تعداد بازدید : 292755
تعداد نوشته ها : 64
تعداد نظرات : 49
دکتر بابک کاتب و دکتر بهنام بدیعی، پژوهشگران ایرانی مرکز پزشکی «شهر امید» در کالیفرنیا موفق به ابداع بینی الکترونیک با قابلیت تشخیص تومورهای مغزی و درمان آنها شدند.
این دو محقق با همکاری ناسا، بینی الکترونیک را با هدف شناسایی نشتیهای بسیار اندک آمنیوم در شاتلها طراحی کرده بودند که به زودی این وسیله در اختیار جراحان برای کمک به جراحی بیماران سرطانی قرار خواهد گرفت.
بینی الکترونیک بر اساس نوارهای پلیمری ساخته شده که رسانایی الکتریکی آنها در هنگام برخورد با مواد مختلف تغییر میکند. به گفته این دو محقق ایرانی از این وسیله که در ساخت آن از فنآوری نانو استفاده شده، میتوان به عنوان یک شناساگر حساس برای تشخیص ترکیبات خاصی که از سلولهای سرطانی تولید می شود استفاده کرد. دکتر بدیعی مدیر بخش جراحی اعصاب در مرکز تحقیق و درمان سرطان «شهر امید»میگوید: در صورتی که فناوری نانو به شکلی موثر از قابلیت به کارگیری در درمان تومورهای مغزی برخوردار باشد، میتوان از آن در درمان سکته، ضایعات و سایر بیماریهای تحلیل برنده مغزی استفاده کرد. این دانشگر ایرانی افزود: من بسیار امیدوارم که این روش استفاده از فنآوری نانو در این زمینه کارایی داشته باشد. به گزارش ایسنا، وی با اشاره به این که نانولولهها در آزمایش روی موشها در سلولهای مغزی حالت سمی ایجاد نکرده و روند تکثیر سلولها را تغییر نمیدهند، ابراز امیدواری کرد که آزمایش این شیوه بر روی نمونههای انسانی از حدود پنج سال دیگر آغاز شود. البته گفته میشود که استفاده از چنین ابزاری در بافتهای بسیار ضخیم تومورها هنوز ممکن نیست اما احتمال پیشرفته شدن آن برای انجام چنین جراحیهایی نیز ادامه دارد. دکتر کاتب اظهار داشت: در حال حاضر از این بینی خاص برای تشخیص صحیح سرطان ریه و دیابت در بیماران استفاده میشود. این دو محقق برجسته ایرانی معتقدند که وسیله ابداعی را میتوان در ساخت سیستمهای بسیار پیشرفته تر تصویر برداری مغزی با وضوح بسیار بالا و در لحظه استفاده کرد به طوری که بتواند مستقیما روی نقطه سرطانی را نشان دهد. در این پروژه، گروه سیستمهای نانو و میکرو در JPL ناسا، لولههای کربنی ظریف، سیلندری و چند دیواره مورد نیاز پژوهشگران مرکز سرطان شهر امید را تولید کردهاند.
منبع:women.gov.ir