابت شده است. تحقيقات زيادي در اينباره صورت گرفته است، البته گاهي هم بعضی از آنها به نتيجه خاصي نرسيده است. اما هيچ تحقيقي ثابت نکرده که اين امواج سرطانزا نيستند.
موضوع اين است كه سود تجاري باعث ميشود خيلي از اين تحقيقات ناديده گرفته شوند. درست مثل سيگار كه مدتها طول كشيد تا همه فهميدند چه مضراتي دارد. تازه با اين كه فهميدهاند، ميبينيد كه باز هم سیگار ميكشند. موبايل هم مثل سيگار، علاوه بر سرطان زا بودن مشکلات عديده ديگري براي انسان دارد.
مثلاً چه مضراتی؟
آن قدر ضرر دارد که براي شرح تمامي آنها بايد چند جلد کتاب نوشت. ولي اگر بخواهيم چند خطر مهم آن را معرفي کنيم؛ اول اينکه سلولهاي بدن انسان در گستره 10 تا 1000 هرتز با يکديگر ارتباط برقرار ميکنند، اکثر موبايلها نيز در گستره 270 تا 1800 هرتز ارتباط برقرار ميکنند.
ميبينيد که گستره امواج الکترومغناطيسي موبايل با سيستم ارتباط بين سلولي انسان همپوشاني دارد و اين مسأله باعث ايجاد اختلالات جبرانناپذيري به بدن ميشود، مانند ضعيف شدن سيستم دفاعي بدن.
همچنين ثابت شده كه اين امواج تأثير بدي در باروري مردان دارد، زيرا اسپرمها را ميکشد و باعث کاهش قواي جنسي آقايان ميشود، مخصوصاً در کساني که موبايل را به کمرشان ميبندند. من فکر کنم با وجود استفاده زياد آقايان از موبايل، در 50 سال آينده خيلي از آنها نابارور شوند يا حداقل تواناييهاي جنسيشان کاهش يابد.
به نظر شما مهم ترين مشکل موبايل براي انسان چيست؟
موبایل سرطان زاست. تحقيقات موجهي در اين مورد توسط دانشمندان صورت گرفته که اين مسأله را اثبات ميکند و در بسياري از روزنامههاي آلمان نيز اين مسأله گفته شد.
علاوه بر آن احتمال ابتلا به بيماريهاي آلزايمر و پارکينسون را هم افزايش ميدهد. حتي تحقيقات جديد نشان داده اند که اگر شخصی 2 دقيقه با موبايل صحبت کند، ساختار آنزیمی بزاق دهانش کلا تغيير ميکند. علاوه بر اين، تأثيرات منفي بر روي خون و ادرار دارد.
ميدانهاي الکترومغناطيسي به ويژه آنهايي که در گستره فرکانس بدن هستند، باعث تغيير عملکرد جذب مواد معدني در بدن ميشوند و سرعت گسترش تومورها را افزايش ميدهند.
ميگوييد تأثير امواج موبايل در اين حد زياد است، ولي عجيب نيست كه مراجع رسمي و دولتها خيلي به اين مسأله توجه نميكنند؟
اينطور هم نيست كه اصلا توجه نكنند. گفتم كه هنوز همه ی افراد نسبت به این مسأله روشن نشدهاند. ببينيد، هر 004/0 ثانيه اين امواج به بدن ما برخورد کرده و از آن عبور ميکنند. حال شما اگر يک روز موبايل را با خود حمل کنيد حساب کنيد چند بار در معرض آنها قرار ميگيريد؟ اين ها تحقيقات مستند است.
ادامه دارد.....
(منبع: تبیان)