دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 713204
تعداد نوشته ها : 524
تعداد نظرات : 85

Loading...
Rss
طراح قالب
GraphistThem246

جزئیات منتشره نشده از پرونده خونهای آلوده به ایدز

 قویدل ضمن اعلام آمادگی کانون هموفیلی ایران در همکاری با وزارت بهداشت و سازمان انتقال خون ایران برای طرح شکایت از شرکت فرانسوی مریو گفت: کانون هموفیلی ایران ضمن ابراز خوشنودی از اینکه بالاخره پس از گذشت 27 سال اراده ای فارغ از تعصبهای خاص سازمانی برای پیگیری استیفای حقوق ایران شکل گرفته است بر این اعتقاد است که عزم جدی وزارت بهداشت و سازمان انتقال خون ایران در این رابطه این وظیفه را بر دوش کانون هموفیلی ایران نیز قرار می دهد که به عنوان انجمن حامی بیماران تمام تلاش خود را برای احقاق حق ایران به انجام رساند.

تا کنون بر اساس آمار موجود در پرونده حقوقی 974 نفر بیمار آلوده شده از طریق فرآورده های واردتی از شرکت فرانسوی "مریو" که حکم آن در سال 1383 صادر گردید 100 مورد مربوط به مبتلایان به ایدز، ‌یکنفر تالاسمی، یک نفر همسر بیمار هموفیل (همسر فاکتور 8)، یک نفر فرزند بیمار هموفیل (پدر فاکتور 8)‌ و 97 نفر بیمار هموفیل و در پرونده 171 نفر که در سال 1385 رای آن صادر گردید 13 مورد از مبتلایان ایدز شامل دو همسر بیمار هموفیل (هر دو همسر فاکتور 8)، یک فرزند بیمار (پدر فاکتور 8)، 10 بیمار هموفیل و از 1400 پرونده هموفیل 27 مورد ایدز که شامل 4 مورد همسر بیمارهموفیل، سه همسر فاکتور 8 ، یک همسر فاکتور 9 به علاوه دو فرزند هموفیل (یک پدر فاکتور 8 و یک پدر فاکتور 9) و 20 مورد بیمارهموفیل، مجموعا 140 مورد به قوه قضائیه مراجعه کرده اند.

کل بیماران مبتلا به ایدز مربوط به هموفیلی ثبت شده 193 نفر است که 13 نفر (9 همسر بیمار و 4 فرزند بیمار) از خانواده های بیماران هستند.

بر اساس یک گزارش غیر رسمی 20 نفر از همسران بیماران هموفیلی در این فاجعه آلوده به ویروس ایدز گردیده اند. آمار مذکور با آمار قید شده در نامه به رئیس جمهور در سال 1376 که تعداد قربانیان را 167 نفر اعلام کرده بودند تفاوتهای قابل توجهی دارد به خصوص آنکه در این نامه تفکیکی بین بیماران و خانواده های آنها نشده است.

مدیرعامل کانون هموفیلی ایران گفت: از جمع قربانیان ایدز جامعه هموفیلی 39 نفر زنده اند که 33 نفر بیمار و 6 نفر همسر و فرزند بیماران هستند.

قویدل تاکید کرد: در حالی که بیش از 27 سال از این فاجعه می گذرد اینکه نمی توانیم آمار قربانیان را به درستی اعلام نماییم جای تاسف بسیار است. در حالی که کمیته ایدز کشوری افزایش هر نفر به آمار ایدز به خصوص از طریق خون را ثبت می کرده است.

بر اساس آمار کانون هموفیلی ایران از جمع 193 نفر بیمار شناسایی شده در جامعه هموفیلی ایران 127 نفر هموفیلی با مشکل کمبود فاکتور 8، 31 نفر با مشکل کمبود فاکتور 9 ، 6 نفر با مشکل فاکتور 7، 3 نفر با کمبود فاکتور 10، یکنفر اختلال پلاکتی، دو بیمار "ون ویلبراند"، یکنفر کمبود فیبرینوژن، یکنفر کمبود فاکتور 8 و 5 انعقاد و نوع اختلال انعقادی 8 نفر بقیه در بانک اطلاعات کانون مشخص نشده است.

مدیرعامل کانون هموفیلی ایران افزود: تعیین نوع اختلال انعقادی آلوده شدگان از این جهت اهمیت دارد که بر اساس اسنادی که تا کنون به دست آمده است فقط فاکتور 8 از فرانسه وارد شده و نمی توانیم بقیه موارد آلودگی به ایدز جامعه هموفیلی که شامل 42 نفر است را به فرانسه نسبت دهیم.

با توجه به این آمار قربانیان قطعی ناشی از فرآورده های خونی فرانسوی مریو 130 نفر است.

کانون هموفیلی ایران تلاش زیادی را برای جمع آوری اطلاعات و عکس قربانیان به انجام رسانده است. از این گروه بیماران مبتلا به ایدز با مشکل کمبود فاکتور 8، 106 نفر فوت نموده اند و 24 نفر زنده اند که می توانند با اعلام شکایت مستقیم علیه شرکت فرانسوی مریو، دولت را در این اقامه دعوای بین المللی کمک کنند.

قویدل گفت: تلاش قاضی پرونده در آستانه صدور حکم دادگاه کیفری در سال 1380 نیز برای اخذ اطلاعات آماری این فاجعه از کمیته ایدز کشوری نیز طی استعلام انجام شده به نتیجه ای نرسید. به نظر می رسد برای کسب اطلاعات دقیق تر مانند دیگر کشورها قوه قضائیه ایران هر نوع مانع که در چارچوب اخلاق پزشکی که موجب محرمانه بودن این اطلاعات و عدم دسترسی به آنها می گردد را می بایست لغو نماید.

مدیرعامل کانون هموفیلی ایران تاکید کرد: بزرگترین وظیفه ای که برای تحقق تامین منافع ملی ایران بر عهده وزارت بهداشت است، آن است که طی نامه رسمی به رئیس قوه قضائیه و ارسال رونوشت آن به شعبه 1057 دادگاه عمومی تهران مواضع قبلی وزارت بهداشت که محور آن تکذیب آلودگی فرآورده های خونی وارداتی است را رد و رسما مسئولیت شرکت مریو فرانسه را در رابطه با این فاجعه ملی اعلام نماید.

قویدل همچنین از فعالیت نمایندگی مریو فرانسه در ایران خبر داد و افزود: شرکت فرانسوی مریو سالها پیش توسط یکی از شرکتهای بزرگ معتبر و بین المللی خریداری شده و جالب اینکه شرکت مذکور در ایران دارای نمایندگی است و معاملات دارویی قابل توجهی با کشور ما دارد.

طی 24 سال گذشته تا به امروز تعدادی از دریافت‌ کنندگان خونهای آلوده انستیتو "مریو" در ایران جان خود را از دست داده‌اند.

چهار سال پیش پس از گذشت 20 سال سرانجام دادگاه رسیدگی کننده به شکایات شاکیان این ماجرا وزارت بهداشت را به پرداخت 20 میلیارد تومان غرامت به 974 بیماری که بر اثر دریافت خونهای آلوده به ویروس HIV مبتلا شده بودند محکوم کرد.

در مرداد ماه سال 1385 بیش از 171 از دریافت‌کنندگان خونهای آلوده شکایت جدیدی علیه وزارت بهداشت و سازمان انتقال خون مطرح کردند که براساس رای دادگاه این دو نهاد مسئول مانند حکم اول به پرداخت دیه، درمان رایگان و عذرخواهی از قربانیان این پرونده محکوم شدند.

از میان این 171 نفر تا دی ماه سال گذشته 14نفر جان خود را از دست داده‌ و 14 نفر دیگر نیز مبتلا به ایدز شده‌اند.

قویدل در پایان گفت: تلاش خواهیم کرد که شرکت مذکور با پذیرش مسئولیت مشکل پیش آمده در 27 سال قبل، ترتیبی اتخاذ نماید که غرامت ایران داوطلبانه پرداخت شود در غیر این صورت قاطعانه به دولت کمک می نمایی با طرح شکایت مسدل حقوقی و همچنین استفاده از راهکارهای بسیار ساده و در اختیار دولت که کوچکترین آن به خطر افتادن بازار فروش محصولات این شرکت است حقوق ایران استیفا شود


دسته ها : اخبار
X