بازتاب گسترده پیام مقام معظم رهبری

درباره حماسه 22 خرداد در رسانه‌های خارجی

مقام معظم رهبری

به گزارش فارس، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت برگزاری پرشور و حضور گسترده مردم ایران در انتخابات ریاست جمهوری دیروز پیام مهمی منتشر نمودند که با بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های خارجی همراه بود.

 

حضرت آیت الله خامنه‌ای در پیام مهمی حضور تعیین کننده، مقتدرانه، متین و آرامش آفرین ملت بزرگ و هنرمند ایران را در جمعه حماسی 22 خرداد لطف و رحمت پروردگار حکیم و حادثه‌ای خیره کننده و بی همتا خواندند و با اشاره به تجلی رشد سیاسی، عزم انقلابی و ظرفیت مدنی ملت ایران در انتخابات شورانگیز، زیبا و پرشکوه ریاست جمهوری دهم افزودند: مشارکت بیش از هشتاد درصدی مردم و رای 24 میلیونی به رئیس جمهور منتخب یک جشن واقعی است که دشمنان در تلاشند با تحریکات بدخواهانه شیرینی آن را از کام ملت ایران بزدایند بنابراین آحاد مردم به ویژه جوانان عزیز باید کاملاً هوشیار باشند و هواداران نامزد منتخب و دیگر نامزدهای محترم از هرگونه رفتار و گفتار تحریک آمیز و بدگمانانه پرهیز کنند.

بر همین اساس خبرگزاری فرانسه در انعکاس پیام معظم له نوشت که رهبر معظم انقلاب ایران پیروزی احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری را ستود.

خبرگزاری فرانسه به نقل از آیت‌الله خامنه‌ای مشارکت 80 درصدی مردم و رای 24 میلیونی به رئیس جمهوری منتخب را جشنی واقعی دانسته است.

ایشان در بخشی از پیام خود تاکید کردند: دیروز شما توانستید ثابت کنید که ایران به برکت شعارها و ارزش‌های انقلاب اسلامی در برابر تهاجم سیاسی و روانی از چنان مصونیت و صلابتی برخوردار است که با گذشت سی‌سال از آغاز مردم‌سالاری دینی در این کشور‌ از همیشه تازه نفس‌تر و سرزنده‌تر در صحنه حاضر گشته و دوستان و دشمنان را به ادامه‌ راه روشن خود مطمئن می‌سازد.

خبرگزاری شینهوا نیز در بازتاب پیام حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب تاکید کرد که رهبر ایران علیه رفتارهای تحریک‌آمیز هشدار داد. این خبرگزاری چینی در ادامه یاد آور شد که حضرت آیت الله خامنه‌ای از هواداران هر دو نامزد مطرح خواست تا از رفتارهای تحریک آمیز خودداری کنند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در پیام مهمی حضور تعیین کننده، مقتدرانه، متین و آرامش آفرین ملت بزرگ و هنرمند ایران را در جمعه حماسی 22 خرداد لطف و رحمت پروردگار حکیم و حادثه‌ای خیره کننده و بی همتا خواندند

پایگاه خبری مصری "البشایر " نیز با اشاره به بیانات رهبر انقلاب نوشت: آیت الله خامنه‌ای مشارکت بیش از 80 درصد واجدین شرایط را جشن واقعی مردم ایران توصیف کرد که سبب تامین امنیت ملی ایران می‌شود.

همچنین خبرگزاری کویت نیز نوشت: رهبر جمهوری اسلامی ایران با تبریک روز انتخابات به ملت ایران آن را پیروزی کشورش خواند و سه کاندیدای رقیب دکتر احمدی نژاد خواست تا در کنار وی بایستند و به وی کمک کنند.

رهبر معظم انقلاب در پیام خود تاکید کردند ملت اسلامی با حضور پرشور خود در انتخابات ثابت کرد که نظام اسلامی در برابر دشمنان مصونیت و صلابت دارد.

پایگاه خبری روزنامه لبنانی المستقبل نیز تاکید کرد: رهبر انقلاب ایران با اشاره به رقبای احمدی نژاد به آنان اطمینان داد که انتخابات در سلامت کامل برگزار شده است.

مقام معظم رهبری

پایگاه خبری بی‌بی‌سی عربی نیز اعلام کرد: آیت الله خامنه‌ای انتخابات ایران را پیروزی حقیقی خواند و با اشاره به مشارکت وسیع مردم گفت ایران پس از 30 سال از پیرزوی انقلاب اسلامی ثابت کرد که در مقابل حملات سیاسی و جنگ روانی کاملا مقاوم است.

پایگاه خبری رادیو تلویزیون مصر با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری نوشت: آیت الله خامنه‌ای پیروزی احمدی نژاد را تبریک گفت و رقبای وی را از اقدام به تحرکات تحریک آمیز بر حذر داشت.

همچنین شبکه‌های خبری العربیه، سی‌ان‌ان عربی و انگلیسی، بی‌بی‌سی، الجزیره، فاکس‌نیوز و فرانس 24 و چندین رسانه دیگر نیز به انعکاس پیام مقام معظم رهبری پرداخته و آن را مهم ارزیابی کردند.

پیام تبریک نصرالله به رهبر انقلاب

دبیر کل حزب الله لبنان در پیامی خطاب به رهبر معظم انقلاب، خلق حماسه 22 خرداد توسط ملت ایران را تبریک گفت.

به گزارش ایرنا ، متن پیام دبیر کل حزب الله به این شرح است:

سید حسن نصرالله

حضرت آیت ا...امام خامنه ای "دام ظله "

 

اینجانب به نام خود و به نیابت از برادران و خواهرانم درحزب ا... این حماسه شکوهمند را که ملت بزرگ ایران با حضور تاریخی خود در انتخابات ریاست جمهوری جمعه گذشته خلق کردند به محضر حضرتعالی تبریک می گویم.

دراین انتخابات ملت بزرگوار ایران ضمن تجدید بیعت، باردیگر ایمان و باور خود به این نظام پربرکت و ارزشها و اصول انقلاب اسلامی که حضرت امام خمینی راحل (ره) بنیانگذار و رهبر آن بود را ابراز کردند.

این حماسه عظیم، حاصل برکات رهبری حکیمانه وارشادات پدرانه و صبر و شکیبایی بزرگوارانه حضرتعالی بوده که قلوب تمامی مستضعفان و مجاهدان را شاد کرد و امید و آرزوی آنان به توانمندی و ثبات و صلابت پایه های این جمهوری عزیز را زنده نمود. نظامی که بسان پشتیبان بزرگ، استوار و نیرومند برای ملت های مقاوم ما که در برابر متجاوزان و غاصبان از حقوق خود دفاع میکنند،‌ می باشد.

ازخداوند متعال مسئلت دارم سایه مبارک حضرت مستطاب علی را مستدام بدارد و درپرتو رهبری الهی آن حضرت،‌ عزت و اقتدار روز افزون را به ایران و امت اسلامی عطا فرماید.

سید حسن نصرالله

نماز جمعه این هفته تهران به امامت رهبر معظم انقلاب

رهبر

نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی و با حضور گسترده اقشار مختلف مردم و مسئولان اقامه می شود.

به گزارش مهر، ستاد نماز جمعه تهران در اطلاعیه ای ضمن دعوت از عموم مردم برای حضور گسترده در نماز جمعه این هفته در محل دانشگاه تهران تاکید کرده است: حضور پرشور ملت خداجوی و مومن تهران در نماز جمعه این هفته، جلوه ای از تجلی همبستگی و وحدت و تجدید پیمان با آرمانهای امام خمینی (ره) و بیعت با ولی امر مسلمین خواهد بود.

با پایان یافتن انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، رسانه‌های خارجی با پوشش گسترده آن منتظر نتایج انتخابات هستند. نوع پوشش این خبرگزاری‌ها، حکایت از یک غافلگیری پیش‌بینی نشده داشت.

خبرگزاری «آسوشیتد پرس» با اشاره به تبلیغات انتخاباتی بسیار پرشور و پرفراز و نشیب، آن را دلیل «سر شوق آوردن ایرانیان» و موجب «تحول نگرش جهانیان نسبت به ایران و فرآیند سیاسی آن» می‌داند.

خبرگزاری آناتولی ترکیه، با اشاره به حضور گسترده مردم ایران در انتخابات امروز نوشت: ایرانیان در 130 کشور جهان از جمله ترکیه برای انتخاب رئیس‌جمهور جدید خود به پای صندوق‌های رأی رفتند.

«بی.بی.‌سی» نیز خبر انتخابات ریاست جمهوری ایران را در صدر اخبار خود قرار داد و گزارش داد که اقشار گوناگون مردم ایران و واجدان شرایط رأی از نوجوان تا سالخورده از آغازین ساعات باز شدن حوزه‌‌های رأی‌‌گیری در صفهای طولانی اخذ رأی ایستاد‌ه‌‌اند تا نامزد مورد نظر خود را از میان چهار نامزد برگزینند.

در همین حال، روزنامه «مردم» چاپ چین نیز روز جمعه در پایگاه اینترنتی خود نوشت: دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، مهمترین رویداد سیاسی است که این کشور پس از انقلاب اسلامی سال 1979 میلادی تجربه کرده است.

مردم می‌نویسد: اصلاح‌طلبان و اصولگرایان رویارویی شدیدی دارند و می‌کوشند تا در این شرایط آرا را از آن خود کنند و البته تنش‌هایی نیز به دلیل افزایش شمار مشارکت کنندگان وجود داشته است.

العربیه نیز در گزارشی حضور مردم از ساعات اولیه رأی‌گیری را حیرت آور خواند و در گزارش خود آورد که این دوره انتخابات از تمامی انتخابات‌های گذشته پرشورتر خواهد بود

رسانه‌های تاجیکستان نیز اقدام به پوشش گسترده این رویداد سیاسی کردند، به گونه‌ای که شبکه‌های تلویزیونی، رادیوها و مطبوعات این کشور آسیای مرکزی انتخابات ریاست جمهوری در ایران را رویداد مهم سیاسی در منطقه خواندند و پیش‌بینی کردند که حضور مردم در این دوره پرشورتر از انتخابات‌های گذشته باشد.

در همین رابطه، «وچرنی دوشنبه» نشریه روسی زبان چاپ دوشنبه به نقل از «علی اصغر شعر دوست» سفیر ایران در تاجیکستان نوشت: انتخابات ریاست جمهوری و برگزیدن یک نفر از میان چهار نامزد به عنوان رئیس جمهوری ایران مطابق با معیارهای رایج آزادی و دمکراسی صورت می‌گیرد.

«الشروق»، چاپ الجزایر نیز با ارایه گزارشی از انتخابات ایران نوشت: ویژگی انتخابات ایران سلامت آن است.

روزنامه «فیگارو»، چاپ فرانسه هم در گزارش خود از انتخابات ریاست جمهوری ایران حضور گسترده و صف‌های طویل مردم برای شرکت در انتخابات ریاست‌ جمهوری را چشمگیر و بی ‌سابقه دانست.

فیگارو امروز در گزارشی درباره دهمین دوره انتخابات ریاست ‌جمهوری ایران نوشت: میزان مشارکت مردم ایران در انتخابات امروز بسیار گسترده است، به گونه‌‌ای که می‌توان گفت این میزان مشارکت مردمی در تاریخ این کشور بی ‌سابقه و بسیار مهم است.

شبکه خبری «سی.ان.ان» با برقراری ارتباط مستقیم با خبرنگار خود در یکی از مدارس شمال شهر تهران، از «مشارکت تقریبا بسیار بالا» ایرانیان خبر داد.

کریستین امانپور، خبرنگار ارشد این شبکه خبری که پیش تر نیز در حسینه ارشاد حاضر بود، با بررسی سابقه و افکار نامزدهای ریاست جمهوری، حضور ایرانیان را تقریبا بی سابقه دانست.

وی در ادامه، شور و حال انتخاباتی روزهای اخیر ایران را برای مخاطبان این شبکه خبری بین‌المللی روایت کرد.

 

در همین حال، خبرگزاری آلمان نیز با اشاره به 46 میلیون و 200 هزار نفر واجد شرایط شرکت در انتخابات ریاست جمهوری می‌نویسد: «در فاصله یک ساعت پس از آغاز انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، شاهدان از حضور بی سابقه مردم ایران در انتخابات روز جمعه خبر می‌دهند.»

این خبرگزاری تأکید می‌کند که حتی پیش از آغاز رأی‌گیری، صفوف طویل رای دهندگان در خارج از شعب اخذ رأی تشکیل شده بود.

خبرگزاری «رویترز» نیز به مانند دیگر خبرگزاری‌ها با اشاره به حضور اول وقت رهبر انقلاب در پای صندوق‌های رأی، حضور دیگر مردم از قبل از آغاز رأی‌گیری را گزارش کرده و احتمال داد که یکی از بالاترین مشارکت‌ها در ایران رخ دهد.

در یک صف، پیرزنی خمیده با چادر مشکی‌اش ایستاده و در بخشی دیگر نیز زنان و مردان با بچه‌های خود در بغل آماده رأی دادن هستند

خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از ناطق نوری، بازرس ویژه مقام معظم رهبری که در حسینه ارشاد حضور پیدا کرده بود می‌نویسد: «میزان مشارکت مردم در نخستین ساعات اغاز انتخابات، این بار بیشتر از دوره‌های قبلی انتخابات است.»

این خبرگزاری به مانند دیگر رسانه‌های خارجی، ضمن تأکید بر مشارکت بی سابقه ایرانیان به نقل از یک مقام ستاد انتخابات وزارت کشور می‌آورد: «وی در ساعات آغازین اخذ رای شعبه در تهران بازدید کرده است و شاهد حضور بی سابقه مردم در نخستین ساعت انتخابات بوده است.»

وی افزود: «فکر کنم حدود هشتاد تا نود درصد واجدان شرایط در انتخابات امروز شرکت کنند.»

«فرانس پرس»، صفوف طویل در ساعات اولیه را نشانه‌ای آشکار از استقبال گسترده مردم می‌داند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز با یادآوری تبلیغات انتخاباتی بسیار پرشور و پرفراز و نشیب، آن را دلیل «سر شوق آوردن ایرانیان» و موجب «تحول نگرش جهانیان نسبت به ایران و فرآیند سیاسی آن» می‌داند.

این خبرگزاری با اشاره به مشاهدات خبرنگار خود از صفوف طویل گفت: «در یک صف، پیرزنی خمیده با چادر مشکی‌اش ایستاده و در بخشی دیگر نیز زنان و مردان با بچه‌های خود در بغل آماده رأی دادن هستند.»

خبرگزاری «نووستی» نیز با بیان اینکه انتظار می‌رود حدود 90 درصد واجدان شرایط رأی دادن در انتخابات شرکت کنند، از صفوف طویل در شعب اخذ رای برای مخاطبان خود خبر داد.

العربیه نیز در گزارشی حضور مردم از ساعات اولیه رأی‌گیری را حیرت آور خواند و در گزارش خود آورد که این دوره انتخابات از تمامی انتخابات‌های گذشته پرشورتر خواهد بود.

 

خبرگزاری شین هوا نیز در گزارشی از تهران پیش بینی کرد شرکت پر شور و با نشاط مردم ایران در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گسترده تر از انتخابات دوره قبل باشد.

این گزارش افزود، آیت الله علی خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران روز جمعه پس از انداختن رای خود به صندوق ابراز امیدواری کرد بهترین و شایسته ترین فرد به ریاست قوه مجریه برگزیده شود.

منبع: تابناک، الف

کاندیداها در زادگاه‌های خود چقدر رای آوردند؟

  <مردم زادگاه‌های کاندیداهای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هم با قاطعیت آرا، دکتر محمود احمدی نژاد را به عنوان رئیس جمهور آینده خود برگزیدند.
  <به گزارش ایرنا در روستای لالی از توابع خوزستان، زادگاه محسن رضایی از مجموع 900 رای دکتر احمدی نژاد 830 رای و سایر کاندیداها 70 رای را کسب کردند. در شبستر(آذربایجان شرقی) زادگاه میرحسین موسوی از مجموع 7 هزار رای ماخوذه، دکتر احمدی نژاد حدود 5 هزار رای و موسوی حدود 2 هزار رای کسب کردند. در الیگودرز(لرستان) زادگاه مهدی کروبی دیگر کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری احمدی نژاد 39690 رای، کروبی 14512 رای و موسوی 9330 رای را کسب کردند. در ارادان سمنان زادگاه رئیس جمهوری منتخب از مجموع 10 هزار رای ماخوذه دکتر محمود احمدی نژاد حدود 9 هزار رای و سایر نامزدها حدود هزار رای کسب کردند.
 و اما بخوانید آماری جالب از بهرمان و نور به عنوان زادگاه دو حامی مطرح موسوی؛ مردم بهرمان و کشکوئیه(استان کرمان) زادگاه اکبر هاشمی رفسنجانی 2886 رای به احمدی نژاد و 1950 رای به سایر کاندیداها دادند. مردم نور(استان مازندران) زادگاه ناطق نوری از مجموع 77452 رای 51798 رای به احمدی نژاد و حدود 24 هزار رای به موسوی دادند.
دیدگاه من در مورد این آمار:
jبا توجه به این میزان رأی به سلامت انتخابات پی می بریم. زیرا کاندیدهای محترم حتی در شهر خود نیز نتوانسته اند میزان قابل توجهی رأی به دست آورند و طبیعی است که ادعای آن ها مبنی بر این که ما باید تعداد بیشتری رأی به دست می آوردیم تنها برطبق پیش بینی خود آن ها می باشد.
شمارش 29 میلیون رای / احمدی نژاد 64 درصد و موسوی32 درصد
رئیس ستاد انتخابات کشور اعلام کرد محمود احمدی نژاد از مجموع حدود28 میلیون و909 هزار و 689 رای شمارش شده حدود 18 میلیون رای را کسب کرده است.

 

به گزارش خبرنگار مهر مستقر در ستاد انتخابات وزارت کشور، کامران دانشجو در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این آمار متعلق به ساعت6:52 دقیقه بامداد 23 خرداد است.

به گفته وی با شمارش آرای 35هزار و268 صندوق که شامل 77.13درصد از کل صندوقهای رای گیری است 28 میلیون و 909 هزار و689 رای شمرده شده است.

دانشجو گفت: بر این اساس محمود احمدی نژاد 18 میلیون و 787 هزار و 766 رای یعنی64.98 درصد آرا را کسب کرده است. محسن رضایی با کسب 594 هزار و864 رای 2.05 درصد آرا را به خود اختصاص داده و مهدی کروبی موفق به کسب257هزار و 61 رای و به عبارتی 0.88 درصد آرا شده است.

رئیس ستاد انتخابات کشور همچنین خبر داد که میرحسین موسوی با کسب9 میلیون و699 هزار و98 رای،32.6 درصد آرا را به خود اختصاص داده است.

منبع: مهرنیوز

ایران ما 1388/03/21
بسم الله الرحمن الرحیم

ایران متعلق به همه ایرانیان است و من اساسا قایل به مرزبندی میان اقوام و مذاهب گوناگون ایرانی نبوده و  نیستم. اعتقاد دارم که همه مردم ایران با هر دین و مذهب و قومیت و زبانی که دارند نسبت به وجب وجب خاک ایران و امکانات و منابع کشور حق برابر دارند و تلاش کرده ام به نوبه خود بساط برخی نگاه های انحرافی و غلط در این باره را برچینم.

رییس جمهور باید در برابر همه مردم ایران پاسخگو باشد و شیعه و سنی ، مسیحی و یهودی و زردشتی باید در نظر او یکسان باشد که اگر چنین نکند در پیشگاه عدل الهی سرافکنده و پشیمان خواهد بود.

بارها به مسئولین تاکید کرده ام که مبادا اختلاف آیین و زبان و نژاد،  در عزمشان برای خدمت به کسانی که وظیفه خدمت گذاری به آنان را دارند سرسوزنی خلل وارد کند و گفته ام که هر کس توانایی خدمت عاشقانه به این مردم برای رفع عقب افتاده گی ها و  دردها و رنجهایشان  را ندارد در این دولت جایی نداشته و نخواهد داشت. دلیل روشن اینکه وقت بیشتری برای پیگیری آبادانی استانهای خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان، ایلام و کردستان و نقاط محروم کشور اختصاص می دهم همین مطلب است که احساس می کنم باید با توجه ویژه به مردم این مناطق که در گذشته از برخی حقوق طبیعی خود محروم بوده اند به آنها کمک کرد تا همگام با سایر نقاط کشور از توسعه عادلانه بهره مند گردند و این لازمه مهرورزی و عدالت گستری است. اگر به مناطق محروم کشور نگاه حمایتی ویژه نشود، شعار عدالت هرگز تحقق نخواهد یافت.
آیت‌الله نوری همدانی:‏
شرکت در انتخابات تکلیف شرعی و عقلی است / معیارهای انتخاب
قم - خبرگزاری مهر: آیت‌الله نوری همدانی با صدور اطلاعیه‌ای ضمن تأکید بر حضور حداکثری مردم در پای صندوق‌های رای، ‏شرکت در ‏انتخابات را وظیفه و تکلیف شرعی و عقلی دانست.‏

به گزارش خبرنگار مهر در قم، متن این اطلاعیه بدین شرح است:‏

بسم‌الله الرحمن الرحیم‏

ملت متعهد و مسلمان ایران
نظام قدرتمند اسلامی که با پرچمداری و ابتکار امام راحل عظیم‌الشان اعلی‌الله مقامه و تقدیم هزاران شهید و تحمل هزاران ‏جانباز و آزاده و ‏تلاش و کوشش‌های فراوان دلسوزان هوشمند بوجود آمده و مدت سی سال است با سر افرازی و سربلندی به ‏حیات عزتمند خود ادامه داده ‏است، همه و همه در نتیجه تدبیر و اندیشه بلند مقام معظم رهبری دامت‌برکاته و حضور دائمی ‏وفداکاری هوشمندانه شما بوده است و اکنون ‏می‌دانید در رابطه با انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری که در روز 22 خرداد ‏با توفیق و کمک خداوند متعال انجام خواهد یافت، دشمنان ‏اسلام توطئه‌ها و نقشه‌هایی دارند لذا لازم است: اولا همه مردم ‏متعهد ایران اسلامی به عنوان یک وظیفه و تکلیف شرعی و عقلی و به عنوان ‏جهاد در راه خدا و به عنوان یک عبادت در پای ‏صندقهای رای حضور پر خروش داشته باشند و رای بدهند و دشمنان اسلام را بیش از پیش ‏مایوس کند و قدرت و اتحاد و اراده ‏خود را به نمایش بگذارند که ما مطمئنیم خداوند متعال ثواب این نیت پاک و این عمل مهم را به شما ‏عنایت خواهد فرمود.‏

و ثانیا موضوع انتخاب اصلح را باید در نظر بگیریم  نماینده‌ای را که دارای این شرائط است انتخاب کنیم :‏

‏1ـ سابقه روشن اسلامی و انقلابی‏

‏2ـ حافظ ارزشهای اسلامی و آرمان انقلابی امام ‏

‏3ـ شجاعت دفاع از اسلام و فرهنگ انقلاب در حدی که حضور او در هر جمعی باعث عزت و سربلندی اسلام و ایران ‏باشد.‏

‏4ـ مردمی و متواضع و دلسوز و مهربان و پر تلاش و در فکر تأمین آسایش و معیشت مردم باشد و بداند که هر یک از آراء ‏مردم مسئولیتی ‏سنگین ایجاد می‌کند.‏

در پی توزیع نسخه تخریبی نود سیاسی منتشر شد
فیلم: نود سیاسی در وقت اضافه

 

نسخه تخریبی 90 سیاسی که از سوی ستاد میرحسین موسوی منتشر شد، با واکنش حامیان دکتر احمدی‌نژاد مواجه شد و مجموعه‌ای با عنوان "90 سیاسی در وقت اضافه" تهیه شده است.

نرخ تورم

نرخ بیکاری

احساس خطر

انرژی هسته‌ای

گشت ارشاد سبز

ضریب جینی

قانون‌مداری

گاف‌ها و تحریفات 90 سیاسی

 

اشاره: از آنجا که تولید مستند «90 سیاسی» توسط ستاد یکی از نامزدهای رقیب دکتر احمدی نژاد چند ماه زمان برده و در نتیجه این کار از نظر فنی خوش ساخت و احتمالا تاثیرگذار است و از سوی دیگر با تیراژ بیش از 10 میلیون برای تخریب دکتر احمدی نژادتکثیر شده، جهت اطلاع مردم عزیز وهوشمندکشورمان، اینمستند را مورد نقد وبررسی قرار می‏دهیم.

این شبه مستند که با تقطیع جملات رئیس جمهور و استفاده از مغالطه های تصویری و همچنین بازگویی بخشی از حقیقت برای نفی تمام آن، ساخته شده است از جمله ترکش های نهایی مخالفان دکتر احمدی نژاد برای تحریک مردم به رأی ندادن به وی می باشد که در روزهای پایانی تبلیغات برای تأثیر گذاری موثر در نتیجه انتخابات، توزیع می شود.

جالب اینجاست که ستاد آقای موسوی با نهادینه سازی تخریب علیه دولت و نامزد مقابل، در ستادهای خود اقدام به تکثیر و توزیع این سی دی می نماید و حتی برنامه ریزی برای توزیع خانه به خانه آن نیز انجام گرفته است. بر اساس ادعای اعضای ستاد مهندس موسوی از تعداد سی دی های توزیع شده در شهر ما(سمنان) اگر این تعداد به نسبت جمعیت کشور محاسبه گردد به رقمی حداقل پنج میلیونی از تکثیر و توزیع این سی دی تخریبی می رسیم. همچنین برخی شنیده های دیگر حاکی از تیراژ 12 میلیونی این مستند است.

اما برخی شیطنت ها و مغالطه هایی که در این شبه مستند وجود دارد عبارتند از:

1- اولین مچ گیری در این شبه مستند مربوط به عبارت پول نفت بر سر سفره های مردم می باشد. احمدی نژاد مدعی است که این جمله را ایشان بیان نکرده اند اما تصویر صفحه نخست روزنامه کیهان در سال 84 بعنوان شاهد ادعای کذب رئیس جمهور نشان داده می شود. کیهان به نقل از احمدی نژاد این جمله را نقل نموده است.90 سیاسی در صدد است که احمدی نژاد را متهم به دروغ گویی کند اما هیچ دروغی در سخن احمدی نژاد نیست چرا که این تیتر می تواند تیتر نقل قولی نباشد بلکه تیتر استنباطی خبرنگار از سخنان وی باشد که برای اهل فن و آشنایان به مباحث خبری مساله روشنی است. تأکید دکتر بر این است که این جمله که خود موضوعیت یافته و دائماً از زبان مخلفان تکرار می شود جمله وی نیست البته مفهوم آن نه تنها از زبان وی بلکه از زبان اکثر نامزدها و کارشناسان شنیده شده و می شود. در این مستند با قطع سخنان احمدی نژاد و توضیحات بعدی وی اینگونه القا شده است که ایشان اساسا این موضوع را منتفی می داند.

2- در بخش دیگر این شبه مستند دیدگاه احمدی نژاد در سال 84 در مورد وضع لباس و موی جوانان پخش می شود و سپس عکسهایی مربوط به گشتهای ارشاد به نمایش گذارده می شود. تهیه کنندگان این فیلم به موضع گیری چندباره دکتراحمدی نژاد نسبت به این نوع برخورد نیروی انتظامی هیچ اشاره ای نکرده و از این نکته هم گذشته اند که ارتباط ایشان با این طرح که مصوبه مجلس است و نیروی انتظامی مأمور به اجرای آن، چیست؟

3- در بخش سوم، اعتراض آقای خاتمی در مورد ترافیک تهران و کنایه ایشان به شهردار وقت و پاسخ احمدی نژاد به وی مورد توجه قرار گرفته است. احمدی نژاد در گفت و گو با 20:30 عنوان می کند از اینکه آقای خاتمی بعد از هشت سال مشکل مردم را درک کرده و از خط ویژه استفاده نکرده است خوشحال است. در این شبه مستند در یک استقراء ناقص و در جهت اثبات دروغ گوئی دکتر احمدی نژاد! 4 تیتر روزنامه که نشان دهنده حضور آقای خاتمی در بین مردم است به تصویر کشیده شده. جالب اینجاست این چند مورد حضور خاص وی آنچنان ارزش خبری استثناء و شگفتی را دارا بوده است که تیتر یک برخی روزنامه ها شده است و بیشتر از آنکه در نفی سخنان احمدی نژاد باشد آن را تأیید می کند.

4- در بخش دیگری از این شبه مستند، تهیه کنندگان آن جهت اثبات اتهام دروغ گوئی به احمدی نژاد به تطهیر سیاست های مکارانه و دروغهای پنهان و آشکار نظام سلطه پرداخته اند. البته اینها مقدمه ای است برای بررسی موضوع هاله نور...

5- خبرنگار یکی از شبکه های خارجی از احمدی نژاد می پرسد که شما گفته اید هنگام سخنرانی در سازمان ملل احساس کرده اید که هاله ای شما را در بر گرفته است. آقای احمدی نژاد در پاسخ به وی می گویند : « من هم این چیزها را در روزنامه خواندم.» گفتگوئی هم از کامران نجف زاده با رئیس جمهور آورده شده که رئیس جمهور این مسئله را تقریباً بازی رسانه ای عنوان می کند و البته به دلیل تقطیع جملات رئیس جمهورو اینکه ایشان قبل و بعد آن چه گفته اند، قابل بررسی نیست اما این شبه مستند با آوردن تصاویر و سخنان دکتر احمدی نژاد در محضر آیت ا... جوادی آملی سعی دارد بار دیگر اتهامی که به احمدی نژاد وارد کرده است -یعنی دروغ گوئی- را ثابت نماید. البته در نگاه اول شاید برای بیننده عادی مسئله به همین صورت که تصویر شده است به نظر بیاید اما اندکی دقت، مغالطه ی فیلم را آشکار می سازد.

اولاً دکتر احمدی نژاد بیان می نمایند یکی از کسانی که در مجمع حضور داشته اند به وی گفته اند احساس کردم شما در حصاری از نور قرار گرفته اید، بنابراین در پاسخ به خبرنگار که گفته بود شما هاله نور دیده اید قاطعانه عنوان نموده اند که این مطلب را در روزنامه ها خوانده ام. در حقیقت ایشان زیرکانه عنوان نموده اند که انتساب این احساس به وی، کار روزنامه ها بوده است. البته ایشان در ادامه می‏گویند «من هم این را احساس کردم که حاضران پلک هم نزدند». در مناظره بامهدی کروبی نیز شاهد بودیم که احمدی نژاد از شرح این ماجرا طفره رفت و این حرف را که هاله نور دیده را تکذیب کرد؛ چرا که حقیقت نیز همین است و در هیچ صحنه ای از این فیلم نیز او به اینکه خودش هاله نور را دیده اشاره ای نکرده است. اما دلیل اینکه چرا احمدی نژاد حتی به اصل ماجرا نیز اشاره نکردند و سعی نمودند از پاسخ صریح به آن بگذرند، در ادامه خواهد آمد.

ثانیاً هرکس تجربه معنوی و عرفانی خاصی در طول زندگی دارد حتی مکاتب عرفانی یا شبه عرفانی بشری نیز این نوع تجربه ها را تأیید می کند. به چه دلیل آقای احمدی نژاد باید به سبب بازگو کردن تجربه معنوی یک فرد خارجی که پیام ملت ایران را انسانی و الهی دیده است مواخذه گردد؟

ثالثاً اگر این تجربه ها و مکاشفه ها اساساً وجود نداشت و عقلی و شرعی نبود مطمئناً آیت ا... جوادی آملی بدان اشاره می نمودند.

رابعاً دکتر احمدی نژاد این مسئله را در جمعی عمومی و رسانه ای مطرح نکرد، چرا که می دانست هر مجلس اقتضائی دارد. ایشان در محضر حکیمی عارف چنین سخنانی را بر زبان آوردند که ایشان نیز با احترام بدان گوش سپرده اند برای کسانی که اندکی به مسائل معنوی ایمان داشته باشند باور چنین قضیه ای چیز چندان سختی نیست. دکتر احمدی نژاد نمی خواستند که این موضوع رسانه ای شود. اما فرد یا افرادی امانت این جلسه را حفظ نکرده و آن را به بیرون منتقل نمودند. به گونه ای که موجی از حملات ناجوانمردانه به سمت وی نشانه رفت. بنابراین باید به دکتر حق داد که از طرح مجدد رسانه ای موضوع پرهیز نموده و از آن بگریزد.

6- بخش دیگر این فیلم به موضوع هزینه های تبلیغاتی سفرهای آقای احمدی نژاد می پردازد و بنرهای مختلفی که در سطح شهر کرج نصب شده است به نمایش گذاشته می شود. البته اگر امضای بنرها در تصاویر آورده می شد برای تهیه کنندگان 90 سیاسی قابل استفاده نبود و برای ما موضوع حل شده، اما چون کل فیلم اصل را بر بی صداقتی قرار داده است تنها به نماهایی تار و دور از بنرها اکتفا نموده است. کاملاً طبیعی است که با سفر رئیس جمهور به هر منطقه نهادهای غیر دولتی اعم از شهرداری ها، مجامع صنفی، شرکتهای خصوصی و تعاونی ها و... اقدام به نصب بنرهای خیرمقدم نمایند. نهادهای دولتی نیز بعضاً با هدف معرفی پروژه های مجموعه خود که در این سفرها افتتاح شده یا عملیات اجرائی آن آغاز می شود اقدام به نصب بنر می نمایند. البته منکر برخی هزینه های زائد و تخلفات ادارات در این زمینه نیستیم.

7- در ادامه فیلم سعی شده تا برخی اقداماتی که دولت برای اطلاع رسانی انجام داده است با این شعار احمدی نژاد که «کار ما تبلیغاتی نیست» متضاد جلوه داده شود در حالی که می دانیم اطلاع رسانی از عملکرد از وظایف مهم دولت هاست که اعتماد و نشاط مردم را به دنبال دارد. ضمن اینکه این شبه مستند مجموعه ای از سی دی های سفرهای استانی را به نمایش گذاشته است که توسط یک موسسه فرهنگی غیر دولتی تهیه و تکثیر شده و ارتباطی با دولت ندارد.

8- بخش دیگر این فیلم با عنوان نحوه گفتار نماینده ملت ایران سعی دارد تا گفتار احمدی نژاد را سطحی و دور از شأن ملت ایران بنامد. از بیش از هزار سخنرانی دکتر احمدی نژاد، 4 بخش کوتاه از سخنرانی های وی در این شبه مستند آورده شده است که از نگاه تهیه کنندگان 90 سیاسی سخنان درستی نیست و ناسزائی گویی به دشمن تلقی می شود. در حالی که اینگونه نیست؛ مثلاً تکیه ایشان بر اینکه دشمنان ما احمقند اولاً ریشه در یک روایت دارد که معصوم از اینکه دشمنان ما از حمقا(احمق ها) هستند خدا را شکر می گوید. ثانیاً به قول یکی از اساتید مسلم ادبیات، به دلیل اینکه همه انسان ها - غیر از اولیای الهی- سهمی در حمق و حماقت دارند و عقل کل نیستند، اساساً کلمه احمق فحش و ناسزا نیست.

9- در بخش ورزشی رشد چشمگیر سرانه مکان های ورزشی و رشد قابل توجه مدال آوری در دولت نهم به واسطه ناکامی ایران در المپیک پکن به کلی نادیده گرفته شده است.

10- 90 سیاسی برای القای ناکارآمدی دولت نهم به بازی آماری نیز روی آورده است از جمله:

الف- تشکیک در آمار بیکاران کشور با زیر سوال بردن تعریف افراد شاغل؛ در حالی که این تعریف در دولت گذشته تصویب شده و دولت نهم در ارائه آن نقشی نداشته است.

ب- ارائه نرخ تورم بدون آگاهی بخشی به عوامل ناخواسته در افزایش تورم از جمله بحران جهانی، افزایش قیمت نفت و...

ج- همچنین در خصوص میزان درآمد دولت نهم، میزان واردات در این دولت و همچنین مسئله مفقود شدن یک میلیون دلار نیز ادعاهایی مطرح شده که پاسخ تخصصی آن توسط صاحبنظران و کارشناسان داده شده است.

11- گاف دیگر 90 سیاسی این است که با در کنار هم چیدن برخی سخنان دکتر احمدی نژاد که در آن از اقبال برخی سران ومردم جهان به ایران و نماینده آن یعنی رئیس جمهور خاطراتی نقل می کند، تعبیر به خودستائی و تعریف از خود می کند و با مصاحبه مردمی کوشش دارد این نکته بدیهی را بفهماند که تعریف از خود مذموم و ناپسند است. در حالی که اگر متن کامل سخنان در دسترس بود این نکته را می توان در اکثر سخنرانی های دکتر یافت که علت توجه ملت ها به رئیس جمهور ایران به سبب توجه و احترام آنها به امام، ملت و پیام های عدالت خواهانه ملت ایران است. اینکه رئیس جمهور بیان کرده اند که من یک آدم دانشگاهی و اجرائی هستم نیز مورد تمسخر اصحاب 90 سیاسی قرار گرفته است و مصداق دیگر تعریف از خود دانسته شده است!

12- ظاهراً سازندگان 90 سیاسی انتظار دارند رئیس جمهور در مقابل این سوال که آیا فکر می کنید قطعنامه سوم شورای امنیت نیز تصویب خواهد شد یا خیر؟ از موضع ضعف و خلاف منافع ملی به این سوال پاسخ مثبت بدهد و بر اساس غیب گوئی از همه تحولات احتمالی آتی خبر دهد. هنگامی که رئیس جمهور می گوید بسیار بعید می دانم که قطعنامه دیگری علیه ایران به تصویب برسد هم آرامش را به مردم ایران بر می گرداند هم پیام های ملت ایران را به گوش دشمنان می رساند. در حقیقت این پاسخ خود نوعی موضع گیری علیه اقدام احتمالی آنان است.

13- در بخش دیگری از این شبه مستند برای اثبات غیر کارشناسی بودن دیدگاه های رئیس جمهور به مسئله انتخابات آمریکا اشاره می شود. چند ماه پیش از انتخابات رئیس جمهور عنوان می کند: « در آمریکا رأی مردم تزئینی است/ مردم آمریکا هیچ علاقه ای به دخالت در مسائل سیاسی کشورشان ندارند/کمترین مشارکت در آمریکا وجود دارد/بعید می دانم هیأت حاکمه آمریکا بگذارد اوباما به کاخ سفید راه یابد». پس از پخش این جملات خبر رأی آوری اوباما و میزان مشارکت نسبتاً خوب مردم آمریکا نشان داده می شود و قضاوت در مورد دیدگاه های کارشناسی رئیس جمهور به مردم سپرده می شود. اما در این مورد توجه به نکات ذیل ضروری است:

الف- در درستی سه جمله نخست ذکر شده از زبان آقای احمدی نژاد شکی نیست، بررسی آمار و نحوه انتخابات امریکا موید این مسئله است. تحلیل ایشان مبنی بر احتمال عدم راه یابی اوباما به کاخ سفید هم مبتنی بر فضای انتخاباتی چند ماه پیش از انتخابات امریکا بود و اکثر کارشناسان همین گونه نظر داشتند، ضمن اینکه این مطلب شاید جنبه تهییجی و سیاسی نیز داشته باشد که در عرف دیپلماسی نکته نامعقولی نیست.

ب- تصویر رسانه های جهان و صفحه ی روزنامه ای که در این فیلم در مورد مشارکت خوب مردم امریکا نشان داده می شود و همچنین حک تهیه کنندگان فیلم بر روی تصاویر بر این نکته تأکید دارد که مشارکت مردم در انتخابات اخیر امریکا-در حدود 64%- بی نظیر و نوعی رکورد زنی بوده است. احمدی نژاد بر اساس سوابق انتخابات آمریکا آن هم چند ماه پیش از برگزاری آن به تحلیل می پردازد که این میزان خطا قابل قبول است.

14- تقطیع جملات رئیس جمهور و اکتفا به پخش سوالات مجری های تلویزیونی در مصاحبه با احمدی نژاد و گریز از پاسخ های ارائه شده، از دیگر شگردهای روانی این شبه مستند است.از جمله می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

الف- در جایی مجری از احمدی نژاد می پرسد «آیا بازهم گرانی را انکار می کنید؟» پاسخ ایشان به این ادعا پخش نمی شود.

ب-در جایی دیگر سوال مجری که می گوید «مردم می پرسند گران شدن یا ارزان شدن نفت چه تأثیری در زندگی آنها دارد؟»که این هم بدون پاسخ دکتر پخش می شود.

ج- در نمونه سوم سوال مجری مبنی بر «کم حرمتی به ایرانی ها در برخی کشورها» مطرح می شود و تنها نگاه های احمدی نژاد پخش می شود. در حالی که ممکن است در همه موارد فوق پاسخ ایشان قانع کننده باشد.

15- احمدی نژاد در یکی از گفتگوهای تلویزیونی مدعی می شود افکار عمومی جهان با ملت ایران است، این شبه مستند برای نفی این ادعا گزارش نجف زاده از آمریکا را مورد استفاده قرار می دهد که در آن با چند شهروند آمریکایی مصاحبه شده به گونه ای که آنها حتی ایران را نمی شناسند و پس از آن، ادعای رئیس جمهور که کودکی در یکی از کشورهای آمریکای جنوبی وی را به نام محمود می شناسد به عنوان پارادوکس مطرح می شود. این در حالی است که نه احمدی نژاد برای اثبات ادعای خویش از آن مثال استفاده کرده است و نه پاسخ آن چند شهروند آمریکایی می تواند ادعای رییس جمهور را نفی کند. استدلالات سطحی 90 سیاسی که مصداق کامل عوامفریبی و تخریب است به این موارد متوقف نمی شود و اگر حوصله باشد موارد بسیاری را می توان در دروغ پراکنی مدعیان اخلاق و صداقت در این فیلم تخریبی یافت.

منبع: رجانیوز

نمیدانم پس از مرگم چه خواهد شد.

نمی خواهم بدانم کوزه گر از خاک اندامم چه خواهد ساخت.

ولی بسیار مشتاقم که از خاک گلویم سوتکی سازد.

گلویم سوتکی باشد به دست کودکی گستاخ وبازیگوش.

و او یک ریز و پی در پی دم گرم خودش را در گلویم سخت بفشارد.

و خواب خفتگان خفته را آشفته تر سازد بداینسان بشکند داعم سکوت مرگبارم را.

 

 

حاشیه‌های همایش میلیونی حامیان احمدی‌نژاد

 

همایش میلیونی حامیان محمود احمدی‌نژاد در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) زیبائی‌ها و چشم نگاری‌های کم نظیری داشت که شاید در کمتر اجتماعی بتوان به مثابه آن را دید.

به گزارش فارس، همایش میلیونی حامیان محمود احمدی‌نژاد در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) زیبائی‌ها و چشم نگاری‌های کم نظیری داشت که شاید در کمتر اجتماعی بتوان به مثابه آن را دید، نقاط و نکات بی مثالی که در همایش امروز حامیان محمود احمدی‌نژاد مشابه کاندیدای مورد حمایتشان گاهی نیز با درنگی از عدالتخواهی و شور انقلابی همراه بود.

* شعار قالب حامیان محمود احمدی نژاد در مراسم امروز متوجه مناظره‌ها و پیروزی‌های وی در پس این مناظره بود و البته وقتی که برخی شعار به تندی می‌انجامید مجری برنامه فرزاد جمشیدی که تاریخ‌دانی و وقایع نگاری‌های دینی وی در صدا و سیما شهره است به آرامش می‌انجامید.

* توزیع گسترده پرچم‌ها و سربندهای سه رنگ پرچم ایران در این مراسم شور و نشاط ویژه‌ای را به مراسم امروز بخشیده بود بطوریکه نوع استفاده و ابتکارات بکارگیری پرچم ایران حسی خاص را در یادها زنده می‌کرد.

* همگام با پرچم‌های سه رنگ ایران در این مراسم،‌ پرچم زرد رنگ حزب ‌الله لبنان نیز بر دستان جوانان دیده ‌می‌شد.
* تفاوت بارز برنامه‌ امروز حامیان احمدی‌نژاد در مصلی تهران جلوگیری از اختلاط دختران و پسران در این برنامه بر عکس برنامه‌های کاندیدای رقیب بود که البته گریزی نیز به این موضوع در تکه فیلم به نمایش درآمده در این مراسم نیز زده شد و در حالیکه فائزه هاشمی در این تصویر دیده می‌شد، "شعار مرگ بر غارتگران بیت المال "،‌ "مناظره به پا شد خاندانی بر ملا شد "، " آدم آمریکایی نمی‌خوایم، نمی‌خوایم " را سر دادند.

* برنامه امروز البته میهمانانی نیز داشت، از ورزشی‌ها حسین رضا زاده، حمید استیلی، فرشاد پیوس، حبیب کاشانی،‌ زریبافان، محمود مایلی کهن،‌ از هنرمندان فرج‌الله سلحشور، ‌از مداحان حاج محمود کریمی، سعید حدادیان، محمد طاهری و حاج منصور ارضی و از کابینه و وزرا نیز،‌بهبهانی وزیر راه، الهام وزیر دادگستری و اسکندری وزیر جهاد کشاورزی نیز در برنامه امروز حضور داشتند.

* شاید یکی از موضوعاتی که در برنامه امروز هر نگاهی را نوازش می‌داد، اقامه پراکنده نماز در گوشه و کنار مصلی تهران و در جوار برگزاری مراسم امروز بود،‌ البته جمشیدی مجری برنامه امروز نیز در بیانی به روستانشینانی اشاره کرد که از امروز تا روز جمعه روز برگزاری انتخابات برای سلامتی و پیروزی احمدی نژاد روزه خواهند گرفت.

* حجم جمعیت امروز به حدی بود که سالن محل برگزاری مراسم که بزرگترین صحن مصلی تهران بشمار می‌رود تماما در دو طبقه پر شده بود و ازدحام در سالن‌های منتهی به این صحن نیز به حدی بود که محمود احمدی نژاد نتوانست خود را به جایگاه سخنرانی برساند و البته شدت ازدحام باعث شد مجری مراسم بارها برای جلوگیری از ازدحام شدید از حامیان بخواهد از ازدحام به گونه‌ای خودداری کنند.

* جمعیت امروز فقط به جوانان که شاید در سر شور و شوقی برای این مجموعه برنامه‌ها داشته باشند ختم نمی‌شد،‌ پیر زنی 86 ساله و پیر مردی 91 ساله نیز در مصاحبه با رسانه‌ها و در حالی که پرچم ایران به خود پوشانده بودند شاید در اوج پیری،‌ عشق به احمدی‌نژاد بود که آنها را به مصلی تهران کشانیده بود، خیلی از سن و سال‌دارها نیز آخرین تجربه حضورشان در مصلی تهران را اقامه نماز عید سعید فطر در مصلی تهران عنوان می‌کردند.
* جمشیدی مجری برنامه امروز به سان برنامه‌های تلویزیونی خود که گاهی برگ‌های برنده‌ای در کلام رو می‌کند در این برنامه نیز تلاش کرد ذائقه خود به‌گونه‌ای به رخ بکشد و آنجا که مطرح کرد تک تک قلب ملت برای احمدی نژاد ستاد است و یا در مقطع دیگری از برنامه در پرده برداری از خیانت‌های احمدی‌نژاد افزایش حقوق بازنشستگان،‌ واگذاری زمین به طرح مسکن مهر و پرتاب اولین ماهواره ایرانی را برشمرد؛ و یا در بخش دیگری از حضار پرسید که می دانید چرا احمدی نژاد از این همه سفر خسته نمی‌شود و خود پاسخ داد: چون سوخت قلب احمدی‌نژاد هسته‌ای است.

* حاج منصور ارضی نیز در این برنامه اظهار داشت: امروز از احمدی‌نژاد می خواهیم که دروغ نگوید و با راستگویی بیان کند که دزد کیست! و امروز خوشحالم که انتقام امام و رهبری با این سیلی مناظره گرفته شد و در این دوره پیروزی در راه است و بهتر است برای انتخابات 4 سال دیگر به دنبال یک نیروی حقیقی و انقلابی بود.

* مادر شهید صیاد شیرازی نیز سخنران دیگر این برنامه بود که همگام با آغاز سخنرانی با شعار مرگ بر منافق مردم به پشت جایگاه رفت و گفت: برای برقراری حکومت اسلامی احمدی نژاد باید پیروز شود.

* رضازاده نیز در این برنامه اظهار داشت: احمدی نژاد قوی ترین مرد سیاسی جهان است و هیچ قدرتی نه آمریکا و نه رژیم‌صهیونیستی قادر به ایستادگی در برابر این قدرت را ندارد و انشاالله در 22 خرداد با یک یااباالفضل دیگر وی را رئیس جمهور ایران می‌کنیم.

* در پایان برنامه اگر چه احمدی نژاد نتوانست بواسطه ازدحام شدید در جمع هوادارانش در مصلی تهران حضور یابد اما غلامحسین الهام با شور و حرارتی که بسیاری گمان بردند احمدی نژاد پشت تریبون قرار گرفته از تلاش و همراهی حامیان تقدیر کرد.

* پایان برنامه نیز با شعار عشقه، عشقه احمدی رو عشقه به پایان رسید.

منبع: رجانیوز

دستاوردهای هسته‌ای دولت نهم/2

 

کاظم غریب آبادی (معاون مدیرکل امور سیاسی بین المللی وزارت امور خارجه و پژوهشگر و کارشناس ارشد امور بین الملل)

مبحث چهارم) اصول سیاست هسته ای دولت نهم

ایستادگی دربرابر فشار و تهدید و تغییر خط قرمز شورای امنیت

اصل اساسی، اعمال حقوق مسلم ملت می باشد و هیچ چیزی نمی تواند مانع از این موضوع شود. دولت، هیچ گاه از شورای امنیت و تحریم ها استقبال نکرده است و تمام تلاش خود را نیز به کار گرفته است که با کمترین هزینه هسته ای شدن کشور را محقق نماید، اما تهدید به اعمال فشار و تحریم و حتی ارجاع موضوع هسته ای از آژانس بین المللی انرژی اتمی به شورای امنیت سبب تعلیق یا توقف این فعالیت ها نشد. طرف مقابل به وضوح این پیام را دریافت کرد که استفاده ابزاری از شورای امنیت، مانع از ادامه برنامه صلح آمیز هسته ای ایران نخواهد شد.

مذاکره در مورد حقوق هسته ای، به مثابه خط قرمز

آنچه که به عنوان خط قرمز تعریف شده است، غیرقابل مذاکره بودن حقوق مسلم هسته ای ملت می باشد. هرآنچه که سبب شود مانع پیگیری این حق و یا ایجاد محدودیت هایی بر سر راه اعمال آن گردد، هیچ جایگاهی ندارد. در همین چارچوب، ارائه برخی پیشنهادهای اقتصادی، تجاری و فناوری توسط برخی کشورهای اروپایی در مقابل محروم شدن کشورمان از حقوق قانونی و مشروع خود در غنی سازی و چرخه سوخت هسته ای، به هیچ وجه مورد توجه و مذاکره قرار نگرفته است.

تعامل سازنده و مذاکرات عادلانه

اعتقاد به حل‌و‌فصل مسائل از طریق تعامل سازنده و مذاکرات عادلانه، یکی از اصول دیپلماسی دولت نهم بوده و می باشد و همواره بر رعایت حقوق همه طرف ها و رعایت قانون، تاکید شده است و بر این اساس، ایران معتقد است اگر بر‌اساس قانون، حقوقی به رسمیت شناخته شده، باید عادلانه تحقق یابد و اگر تعهداتی مشخص شده است،‌ باید همه به آن‌ها متعهد باشند.

عدم محدودیت مذاکرات به سه کشور اروپایی

تحول خاصی که در این دوران انجام شد ورود چین و روسیه به مذاکرات هسته ای می باشد. ایران، همچنین اعلام کرد که مذاکرات حتی به 5 کشور (سه کشور اروپایی، چین و روسیه) نیز محدود نمی باشد و آماده است براساس مبانی مشخص با هر کشوری مذاکره نماید. از اینرو، شاهد ورود جنبش عدم ‌تعهد نیز به موضوع هسته‌ای ایران می باشیم. این موضوع سبب شد که جبهه طرفدار ایران در بعد سیاسی تقویت شود و از طرف دیگر نیز از نقش سه کشور اروپایی کاسته شود.

توازن بین حقوق و تکالیف

یکی از اصول اساسی که همواره در تعامل با طرف مقابل مورد تاکید قرار گرفته است، ضرورت توازن بین حقوق و تکالیف می باشد. از این منظر، عضویت در سازمان‌ها و معاهدات بین‌المللی و متعهد شدن به تعهدات آن‌ها، حقوق و امتیازاتی را برای اعضاء فراهم می کند و اگر قرار باشد که این حقوق و امتیازات برای اعضاء‌ نفی شود و غیر اعضاء فراتر از آن از امتیازات ویژه ای به دلیل عدم عضویت برخوردار شوند، اساس این معاهدات و پایداری آن‌ها زیر سوال خواهد رفت. بدین ترتیب، هیچ دولتی نمی‌تواند حقوقی را برای خود مقرر، اما دیگری را از آن محروم کند و یا تکالیفی را برای دیگران مقرر کند و خود به آن پایبند نباشد. جمهوری اسلامی ایران، از ابتدا بر ضرورت توازن بین حقوق و تکالیف خود بر‌اساسNPT تاکید داشته و فعالیت‌هایی که در گسترش برنامة هسته‌ای صلح‌آمیز انجام داده است، بر‌اساس حقوق مصرح و مسلم خود در NPT بوده است و نمی‌تواند محروم شدن از حقوق قانونی و غیر‌قابل انکار خود در دستیابی و استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای شامل چرخة سوخت و غنی‌سازی که در معاهده عدم شاعه و اساسنامة آژانس نیز به آن تاکید شده‌است را بپذیرد.

اعتمادسازی، اقدامی دوسویه

اعتمادسازی، یک جاده دوطرفه است. از این منظر، ایران دیگر در جایگاه یک کشور متهم نیست که ملزم به انجام اقدامات یک طرفه اعتمادساز باشد، بلکه یک کشور مدعی است که علاوه بر استیفای حقوق مصرحه خود، اجرای تعهدات طرف مقابل را نیز طلب می کند. بر همین اساس بود که ایران در پاسخ خود به بسته 6 ژوئن 2006 و همچنین بسته پیشنهادی خود، خواهان این شده که موضوع پایبندی طرف‌های دیگر مذاکره به معاهده عدم اشاعه (خلع سلاح، تسهیل بهره مندی کشورها از انرژی هسته ای برای مقاصد صلح آمیز و عدم ایجاد موانع در این مسیر)، به‌عنوان یکی از محورهای مذاکرات در نظر گرفته شود. برگشت به اجرای تعهدات حقوقی موجود و عدم پذیرش تعهدات فراتر از آن نیز علاوه بر آن که واکنشی به اقدامات تهدید آمیز و فشارهای سیاسی با استفاده ابزاری از شورای امنیت می باشد، در چارچوب این اصل نیز قابل تحلیل می باشد.

پیگیری جدی استقلال و خودکفایی در تولید سوخت هسته ای

یک ربع قرن محرومیت ایران سبب شد که برنامة هسته‌ای ایران بر مبنای استقلال و عدم وابستگی شکل بگیرد و اجراء شود. در نتیجه، پس از سال ها رنج و تلاش و هزینه‌های زیاد، ایران توانسته است در تمامی بخش های این صنعت به قابلیت های بومی دست پیدا کند. در این راستا، دولت نهم تمام تلاش خود را بر این قرار داد تا با از سرگیری فعالیت های تعلیق شده، برنامه هسته ای را در حوزه تکمیل و عملیاتی کردن چرخه سوخت هسته ای به صورت جدی پیگیری و حتی گسترش دهد.

مبحث پنجم) دستاوردهای هسته ای دولت نهم در سطح داخلی

دولت نهم، با ایستادگی و مقاومت در برابر تمامی فشارها، محدودیت ها و تهدیدها، موفق شد با از سرگیری فعالیت های هسته ای تعلیق شده، خواست ملی برای دستیابی به فناوری هسته ای در تمامی ابعاد آن را محقق سازد.

تکمیل چرخه سوخت هسته ای

رئیس جمهور در 22 فروردین ماه 1385 در آستان قدس رضوی و در کنار بارگاه ملکوتی حضرت امام رضا (ع) اعلام کرد که چرخة تولید سوخت هسته‌ای در مقیاس آزمایشگاهی کامل‌ شده و اورانیوم با غنای مورد نیاز برای نیروگاه‌های هسته‌ای در روز بیستم فروردین‌ماه همان سال تولیدشد. رئیس جمهور، همچنین رسما اعلام کرد که ایران به کشورهای هسته‌ای جهان پیوسته ‌است و بر‌اساس مقررات بین‌المللی و حقوق حقة خود، مسیر خود را تا تولید صنعتی سوخت برای نیروگاه‌ها ادامه خواهد ‌داد. اعلام این پیشرفت بسیار مهم، حاوی چند پیام اساسی است که نباید از آن ها مغفول ماند:

-ایران، تمامی ابعاد و مراحل چرخه سوخت از استخراج اورانیوم از معدن گرفته تا تولید کیک زرد و فعالیت های تبدیل شامل تولید گاز هگزا فلوراید اورانیوم و ساخت سانتریفیوژ و تزریق گاز به آن ها را به صورت بومی و با استفاده از توان و امکانات داخلی ایجاد کرده و در حال بهره برداری از آن هاست.
-هدف نهایی، ایجاد نیروگاه های جدید و تولید سوخت هسته ای در سطح صنعتی است و این مسیر بدون هیچ وقفه ای ادامه خواهد داشت.
-تمامی فعالیت های هسته ای ایران تحت نظارت آژانس انجام شده و خواهد شد.

را ه اندازی مجتمع تولید آب سنگین در اراک
در کمتر از 5 ماه پس از دستیابی به چرخه کامل سوخت هسته ای، دستیابی به فن‌آوری تولید آب سنگین، گام دیگری در مسیر تعالی و توفیق ملت ایران بود. مجتمع تولید آب سنگین اراک در 4 شهریور ماه 1385 توسط رئیس جمهوری افتتاح شد. رئیس جمهور طی سخنانی، گفت: "ملت ایران، عزت، شرف، استقلال و پیشرفت خود را با هیچ‌چیز مبادله نمی‌کند و حاضر نیست که ذره‌ای از حقوق خود بگذرد. دسترسی به انرژی هسته‌ای و استفادة صلح‌آمیز از آن، یک نعمت خدادادی و حق تمامی ملت‌ها از‌جمله ملت ایران است. به‌عنوان نمایندة ملت ایران، پیگیر این حقوق هستم. امروز ملت ایران می‌خواهد که ما به فن‌آوری صلح‌آمیز هسته‌ای دست پیدا کنیم و من مسئول پیگیری این خواسته هستم و از آن کوتاهی نمی‌کنم. ما به کشورهای غربی می‌گوییم برای خود دردسر و زحمت درست نکنند، چرا که ملت ایران برای برداشتن گام‌های بلند در این زمینه، عزم خود را جزم کرده‌است."
بنا به اظهار رئیس سازمان انرژی اتمی، ظرفیت تولید این مجتمع ابتدا هشت تن بود و در زمان افتتاح، ظرفیت آن به ۱۶ تن آب سنگین با غنای 8/99 درصد رسیده است. پروژه تولید آب سنگین اراک، به عنوان یکی از شاخصه های دانش هسته ای، در پزشکی و به خصوص کنترل سرطان و کنترل بیماری ایدز نقش تعیین کننده ای دارد و به عنوان خنک کننده و کندکننده رآکتورهای آب سنگین به کار می رود. با گشایش این واحد صنعتی، ایران به عنوان نهمین کشور دارای تجهیزات تولید آب سنگین جهان مطرح می شود. کشورهای آرژانتین، کانادا، هند و نروژ نیز بزرگترین صادرکنندگان آب سنگین جهان هستند.
شایان ذکر است که از هر ۶۵۰۰ لیتر آب معمولی، تنها یک لیتر آب سنگین به دست می آید. آب سنگین، در پژوهش های علمی در حوزه های مختلف از جمله زیست شناسی، پزشکی، فیزیک و سایر حوزه ها کاربردهای فراوانی دارد. برخی از کاربردهای آن عبارتنداز: طیف سنجی تشدید مغناطیسی هسته، کند کننده نوترون، آشکار سازی نوترینو، آزمون های سوخت و ساز در بدن، تولید تریتیم.

ورود به مرحله تولید صنعتی سوخت هسته ای
7 ماه پس از دستیابی به فناوری آب سنگین و تولید آن، و 1 سال پس از اعلام تکمیل چرخه سوخت هسته ای در مقیاس آزمایشگاهی، پیشرفت بزرگ بعدی هسته ای در 20 فروردین ماه 1386 حاصل شد. جمهوری اسلامی ایران، در روز بیستم فروردین‌ماه 1386، ورود به‌مرحلة تولید صنعتی سوخت هسته‌ای و قرار‌گرفتن در زمرة کشورهای تولید کنندة سوخت هسته‌ای را با حضور رئیس جمهور، مقامات عالیرتبة کشور، دانشمندان هسته‌ای کشور و همچنین سفرای کشورهای دوست، در مجتمع غنی‌سازی نطنز جشن‌گرفت. این روز، روز ملی فن‌آوری هسته‌ای، نام‌ گرفت.
رئیس جمهور، طی سخنانی در این مراسم گفت: "امروز، بیستم فروردین‌ماه و روز ملی فن‌آوری هسته‌ای در جمهوری اسلامی ایران است. در بیستم فروردین سال گذشته پس از تلاش پیگیر فرزندان مومن، خلاق، دانشمند و خستگی‌ناپذیر ملت ایران، جمهوری اسلامی ایران توانست به فن‌آوری تولید سوخت هسته‌ای دسترسی پیدا کند و در یک‌سال گذشته، با تلاش گستردة همین عزیزان موفق شد در توسعة فن آوری تولید سوخت هسته‌ای به مرحلة تولید صنعتی برسد و امروز در سالگرد آن حادثه، در کمال افتخار اعلام می‌کنم که از امروز کشور عزیز ایران در زمرة کشورهای تولید کنندة صنعتی سوخت هسته‌ای قرار می‌گیرد."
رئیس جمهور همچنین در 20 فروردین ماه 1387، در بازدید از تاسیسات نطنز آغاز مرحله نصب 6 هزار سانتریفیوژ را اعلام نمود. ایشان، همچنین در همین تاریخ در مراسم دومین سالروز ملی فناوری هسته ای در تهران، در جمع مقامات لشکری و کشوری و سفرای کشورهای خارجی، در ادامه پیشرفت های کشور در زمینه فناوری هسته ای اعلام کردند که امروز، دستگاه‌های (سانتریفیوژهای) جدیدی تحت آزمایش قرار گرفت که به فضل الهی ظرف چند ماه آینده همه آزمایشات آن با موفقیت به پایان خواهد رسید و ظرفیت آن هرکدام در ابعاد کوچک بیش از 5 برابر دستگاه‌های فعلی است.

حمل سوخت هسته ای بوشهر
راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر، بارها به دلیل فشارهای سیاسی آمریکا و برخی کشورهای غربی به تاخیر افتاد. با شروع بحران در موضوع هسته ای ایران با نیات سیاسی چند کشور، تحقق این هدف در هاله ای از ابهام فرو رفت و موج جدیدی از فشارها بر روسیه وارد شد. با اتخاذ سیاست های درست که نتایج آن چیزی جز اثبات صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران بر همگان نبود، مبانی اقدامات سیاسی این کشورها برای اعمال فشار بر ایران فروریخت. روسیه، بالاخره تصمیم به حمل سوخت هسته ای به نیروگاه بوشهر و راه اندازی آن گرفت.حمل سوخت بوشهر در تاریخ 9 بهمن ماه 1386 کامل شد و بنابر اعلام مقامات روسی و مقامات سازمان انرژی اتمی کشورمان، این نیروگاه در سال 1388 راه اندازی خواهد شد و خواهد توانست برق هسته ای وارد مدار برق کشور نماید. از اینرو، کشورمان سی و یکمین کشوری خواهد بود که به تولید برق هسته ای می پردازد. این تحول بسیار عمده ای به شمار می رود و حاوی پیام های متعددی است: برنامه هسته ای ایران صلح آمیز است و هیچ جای نگرانی از آن وجود ندارد. هدف ایران از پیگیری برنامه هسته ای، تولید برق هسته ای است. آمریکا و یکی دو کشور غربی در اعمال فشار بر ایران و پیگیری اهداف خود با موانع جدی روبرو هستند. این دستاورد جز با ایستادگی و مقاومت منطقی و اتخاذ سیاست های صحیح دولت نهم محقق نمی شد.
لازم به توضیح است که در تاریخ 7 اسفندماه 1387 نیز آزمایشات مرحله پیش راه اندازی نیروگاه بوشهر با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی و رئیس روس اتم آغاز گردید.
راه اندازی کارخانه تولید قرص سوخت هسته ای
در مراسم سومین سالروز ملی فناوری هسته ای که در 20 فروردین ماه 1388 با حضور رئیس جمهور و مقامات لشکری و کشوری در اصفهان برگزار گردید، دستاوردهای جدید در عرصه توسعه صنعت هسته ای اعلام گردید: نصب حدود 7 هزار ماشین سانتریفیوژ در نطنز که طی برنامه پنج ساله این رقم به 50 هزار دستگاه خواهد رسید، موفقیت پژوهشگران سازمان انرژی اتمی در تولید ماشین‌های سانتریفیوژ که SWU آن ها به 5 تا 6 می‌رسد، تولید سوخت معادل 2 هزار و 500 مگاوات از محل تولیدات مجتمع غنی‌سازی اورانیوم طنز برپایه برنامه پنج ساله آینده، تولید آلیاژی نوین یا زیرکونیوم در مجتمع ZPP (تولید میله سوخت)، راه اندازی کارخانه تولید قرص و مجتمع سوخت FMP که براساس برنامه‌‌ریزی انجام شده، کارخانه سالانه قادر خواهد بود 10 تن سوخت طبیعی برای به کارگیری در رآکتور تحقیقاتی آب سنگین 40 مگاواتی اراک و سی تن سوخت غنی شده با غنای حداکثر 5 درصد برای استفاده در رآکتورهای هسته‌ای آب سبک تحت فشار از قبیل نیروگاه 360 مگاواتی دارخوین یا نیروگاه‌های قدرت دیگر تولید کند. همچنین این کارخانه قابلیت افزایش ظرفیت برای تولید سوخت مورد نیاز 2 هزار و 360 مگاوات برق هسته‌ای را طی برنامه پنجم توسعه دارا است.
توسعه برنامه هسته ای
توسعة نیروگاه‌های هسته‌ای کشور بر‌اساس مصوبة‌ مجلس برای تولید 20 هزار مگاوات برق هسته ای در دستور‌کار قرار دارد. در این راستا، مراحل طراحی و ساخت نیروگاه 360 مگاواتی دارخوین با امکانات و توان بومی با شتاب پیگیری می‌شود و مناقصة‌ دو واحد هزار مگاواتی و هم‌چنین مکان‌یابی برای نیروگاه‌های دیگر نیز در حال اجراء می باشد.
از طرف دیگر، ساخت رآکتور تحقیقاتی آب سنگین 40 مگاواتی اراک نیز با جدیت تمام ادامه دارد. این رآکتور جایگزین رآکتور تحقیقاتی 5 مگاواتی تهران که عمر آن به زودی پایان می یابد، خواهد شد. این رآکتور، تولید رادیو ایزوتوپ ها برای کاربردهای پزشکی و کشاورزی و صنعتی را بر عهده خواهد داشت. برنامه ریزی برای بهره برداری از انرژی هسته ای در حوزه صنعت، کشاورزی و پزشکی نیز ادامه دارد.
تثبیت حقوق هسته ای و رسیدن به نقطه غیرقابل بازگشت
مارک لئونارد، مدیر سیاست خارجی مرکز اصلاح اروپایی در لندن، در سال 1384هدف دیپلماسی اروپا دربرابر برنامه هسته ای ایران را این گونه تشریح می کند: "هدف دیپلماسی اروپایی، کندکردن روند برنامه هسته ای تهران به اندازه ای است که این کشور به مرحله بدون بازگشت فناوری هسته ای نرسد و تغییرات سیاسی منجر به روی کارآمدن دولتی شود که خواهان مذاکره با غرب باشد. دیپلماسی اروپایی تاکنون بسیار موفق بوده و توانسته با کندکردن برنامه هسته ای ایران، راه را برای ورود بازرسان هسته ای به آن کشور باز کند، و ائتلاف دیپلماتیک جهانی علیه برنامه غنی سازی تهران ترتیب دهد."
آمریکا و غرب در تحقق اهداف خود در این زمینه ناموفق ماندند. جهان در حال حاضر، شاهد پیشرفت های بسیار چشمگیر ایران در حوزه هسته ای است. ایران به نقطه غیرقابل بازگشت در زمینه چرخه سوخت و غنی سازی رسیده و صحبت از توقف یا تعلیق این فعالیت ها بی معناست. درواقع، حقوق ملت شریف ایران در زمینه هسته ای و اعمال آن به صورت کامل تثبیت شده است و تمامی کشورها آن را به عنوان یک واقعیت موجود پذیرفته اند.
مبحث ششم) دستاوردهای هسته ای دولت نهم در سطح بین المللی
فعال‌کردن جنبش عدم‌تعهد و شکست‌ تلا‌ش ها برای ایجاد اجماع علیه برنامه هسته‌ای
دفاع ایران از حقوق هسته ای تنها دفاع از حقوق خویش نبود، بلکه دفاع از حقوق هسته ای تمامی کشورهای درحال توسعه بود. طبیعتا، هرگونه برخورد و تعامل با موضوع هسته ای ایران و چگونگی سیاست ایران در این زمینه، می توانست به سیاست و نسخه ای واحد برای این کشورها تبدیل شود. از اینرو، نوعی تعامل و برقراری ارتباط و تماس های فعال بین این کشورها به ویژه در قالب عدم تعهد و ایران شکل گرفت. عدم تعهد، همواره از حقوق هسته ای ایران دفاع کرده و بیانیه هایی را نیز در این راستا صادر کرده است. این جنبش، همواره در هر اجلاس شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین، برای حمایت از برنامه هسته ای کشورمان بیانیه صادر می کند. از طرف دیگر، در سطوح عالی این جنبش نیز تاکنون شاهد صدور دو بیانیه تروئیکا، دو بیانیه وزرا و یک بیانیه سران جنبش در حمایت از برنامه هسته ای ایران می باشیم.
با این اقدام، تلاش کشورهای غربی و آمریکا برای ایجاد اجماع علیه برنامه هسته ای کشورمان با شکست مواجه شد. لازم به توضیح است مباحثی که در خصوص نگرانی های جامعه بین المللی نسبت به فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران مطرح می شود، نگرانی تعداد معدودی از کشورها از پیشرفت های ایران می باشد. بیانیه های جنبش عدم تعهد در نشستهای متعدد شورای حکام و همچنین بیانیه های تروئیکای عدم تعهد و بیانیه وزرای امور خارجه و سران عدم تعهد و بیانیه وزرای امور خارجه سازمان کنفرانس اسلامی در باکو درحمایت از فعالیتهای صلح آمیز هسته ای ایران، گواه بر مخالفت این بخش عظیم از جامعه بین المللی (بیش از 118 کشور) با این روند تبعیض آمیز و نگرانی از ایجاد یک رویه نامشروع در محروم ساختن کشورهای در حال توسعه از دستیابی به فنآوری های برتر و انحصار آن در دست معدودی از کشورها می باشد. مقام معظم رهبری به خوبی این مساله را بیان فرموده اند: "تبلیغات رسانه های غربی در مورد اجماع جهانی بر ضد ایران، یک خدعه و فریب تبلیغاتی است. تنها اجماع جهانی که وجود خارجی دارد، اجماع بر ضد تسلیحات اتمی است که مرکز این پدیده شوم، آمریکاست و رژیم صهیونیستی خطرناک ترین دارنده سلاح اتمی به شمار می رود. بسیاری از کشورهای جهان، آرزوی داشتن فناوری هسته ای را دارند و حتی اگر اجماع جهانی هم بر ضد ایران وجود داشت، ملت ایران از حق خود نمی گذشت، اما بسیاری از ملت ها و دولت ها در بحث هسته ای، پشتیبان ملت ایران هستند."

تعدیل مواضع و عقب نشینی آمریکا و غرب از مواضع اولیه خود
آمریکا و غرب تا قبل از روی کار آمدن دولت نهم مطلقا مخالف دستیابی ایران به انرژی صلح آمیز هسته ای بودند و با استفاده از این بهانه که ایران دارای ذخایر غنی نفت و گاز است، اساسا حق ایران در دستیابی به فناوری هسته ای را نفی می کردند. اما با مشاهده استواری دولت جدید و حمایت مردمی از آن، گام به گام از مواضع خود عقب نشینی کردند. در گام اول، وجود نیروگاه و ارائه رآکتور بدون تاسیسات غنی سازی را پذیرفتند. در گام بعدی، در مقابل اقدام ایران به بازگشایی تاسیسات UCF اصفهان نیز عقب نشینی کردند و آن را به عنوان یک واقعیت پذیرفتند. در مرحله بعد، با تحقیق و توسعه برای غنی سازی کنار آمدند. امروز نیز کشور به مرحله ای رسیده است که آنها حتی حاضر به پذیرش سطح فعلی فعالیت های هسته ای شده اند، اما دولت از حق ملت در برخورداری از این فناوری کوتاه نمی آید. در این خصوص، مقام معظم رهبری فرمودند: "آمریکایی ها که یک روز حاضر نبودند حتی 5 سانتریفیوژ را در ایران بپذیرند و تا همین چند ماه پیش تاکید می کردند که ایران باید از همه فعالیت های هسته ای خود دست بردارد، اما با ایستادگی ملت ایران اکنون کار به جایی رسیده که به ناچار می گویند ایران در همین حد توقف کند و جلوتر نرود." رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز در همین زمینه گفته است: "امروز به خاطر ایستادگی در حق مسلم خود، دشمنان زورگو به نقطه ای رسیده اند که پیغام داده اند اگر در همین مرحله متوقف شوید حاضریم با شما مذاکره کنیم. در پاسخ به آنها به نمایندگی از شما ملت ایران پیغام فرستادم که ما تقاضای مذاکره نداریم و اگر بنای بر مذاکره باشد، این ملت ایران است که باید شرط و شروط بگذارد."
تداوم دیپلماسی
الگوی رفتار هسته ای ایران در این دوران، مبتنی بر سیاست دوشاخه ای می باشد. از یک طرف، دربرابر فشارها و محدودیت ها مقاومت کرده و از طرف دیگر، دیپلماسی تداوم یافته است. تلاش های آمریکا و چند کشور غربی برای انزوای ایران نیز به هیچ وجه قرین با موفقیت نبوده است.

محور قراردادن آژانس و اثبات ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای
حدود 5 سال است که موضوع هسته ای ایران بدلیل طرح ادعاها و اتهامات واهی و بی اساس از سوی چند کشور که رفتار مغرضانه آنان با ملت بزرگ ایران بر همگان مشخص شده است، در دستورکار آژانس قرار دارد. این کشورها با ارائه اطلاعات دروغ به آژانس بین المللی انرژی اتمی، سبب شدند که این نهاد فنی بین المللی در این دوره طولانی توان و امکانات خود را صرف این موضوع نماید و از انجام وظایف اصلی خود در زمینه عدم اشاعه، خلع سلاح و همچنین طراحی مکانیسمی برای نظارت بر فعالیت های هسته ای غیر اعضا (نظیر رژیم صهیونیستی) که به توسعه سلاح های هسته ای خود ادامه می دهند، باز بماند.
هرچند که جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدا معتقد بود که ابهامی در فعالیت های هسته ای آن وجود ندارد، اما با اتخاذ سیاست تعامل و همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی، از هیچ تلاشی برای شفاف سازی در این فعالیت ها فروگذار نکرد. همکاری ها و صبری که جمهوری اسلامی ایران برای اثبات اظهارات خود نشان داد، در تاریخ جهان بی سابقه است.
موضوع هسته ای جمهوری اسلامی ایران،‌ با تفاهم آن با آژانس درخصوص شیوه های حل و فصل موضوعات باقی مانده وارد مرحله جدیدی گردید. آژانس و ایران توافق کردند تا ظرف مدت 60 روز، چارچوب حل و فصل موضوعات باقی مانده را تعیین نمایند.
باید توجه داشت که همکاری ایران و آژانس بحث تازه ای نیست، بلکه سیاست جمهوری اسلامی ایران در تعامل با آژانس اصولا مبتنی بر سیاست همکاری و رفع ابهام بوده است. ایران، تاکنون برای برطرف ساختن ابهامات و ادعاها از برنامه هسته ای خود حسن نیت و شکیبایی فراوانی نشان داده است و با اتخاذ اقدامات اعتماد ساز، با آژانس و دیگر طرف ها همکاری کرده است. انجام بیش از 3800 نفر روز بازرسی از تأسیسات و فعالیت های هسته ای، تعلیق داوطلبانه تمامی فعالیت های غنی سازی و تبدیل اورانیوم به مدت دو سال و نیم، امضای پروتکل الحاقی، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی برای بیش از دو سال، اعطای دسترسی کامل و نامحدود به تمامی مواد و تأسیسات هسته ای، اعطای دسترسی های متعدد تکمیلی بر طبق پروتکل الحاقی، ارائه بیش از هزار صفحه اظهارنامه اولیه طبق پروتکل الحاقی و روزآمد کردن آن و ارائه ابتکار هسته ای توسط رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر مشارکت دولت ها و شرکت های خارجی در غنی سازی در ایران، بخشی از فعالیت ها و همکاری های جمهوری اسلامی ایران در این زمینه می باشد.
در زمان شروع مذاکرات بین ایران و آژانس، چند کشور معدود حتی مفید بودن این مذاکرات و عزم ایران برای انجام توافق یاد شده برای حصول نتیجه ای به موقع را زیر سوال بردند. تدوین متن توافق در 40 روز یعنی کمتر از مدت زمان توافق شده و حل و فصل موضوعات باقی مانده از گذشته حتی جلوتر از برنامه کاری، نشان دهنده جدیت ایران در پیشبرد ابتکارش بود و درعین حال، خلاف ادعاهای این کشورها را نیز اثبات نمود.
با تفاهم ایران و آژانس درخصوص حل و فصل مسائل باقی مانده در 30 مرداد ماه 1386، دور جدیدی از همکاری های ایران و آژانس آغاز گردید. این همکاری ها پیرامون شش موضوع باقی مانده که لیست نهایی آن از سوی آژانس به ایران ارائه گردید، شکل گرفت. با آشکار شدن اولین نتایج مثبت این همکاری ها که با بستن اولین موضوع باقی مانده یعنی پلوتونیوم در ماه سپتامبر 2007 (شهریور 1386) خود را نشان داد، مخالفت ها با برنامه کاری (مدالیتی) از سوی آمریکا، انگلیس و فرانسه نیز آغاز شد. دو موضوع باقی مانده بسیار مهم دیگر یعنی سند اورانیوم فلزی و سانتریفیوژهای پی.یک و پی. دو نیز در سه ماه اول همکاری حل و فصل شده و پرونده آنها توسط آژانس در گزارش نوامبر 2007 (آبان 1386) مدیرکل آژانس به شورای حکام مختومه اعلام گردید. سه موضوع دیگر، یعنی منشا آلودگی در یکی از تجهیزات یک دانشگاه فنی در تهران، پلونیوم و معدن گچین نیز پس از سه ماه حل و فصل شدند که نتایج مربوطه به خوبی در گزارش فوریه 2008 (اسفند 386) آقای البرادعی به خوبی منعکس شده است. آقای البرادعی که از چند روز قبل انتشار گزارش فوریه 2008 خود آماج حملات و تهدیدها (حتی تهدید به قتل) قرار گرفته بود، در گزارش خود بسته شدن تمامی موضوعات باقی مانده را اعلام و خط بطلانی بر ادعاها و اتهامات آمریکا و همپیمانان آن کشید. باید یادآور شد که طبق زمان بندی تعیین شده در برنامه کاری اجرای آن 18 ماه به طول می انجامید، اما جمهوری اسلامی ایران در 6 ماه آن را به سرانجام رساند.
موضوعات باقی مانده، دلیل اصلی ادعاها و اتهامات چند کشور معدود برای ارسال موضوع هسته ای ایران به شورای امنیت و صدور قطعنامه بود. با حل و فصل مسائل باقی مانده، مبانی اقدامات غیرقانونی، غیر حقوقی، غیر فنی این چند کشور زیر سوال رفته و آنان باید از ملت بزرگ ایران به خاطر اقدامات سیاسی و تبلیغی خود عذرخواهی کنند و اقدامات اشتباه خود را جبران کنند. حل و فصل مسائل باقی مانده و تایید اظهاریه های ایران و اثبات حقانیت ایران نزد آژانس بین المللی انرژی اتمی بدون ذره ای عقب نشینی در اعمال حقوق هسته ای، دستاورد مقاومت ملت بزرگ و شریف ایران محسوب می شود که پایداری هوشمندانه، رمز این دستاورد و حمایت آحاد مردم ایران در داخل و خارج از کشور نیز موجبات آن را فراهم آورده است.

گزارش شورای اطلاعات ملی آمریکا در مورد برنامه هسته ای ایران
شورای اطلاعات ملی آمریکا، درچارچوب برآوردهای اطلاعات ملی، گزارشی را تحت عنوان «ایران: نیات هسته ای و توانمندی ها» در ماه نوامبر تهیه کرد. این گزارش که در مورخ 12 آذرماه دردسترس رسانه ها قرار گرفت، به موارد بسیار مهمی اشاره می کند که تامل در آنها حاکی از سیاست زدگی و عدم توجه به واقعیات در تصمیم گیری های استراتژیک و سیاست خارجی آمریکا می باشد. شایان ذکر است که شورای اطلاعات ملی یکی از اعضای شانزده گانه جامعه اطلاعاتی آمریکا (شامل سیا) می باشد که رئیس اطلاعات ملی، به عنوان رئیس جامعه اطلاعاتی و مشاور رئیس جمهور آمریکا نیز محسوب می شود. در تهیه برآوردهای اطلاعاتی نیز نهادهای عضو جامعه اطلاعاتی مستقیما نظر خود را ارائه می کنند و گزارش با اجماع آنها تهیه می شود. این گزارش، به ارائه هشت ارزیابی از فعالیت های هسته ای ایران می پردازد و معتقد است که ایران برنامه هسته ای نظامی ندارد.
انتشار این گزارش، دلایل مختلفی می تواند داشته باشد که دو دلیل اصلی آن عبارتند از:
-سیاست ایستادگی دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران در اعمال حقوق خود.
- تاثیر تفاهمات ایران و آژانس (مدالیتی) درخصوص حل و فصل موضوعات باقی مانده در انتشار این گزارش.
این گزارش، آثار زیر را به همراه داشته است:
-اعتراف آمریکا به صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران.
-تغییر اجباری استراتژی از تهدید به تحریم.
-زیر سوال رفتن اقدامات آمریکا در شورای امنیت و شورای حکام آژانس.
-زیر سوال رفتن نهادهای اطلاعاتی و به تبع آن اقدامات و سیاست های آمریکا.
-تایید یافته های آژانس مبنی بر عدم انحراف ایران از فعالیت های صلح آمیز.


مبحث ششم) تاثیر فشار و تهدید در پیشبرد سیاست هسته ای
دولت نهم، هیچ گاه از شورای امنیت استقبال نکرده است، اما تهدید به ارجاع موضوع هسته ای به این شورای از سوی چند کشور خاص نیز نتوانسته است دولت را از اعمال حقوق مسلم ملت بازدارد. از طرف دیگر، از آنجا که موضوع هسته ای به دلایل سیاسی و نه به دلایل فنی و حقوقی به شورای امنیت ارسال شد، جمهوری اسلامی ایران نیز توجهی به این موضوع نکرد و قطعنامه های آن را غیر قانونی خواند.
موضوع هسته ای جمهوری اسلامی ایران، بر خلاف مفاد اساسنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی به شورای امنیت ارجاع شده است. بر طبق بند ج ماده 12 اساسنامه آژانس، احراز عدم پایبندی (انحراف مواد و فعالیت های به سمت سلاح هسته ای) بر عهده بازرسان آژانس می باشد که باید آن را از طریق مدیر کل آژانس، به شورای حکام گزارش نمایند. این، در حالی است که تاکنون بازرسان آژانس نه تنها عدم پایبندی ایران به تعهدات خود را احراز نکرده اند، بلکه به عدم انحراف فعالیت های هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران نیز اذعان کرده اند. مدیرکل آژانس بارها بر عدم انحراف فعالیت ها و مواد هسته ای اظهار شده در جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده است و اذعان نموده است که آژانس قادر است عدم انحراف این مواد و فعالیت‌ها را راستی‌آزمایی نماید. آقای البرادعی، همچنین بارها تاکید کرده ‌است که برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران به‌هیچ وجه جنبه نظامی ندارد و به‌همین علت بارها مورد حملات مقامات و رسانه‌های رژیم اسرائیل و جنگ‌طلبان آمریکا قرار گرفته است.
ارسال موضوع هسته ای ایران به شورای امنیت، صرفا به دلیل از سرگیری فعالیت تعلیق شده‌ای (تحقیق و توسعه در زمینه غنی سازی) صورت گرفت که توسط شورای حکام بر موقتی، داوطلبانه و غیر الزام‌آور بودن آن تصریح شده بود. هیچ توجیه حقوقی، منطقی و حتی سیاسی برای مداخله و اقدام شورای امنیت در این مسئله وجود نداشته و ندارد. مایه تاسف است که آمریکا و برخی کشورهای دارنده سلاح هسته ای که به تعهدات خود تحت معاهده عدم اشاعه پایبند نبوده و نمی باشند، خود را ضامن حفظ معاهده می‌خوانند و برای انحراف افکار عمومی جهانی از زرادخانه های هسته ای خود، انگشت اتهام را بر اساس اطلاعات واهی و گمراه کننده به سوی کشوری نشانه می روند که سلاح های کشتار جمعی هیچ جایگاهی در استراتژی های امنیتی و دفاعی آن نداشته و ندارد. این، در حالی است که رژیم صهیونیستی با خارج ماندن از معاهدات بین المللی مربوطه، بدون هیچ گونه دغدغه خاطر، فشار جهانی و اعمال نظارت های بین المللی نسبت به فعالیت ها و تاسیسات هسته ای خود، در حال گسترش کمی و کیفی سلاح های هسته ای خود می باشد.
این نخستین باری نیست که تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران برای اتکاء به توانائی‌های خویش و پیشرفت در حوزة فن‌آوری با مقاومت شدید و فشارهای هماهنگ برخی از اعضای دائمی شورای امنیت مواجه می‌شود. در واقع، ایران معاصر همواره در معرض بی‌عدالتی‌ها و برخوردهای مغرضانة متعددی از سوی این قدرت‌ها قرار داشته است. مبارزة مردم ایران برای ملی‌کردن صنعت نفت در پیش‌نویس قطعنامه‌ای که توسط انگلیس و با پشتیبانی آمریکا و فرانسه در 12 اکتبر 1951 در دستور‌کار شورای امنیت قرار گرفت، به‌عنوان تهدیدی علیه صلح و امنیت بین‌المللی مطرح شد. طرح چنین پیش‌نویس قطعنامه‌ای در شورای امنیت، پیش‌درآمد سازماندهی کودتایی توسط انگلیس و آمریکا در تلاشی به‌مراتب آشکارتر برای دستیابی به همان منافع کوته‌بینانه‌شان بود. این کودتا که دیگر نمی‌توانستند آن را در پوشش زبان منشور ملل متحد و یا توجیهات دیپلماتیک پنهان کنند، حکومت سرکوب‌گر خودکامه را به قدرت بازگرداند. با این حال، مردم ایران در تلاش خود برای ملی‌کردن صنعت نفت توفیق یافتند و از این طریق، پیشگام جنبشی در جهان درحال توسعه شدند که خواستار دستیابی به حق لاینفک خود برای اعمال حاکمیت بر منابع ملی خویش بود. در گذشتة نزدیک‌تر نیز، تجاوز صدام حسین علیه جمهوری اسلامی ایران در 31 شهریور 1359 و پیشرفت سریع آن در اشغال سه هزار کیلومتر مربع از سرزمین‌های ایران، آن‌قدرموجب نگرانی همین اعضای دائم نشد که آن را تهدیدی علیه صلح و امنیت بین‌المللی قلمداد کنند یا حتی یک درخواست معمولی برای آتش بس و عقب‌نشینی به‌عمل آورند. حتی آن‌ها لازم ندیدند که تا هفت روز سخت پس از تجاوز صدام، قطعنامه‌ای در مورد آن صادر کنند، با این امید که محاسبة به شدت نادرست آن‌ها مبنی بر این‌که صدام حسین می‌تواند در ظرف یک هفته به جمهوری اسلامی خاتمه دهد, تحقق یابد.
مقام معظم رهبری در ضرورت پیگیری برنامه هسته ای و بهره مندی از انرژی هسته ای و عدم عقب نشینی دربرابر فشارها، سخنان گهرباری دارند که در این قسمت به آنها اشاره می شود:
"انرژی هسته‏ای برای کشور ما یک ضرورت است، یک نیاز بلندمدت است. امروز اگر مسئولین کشور در به دست آوردن انرژی هسته‏ای کوتاهی کنند، نسل های بعد آن ها را مؤاخذه خواهند کرد. ملت ایران و کشور ایران به انرژی هسته‏ای و این توانایی برای زندگی - نه برای سلاح- احتیاج دارد. عده‏ای می‏ نشینند همان حرف دشمن را تکرار می‏کنند که آقا چه لزومی دارد؟ چه لزومی دارد؟ آینده کشور را به خطر انداختن، نیاز فرداهای کشور را به کلی ندیده گرفتن، این اشکالی ندارد؟ آیا مسئولین کشور حق دارند به نسل های آینده خیانت کنند؟ امروز نفت را برداریم مصرف کنیم، یک روزی این نفت تمام خواهد شد. آن روز ملت ایران برای برق خود، برای کارخانه‏ خود، برای گرمای خود، برای روشنایی خود، برای حرکت زندگی خود، دست نیاز دراز کند به سوی کشورهای دیگر تا به او انرژی بدهند؟ این برای مسئولین امروز کشور جایز است؟ عده‏ای حرف دشمن را تکرار می‏ کنند. همان هایی که ملی شدن نفت را که به وسیله دکتر مصدق و مرحوم آیه ا... کاشانی انجام گرفت، امروز تمجید می ‏کنند که آن کار، نسبت به این کار کوچک بود و این از او بزرگ تر است. همان ها امروز نسبت به انرژی هسته‏ای همان حرفی را می ‏زنند که مخالفین مصدق و کاشانی آن روز می ‏گفتند. این ها قابل قبول نیست. ما در این راه پیش رفتیم، با ابتکار خودمان پیش رفتیم. مسئولین کشور ما هیچ بی‏قانونی هم نکردند. همه‏ فعالیت های ما در مقابل چشم آژانس هسته‏ای است، ایرادی هم ندارد، ما حرفی نداریم که زیر نظر آن ها باشد. جنجال کردن و فشار وارد آوردن روی ملت ایران برای این مسئله، استفاده‏ ابزاری کردن از شورای امنیت سازمان ملل، برای قدرت های مقابل ملت ایران زیان به بار خواهد آورد. این را من بگویم، اگر قرار باشد بخواهند از شورای امنیت استفاده‏ ابزاری کنند و بخواهند این حق مسلم را از این راه ندیده بگیرند، ما تا امروز آن چه را که انجام دادیم برطبق قوانین بین‏المللی انجام دادیم، اگر آن ها بخواهند بی‏قانونی کنند و بخواهند با تهدید و اعمال زور و خشونت رفتار کنند، بدون تردید بدانند ملت ایران و مسئولین ایران در مقابل دشمنانی که به آن ها تعرض کنند، از همه ظرفیت خود برای مقابله استفاده خواهند کرد."
"حالا، تهدید شورای امنیت کردند، انگار شورای امنیت آخر دنیاست. ما هم شورای امنیت چشیده هستیم. در جنگ تحمیلی، آن روزی که عراقی ها چند هزار کیلومتر خاک ما را زیر پا داشتند، همین شورای امنیت قطعنامه صادر کرد که بایستی جنگ را تمام کنید، دفاع و مقاومت نکنید، ما هم چون برخلاف مصالح کشورمان بود، قبول نکردیم. هر وقت برخلاف مصالح کشور باشد، قبول نمی‏کنیم. ملت ما ایستاده است. جوانان ما ایستاده‏اند، خوشبختانه مسئولین ما با نشاط ایستاده‏اند، خدا پشتیبان ماست و اقتدار آینده کشور ما امروز در گرو تصمیم و همت مسئولان و مردم است. به توفیق الهی، به کمک همت و اراده و عزم بلند مردم و به تایید ولی‏عصر (ارواحنا فداه) بر این حق پافشاری خواهیم کرد و آن را با همه وجود، به چنگ خواهیم آورد."
"در 27 سال اخیر و در مقاطع مختلف، نظیر این گونه مسائل مطرح بوده است و اکنون نیز مردم و مسئولان جمهوری اسلامی ایران مقتدرتر از هر زمان دیگر، هم چون فولاد آب دیده، در مقابل هر فشار و توطئه‌ای پایداری می‌کنند و با اتکال به خدا، به کارگیری عقل و تدبیر و حفظ وحدت و هم دلی، حرکت به سمت فناوری های پیشرفته از جمله انرژی هسته‌ای را ادامه می دهند. داشتن بهانه برای ادامه جنگ روانی با نظام اسلامی و جلوگیری از پیشرفت های ایران در عرصه علم و فناوری، دو علت اصلی مخالفت آمریکا با استفاده صلح‌آمیز ملت ایران از انرژی هسته‌ای است. برخورداری از ملتی مؤمن، آگاه و با تجربه، پیشرفت های روزافزون، نظام مستحکم داخلی و نفوذ معنوی عمیق در جهان اسلام، از مبانی اقتدار نظام اسلامی است. مقابله آمریکایی ها با جمهوری اسلامی ایران عملا در استمرار جنگ روانی با نظام و ملت ایران معنا پیدا می کند و جنگ روانی هم نیاز به بهانه دارد که دولتمردان آمریکایی امروز انرژی هسته ای را بهانه این کار قرار داده‌اند. در مقاطع مختلف، هرگاه بهانه‌ای به هر علت عملا پایان می یافت، سلطه گران آمریکایی بلافاصله بهانه دیگری طرح می‌کردند، چرا که آنان استمرار جنگ روانی با ملت ایران را راه اصلی مقابله با نظام اسلامی می دانند و به همین دلیل، اگر امروز ملت و دولت ایران از حق خود درباره انرژی هسته ای عقب نشینی کنند، ماجرا پایان نمی یابد و آمریکایی ها بهانه دیگری می تراشند. در 5/2 سال اخیر، دولت ایران همه راه ها را برای حل قضیه پیمود که در نهایت اروپایی ها گفتند برای این که به شما اعتماد کنیم، باید از هرگونه فعالیت دست بردارید. در جهان امروز، قدرت علمی مبنا و پایه قدرت اقتصادی و سیاسی است و آمریکایی ها با درک این نکته تلاش می کنند روند تبدیل ایران را به قدرتی علمی سد کنند. اگر کشور برق متکی به انرژی هسته‌ای نداشته باشد، با مشکلات اساسی روبه‌رو می شود. به همین علت، تولید انرژی هسته‌ای نیازی حقیقی است و مسئولان موظفند بدون تسلیم شدن در برابر فشارها، حرکت ایران را به سمت فناوری های پیشرفته از جمله انرژی هسته‌ای ادامه دهند. توجه به مسیر کلی حرکت دشمن، برای درک اهداف واقعی او ضروری است و تجربه‌های مکرر ملت ایران و تأمل در اهداف کلی آمریکا، ‌نشان می‌دهد اگر در مسئله انرژی هسته‌ای کوتاه بیاییم، فردا بحث تحقیقات دانشگاهی را پیش می کشند. بنابراین، مسئله فقط انرژی هسته‌ای نیست، بلکه تلاش دنباله‌دار دشمن بهانه‌گیر برای جلوگیری از پیشرفت و اقتدار و رونق ایران است و همین واقعیات، موضوع را به مسئله‌ای سرنوشت ساز تبدیل می کند که باید با درک مصلحت عظیم کشور و آینده ایران برسر آن ایستاد و همچون دیگر مسائل مهم پس از پیروزی انقلاب، با تحمل مسائل و مشکلات احتمالی آن ایستادگی کرد و به پیروزی رسید."
در مورد تحریم ها نیز باید گفت که تحریم های یکجانبه نزدیک به سه دهه است که عمدتا توسط آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در جریان است. تجربه 29 ساله ایران نشان می دهد که وضع این گونه تحریم ها، ایران را در نیل به استقلال، خودکفایی و پیشرفت های علمی و تکنولوژیک مصمم تر و سرعت برنامه ها را بیشتر کرده است. تهدید به تحریم و اعمال آن، خود دلیل محکمی بر لزوم استقلال، خود کفایی و عدم وابستگی ایران به خارج از کشور می باشد. باید توجه داشت که دستاوردهای عظیم و پیشرفت های خیره کننده جمهوری اسلامی ایران در زمینه هسته ای، در اوج تحریم های یکجانبه آمریکا صورت گرفته است. از اینرو، هرگونه همراهی با آمریکا درواقع تحریم ایران نخواهد بود، بلکه تحریم همراهان آمریکا خواهد بود، چرا که پیروی از سیاست شکست خورده ای است که در طول این مدت دنبال شده است و هیچ نتیجه ای هم نداده است.
در همین چارچوب، لازم به توضیح است که به هنگام طرح مباحث درخصوص ارسال موضوع هسته ای ایران به شورای امنیت و بعد از صدور قطعنامه 1737 شورای امنیت علیه برنامه صلح آمیز هسته ای کشورمان، مجلس شورای اسلامی نیز از روی موضوع عزت اسلامی، اقدامات متقابلی را اتخاذ نمود. در اولین گام، قانون الزام دولت به تعلیق اقدامات داوطلبانه تصویب شد که در تاریخ 9/9/1384 نیز به تأیید شورای نگهبان رسید. طبق این قانون، دولت موظف شد در‌صورت هرگونه ارجاع یا گزارش در مورد پروندة هسته‌ای ایران به شورای امنیت، کلیه همکاری‌های داوطلبانه خود را با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تعلیق درآورد. بر این اساس، پس از ارسال موضوع هسته ای ایران به شورای امنیت، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی و تعلیق متوقف شد. در گام بعدی نیز، قانون الزام دولت به تجدیدنظر در همکاری با آژانس در مورخ 6 دی ماه تصویب شد که براساس آن، دولت موظف شد باتوجه به قطعنامة 1737 شورای امنیت، به برنامة هسته‌ای صلح‌آمیز کشور سرعت بخشیده و در همکاری‌های خود با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر‌اساس منافع ملت ایران، تجدیدنظر نماید.

نتیجه گیری
موضوع هسته ای، پس از جنگ تحمیلی، مهمترین مسئله ای است که جمهوری اسلامی ایران با آن مواجه شده است. آمریکا و غرب با تمام قوای خود در صحنه های مختلف بین المللی ظاهر شده و با طرح اتهامات و ادعاهای ساختگی و استفاده ابزاری از سازمان ها و نهادهای بین المللی، تمامی تلاش خود را بر آن قرار دادند که مسیر هسته ای را در ایران متوقف سازند. بی تردید، مقاومتی که در برابر این تلاش ها از سوی ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران برای حفظ و گسترش دستاوردهای هسته ای خود صورت گرفت،‌ مهمتر از نهضت ملی نفت می باشد. دشمنان قسم خورده ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران سعی کردند با طرح موضوع هسته ای در شورای امنیت،‌ همانند موضوع ملی شدن صنعت نفت،‌ آن را تهدیدی علیه صلح و امنیت بین المللی جلوه دهند و به این طریق جلوی آن را بگیرند، اما از این نکته مهم غافل بودند که ملت و دولت ایران با این تهدیدها از حقوق و دستاوردهای حاصله خود نخواهند گذشت. در این رابطه، باید اذعان کرد که پیشرفت های حاصله در زمینه هسته ای، حاصل سه عامل بسیار مهم می باشد: هدایت و تدبیر مقام معظم رهبری، خواسته و حمایت ملت، ایستادگی و مقاومت دولت اصولگرا.
موضوع هسته ای، دارای ابعاد فنی،‌ حقوقی و سیاسی می باشد. در بعد فنی،‌ جمهوری اسلامی ایران موفق شد چرخه سوخت هسته ای را کامل و بومی نماید و در فناوری هسته ای به نقطه غیرقابل بازگشت برسد. امروز‍، ملت ایران فناوری هسته ای را در بالاترین سطح ممکن در اختیار دارد. در بعد حقوقی، برخی کشورهای انحصارطلب و زورگو تلاش کردند با استفاده از ابزار حقوقی، مانع بهره‌مندی ایران از انرژی علوم و فناوری هسته ای شوند. اساسنامه آژانس، پروتکل الحاقی، آیین‌نامه‌ها، مقررات، توافقنامه‌های دوجانبه و چندجانبه و حتی اقدامات داوطلبانه را به عنوان یک مبنا و ابزار حقوقی برای فشار بر ایران مورد استفاده قرار دادند و تلاش کردند که با هیاهوهای فراوان، دروغ‌پراکنی‌های گسترده و پیچیده، ملت ایران را از حق مسلم خود محروم کنند. جمهوری اسلامی ایران توانست با قدرت منطق و استدلال حقوقی، همه‌ ترفندهای غرب را خنثی کند.‌ در این زمینه، گزارش سوم اسفندماه 1386مدیرکل آژانس که مبین حل و فصل تمامی موضوعات باقی مانده می باشد، مهر تاییدی بر حقانیت ملت ایران بود. در بعد سیاسی نیز این کشورها سعی کردند تا یک اجماع بین المللی علیه ایران شکل دهند و با فشارها و همچنین وارد کردن نهادهایی مانند شورای امنیت در موضوع هسته ای، ملت ایران را از فناوری هسته ای محروم نمایند و انحصار خود را بر این فناوری حفظ نمایند. در این زمینه نیز هیچ یک از این گام ها با موفقیت همراه نبود. امروز، موضوع هسته ای در هر سه بعد فنی، حقوقی و سیاسی بسته شده است. اینکه یکی، دو کشور هنوز حاضر نیستند حقایق موجود را بپذیرند، به روحیه خودخواهی، انحصارطلبی و توسعه‌طلبی¬شان برمی‌گردد.
باید توجه داشت که دستیابی به انرژی هسته ای و فناوری غنی سازی به منظور استفاده در اهداف صلح آمیز، حق طبیعی جمهوری اسلامی ایران بوده و مورد حمایت آحاد ملت آن است. استفاده از اهرم شورای امنیت و تحریم های اقتصادی و سایر تهدیدات نمی تواند مردم و دولت ایران را لحظه ای از تصمیمی که اتخاذ کرده اند، منصرف نماید.
درخصوص دستاوردها و پیشرفت های حاصله در زمینه هسته ای نیز همانگونه که مقام معظم رهبری فرموده اند،‌ نقش شخص رئیس جمهور و ایستادگی های وی بارز است. معظم له، در این خصوص فرموده اند: "پایبندی مردم و مسئولان بر شاخص ها و اصول نظام اسلامی و بیان صریح و بدون هراس آنها، و ایستادگی و حضور هوشمندانه در صحنه، عامل سربلندی نظام و پیشرفت کشور در عرصه های مختلف از جمله موفقیت بزرگ در موضوع هسته ای است. یک نمونه از پیشرفت های نظام اسلامی، مسئله هسته ای است که ملت ایران در این موضوع، حقا و انصافا به یک موفقیت بزرگ و پیشرفت چشمگیر دست یافته است. همان کسانی که می گفتند باید فعالیت هسته ای ایران برچیده شود، اکنون می گویند ما حاضر به قبول پیشرفت های شما هستیم به شرط آنکه برای مدت محدودی ادامه پیدا نکند که این مسئله، پیشرفت بزرگی است که جز با استقامت به دست نمی آمد. نقش شخص رئیس جمهور و ایستادگی وی در پیشرفت موضوع هسته ای بسیار بارز است. در کنار ایستادگی ملت، مجلس هفتم نیز برخلاف تلاش عده ای در دوره قبل، واقعا در موضوع هسته ای ایستادگی و پافشاری کرد. من از قشرهای مختلف مردم، مراجع محترم، روحانیت معظم و مسئولان در بخش های مختلف به ویژه دولت و مجلس به دلیل اتخاذ مواضع صریح در موضوع هسته ای قدردانی می کنم.‌ حضور هوشمندانه مردم در صحنه و وحدت نظر مسئولان، در هر موضوعی همواره موجب استحکام نظام اسلامی خواهد شد."

انتقاد بجا و سازنده باعث رشد جامعه مى‏شود
اگر آقایان از این دیدگاه که همه مى‏خواهند نظام و اسلام را پشتیبانى کنند به مسایل بنگرند، بسیارى از معضلات و حیرت ها برطرف مى‏گردد ولى این بدان معنا نیست که همه افراد تابع محض یک جریان باشند. با این دید گفته‏ام که انتقاد سازنده معنایش مخالفت نبوده و تشکل جدید مفهومش اختلاف نیست. انتقاد بجا و سازنده باعث رشد جامعه مى‏شود. انتقاد اگر بحق باشد، موجب هدایت دو جریان مى‏شود. 

هیچ کس نباید خود را مطلق و مبرّاى از انتقاد ببیند. البته انتقاد غیر از برخورد خطى و جریانى است. اگر در این نظام کسى یا گروهى خداى ناکرده بى‏جهت در فکر حذف یا تخریب دیگران برآید و مصلحت جناح و خط خود را بر مصلحت انقلاب مقدم بدارد، حتماً پیش از آن که به رقیب یا رقباى خود ضربه بزند به اسلام و انقلاب لطمه وارد کرده است. در هر حال یکى‏ از کارهایى که یقیناً رضایت خداوند متعال در آن است، تألیف قلوب و تلاش جهت زدودن کدورت ها و نزدیک ساختن مواضع خدمت به یکدیگر است. باید از واسطه‏هایى که فقط کارشان القاى بدبینى نسبت به جناح مقابل است، پرهیز نمود. شما آنقدر دشمنان مشترک دارید که باید با همه توان در برابر آنان بایستید، لکن اگر دیدید کسى از اصول تخطى مى‏کند، در برابرش قاطعانه بایستید.
صحیفه امام، ج‏21، ص: 181 

هیچ عذر و بهانه‏اى براى ترک صحنه انقلاب پذیرفته نمى‏شود
اما چیزى که از همه اینها مهم تر است، این که چه آنهایى که به مجلس راه یافته‏اند و خادم منتخب شده‏اند و چه آنها که به وظیفه خود عمل نموده‏اند ولى به مجلس راه نیافته‏اند و همچنین طرفداران هر دو گروه باید بدانند که همه این امور اعتبارى و زودگذر است و همه در محضر حق هستیم و آنچه در صحیفه کردار ما ماندنى است اعمال و رفتار ما و آنچه موجب سعادت و جاودانگى ما مى‏شود، صفاى معنویت و ثمرات خلوص بندگى است، و ما هم نباید خلوص عمل و جامعه اسلامى خودمان را به زنگار کدورت ها و اختلافات آلوده کنیم و رقابت هاى گذشته انتخاباتى هم هرگز نباید موجبات تفرقه و جدایى را فراهم نماید.

و من احتمال مى‏دهم که عوامل و دست هاى ناپاکى بخواهند از رقابت هاى انتخاباتى در رسیدن به آرزوهاى خود استفاده کنند و با طرح مسایل پوچ و بى‏معنا دل ها را از یکدیگر جدا سازند و یا با تردید و ایجاد ذهنیت ها، صحت و سلامت انتخابات و نهایتاً مشروعیت مجلس را زیر سؤال برند، که در این شرایط همه آحاد ملت ایران و همه روحانیون و دست اندرکاران کشور باید در کنار هم و دست در دست هم به راه مقدس خود ادامه دهند. 

و صاحبان قلم و سخن و مطبوعات نیز به‏طور جدّ مواظب نوشته‏ها و گفته‏هاى خود باشند و نمایندگان مجلس نیز به عدالت و عطوفت با یکدیگر برخورد کنند و به مسایل‏ دامن نزنند و خصوصاً در اعتبارنامه‏ها به مسایل شخصى و گروهى نپردازند و در نطق هاى قبل از دستور و غیر آن به شخصیت و اعتبار نمایندگى مجلس توجه کنند و حرمت مجلس و نظام و اخلاق کریمه اسلامى را مقدّم دارند و خلاصه کلام این که مجلس و نمایندگان باید مؤید وحدت و انسجام جامعه باشند و مسوولین در کنار مردم و مردم همراه و پشتیبان مسوولین به وظیفه خود عمل کنند و از برکات مادى و معنوى اتحاد مقدس خود بهره مند شوند و از صحنه‏ها کنار نروند که امروز شاید گناهى بالاتر از کناره گیرى نباشد و هیچ عذر و بهانه‏اى براى ترک صحنه انقلاب پذیرفته نمى‏شود.
صحیفه امام، ج‏21 ص : 50 

مکلف بودن همه بر اجتناب از اختلاف
مردم در انتخابات موظفند، موظف شرعى هستند که اختلافات کوبنده را از آن دست بردارند، و این یک امرى است که بین همه هست، یعنى یک تکلیفى متوجه به همه هست، به من طلبه که اینجا نشسته‏ام و به شما علما و همه علماى بلاد و همه قشرهاى ملت، همه روشنفکران، همه نویسندگان، گویندگان، به همه تکلیف شرعى است که نگذارید مساله مثل مساله مشروطیت بشود. 

عبرت بگیرید از آنجا، اگر مثل او بشود، آنهایى که مخالف با اسلام و جمهورى اسلامى هستند و بازیگر هستند، آنها مى‏آیند قبضه مى‏کنند. یکى از امورى که خیلى لازم است، همین مساله است که باید تذکر بدهند آقایان، تنبه بدهند آقایان و آن مطلب اول هم که عرض کردم تذکر بدهند به مردم به اینکه امروز ایران، اینهایى که در کار هستند، اینهایى که متکفل امور هستند، چه مجلس و چه دولت و چه قوّه قضاییه و همه اینها یک راه دارند مى‏روند. 

البته نادر تویشان هست که شیطان است، لکن به حسب نوع امور، اینها دارند یک راه مى‏روند، خطوط مختلفه در کار نیست. این توطئه را که مى‏خواهند با اسم خطوط مختلفه، یک دسته را طرفدار یک جبهه بکنند و یک دسته را طرفدار یک جبهه بکنند، و در صورتى که خود آنها با هم اختلاف ندارند، مریدها به اختلاف بیفتند و کم کم در همه جا همان حرف‏هایى که در مشروطه بود، که در یک شهر یک دسته اهل منبر مشروطه بودند، یک دسته اهل منبر مستبد بودند، و در خانه‏ها همین مسایل بود و در بازار همین مسایل بود، یک وقت این طور نشود که مردم را به جان هم بیندازند، این براى طرفدارى از فلان شخصیت و آن براى طرفدارى از فلان شخصیت، در صورتى که همه‏اش توهّم بیشتر نیست.

و همین‏طور در انتخابات توجه کنند، مردم را توجه بدهید به اینکه شما مى‏خواهید اسلام را حفظ کنید، باید منتخبین شما اشخاصى باشند که توجه به اسلام داشته باشند، متعهد به اسلام باشند، بازیگر نباشند، به شرق و غرب توجه نداشته باشند. 

باید تکلیف کرد به مردم که وقتى انتخابات پیش آمد به‏طور شایسته، روحانیین عمل کنند، وعاظ عمل کنند و مردم هم به تبع آنها عمل کنند تا یک مجلسى داشته باشیم که دیگر در آن هیچ اشخاصى که مخالف با وجهه جمهوریت هستند نداشته باشیم.
صحیفه امام، ج‏18، ص: 174 

انتخاب اصلح
و اما مساله انتخابات آینده از اهم امورى است که مسوولیت آن با همه ماست. و توجه دارید که دشمنان اسلام در نظر دارند کارى بکنند که انتخابات درست صورت نگیرد و از دست مسلمان ها و متعهدین خارج شود. ولى شما باید تمام قدرت‏تان را صرف کنید که به خوبى انجام شود. انتخابات یک محکى هم براى خودتان است که ببینید آیا مى‏خواهید انتخاب اصلح بکنید براى خودتان، یا براى اسلام؟ اگر براى خودتان باشد، شیطانى است.

و اما اگر انتخاب اصلح براى مسلمان‏هاست، «کى و از کجاست» مطرح نیست، از هر گروهى باشد، حزب باشد یا غیرحزب، نه حزب اسباب این مى‏شود که غیر آن فاسد، و نه صددرصد حزبى بودن باعث صلاح آنهاست. و انتخاب اصلح براى مسلمین یعنى انتخاب فردى که تعهد به اسلام و حیثیت آن داشته باشد؛ و همه چیز را بفهمد، چون در مجلس، اسلام تنها کافى نیست، بلکه باید مسلمانى باشد که احتیاجات مملکت را بشناسد و سیاست را بفهمد و مطلع به مصالح و مفاسد کشور باشد، و ممکن است به شما و گروه شما هم مربوط نباشد. اگر اصلح را انتخاب کردید، کارى اسلامى مى‏کنید و این یک محکى است براى خودتان که تشخیص بدهید انتخاب براى اسلام است، یا براى صلاح خودتان. امیدوارم که تا آخر هم اینطور باشد، و هر روز و هر دوره انتخابات بهتر انجام شود.
صحیفه امام، ج‏18، ص: 197 

آن‏طور نشود که هر کدام دیگرى را بکوبند
چند وقت دیگر هم انتخابات شروع مى‏شود. از قرارى که من شنیدم به‏ طور حاد دارند اشخاص عمل مى‏کنند. اشخاصى هستند که به جمهورى اسلامى هیچ اعتقاد ندارند، لکن براى خاطر شکستن جمهورى اسلامى در تبلیغات انتخاباتى مى‏خواهند شرکت کنند، نه از باب اینکه مى‏خواهند وکیل بشوند، از باب این که مى‏خواهند شکست بدهند جمهورى اسلامى را. اشخاصى هستند که به وسوسه، اشخاص مؤمن را وادار مى‏کنند که به‏طور حاد دخالت بکنند در این امور. 

ممکن است که اگر اشخاص هوشمند تنبّه ندهند و بیدار نشوند، این انتخابات موجب این بشود که دو دستگى‏هاى زیادى ایجاد بشود و این همان مساله مشروطه است. باید مردم توجه کنند، و خصوصاً روحانیون، روحانیون مبارز تهران، مدرسین محترم قم، روحانیون مشهد، اصفهان، همه جا توجه کنند که مساله، مساله مشروطه نشود. مساله این نشود که یک دسته براى خاطر این که یک کاندیدایى دارند، دیگران را بکوبند، آن دسته هم براى همین کاندیداى خودشان، این را بکوبند.

اگر همه براى خدا هست، با هم تفاهم کنید. البته تبلیغ هیچ مانعى ندارد، لکن مثل مشروطه نشود. آن‏طور نشود که هر کدام دیگرى را بکوبند و آنى که دشمن ما مى‏خواهد، خطوط مختلفه را در انتخابات عملى کند. شما همه مى‏خواهید که اسلام در این مملکت تحقق پیدا کند، همه مى‏خواهید که این جمهورى اسلامى ادامه پیدا بکند، ادامه این به این است که شما در مواردى که مى‏بینید که دارند شیاطین نقشه مى‏کشند و توطئه مى‏کنند تا شما را به جان هم بیندازند، بنشینید با هم و تفاهم کنید و آنها را مأیوس کنید. امروز دارند تهیه مى‏بینند مخالفین شما، مخالفین جمهورى اسلامى، که براى انتخابات ایجاد نفاق کنند، و این یک خطرى است براى کشور ما. اینها با زور نمى‏توانند کارى انجام بدهند، نه آمریکا، نه شوروى، با فشار و زور به یک کشورى که همه با هم هستند نمى‏توانند آسیب برسانند، لکن با توطئه و وادار کردن عمال خودشان در داخل مى‏توانند ایجاد نفاق کنند و بهانه هم انتخابات.
صحیفه امام، ج‏18، ص: 173 

اهمیت انتخابات ریاست جمهورى
و مساله دیگر قضیه انتخابات است که من در عین حال که قبلًا هم تذکر دادم، حالا هم تذکر مى‏دهم به همه ملت که همه این شرارت ها که در سطح کشور الآن مى‏شود ممکن است براى این باشد که شما را از رفتن به پاى صندوق بترسانند و شما را از خدمت به اسلام و خدمت به مسلمین سست کنند. و باید همه ما در این امر توجه داشته باشیم که این یک امر حیاتى است براى جمهورى اسلام. شما مى‏بینید که در عین حال که در آراى قبل از این، براى شهید رجایى 14 میلیون جمعیت شرکت کرد و 13 میلیون رأى آورد.

شهید رجایى، مع ذلک، آن فاسدها، آن مصاحبه‏هایى که اشخاص فاسد شکست خورده در خارج کردند، گفتند بیش از دو میلیون اینها رأى نداشتند. شما چنانچه سطح رأیتان از زمان سابق -خداى نخواسته- کمتر بشود، بوق هاى تبلیغاتى خارج و شکست خورده‏هاى فرارى به خارج خواهند گفت که ایران از اسلام رو برگردانده و از جمهورى اسلامى روبرگردانده است. و این تبلیغ در همه جا خواهد شد و این ممکن است در دنیا پایه‏هاى این جمهورى را سست کند. و این یک تکلیفى است که ما نگذاریم این نهضت و این انقلاب سست بشود تا آن که به آن پیروزى نهایى برسد و اسلام و احکام قرآن به همه معنا، در این کشور پیاده بشود.
صحیفه امام، ج‏15، ص: 261 

از هرگونه انتقاد از طرف مقابل که موجب اختلاف و هتک حرمت باشد خوددارى کنید
از آقایان کاندیداها و دوستان آنان انتظار دارم که اخلاق اسلامى - انسانى را در تبلیغ براى کاندیداى خود مراعات؛ و از هر گونه انتقاد از طرف مقابل که موجب اختلاف و هتک حرمت باشد خوددارى نمایند، که براى پیشبرد مقصود، ولو اسلامى باشد، ارتکاب خلاف اخلاق و فرهنگ، مطرود و از انگیزه‏هاى غیر اسلامى است.

اینجانب بنا ندارم از کسى تأیید نمایم، چنان که بنا ندارم کسى را رد کنم. و از تمام احزاب و گروه ها و افراد مى‏خواهم از نسبت دادن کاندیداى خود به من که از آن استفاده تأیید و یا تعیین و یا رد شود، خوددارى کنند. من بسیار مایل هستم که گروه هایى که متعهد و معتقد به جمهورى اسلامى و خدمتگزار به اسلام هستند، در مبارزات انتخاباتى کمال آرامش را در تبلیغ کاندیداهاشان رعایت نمایند، و نسبت به یکدیگر تفاهم و صمیمیت و اخوت اسلامى داشته باشند، و از تفرقه و کدورت شدیداً احتراز کنند که تفرقه و تشتت، دوستان را نگران و دشمنان را کامیاب مى‏کند و موجب تبلیغات سوء مى‏شود.
صحیفه امام، ج‏12، ص: 13

قهر نکنید و رشد خودتان را نشان بدهید به دنیا
همه با هم به پاى صندوق بروید. مطلب دیگر این که پاى صندوق ها که مى‏روید این طور نباشد که با هم اختلاف پیدا بکنید یک مساله‏اى است که براى کشور است. هر یک از اینها که ببرند، براى کشور لابد خدمت خواهند کرد. و اگر خدمت نکنند ملت هست و آنها را بر کنار خواهد کرد. از این جهت به‏طور خصمانه با هم رفتار نکنید. برادر باشید با هم. اگر یکى رییس جمهور شد، شما هم به او اعانت کنید. این طور نباشد که قبل از این که رییس جمهور بشود بریزید به جان هم. فردا پاى این صندوق ها بریزید به جان هم. یا بعض از قشرها شرکت نکنند. من از همه قشرهاى ملت، چه فارس، چه ترک و چه کرد و چه بلوچ و چه ترکمن و چه بختیار[ى‏] و چه سایر قشرهایى که و طوایفى که هستند در ایران، از اینها تقاضا مى‏کنم، عاجزانه تقاضا مى‏کنم که طورى نکنید که در خارج منعکس بشود که شما یک مردمى هستید که تربیت اسلامى ندارید. شما یک مردمى هستید که با هم سردنیا نزاع مى‏کنید. 

ریاست جمهور[ى‏] چیزى نیست که شما به آن اهمیت بدهید. اگر ریاست جمهور خوب باشد، آن است که خدمت به ملت مى‏کند و اگر بد باشد، آن است که راه جهنم را باید بپیماید. خیلى در صدد این نباشید که براى خاطر این که یکى بیشتر مى‏خواهد رأى ببرد، یکى کمتر مى‏خواهد رأى ببرد به هم بریزید و جنگ و نزاع باشد، و اسباب ناراحتى همه را فراهم کنید. و من هم که اینجا هستم و در بیمارستان هستم از این جهت، ناراحت و ناراضى باشم. یکى دیگر این که بعد از این که رییس جمهور به مبارکى ان شاء اللَّه تعیین شد، هرکس باشد، دیگران قهر نکنند و عقب بنشینند. کشور، کشور خود شماست. رییس جمهور باشید، کشور است. پاسبان باشید، کشور است. طلبه مثل من‏ باشید، کشور خود شماست. بعد از این که رییس جمهور تعیین شد همه اعانت کنید از او.

همه وارد بشوید در کار و اعانت کنید از او کنار ننشینید. قهر نکنید و رشد خودتان را نشان بدهید به دنیا که شما رشید هستید، و شما مى‏توانید که یک مملکتى را با هم اداره بکنید.وقتى که بنا شد یکى رییس جمهور شد، دیگرى هم یک کار دیگر. دیگرى هم یک کار دیگر. و کارها را به سلامتى انجام بدهید.
صحیفه امام، ج‏12، ص: 128

از همه قشرها، از همه ملت مى‏خواهم که آداب اسلامى را در انتخابات حفظ کنند
لکن من از همه قشرها، از همه ملت مى‏خواهم که آداب اسلامى خودشان را نسبت به همه امور، خصوصاً در انتخابات حفظ کنند. و مبادا خیال کنند که مبارزات انتخاباتى عبارت از این است که به دیگران بد بگویند و کارشکنى بکنند. 

البته دعوت به انتخاب اشخاص مانع ندارد، لکن توجه داشته باشند که همان‏طور که در انتخاب رییس جمهور، به آن سلامت و به آن آرامش و به آن خوبى گذشت -که نمونه بود در ایران- من امید آن دارم که در این انتخابات هم به همان‏طور بگذرد. و همه با هم برادروار در یک مقصد باشیم. در یک مقصد باشید. و خداوند را شاهد بدانید، و ناظر بدانید، و نهضت را لکه‏دار نکنید. دشمن ها درصددند که خرده گیرى کنند. و من امیدوارم که خداوند همه شما را تأیید کند. و همه با سلامت این انتخابات را هم بگذرانید و بعد را هم همین‏طور.
صحیفه امام، ج‏12، ص: 151 

رعایت اخلاق اسلامى در انتخابات
مثلًا انتخابات مجلس که یک مرحله‏اش گذشته است، و مرحله بعدش هم بعد ان شاء اللَّه مى‏شود، این انتخابات یک انتخابات آرامى بود. آن طورى که به من گزارش دادند انتخابات به‏طور آرامش تحقق پیدا کرد. حالا اگر بعضی ها در انتخابات شکست‏ خوردند نباید اینها که قصد خدمت داشتند منتها در مجلس حالا دستشان از آن کوتاه شده است، نباید یکسره ملت را به باد انتقاد بکشند. اگر شما شکست خوردید، نباید بگویید ملت ایران همه‏شان خلاف کرده‏اند. چطور یک ملت مسْلمى، در یک امر حیاتى که با این آرامش و خوبى انجام داده است، اینها خیانتکار باشند؟ یک ملت که خیانتکار نمى‏تواند باشد. اشخاص باید آداب اسلامى را حفظ کنند. به مجرد این که یکى مى‏خواهد وکیل بشود، و فرض کنید که دوست من است مى‏خواهد وکیل بشود، یا از گروه من است مى‏خواهد وکیل بشود و ملت او را وکیل نکردند، نباید یکدفعه قلم ها را بردارند و بر ضد اصل انتخابات چیز بنویسند، حمله کنند به اصل انتخابات. 

شکایتى دارند، خوب شکایتشان را رسیدگى مى‏کنند. هیاهو درست کردن، جز این که دامن زدن به این است که خیانتکارها راهشان باز بشود، چیز دیگرى نیست .اگر شما خدمتگزار به کشور هستید، در مجلس یکجور خدمت مى‏توانید بکنید، در خارج از مجلس هم یکجور خدمت دیگر. مگر همه اهالى ایران توى مجلس مى‏روند؟ خوب در مجلس هم یک عده معدودى هستند. اگر غرضى در کار نیست و مى‏خواهید خدمت بکنید، حالا مى‏بینید که شما رأى نداشته‏اید، شما در خارج مجلس خدمت بکنید. تأیید کنید این مجلس را.

این طور نباشد که منعکس کنید در خارج که خیر، مملکت ایران یک مملکتى است که انتخاباتش کذا شد. این حرف غلطى است. این حرف غلط را اینقدر نزنید. براى خاطر خدا توجه داشته باشید که یک مجلس شورا که مجلس شوراى اسلامى است و مى‏خواهد براى ایران خدمت کند و باید قوه داشته باشد، تنها مرکزى است که تمام قوا باید تبع آن باشند، شما بخواهید براى اینکه شما وکیل نشده‏اید در کجا، هیاهو کنید که انتخابات انتخابات کذا بوده؛ این حرف خلاف اسلام است. شکایت اگر هست، شکایت پذیرفته است. و مقاماتى که باید شکایت ها را بپذیرند، مى‏پذیرند. اما هیاهو کردن و فریاد زدن و انتقاد بیجا کردن، این برخلاف دستورات اسلام است.
صحیفه امام، ج‏12، ص: 199 

ویژگی هاى رییس جمهور خوب
شما جوان ها و همه قشرهاى ملت باید با بیدارى به پیش بروید. وقتى بناست که سرنوشت یک ملتى به دست خودش باشد که بحمداللَّه به اینجا رسیدید و امروز کسى به شما تحمیل نمى‏کند چیزى را و شما آزادید در اینکه سرنوشت خودتان را تعیین کنید، در این مرحله هم من امیدوارم که با روشن بینى، با تفکر، با مآل اندیشى این مراحل را طى کنید .و من امیدوارم که اشخاصى که کاندیدا شدند براى ریاست جمهورى شما توجه کنید و کسى که از همه متعهدتر به اسلام، سوابقْ سوابقِ خوب، پیوسته به هیچ طرفى نه شرقى باشد، نه غربى باشد، نه غربزده باشد، نه شرقزده باشد، مسلمان باشد، پیرو احکام اسلام‏ باشد، ملى باشد، دلسوز به ملت باشد، خدمتگزار به ملت باشد، سوابقش خوب باشد، در رژیم سابق هیچ گاه وارد نشده باشد و با اجانب پیوند نداشته باشد، از خودتان باشد و براى خودتان. اختیار دست شماست.

من بنا ندارم که کسى را تعیین کنم. ما همین اوصاف رییس جمهور را و اوصاف وکلایى که بعد مى‏خواهید ان شاء اللَّه تعیین کنید باید بگوییم و شما خودتان انتخاب کنید و از تفرقه و تفرق پرهیز کنید. اشخاص را هم ملاحظه سوابقشان را بکنید که قبل از انقلاب چه بوده‏اند، در حال انقلاب چه بوده‏اند، و بعد از پیروزى نسبى چه کردند و چه بودند. و پس از این که همه اوصافش را به دست آوردید و او را شخصى دانستید که لیاقت دارد براى یک همچو مسندى و مى‏تواند این مملکت را به طورى که خدا مى‏خواهد اداره کند تا آن حدودى که در اختیار اوست، و شخصى است که تعهد به اسلام دارد، اعتقاد به قوانین اسلام دارد، در مقابل قانون اساسى خاضع است و اصل صد و دهم ظاهراً که راجع به ولایت فقیه است، معتقد است و وفادار است نسبت به آن، یک همچو شخصى را شماها خودتان انتخاب کنید و گروه هاى مردم را هم وادار کنید که یک همچو شخصى را انتخاب کنند و از تفرقه بپرهیزند.

ممکن است که اگر شماها یا سستى کنید براى یک همچو امر مهمى و طورى باشد که به نظر بیاید که بى‏تفاوتید -اگر شد؛ بروید رأى بدهید، اگر نشد نروید- و یا گروه هاى شما با هم اختلاف پیدا بکنند، ممکن است اشخاصى که لایق این مقام نباشند به این مقام برسند. این امرى است که بسته به نظر خودتان و باید با تمام قوا جدیت کنید که سرنوشت اسلام و مسلمین را به دست کسى که لایق براى این مقام نباشد، ندهید. و من امیدوارم که با اتکال به خدا این مطلوب هم حاصل بشود. 

و از خداى تبارک و تعالى سلامت و توفیق و رفاه ملت را خواستارم. و از قرارى که تذکر دادند خانواده‏هاى شهداى سردشت در اینجا هستند. من به آنها تسلیت عرض مى‏کنم.
صحیفه امام، ج‏11، ص: 484

اخلال در روند انتخابات
الآن هم مأیوس نیستند، آنها که نگذارند این رییس جمهور که، مردم خودشان باید تعیین کنند، نگذارند تعیین بشود. 124 نفر بیایند و داوطلب بشوند براى رییس جمهور، معلوم است معنایش چیست. 124 نفرى که مردم اکثرشان را نمى‏شناسند. شاید ده تاشان را بیشتر مردم نشناسند. تویشان اشخاصى که بى‏عقل هم هست، مى‏گویند هست. من نمى‏دانم، اما مى‏گویند اشخاص منحرف هم هست. این براى چى. صد و بیست و چند نفر کاندیدا، واقعاً اینها اعتقادشان است؟ احتمال این را مى‏دهند که پیش ببرند؟ احتمال مى‏دهند که یک جمعیت زیادى به آنها رأى بدهد نه، مى‏خواهند اخلال کنند. اخلال است. این خود اخلال است. یک مملکتى، صد و چند نفرى رییس جمهور مى‏خواهند بشوند. صد و چند نفر آدمى که بعضی هاشان مثل اینکه مثلًا، بار فروشند. یک همچو مسایلى تو آن هست. من نمى‏دانم. درست نمى‏شناسم من. 

این خودش یک نحوه اخلالى است که در یک کشورى، صد و بیست و چند نفر، اینها داوطلب بشوند، براى اینکه مى‏خواهم رییس جمهور بشوم و بعد هم خواهید دید که در این مثلًا تبلیغاتى که باید بکنند، خواهید دید که چه گروه هایى تبلیغات مى‏کنند. 

نه از باب این که برسند به رییس جمهور. از باب این که نگذارند رییس جمهورى پیدا بشود، و لااقل اخلال کنند به اندازه‏اى که منعکس کنند در خارج که اینها یک همچو جمعیتى، ایران یک همچو کشورى هست. صد و بیست و چند نفر مى‏خواهند رییس جمهور بشوند و همه هم به جان هم ریختند و بعد هم خواهید دید که اینها چه بساطى سر هم درمى‏آورند. اینها همه اخلالگرى هست، و ما از این مسایل، شاید اکثر جوان هاى ما از این مسایل غافل باشند. و بعد خدا مى‏داند که در قضیه مجلس شورا چه خواهد شد. 

و مانده آن که بدتر از همه است براى این که، حدود مثلًا فرض کنید، 200 نفر مى‏خواهد وکیل بشود. این شاید چندین هزار نفر خودشان را منتخب کنند. رییس [جمهور بشوند]، مى‏خواهند نگذارند یک مطلبى بشود. یک وقت این بود که -یک اشخاصى- ما مواجه با یک اشخاصى بودیم که اینها واقعاً راه را، راه ما را راه صحیح نمى‏دانستند. خودشان یک راه صحیحى داشتند. خوب، یک چیزى بود. مى‏نشستند صحبت مى‏کردند که این راه درست است یا آن درست. یک وقت این است که قضیه این نیست. 

قضیه این است که اینها از یک نقطه مى‏ترسند و آن اسلام است و از یک جمعیت مى‏ترسند. آنهایى که به اسلام اعتقاد دارند، آنهایى که در راه اسلام فعالیت مى‏کنند. این سیلى که این ابرقدرت ها از ایران خوردند، از اول عمرشان تا حالا نخورده بودند این سیلى را.
صحیفه امام، ج‏12، ص: 97

رشد سیاسى - فکرى ملت
باید یک دولت مستقرى با همت شماها، با همت ملت، یک انتخابات صحیحى بشود با همت ملت، ملت مى‏شناسند افراد صالح را. لازم نیست که حالا یک چند سال هم ما درسشان بدهیم. نخیر، خودشان مى‏فهمند. این ملت چیز مى‏فهمد، مى‏فهمد کى آدم صالح است کى آدم ناصالح. 

البته گاهى هم یک کسى خودش را جا مى‏زند، اما این گاهى است. هر کسى در هر شهرى که هست، طول این بیست، سى سالى که همراه با این مردم بوده مى‏داند که اینها کدام یکى‏شان از ریشه‏هاى آنهاست. کدام‏شان نیستند. مى‏فهمند کى بوده است که در آنجا خوش رقصى کرده و کى بوده است که نه، آن طور نبوده، مخالف بوده و نتوانسته صحبت کند، مى‏شناسند. مردم آنهایى را باید انتخاب بکنند که مى شناسند که به این ملت خدمتگزار است و دلش براى این طبقه ضعیف مى‏سوزد.
صحیفه امام، ج‏10 ،ص: 524

شرکت در انتخابات و مقابله با توطئه‏ها
دشمنان اسلام و نهضت، در خارج و داخل، تبلیغات زهرآگین خود را شروع کردند، و چنین وانمود مى‏کنند که مردم در این انتخابات بى‏تفاوتند و به سردى و سستى گراییده‏اند. مى‏خواهند شما را متهم کنند که از جمهورى اسلامى رو برگردانیده اید. 

از شما ملت مبارز انتظار دارم که با شرکت همگانى خود یاوه سرایان را رسوا کنید. و نیز اطلاع دادند که در اطراف دانشگاه -که محل اقامه نماز جمعه است- گروهى براى اخلال در شرکت در انتخابات بپا خاسته‏اند. دولت موظف است از آنان جلوگیرى کند، و مردم موظفند به تبلیغات آنان اعتنا نکنند.
صحیفه امام، ج‏9 ،ص: 259

خصوصیات کاندیدای اصلح
به همه‌ى برادران و خواهران و همه‌ى ملت عزیز ایران سفارش مى‌کنم که فضاى انتخابات را، هم گرم و هم سالم نگه دارند. کسانى که به یک نامزد انتخاباتى علاقه‌مندند، مراقب باشند به خاطر علاقه‌ى به او، نامزد دیگر را تخریب نکنند؛ این بین مردم اختلاف و نقار ایجاد مى‌کند؛ علاوه بر این‌که تخریب اساساً کار درستى نیست و فایده‌یى هم ندارد. کسى که با تخریب یک نامزد انتخاباتى مى‌خواهد آراء او را کم کند، به مقصود خودش دست پیدا نمى‌کند؛ هم یک کار غلط و خلاف منطق و در موارد بسیارى خلاف شرع انجام مى‌گیرد، هم فایده‌یى گیر او نمى‌آید. فضا را سالم نگه دارید. شما از نامزد خودتان حمایت کنید، دیگران هم از نامزد خودشان حمایت کنند و به او رأى دهند. در پیدا کردن نامزد مورد نظر دقت کنید. به کسى گرایش پیدا کنید که به دین مردم، به انقلاب مردم، به دنیاى مردم، به معیشت مردم، به آینده‌ى مردم و به عزت مردم اهمیت مى‌دهد.
بیانات در مراسم شانزدهمین سالگرد ارتحال امام خمینى (ره) 14/3/1384
 

حمایت از معیارها
البته بدیهى است که رهبرى از فرد خاصى حمایت نمى‌کند؛ از معیارها حمایت مى‌کند. ما دنبال این هستیم که این معیارها تحقق پیدا کند. بنده دنبال این هستم که شخصى سر کار بیاید و قوه‌ى مجریه را اداره کند که خود را خدمت‌گزار مردم بداند و توانایى داشته باشد و به آرمان‌هاى امام و نظام اسلامى معتقد و پایبند باشد و حقیقتاً عدالت و مبارزه‌ى با فساد براى او حائز اهمیت باشد.
بیانات در اجتماع بزرگ مردم کرمان 11/2/1384 

انتخاب اصلح، تشخیص خود مردم
درباره‏ى موضع رهبرى در مورد انتخابات، گمانه‏زنى و شایعه و این‌ها همشیه بوده و خواهد بود. بنده یک رأى دارم، آن را در صندوق مى‏اندازم. به یک نفرى رأى خواهم داد، به هیچ‌کس دیگر هم نخواهم گفت که به کى رأى بدهید، به کى رأى ندهید؛ این تشخیص خود مردم است. بنده گاهى از دولت حمایت می‌کنم، دفاع می‌کنم؛ بعضى سعى می‌کنند براى این کار معناى نادرستى جعل و ابداع کنند. نه، من از دولت‌ها همیشه دفاع می‌کنم؛ منتها اگر دولتى بیشتر مورد تهاجم قرار گرفت و احساس کردم حملات غیر منصفانه‏اى می‌شود، بیشتر دفاع می‌کنم. من طرفدار اِعمال انصافم؛ من می‌گویم باید منصف باشیم. رفتارها را نگاه کنیم؛ این ربطى به انتخابات ندارد، بحث انصاف و بى‏انصافى است. حمایت کردن از خدمت‌گزاران در کشور، وظیفه‏اى است که هم من دارم، هم همه دارند؛ این مربوط به اعلام موضع انتخاباتى نیست.

بیانات در جمع زائران و مجاوران حضرت امام رضا (ع) 1/1/1388

پادشاهی یوسف

تبلیغات بر ضد دکتر آنقدر زیاد بود که امکان نداشت بتوانم حدس بزنم او آدم با هوش و مدیر و مؤمنی است. مستأصل شده بودم. تا آنکه از قرآن مدد خواستم. وضو گرفتم و روبه قبله نشستم و به امام زمان متوسل شدم و حمد و صلوات فرستادم و به نیت رأی دادن به دکتر احمدی نژاد و اینکه آیا او واقعاً آدم دلسوز و پاکی هست یا نه، قرآن را باز کردم. آیه‌ای آزادی از زندان و شروع پادشاهی حضرت یوسف آمد. یادم هست که آن روز تا شب منقلب بودم. آن‌قدر گریه کردم که دختر کوچکم بارها و بارها جلو می‌آمد و اشکم را پاک می‌کرد.

همسر شهیدم گفت احمدی‌نژاد رأی می‌آورد

س. الف (همسر شهید): نزدیک انتخابات بود و همه جا صحبت حمایت از نامزدی بود که می گفتند حتما رأی می آورد، یعنی اینطور القا می‌کردند که دکتر احمدی نژاد نمی‌تواند رأی بیاورد و ما باید به نامزد دیگری رأی بدهیم . خیلی مضطرب بودم و اصلاً راضی به چنین انتخابی نبودم و دوست داشتم به دکتر احمدی نژاد رأی بدهم.

در همان روزها بود که همسر شهیدم به حالت مکاشفه و در بیداری نزدم آمد و گفت: "احمدی نژاد رأی می‌آورد"، بعد از این ماجرا بسیار خوشحال شدم و به همه گفتم که نترسید به احمدی نژاد رأی دهید که او رای می‌آورد...

کمک پیرزن به ستاد انتخاباتی

سیدمحسن سلطانی: بعد از ورود آقای دکتر به مرحله دوم انتخابات در مشهد در ستاد انتخاباتی حوالی حرم مطهر، مردم به شادی و تبریک گفتن به هم پرداخته بودند و خود را برای دور دوم و ادامه تبلیغات حاضر می‌کردند.

در این شلوغی پیرزنی که بسیار خوشحال شده بود، جلو آمد و به یکی از مسئولین گفت دارایی من تا آخر برج همین 1000 تومان است، این را بگیرید و برای ستاد انتخاباتی خرج کنید.

استخاره

حمیدرضا فیضیان: چند روز قبل از برگزاری انتخابات دور اول ریاست جمهوری در خانواده ما بحث داغی بر سر انتخاب یکی از گزینه های قالیباف و احمدی نژاد بود. ما آن موقع هنوز شناخت کافی از آقای قالیباف نداشتیم و در ضمن تصورمان این بود که آقای احمدی نژاد گرچه مناسب تر است ولی آرای کمتری را خواهد داشت لذا به سمت قالیباف متمایل بودیم.

در همین حال با این که تقریباً در تصمیم خود ثابت بودیم، برای احتیاط از قرآن استخاره گرفتیم. با کمال ناباوری ما این آیه از سوره قصص را در جواب استخاره مشاهده کردیم: "و نرید ان نمن علی الذین استضعفوا فی الارض و نجعلهم ائمه و نجعلهم الوارثین" اما در کل خیلی به استخاره اعتقادی نداشتیم و گذاشتیم به حساب این که این صفحه چون زیاد خوانده شده، حالا از همین جا باز شده است.

دست آخر هم مرتکب اشتباه شدیم و در دور اول به قالیباف رأی دادیم. اما خوشبختانه لطف خدا شامل ما شد و در دور دوم فرصت جبران این اشتباه را یافتیم و به درستی آن استخاره ایمان آوردیم.

کمبود ماژیک و دست‌های زخمی حاج محمود

محمد: در اون روزها با 4 نفر با چه فلاکتی ستاد آقای دکتر را در نجف آباد راه انداختیم. روز سوم حاج محمود به ما پیوست و تا روز آخر انتخابات همان جا ماند و به خانه هم نرفت. فقط کارش شده بود با ماژیک بالای پوستر که نه، عکس‌های تک رنگ دکتر، اسم ائمه‌ی اطهار(ع) و صلوات می نوشت و به بچه ها می گفت اول اینکه با وضو باشید و موقع چسباندن عکس‌ها صلوات یادتون نره.

هرروز زنگ می زد و می گفت محمد ماژیک یادت نره. هرموقع که می رفتم ستاد، ماژیک تمام شده بود. هیچ عکس و پوستری بدون نوشته از ستاد بیرون نمی رفت و سطح شهر را که نگاه می کردی، به عینه تمام نوشته ها پیدا بود. روز آخر دیدم انگشت حاج محمود زخم شده. همون جا فهمیدم دکتر کیه که تمام بچه ها از تمام جون براش مایه گذاشتند.

نتیجه انتخابات در غبار روبی حرم شاهچراغ مشخص شد

علی کاراندیش: اواخر خدمت مقدس سربازی من بود با چند تا از دوست های دوره دانشگاه برای زیارت رفتیم حرم حضرت احمد بن موسی علیه السلام یکی از خدام حرم به ما گفت دوست دارید برای غبار روبی کمک کنید؟ ماهم که از خدا خواسته پذیرفتیم البته بعد متوجه شدیم که باید پول ها و نذرهای مردم را شمارش و دسته بندی کنیم که این هم خودش برای ما افتخاری بود.

به هر صورت لباس خدام را پوشیدیم و شروع به دسته بندی و شمارش نذورات کردیم. در هنگام شمارش ذهنم متوجه انتخابات و نتیجه آن بود که ناگهان یکی از مؤمنینی که مشغول شمارش بود، بدون هماهنگی قبلی اما با اخلاص و علاقه مثال زدنی برای موفقیت دکتر در انتخابات با صدای بلند طلب صلوات کرد و جمعیتی که مشغول شمارش بودند، با بهت عجیبی اما با گرمی صلوات فرستادند. دلم روشن شد که ان شاء الله دکتر رأی می آورد چرا که سنت الهی است که ان تنصروا الله ینصرکم و یثبت اقدامکم

سید محسن میرشمسی: سلام آقا دمتون گرم. ما رو یاد قدیما انداختید. اون عکسی که لوگوی مطلبتون کردید، کار ما بود. توی زیرزمین خونه یکی از بچه‌ها بود که این طرح رو زدیم و اولین بار هم توی سخنرانی دکتر توی سالن شهید افراسیابی اونو بین مردم پخش کردیم. بعدش هم بچه‌ها با موتور میرفتن تو مساجد تهران و شهرهای اطراف می‌گشتن و این تراکت‌ها رو پخش کردن. یادم میاد تو اون سخنرانی تو سالن افراسیابی آنقدر داد زدیم که صدای همه‌امون گرفته بود.

اوج کارمون هم دو شب قبل رأی‌گیری روی پل پارک‌وی بود که بچه‌ها واقعا شاهکار کردند و کل همه طرفدارای آقای "ه" کم آوردند.

یه بار هم با یک بنز 280 رفتیم در خونه احمدی نژاد گفتیم آقای احمدی نژاد رو اوردیم ملت ریختن سر ماشین. شبی هم که خبر رأی آوردن دکتر پخش شد، ما با بچه‌ها سر کوچمون روی یک کارتون نشسته بودیم و آمار صندوق‌های شهرستان‌ها رو می‌گرفتیم بعدش که شنیدیم دکتر رای آورده کلی حال کردیم و داد و بیداد راه انداختیم. کلاً خیلی با حال بود...

مشکل داریم اما انقلاب و رهبرمان را دوست داریم

مهدی گلفشان: برای ما که در ستاد قم مستقر بودیم، خاطره زیاد است ولی یک خاطره که اشک مرا در آورد، عرض می کنم: به عنوان ناظر ستاد در یکی از روستاهای دور افتاده قم مستقر بودم. در میان حضور پر شور مردم، پیر زن خسته وشکسته‌ای به زحمت خود را به محل رأی‌گیری رسانده بود. در میان هم ولایتی ها مشغول صحبت بود از اینکه تنها گاوش را که ممر زندگی اش از شیر آن بوده، دزدیده اند وچقدر زندگی برایش سخت شده است. گله وشکایت های دیگر از مسئولین و... هم داشت.

دراین بین یکی از مأمورین اخذ رأی که خیلی همراه هم نبود، به صدا در آمد که با این همه مشکلات و دل خون دیگه برای چی آمده ای رأی بدهی؟ پیرزن در جواب گفت: درسته که مشکل داریم، (به ما نمی‌رسند) ولی انقلابمان را که دوست داریم؛ نظاممون را که دوست داریم؛ رهبرمان را که دوست داریم.

این پاسخ دندان شکنی بود برای آن جوان وتمام کسانی که عظمت این انقلاب و نظام را درک نمی کنند وبه خاطر پیاز و سیب زمینی نظام را زیر سوال می برند .و چه زیبا این روایت نبوی به ذهن انسان متبادر می شود که: علیکم بدین العجوزه. برای سلامتی امام زمان نایب برحقش وپایداری دولت اسلامی صلوات.

لباس نارنجی

مهشید: منم اولش مثل خیلی های دیگه نمی دونستم شهردارمون کیه ولی... فقط می دونستم شهردار تازگی ها عوض شده. تو انتخابات شوراها که شرکت نکرده بودم هیچ، خیلی هم به پی‌گیری نتایجش اهمیت نمی دادم تا اینکه بعد چند ماه تو روزنامه ها خوندم شهردار برای دومین بار با لباس نارنجی میون نظافت چی ها سخنرانی کرده و با بعضی ها شون خوش و بش کرده.

تابلو بود بابا! این کارها خرابی ها رو درست نمی کنه مگه می شه با یک ساعت لباس نارنجی پوشیدن و گپ زدن از درد و رنج کسی با خبر شد اونم نه یکی دوتا، هزاران زحمتکش کم توقع که هرکدوم سر سفره‌ی دلش که باشی، دنیایی ازمشکل‌های حل نشدنی می بینی گفتم به احتمال زیاد داره عوام فریبی می کنه ولی بازهم خیلی عجیب بود چون قبلش عوام فریبی این ریختی حتی به گوشم هم نخورده بود.

نشنیده بودم شهردار پایتخت هرچند وقت یه بار با نظافت چی ها نشست و برخاست کنه یا بعضی شبها جارو برداره وکنارشون خیابونا رو جاروکنه و باهاشون درد دل کنه. اگه تو مسیرش ببینه جوی آب بند اومده، پیاده شه آستین بالا بزنه، آشغالا رو از سر راه آب برداره. هر روز چند ساعت بامردم ملاقات عمومی داشته باشه. هفته ای یه بار به یه منطقه‌ی شهرداری سربزنه و دیدار مردمی بگذارد. از 6 صبح تا 12 شب کارکنه و یک ریال هم اضافه کاری و حق مأموریت نگیره. ازبیت المال هیچ استفاده‌ی شخصی نکنه حتی ناهارشو از خونه سرکار ببره. از مهمونای اداری هرکی میخواد باشه فقط با چایی و گاهی بیسکویت معمولی پذیرایی کنه.

خلاصه حسابی رفته بودم تو نخش. اخباری از اون نبود که تا آخرش به دقت نخونم یواش یواش داشت برام جالب می شد انگار مثل خودمون بود همون حرفای خودمون رو می زد قلمبه سلمبه نمی گفت می گفت سود عوارض شهرداری ربای محضه با پول حروم نمیشه خدمت کرد، اونم خدمت برای خدا. می گفت اقتدار به لباس فاخر نیست، لباس حضرت علی(ع) با اون اقتدار مثال زدنی‌اش از همه ساده تر بود.

بالاخره به صداقتش مطمئن شدم. وقتی فهمیدم کلی خونه و ماشین گرون قیمت که قبل از اون توی شهرداری به تاراج رفته رو پس گرفته ودست هرچی دم کلفت مفت خور که توکیسه‌ی بیت المال شهرداری بوده رو قطع کرده. وقتی فهمیدم به خاطرهمین کاراش خیلی دشمن پیداکرده که چوب لای چرخش می ذارن حتی دولتم بدهی 300 میلیاد تومانی‌اش رو به شهرداری نداده ولی با این حال تو 2 سال به اندازه‌ی 4 سال کارکرده و تهرون از این رو به اون رو شده. وقتی فهمیدم که داراییش یه خونه‌ی یک طبقه‌ی ساده تومحله‌ی نارمکه که 27 ساله بهش قانعه با یه ماشین ارزون قدیمی پژو504. وقتی فهمیدم از رفتن به مأموریت‌های پر خرج وبی‌نتیجه خارج کشور امتناع می کنه.

فکرمی کنید از یه اسطوره صحبت می‌کنم؟ نه بابا! یه ادم معمولی که فقط وظیفش روخوب می شناسه وخوب عمل می کنه خودش میگه «هزاران هزارمثل من تو این مملکت هست فقط...»

حالادیگه بماند... تصمیم گرفتم بهش رأی بدم.

شب های زیبای سال 84

شمسی از لامرد: به عنوان یک فرهنگی که از اول انقلاب تا کنون در کلیه مسائل سیاسی سعی نموده ام حضوری فعال داشته باشم در انتخابات ریاست جمهوری نهم در سوم تیر 84 به اتفاق دوستان تصمیم گرفتیم در یکی از شهرستان های محروم اما در عین حال به شدت سیاسی استان فارس –لامرد- ستاد انتخاباتی دکتر را راه اندازی نماییم. با یکی از دوستان در ستاد مرکزی تهران تماس گرفتیم و پیشنهاد راه اندازی ستاد را به وی دادیم که او هم گفت به فضل و یاری خداوند کار را شروع کنید. از آن عزیز درخواست نمودیم که اقلام تبلیغاتی را برای ما ارسال کنند که وی اظهار داشت دکتر اقلام تبلیغاتی خاصی ندارد. (پوستر، بوشور، تراکت و غیره) بعد از شنیدن این سخنان به اتفاق دوستان تصمیم گرفتیم که خودمان کار را شروع کنیم لذا به همراه این عزیزان با یکی از مغازه داران مرکز شهر صحبت کریم که ما تصمیم داریم ستاد مرکزی دکتر را در مرکز شهر راه اندازی نماییم و احتیاج به مغازه شما داریم و ایشان نیز پذیرفتند که در قبال دریافت 50 هزار تومان محل مذکور را در اختیار ما قرار داده تا به عنوان ستاد مرکزی از آن استفاده کنم.

با کمترین امکانات اما با شوق و ذوق زاید الوصفی کار آغاز شده و عزیزان شبانه روز در ستاد حضور یافته و به معرفی دکتر مشغول شدند. از بهترین کارهایی که در این دور از انتخابات انجام شد، تبلیغات چهره به چهره و بدون اغراق و اصراف بود که مورد استقبال خوب مردم قرار گرفت. با توجه به جو بسیار سنگینی که در این شهرستان حاکم بود و ستاد های دیگر کاندیداها بسیار چشمگیر و پر سر و صدا به تبلیغ تفکرات نامزد مورد حمایت خود می‌پرداختند و ما از طرف دوستان بسیار نزدیک خود که اصولگرا هم بودند، مورد سرزنش قرار می گرفتیم که چرا با حضور آقای هاشمی شما از یک فرد گمنام به نام احمدی نژاد دفاع می کنید و برای ایشان تبلیغ می کنید. از طرف بقیه ستادها بیشتر مورد تمسخر قرار می گرفتیم اما به اتکال به خداوند متعال به آنچه که اعتقاد راسخ داشتیم اصرار ورزیده و نتیجه کار خود را در سوم تیر 84 دیدیم.

بنده به اتفاق دوستان با خرید کاغذهای کاهی که در ساندویچ فروشی ها مورد استفاده قرار می گیرد با ماژیک شعارهایی را می نوشتیم و به درب مغازه ها نصب می نمودیم که این کار به شدت مورد استقبال قرار گرفت و یکی از عوامل پیروزی دکتر در این انتخابات به نظر من تبلیغات بسیار ساده و بی ریای عزیزان بود که امیدواریم در انتخابات دور دهم هم به این امر توجه جدی مبذول گردد. به امیر پیروزی ایت تفکر در انتبابات ریاست جمهوری دهم انشاء الله

برگه چکنویس و خواب راحت

علی میرزایی: هیچ وقت یادم نمی‌رود که خانواده های شهدا در یزد با خرج خود برای دکتر برگه های تبلیغاتی چاپ کرده بودند. آن روزها در یزد دانشجو بودم و خانه دانشجویی ما پر بود از کسانی که به همه می‌خواستند رأی بدهند به کسی جز احمدی نژاد! خیلی سخت بود که می‌دیدم جلوی چشمم دارند به کسی می‌تازند که... بگذریم. داشتم برای امتحان دینامیک آماده می‌شدم و برگه چکنویسم تبلیغات آقای هاشمی بود! دیدم تلویزیون اعلام کرد که دکتر رأی آورده است. با همان برگه های چکنویس در دست، چنان شروع به داد و فریاد و کف زدن کردم که همه از خواب ناز پریدند! هر چه بد و بیراه بلد بودند، نثارم کردند اما خنده من قطع نمی‌شد چون به یاد آنهایی افتادم که از آن روز به بعد قرار بود خواب راحت از چشمانشان برود.

عجب تجهیزاتی!

ع.غ: اولین همایش انتخاباتی دکتر احمدی نژاد بود که حضور پیدا کردم به صورت اتفاقی تبلیغات آن به دستم رسیده بود و چون در آن روز کاری نداشتم، تصمیم گرفتم تا به همایش انتخاباتی او بروم و ببینم که آن شخصی که می گویند در نظر سنجی ها آخرین رتبه را دارد، چه کسی است؟! دکتر وارد ورزشگاه شد، دوری زد و از نزدیک با همه شرکت کنندگان دیدار کرد! تعجب کردم! واقعاً او شهردار تهران است؟ و قصد دارد رئیس جمهور شود؟ به همین راحتی؟ چه قدر ساده و زیبا بعد از پایان برنامه تصمیم گرفتم تا به سمت مسئولین برگزاری رفته و به جمع حامیان احمدی نژاد بپیوندم و در آن مدت کوتاه در ستاد انتخاباتی اش هر کمکی که از دستم بر می آید، انجام دهم. با مراجعه به بچه های اطراف او و اعلام اینکه حاضرم به آنها کمک کنم و درخواست فرم عضویت در ستاد انتخاباتی دکتر احمدی نژاد با این پاسخ تعجب آور روبرو شدم: "فرم عضویت نداریم" تعجب کردم خواستم منصرف شوم با خودم گفتم چقدر تأسف آور آنها حتی زحمت یک فرم عضویت چاپ کردن هم به خود نداده اند! پیگیر شدم و در آخر فهمیدم که چون هزینه های انتخاباتی ستاد دکتر به صورت مردمی تهیه می شد برای همین با بودجه موجود فقط توانسته بودند تعداد اندکی فرم تکثیر کنند و با توجه به استقبال گسترده‌ی مردم فرم ها تمام شده بود! خیلی برایم جالب بود از همین رو با پیگیری فراوان شماره تماس یکی از اعضای ستاد را گرفته و بالاخره با تماسهای فراوان به جمع حامیان احمدی نژاد پیوستم.

جنبش 10 هزار تومانی تکثیر سی.دی

س.ع: دور دوم انتخابات 84، با سه نفر از دوستان جمع شدیم، نفری 10 هزار تومان گذاشتیم و با اون سی دی خریدیم. اول از بین فیلم‌های موجود دکتر، قسمتهایی را مونتاژ کردیم و بعد یک فیلم نیم ساعتی با برچسب شهر جدید مهاجران ساختیم. کامپیوتر خودم و یکی از دوستان را هم به کار گرفتیم و تا صبح سی دی رایت و توزیع کردیم. روی آنها هم نوشتیم در صورت امکان به دیگران هم داده شود.

کمک به ستاد فقط در حساب

سید کاظم: یک هفته از شروع تبلیغات سایر نامزدها می گذشت. تازه ستاد چهارراه استانداری مشهد راه افتاده بود، آن‌هم بدون هیچ برگه تبلیغاتی. بچه‌ها بر روی برگه‌ها با خودکار جملات دکتر را می نوشتند و ما مشغول مطالعه جملات دکتر و تطبیق آن با گفتمان انقلاب بودیم تا در رایزنی‌هایمان با تشکلات دانشجویی استفاده کنیم.

فراموش نمی‌کنم زمانی که یه نفر وارد ستاد شد و قصد کمک مالی داشت، البته به‌طور مستقیم ولی از آنجا که دکتر دستور داده بود هر که می‌خواهد کمک کند در حساب منظوره بریزد و به‌طور مستقیم ارائه نکند، مسئول ستاد از وی نپذیرفت.

X