شوخي كردن يك كاهش دهنده فوق العاده استرس ميباشد و پادزهري براي آشفتگي رواني ميباشد . تأثير شوخي در مقابله با استرس در مطالعات باليني به اثبات رسيده است، هرچند مكانيزم درست و دقيق آن هنوز ناشناخته مانده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) بلاگر http://sedayemoshaver.blogfa.com/ نوشته است:
متخصصين ميگويند يك خنده خوب كشيدگي عضلاني را برطرف ساخته و به سرعت اكسيژن بيشتري را به سيستم بدن مي رساند و فشار خون را كاهش ميدهد . بنا بر اين حتما برنامههاي طنز تلويزيون را تماشا كرده، كتابهاي خنده دار هم بخوانيد و با دوستان شوخ طبعتان صحبت كرده و از ته دل بخنديد.
حتي اگر شده به زور هم يك مرتبه بخنديد، زيرا باعث خواهد شد كه استرستان فوراً از بين برود .
محققان با مطالعات و پژوهشهاي كنترل شده نشان دادهاند كه خنديدن سطح كورتيزول خون را كاهش ميدهد . تعداد لنفوسيتهاي T را افزايش داده و تعداد و ميزان فعاليت سلولهاي دفاعي بدن را افزايش ميدهد .
به طور خلاصه خنده سيستم ايمني بدن را تحريك ميكند و ايمني بازدارنده را كه بر استرس تأثير ميگذارد، تنظيم مينمايد .
هيجانات و خلق و خويي كه ما تجربه ميكنيم مستقيما بر سيستم دفاعي بدن ما تأثير ميگذارد ، شوخي كردن به ما اجازه ميدهد كه ناهمخوانيهاي زندگي را مشاهده و درك كنيم و براي ما لحظات خوش و شادي را فراهم ميكند . اين هيجانات مثبت ميتوانند تغييرات شيميايي عصبي را بوجود آورند كه تأثيرات مثبتي بر استرس خواهد گذاشت .
سيلي (Selye) در كتابش به نام «استرس بدون آشفتگي» ادعا ميكند كه تفسير فرد از استرس فقط به يك حادثه خارجي بستگي ندارد، بلكه همچنين بستگي به ادراك وي از آن حادثه و اينكه چه معنايي او به اين حادثه ميدهد بستگي دارد .
اينكه چگونه به يك موقعيت نگاه كنيد تعيين ميكند كه پاسخ شمابه آن موقعيت تهديدآميز يا چالش انگيز باشد .
|