دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 21403
تعداد نوشته ها : 1
تعداد نظرات : 1
Rss
طراح قالب

حتما تمام مقاله را تا آخر و با دقت بخوانید و بعد وارد مرحله‏ی عملی شوید

 

 

حتما تا به حال واژه‏ی اورکلاک (OverClock) را شنیده‏اید. کاربران همیشه به دنبال پیدا کردن راهی برای افزایش کارایی سیستم خود هستند. ساده‏ترین و بی‏دردسرترین راه برای این کار عوض کردن قطعات است. این راه اگرچه ساده‏ترین راه است ولی پرهزینه است. روش دیگری که معمولا کاربران حرفه‏ای از آن استفاده می‏کنند افزایش فرکانس کاری برخی از قطعات مثل پردازنده‏ی مرکزی (CPU) و حافظه‏ی اصلی (RAM) و کارت گرافیکی (Graphic Card or VGA) است.

 

و اما توضیح مفاهیم پایه : (خیلی خلاصه و ساده می‏نویسم)

 

FSB و یا HT: که سرعت برقراری ارتباط CPU و مادربورد (یا در واقع پل شمالی) را نشان می دهد. (چون CPUهای Intel در حالت Quad کار می‏کنند فرکانس مسیر آنها در کل چهار برابر FSB است. مثلا 200MHz*4=800MHz)

 

HT مخفف HyperTransport و FSB مخفف Front Side Bus است.

 

ضریب پردازنده (CPU Multiplier یا CPU Clock Ratio) : ضریبی است که در FSB ضرب می‏شود و فرکانس اصلی CPU به دست می‏آید.

 

ضریب حافظه (RAM Multiplier یا RAM Clock Ratio) : ضریبی است که در FSB ضرب می‏شود و فرکانس کاری رم به دست می‏آید.(البته فقط برای پلت فرم Intel برای AMD فرکانس رم از روش دیگری محاسبه می‏شود)

 

North Bridge : یا همان پل شمالی که با CPU در ارتباط است. در واقع پل شمالی همان چیپست اصلی مادربورد است.

 

VCore : ولتاژ CPU را نشان می‏دهد.

 

DDR Voltage : ولتاژ رم را نشان می‏دهد.

 

PCI-E Frequency : سرعت برقراری ارتباط کارت گرافیک و مادربورد را نشان می‏دهد. (البته در مادربورد های قدیمی AGP Frequency)

 

زمان تأخیر رم (RAM Timing) : بدون توضیح اضافه زمان پاسخگویی رم.

 

 

عملیات OverClock برای  CPUو RAM

 

سرعت یک CPU از حاصل ضرب دو عدد به دست می‏آید.یکی فرکانس مسیر  FSB) یا HTT ) و یکی ضریب پردازنده (CPU Clock Ratio یا CPU Multiplier). در صورتی که ما بتوانیم هر کدام از این دو را تغییر دهیم قادر به اورکلاک کردن CPU خود هستیم. ولی معمولا   CPU Multiplier قفل شده است و قادر به بالا بردن آن نیستیم و فقط می‏توانیم آن را کم کنیم به استثنا برخی پردازنده‏های خاص مثل AMD 5000+ BE یا همان BlackEdition (که نتایج OverClock آن را خواهید دید) و یا سری XE یا همان Extreme از Intel که CPU Multiplier در آن باز است و البته قیمت بالایی نیز دارند و معمولا به صرفه نیستند. بنابراین تنها راه باقی مانده تغییر FSB می‏باشد. اما از کجا باید این FSB را تغییر داد؟

در گذشته این عمل توسط تغییر Jumper های روی مادر برد امکان پذیر بود که کاری خسته کننده و طاقت فرسا بود.ولی در مورد اکثر مادربرد‏های امروزی این عمل فقط با فشار دادن چند دکمه امکان پذیر می‏باشد. به محض روشن کردن کامپیوتر خود کلید DEL (و یا F2) را فشار دهید تا وارد SETUP شوید

مراحل بعدی برای مادربردهای گوناگون متفاوت است بنابراین به صورت کلی گفته می‏شود. قسمت مربوط به تنظیمات فرکانس CPU را پیدا کنید. به طور مثال Fox Central Control Unit برای مادربوردهای FOXCONNE وCell Menu  برای مادربردهای MSI  و SoftMenu یا MGuru برای مادربوردهای Abit وIWill  Smart Settings برای مادربوردهای IWill و M.I.T برای مادربوردهای GIGABYTE (اگر در مادربوردهای GIGA این منو وجود نداشت کلیدهای ترکیبی Ctrl+F1 را امتحان کنید).

 

معمولا به صورت پیش فرض امکان تغییر فرکانس CPU وجود ندارد. پس به دنبال گزینه‏ای برای فعال کردن این قابلیت بگردید. مثلا Adjust CPU Clock و یا CPU Host Clock Control و آن را Enable کنید

 

  

   با فعال کردن این گزینه به شما امکان تغییر دادن FSB داده می‏شود که ممکن است در ابتدا 200،166 و ... باشد. در صورتی که شروع به زیاد کردن FSB کنید همزمان با افزایش FSB فرکانس RAM نیز افزایش می‏یابد. نکته بسیار مهم این است که انواع مختلف رم نسبت به افزایش فرکانس حساس می‏باشند و در صورتی که فرکانس آن ها از حدی بالاتر رود منجر به سوختن رم می‏شود. بنابراین قبل از شروع به افزایش FSB باید تنطیمات رم را برای افزایش FSB آماده کنید. این تنظیمات برای CPUهای Intel و AMD متفاوت است. در اینجا لازم است نحوه‏ی محاسبه ی فرکانس رم را بدانید تا بتوانید تنظیمات مناسب را با توجه به توانایی‏های رم خود انجام دهید.

برای CPUهای Intel فرکانس رم به صورت زیر محاسبه می شود :

FSB *  Memory Multiplier =  Memory Frequency (MHz)

مثال :

FSB = 200MHz و Memory Multiplier = 4X

Memory Frequency (MHz) = 4 * 200 = 800MHz

و برای CPUهای AMD فرکانس رم به صورت زیر محاسبه می شود :

CPU Clock/(Ceil(CPU Multiplier/2))=A

تابع Ceil() کوچکترین عدد صحیح که بزرگتر یا مساوی مقدار درون پرانتز است را بر‏می‏گرداند.

مثال :

AMD 4000 و رم 800MHz

CPU Multiplier برای این CPU برابر 10.5X و FSB آن برابر 200 است.بنابراین CPU Clock برای آن برابر 2100MHz خواهد بود.

A = 2100/(Ceil(10.5/2)) = 2100/(Ceil(5.25)) = 2100/6 = 350

اگر رم شما DDR1 باشد فرکانس رم شما همان A خواهد بود و اگر DDR2 باشد فرکانس رم شما 2*A خواهد بود. در واقع برای به دست آوردن فرکانس رم در حالت DDR باید آن را در 2 ضرب کرد. (که برای این مثال 700MH خواهد بود).می‏بینید که در CPUهای AMD رم  معمولا در حداکثر توانایی خود کار نمی‏کند.

تذکر : در برنامه‏ی CPU-Z فرکانس رم را به صورت DDR نشان نخواهد داد.  مثلا فرکانس رم 800MHz را به صورت 400MHz نشان می‏دهد.

حالا که این را یاد گرفتید می‏توانید تنظیمات مناسب را با توجه به توانایی‏های رم خود انجام دهید. توانایی‏های رم‏های مختلف متفاوت است. مثلا یک رم می‏تواند در فرکانس 1200MHz کار کند و یک رم اگر بالاتر از 850MHz قرار گیرد خواهد سوخت. این تنظیمات برای CPUهای AMD و Intel متفاوت است.

برای CPUهای Intel باید به دنبال Memory Multiplier بگردید (عکس 6) و آن را طوری تنظیم کنید تا با توجه به فرمول بالا برای CPUهای Intel فرکانس رم در محدوده‏ی توانایی‏اش قرار گیرد. (2*475=950MHz)

و برای CPUهای AMD باید فرکانس رم خود را یک پله پایین بیاورید به طور مثال اگر رم شما DDR2 800 هست آن را به DDR2 667 تغییر دهید (عکس 7). به این صورت یک واحد به نتیجه ی تابع Ceil() اضافه خواهد شد. مثلا 2100 در مثال بالا به جای 6 بر 7 تقسیم خواهد شد. بنابراین آن را طوری تنظیم کنید تا با توجه به فرمول بالا برای CPUهای AMD فرکانس رم در محدوده‏ی توانایی‏اش قرار گیرد.

 

یکی از مسایل مهم دیگری که باید به آن توجه شود سیستم‏های کنترل توان مصرفی است. این سیستم‏ها در پردازنده‏های AMD به Q&Q (Qool & Quiet) و در پردازنده های Intel به S&S (Speed Step) مشهورند. این سیستم‏ها در مواقعی که پردازنده به حداکثر توان پردازشی خود نیازی ندارد با پایین آوردن فرکانس و ولتاژ پردازنده باعث کاهش مصرف انرژی می‏شوند. این سیستم‏ها می‏توانند برای OverClock مشکل ایجاد کنند. بنابرین در Setup مادربورد خود به دنبال این سیستم بگردید و آن را غیر فعال (Disable) کنید

برای پلتفورم Intel به دنبال EIST Function و TM2 و C1E و همه را Disable کنید تا هیچ خللی در OverClock پیش نیاید.(معمولا می توانید این گزینه ها را در Power Option و یا Features Advanced Chipset پیدا کنید.)

حالا که رم آماده‏ی OverClock است می‏توانیم به سراغ FSB برویم اما برای CPU های اینتل و نه AMD. برای CPUهای AMD ذکر یک نکته‏ی دیگر ضروری است.

در CPUهای AMD اصطلاحی وجود دارد به نام HT Link که از ضرب فرکانس مسیر (FSB) در HT Speed به دست می‏آید(عکس 10). این ضریب در حالت Auto برابر با 5X می‏باشد که با توجه به توانایی‏های مادربورد و شرایط OverClock باید آن را روی 4X یا 3X قرار داد. برای پایدار بودن سیستم پس از OverClock باید HT Link را بین 850MHz-1000MHz نگه داشت. البته می‏توان آن را بالاتر هم برد (مثلا در مادربورد من تا 1200MHz پایدار بود) ولی برای اکثر مادربوردها پایداری سیستم از بین خواهد رفت.

پس از تنظیمات فوق برای Memory Multiplier و HT Link و Q&Q و S&S و ... برای رم و مادربورد و ... می‏توانیم به افزایش FSB اقدام کنیم.

این فرایند باید کاملا به صورت تدریجی انجام شود. هیچ گاه FSB را به یکباره بیش از 10MHz افزایش ندهید. به طور مثال اگر FSB شما 200 می‏باشد در مرحله‏ی اول آن را به 210 افزایش دهید. قبل از هر مرحله افزایش به صورت تئوری و روی کاغذ فرکانس رم و پردازنده و HT Link را محاسبه کنید تا از آسیب‏های احتمالی جلوگیری کنید. پس از افزایش FSB تغییرات را ذخیره کنید و سیستم را بوت کنید. با بوت شدن سیستم از یک خوان رستم گذشته‏اید. خوان بعدی بررسی پایداری سیستم پس از هر مرحله افزایش فرکانس است.

اما ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که یک سیستم پایدار چه سیستمی است. جواب در یک جمله این است که سیستمی که در هر شرایط پردازشی‏ای معمولی و نرمال باشد. در واقع باید در بار پردازشی بالا شرایط عادی خود را حفظ کند. مثلا Restart نشود و یا صدای غیر عادی ندهد و یا هر اتفاق غیر عادی دیگری مشاهده نشود.

هدف از OverClock رسیدن به یک سیتم سریعتر و البته پایدار است. ولی در صورتی که سیستم شما پس از اورکلاکینگ ناپایدار شود این OverClock بی‏فایده و غیر قابل استفاده خواهد بود. یکی از عللی که OverClock باید تدریجی انجام شود،پیدا کردن همین مرز ناپایداری است. حالا ممکن است این سوال پیش آید که پایداری را چگونه بررسی کنیم. جواب ساده است. برای این کار شما باید نهایت فشار را به هر طریق که می‏توانید به سیستم وارد کنید. به طور مثال نرم‏افزارهای سنگین (مثل 93DMax) و یا بازی‏های سنگین (مثل Crysis) و یا نرم‏افزارهای BenchMark (مثل 063DMark) می‏توانند نهایت فشار را ایجاد کنند. (مثلا می‏توانید با اجرای نرم افزار SuperPI و محاسبه‏ی عدد PI با 4 میلیون رقم اعشار پایداری سیستم خود را چک کنید و به ادامه‏ی فرایند اورکلاک بپردازید.)

اجرای نرم‏افزارهای BenchMark  2 مزیت عمده دارد : اول اینکه در صورتی که سیستم ناپایدار شده باشد متوجه می‏شوید (مثلا سیستم هنگ می‏کند) و باید تنظیمات را از نو انجام دهید. و دیگر اینکه میزان پیشرفت سیستم خود را پس از اورکلاک با امتیازدهی این نرم‏افزارها متوجه می‏شوید.

بنابراین قبل از اورکلاک این نرم‏افزار تست را اجرا کنید و امتیازها را ثبت کنید. در صورتی که این تست با موفقیت انجام شد به Setup بازگردید و FSB را مجددا افزایش دهید و دوباره این تست را انجام دهید. این عمل را تا آنجا ادامه دهید که سیستم ناپایدار شود و هنگ یا ریست و ... کند .این به این معنی است که شما به مرز ناپایداری رسیده‏اید. این را بدانید که افزایش فرکانس باعث افزایش مصرف می‏شود و افزایش مصرف نیز باعث تولید گرمای بیشتر می‏شود. بنابراین ممکن است که ناپایداری سیستم به علت افزایش گرما و یا عدم تغذیه‏ی مناسب باشد و نه به خاطر عدم توانایی پردازنده‏ی شما. و این در اکثر موارد در اولین بار وقوع ناپایداری به علت کمبود ولتاژ و یا دمای بالاست.

راه حل دمای بالا که مشخص است. استفاده از سیستم خنک کننده‏ی مناسب. اگر مشکل دما را بتوانید حل کنید دست شما برای بالا بردن FSB بازتر خواهد بود. پس با فرض اینکه مشکل دما حل شده است (مثلا با یک فن مسی یا یک خنک کننده‏ی آبی) به حل مشکل دوم می‏پردازیم یعنی تهیه‏ی ولتاژ لازم.

برای تغییر ولتاژ باید به قسمت Voltage Control بروید و ولتاژ CPU را به میزان لازم بالا ببرید . ولتاژ CPU با VCore نمایش داده‏می‏شود. حالا دوباره می‏توانید FSB را بالا ببرید تا جایی که دوباره سیستم ناپایدار شود. از این مرحله به بعد با احتیاط بسیار زیاد می‏توانید VCore را بازهم بالا ببرید و به افزایش FSB با فواصل بسیار کم مثلا 5MHz اقدام کنید. البته اگر رم شما در فرکانس بالاتری از فرکانس طبیعی خود کار می‏کند به افزایش ولتاژ رم هم توجه داشته باشید (DDR2 RAM Voltage) و همچنین در بعضی مواقع باید ولتاژ پل شمالی (North Bridge) را نیز افزایش داد (در این مادربورد MCP55P Voltage).

 

اگر سیستم شما ناپایدار شد می‏توانید به جای افزایش VCore و بالاتر بردن FSB بیخیال ادامه‏ی OverClock شوید و ابتدا تنظیمات Setup را به حالت Default برگردانید و سیستم را راه اندازی کنید. در صورتی که مشکلی نبود مجددا به Setup برگردید و تنظیمات را روی آخرین مقداری که سیستم پایدار بوده قرار دهید.(البته این فقط به دلیل نبود سیستم خنک کننده و یا ترس از افزایش ولتاژ رخ می‏دهد.)

 

حرف‏های آخر (تمام ناگفته‏ها) :

همین اول لازم است بدانید که برای اورکلاک نیاز به آشنایی اولیه با سخت‏افزار دارید.(و کمی هم آشنایی با نرم‏افزار)

تا می‏توانید در مورد اورکلاک و سخت‏افزار مطالعه کنید و سپس وارد عمل شوید.

تمام قابلیت‏ها و عیوب مادربورد خود را با جست‏و‏جو در اینترنت و یا صحبت با افراد باتجربه و یا آزمون و خطای خودتان (گشتن در BIOS یا همان Setup) به دست آورید.

همیشه قبل از افزایش FSB روی کاغذ فرکانس رم و HT Link و ... را با توجه به فرمول‏های داده شده محاسبه کنید تا از حدود خود تجاوز نکرده باشند!!!

تمام پردازنده‏ها حداقل به میزان 10% اورکلاک می‏شوند.

حتی در شرایط مساوی (سخت‏افزار و نرم‏افزار یکسان) توانایی اورکلاک یک قطعه متفاوت است. به عبارت دیگر توانایی اورکلاک محصولات یکسان (مثلا دو CPU E6300) یکی نیست.(البته این اختلاف در حد خیلی بالا مشخص می‏شود و آن هم در حد 20MHz)

اگر می‏توانید BIOS مادربورد خود را به روز (Update) کنید.

غیر فعال کردن سیستم‏های کنترل توان مصرفی را فراموش نکنید.

از آنجا که اورکلاک باعث گرمتر شدن قطعات مختلف مادربرد  و CPU و RAM و North Bridge و South Bridge و ...می شود به طور مداوم دمای قطعات را کنترل کنید. معمولا مادربوردها نرم‏افزاری برای کنترل دمای CPU دارند که می‏توانید آن را در CD مادربورد خود پیدا کنید و یا آن را از اینترنت دانلود کنید. همچنین نرم‏افزارهایی هستند که دمای قطعات را برای تمامی سیستم‏ها نشان می‏دهند.(مثل HWMonitor)

 

خنک‏کاری موفق موجب افزایش میزان اورکلاک می‏شود. حتی می‏توانید به جز خنک‏کننده برای پردازنده به فکر خنک کردن چیپ‏های مادربورد خود باشید.

     

 

 

باز گذاشتن در کیس می‏تواند تا حدودی به خنک کردن CPU کمک کند.

چون فرکانس مسیر PCI-E نیز به FSB وابسته است با بالا رفتن FSB آن هم بالا می‏رود. این فرکانس تاثیری در افزیش کارایی ندارد و فقط احتمال آسیب دیدن کارت گرافیک و حتی مادربورد را بالا می‏برد. در بعضی از مادربورد‏ها فرکانس مسیر PCI-E قفل است. ولی در آنهایی که قفل نیست می‏توانید آنها را قفل کنید و یا با قرار دادن مقدار ثابتی برای آن از بالا رفتن آن جلوگیری کنید. برای قفل کردن این فرکانس به  دنبال PCI Master و یا AGP Fast Write و یا شبیه اینها بگردید و آن را غیر فعال (Disable) کنید.

افزایش ولتاژ باعث کاهش طول عمر قطعات می‏شود. پس ولتاژ را فقط در صورت نیاز و آن هم به مقدار کم افزایش دهید.

در کل افزایش فرکانس باعث افزایش مصرف می‏شود و احتمالا به ولتاژ بیشتری نیاز است. پس افزایش ولتاژ را برای هر قطعه‏ای که اورکلاک می‏کنید در نظر داشته باشید(RAM و CPU و ...).

اگر می‏دانید که رم شما توانایی کار در فرکانس‏های بالاتر را دارد و برای ادامه‏ی کار اورکلاک نیاز به بالا بردن فرکانس رم دارید می‏توانید در قسمت Voltage Control ولتاژ رم را در صورت نیاز بالا ببرید.

هیچگاه برای افزایش فرکانس پردازنده در حد 20MHz از فرکانس رم کم نکنید.

هیچگاه برای افزایش فرکانس پردازنده و یا رم در حد 20MHz ولتاژ پردازنده و یا رم و یا پل شمالی را اضافه نکنید.

سعی کنید  ولتاژ پردازنده را زیر 1.7 و ولتاژ رم را زیر 2.3 نگه دارید.

می‏توان با بالا بردن Timing رم به فرکانس‏های بالاتری دست یافت. ولی چون در اکثر موارد منجر به کاهش کارایی کل می‏شود من در این مقاله به آن نپرداخته‏ام.

قبل از شروع به اورکلاک نرم‏افزارهای لازم را تهیه کنید. (CPU-Z و 3DMark06 و HWMonitor و ...)

تست پایداری سیستم را پس از هر مرحله تغییر در شرایط اورکلاک (تغییر ولتاژ  یا فرکانس یا ضریب یا ...) باید انجام داد. پایدار بودن سیستم فقط در بار پردازشی بالا مشخص می‏شود. می‏توانید برای این کار از نرم‏افزارهای زیر استفاده کنید : SiSandra , 3DMark , SuperPI , PCMark , …

اگر پس از بالا بردن FSB سیستم بالا نیامد (بوت نشد) و نتوانستید به صورت نرم‏افزاری وارد Setup شوید و اطلاعات را تغییر دهید مجبورید تا به صورت سخت‏افزاری و با برداشتن باطری CMOS و یا استفاده از Clear CMOS Jumper تنظیمات Setup را به حالت اولیه (تنظیمات کارخانه) بازگردانید.

در صورت آسیب دیدن یک قطعه در اورکلاک آن قطعه از گارانتی خارج می شود. ولی من یک بار یک رم Geil را در اورکلاک از دست دادم و گارانتی قبول کرد!!!

اگر می‏خواهید تازه سیستم بخرید و اورکلاک را مد نظر دارید به این نکات توجه کنید :

سعی کنید قطعاتی را انتخاب کنید که اطلاعات اورکلاک آنها موجود باشد.

مهمترین قطعه در اورکلاک،مادربورد است. پس در انتخاب آن دقت بسیار زیادی به خرج دهید و ترجیها از مادربوردهای شناخته شده و تست شده استفاده کنید.

برای انتخاب پردازنده توجه داشته باشید که مهندسی ساخت تمام اعضای هر خانواده یکسان است و توانایی آنها در اورکلاک تقریبا یکسان است. پس به‏صرفه‏ترین انتخاب برای اورکلاک جوانترین عضو خانواده است. مثلا برای پردازنده‏های Core2Duo از Intel که در حال حاضر بهترین پردازنده‏ها برای اورکلاک هستند به صرفه ترین گزینه Core2Duo E4200 می باشد و اگر پول بیشتری دارید Core2Duo E6550 (یا 6750 یا 6850) که با فرکانس مسیر 1333 (333*4) انتخاب مناسب‏تری برای اورکلاک هستند و اگر اصلا پول ندارید و به دنبال اورکلاک نیز هستید می توانید به سراغ Dual Core E2160 بروید که از همان مهندسی Core2ها استفاده می‏کند و دارای هسته ی Conroe-1M است و تا 3.2GHz با فن معمولی می‏توانید آن را اورکلاک کنید!!!

برای رم می‏توانید از رم‏هایی که برای اورکلاک ساخته می‏شوند و توانایی کار در فرکانس‏ها و ولتاژهای بالا را دارند استفاده کنید. همچنین به طور کلی در یک فرکانس مشخص حافظه‏هایی که زمان تاخیر کمتری دارند قابلیت اورکلاک بالاتری دارند.

اگر قصد اورکلاک در حد بالا را دارید از همین اول به دنبال خنک‏کننده‏ی دیگری به جز خنک‏کننده‏ی اولیه‏ی پردازنده و حتی چیپ‏ها باشید.(حداقل یک خنک کننده‏ی مسی)

نکته‏ی دیگری که معمولا فراموش می‏شود و بسیار مهم است منبع تغذیه (Power) است. اورکلاک باعث افزایش مصرف قطعات می‏شود و باید منبع تغذیه،توانایی پاسخگویی به نیاز های سیستم را داشته باشد. در غیر این صورت ممکن است سیستم دچار صدمات جبران ناپذیری بشود. پس اگر قصد اورکلاک کردن دارید در انتخاب منبع تغذیه دقت کنید.

 

اینم چند تا نتیجه ی اورکلاک :

اول اورکلاک AMD 5000+ BE که قول داده بودم (که با تغییر CPU Multiplier اورکلاک شده است.) :

اورکلاک از طریق CPU Multiplier بسیار آسان‏تر است. با تغییر ضریب پردازنده فقط پردازنده است که در فرکانس بالاتری کار می‏کند  و احتمالا به ولتاژ بیشتری نیاز دارد و دیگر قطعات مثل RAM و یا North Bridge تغییری نخواهند داشت و طبیعتا به ولتاژ بیشتر نیازی نخواهد بود. برای این پردازنده‏ها دو چیز می‏تواند محدود کننده باشد : اول دما و دوم حداکثر توان پردازنده در افزایش فرکانس که به مهندسی پردازنده مربوط می‏شود.

نکته : با توجه به نحوه‏ی محاسبه‏ی فرکانس رم در پردازنده‏های AMD (که به ضریب پردازنده وابسته است)،در اورکلاک از طریق ضریب پردازنده به فرکانس رم توجه کنید.

  

همانطور که مشاهده می‏کنید با خنک‏کننده‏ی مناسب و مادربورد خوب می‏توان رکوردهای باورنکردنی خلق کرد.(رسیدن به فرکانس مسیر 499MHz برای یک مادربورد بسیار عالی محسوب می‏شود.)

   

و اینم نتیجه‏ی اورکلاک پردازنده‏ی خودم که از 2100MHz به 2625MHz رسیده است :

در کل اورکلاک یک ریسک است و در صورت آسیب دیدن قطعه یا قطعات هیچ مسئولیتی متوجه اینجانب نخواهد بود.

دسته ها : کامپیوتر
شنبه دوازدهم 11 1387
X