ابزار وبمستر

ذائقه ايراني ، كالاي ايراني - گوناگون از اقتصاد
معرفی وبلاگ
بازدید کننده ی گرامی؛ این وبلاگ با توجه به نامگذاری امسال به عنوان سال "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی، در جهت گسترش و حمایت از تولیدات داخلی و ملی ایجاد شده است. شما عزیزان نیز با بیان نظرات و به خصوص انتقادات خود می توانید در جهت بهتر شدن وبلاگ با ما همکاری فرمایید.
صفحه ها
دسته
آرشیو
لینک دوستان
پیوندهای مرتبط
لوگوی وبلاگ ما

ذائقه ایرانی ، کالای ایرانی

لوگوی دوستان
ابزارها و برنامه ها
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 878788
تعداد نوشته ها : 253
تعداد نظرات : 9
 حمايت از توليد ملي
این سایت را حمایت می کنم
کلیپ صوتی وبلاگ




سرمايه هر شركت سهامي ، به قطعاتي تقسيم شده كه هر يك از آنها را سهم گويند. بنابراين سهم عبارت از قطعاتي است كه مجموع آن سرمايه را تشكيل مي دهد .
در ماده 24 اصلاحي قانون ، سهم چنين تعريف شده : سهم قسمتي از سرمايه شركت سهامي كه مشخص ميزان مشاركت و تعهدات و منافع صاحب آن در شركت سهامي مي باشد.

در شركت هاي ديگر سهم هر شريك را سهم الشركه مي گويند ولي در شركت سهامي به ذكر سهم اكتفا مي شود ، مثلاً گفته مي شود فلان شخصي در فلان شركت داراي يك يا چند سهم است.

دارنده سهم نمي تواند به نسبت سهم از مايملك شركت مالك باشد بلكه به نسبت سهم خود از شركت داراي حق مي باشد و به موجب آن از منافع شركت استفاده كرده و در مجمع عمومي رأي مي دهد و در صورت انحلال از دارائي شركت سهم خواهد برد.

قانون در شركت سهامي عام حداكثر قيمت اسمي سهام را ده هزار ريال معين كرده ولي در شركت هاي سهامي خاص حداقل واكثري براي مبلغ اسمي سهام تعيين نشده است .
 
سهام هر شركت ممكن است به چند صورت بيرون بيايد به شرح زير:

الف- سهم با نام
ب- سهم بي نام
ج- سهم ممتاز

 

 
سهام بانام
سهم ممكن است با نام باشد ، در اين صورت دارنده سهم معلوم و مشخص است و در محل شركت دفتري وجود دارد كه شماره رديف سهام و نام دارنده در آن ذكر شده بنابراين هر يك از سهام از روي شماره رديف معلوم است متعلق به چه كسي است.

انتخاب سهام با نام به اين جهت است كه شركت مايل است شركاء خود را بشناسد و سياست تجاري آن ايجاب مي كند بداند سهام شركت در دست چه اشخاصي است. سابقاً شركت هاي سهامي اغلب داراي سهام بي نام بوده اند و سهام با نام كمتر وجود داشت. ولي در جنگ بين المللي 1914- 1918 در شركت هاي بزرگ اروپا كه اقتصاد كشور را اداره مي كردند ، كشورهاي متخاصم در ممالك يكديگر مبادرت به خريد سهام بي نام به منظور جاسوسي يا اخلال در امر شركت نمودند. از اين جهت اين قبيل شركت ها بيشتر سهام خود را به سهام با نام تبديل نمودند.

در شركت هاي سهامي گاهي سهام آنها تماماً بي نام و گاهي كلاً با نام و بعضي اوقات قسمتي از سهام با نام و بقيه بي نام است و اين موضوع ارتباط با سياست اقتصادي شركت دارد ، سهام با نام را اغلب اشخاصي تهيه مي كنند كه كمتر قصد انتقال سهام را دارند . زيرا تشريفات انتقال آنها از سهام بي نام بيشتر است.

ماده 40 اصلاحي قانون تجارت مقرر مي دارد انتقال سهام بانام بايد دردفتر ثبت سهام شركت به ثبت برسد . انتقال دهنده يا وكيل يا نماينده قانوني او بايد انتقال را در دفتر مزبور امضاء كند . پس در صورتي كه سهام با نام مورد انتقال واقع شود تشريفات انتقال به عمل نمي آيد مگر اين كه صاحب سهم شخصاً يا وكيل او در مركز شركت حاضر و در دفتر ثبت سهام ستون انتقالات را امضاء و خريدار جديد را معرفي نمايد.

در شركت هاي سهامي خاص ممكن است فروش سهام با نام موكول به موافقت هيئت مديره يا مجمع عمومي باشد ولي به موجب ماده 41 قانون در شركت هاي سهامي عام نقل و انتقال سهام نمي تواند مشروط به موافقت مديران شركت و يا مجمع عمومي صاحبان سهام باشد.

ماده 30 قانون مقرر داشته مادام كه تمام مبلغ اسمي هر سهم پرداخته نشده صدور ورقه سهم بي نام يا گواهي نامه موقت ممنوع است . به تعهد كننده اين گونه سهام گواهي نامه موقت با نام داده خواهد شد كه نقل وانتقال آن تابع مقررات مربوط به نقل وانتقال سهام با نام است.
سهم بي نام ورقه اي است كه اسم دارنده آن در ورقه و يا در دفاتر شركت ثبت نشده باشد . و مالكيت آن در دست داشتن ورقه سهم محرز مي شود . از لحاظ سرعت در نقل و انتقال سهام و تسهيل در تجارت آن ، سهام بي نام بهتر از سهام با نام است.

سهام بي نام
سهام بي نام به صورت سندو وجه حامل بوده و دارنده آن مالك شناخته مي شود مگر آن كه خلاف آن قانوناً ثابت شود . نقل وانتقالات اين نوع سهام با قبض و اقباض به عمل مي آيد .
اگر كسي خواست سهام بي نام خود را بفروشد كافي است كه قيمت آن را دريافت و سهم را مانند اسكناس تسليم كند . سهم در دست هر كس مشاهده شد و هر كس به عنوان مالكيت آن را در دست داشت مي تواند از منافع شركت استفاده نموده و در مجامع عمومي به نام دارنده سهم وارد شود و در موقع انحلال هم از دارائي شركت سهم ببرد . مگر اين كه شخص ديگري در دادگاه ثابت كند كه سهم متعلق به او است و دارنده به نا حق آن را در تصرف دارد.

سهامي كه در بورس ها معامله مي شود اغلب بي نام است و اشخاصي كه مايل به خريد و فروش سهام تجارت نموده و استفاده ببرند سهام بي نام مي خرند.

انتشار سهام بي نام و يا صدور گواهي موقت بي نامموقعي ممكن ايت كه تمام قيمت آن پرداخته شده باشد.

سهام با نام و بي نام در تمام مراحل داراي يك ارزش مي باشند و دارندگان آنها در نفع وضرر و استفاده شركت يكسان اند.
زماني كه شركت احتياج دارد اشخاص سرشناسي وارد شركت شوند و يا احتياج به افزايش سرمايه داشته و در شرايط عادي كسي حاضر به خريد سهام نباشد ممكن است سهام ممتاز منتشر كند . سهام ممتاز سهامي است كه نسبت به ساير سهام رجحاني در نفع و يا سرمايه و يا ساير موارد داشته باشد ولي در هر حال قيمت اسمي آنها از ساير سهام تجاوز نخواهد نمود.

مثال:
شركت احتياج فوري به افزايش سرمايه دارد . ممكن است سهامي منتشر نمايد كه دارندگان آن قبلاً پنج درصد از منافع شركت برده و بقيه بين تمام صاحبان سهام اعم از عادي و ممتاز تقسيم شود و يا در صورت انحلال شركت ابتدا قيمت اسمي سهام ممتاز پرداخت و بقيه به صاحبا ن سهام عادي داده مي شود.
شركت احتياج به راهنمايي و جلب نظر و يا حمايت اشخاص بصير و كارشناسان اقتصادي دارد ، مي تواند سهام ممتازه به آنها داده و قيمت آن را دريافت دارد ولي صاحبان چنين سهامي در مجامع عمومي عادي براي هر يك سهم حق دو رأي يا بيشتر داشته باشند.

سهام ممتاز
سهام ممتاز موقعي قابل انتشار است كه اساسنامه شركت اجازه انتشار آن را داده باشد و يا مجمع عمومي فوق العاده آن را تصويب نمايد . در تبصره 2 ماده 24 اصلاحي مقرر گرديده در صورتي كه براي بعضي از سهام شركت با رعايت مقررات قانون مزايائي قائل شوند اين گونه سهام ، سهام ممتازه ناميده مي شود.
 كليه سهام شركت را نمي توان ممتاز دانست . زيرا در اين صورت هيچ كدام از سهام به ديگري رجحان نداشته و عادي محسوب مي شوند. سهام ممتاز ممكن است در چند وهله منتشر شده و داراي چند نوع باشد . مثلاً ممكن است شركت يك سري سهام ممتازه داشته باشد كه فقط پنج درصد از منافع بيش از ساير سهام ببرد و سري ديگر علاوه بر منافع در دارائي شركت در زمان انحلال حق تقدم داشته باشد و همچنين دسته هاي ديگري .معمولاً در اين قسم سهام رديف ممتاز هر يك جدا بوده و به علامت الف و ب يا علامت ديگر مشخص مي شوند و در ذيل هر يك از سهام امتيازي براي آنها معلوم شده چاپ مي شود.
 

منبع: دانشنامه رشد


اشتراک این مطلب در :

طي روزهاي اخير صحنه اقتصاد كشور شاهد تجربه گفتماني جديد تحت عنوان اقتصاد مقاومتي است. مبحثي كه چندي پيش از سوي رهبر معظم انقلاب مطرح شد.

http://img.tebyan.net/big/1391/05/3910196137231822120013220121513715324518992.jpg

طي روزهاي اخير صحنه اقتصاد كشور شاهد تجربه گفتماني جديد تحت عنوان اقتصاد مقاومتي است. مبحثي كه چندي پيش از سوي رهبر معظم انقلاب مطرح شد. در شرايط امروز كشور كه هجمه دشمنان اقتصادي است طرح اقتصاد مقاومتي توجهي هوشمندانه بود كه با اجراي آن مي‌توان كشور را از اين گردنه سخت به سلامت عبور داد. دشمنان اين مرز و بوم بيش از هر زمان ديگري عزم خود را جزم كرده‌اند تا اراده و خواستشان را به ما تحميل و وادارمان كنند كه از بسياري حقوق مسلم و بديهي خود در گذريم. بنابراين مقاومت در برابر اين زورگويي و تهاجم آشكار،  نيازمند دو اصل  انگيزه و اندوخته است.

با توجه به شرايطي كه سالهاست دشمنان كشور بر اين ايران اسلامي تحميل كرده‌اند و اين روزها نيز پررنگ‌تر شده است ضرورت توجه بيش از پيش به خوداتكايي و رسيدن به خودكفايي در تمام زمينه‌هاي اقتصادي از راه تحقق اقتصاد مقاومتي عبور مي‌كند.

در اين ميان اعتقادها بر اين است كه با در نظر گرفتن تحريم‌ها، بهترين فرصت براي نقش‌آفريني فعالان بخش خصوصي فراهم شده است و بايد از اين فرصت كليدي براي نيل به اهداف اقتصادي استفاده كرد......

  • ادامه مطلب

اشتراک این مطلب در :

معاون وزير صنعت معدن و تجارت در گفتگو با فارس گفت كه حجم كل تجارت ايران را با ۱۵۲ كشور اعلام كرد و گفت: در حال حاضر ۱۰ كشور اول صادراتي شامل آلمان ، روسيه ، تركيه ، مكزيك ، سوريه ، تركمنستان عراق و آذربايجان و تاجيكستان است.

صافدل گفت: از نكات برجسته در تجارت با بعضي كشورها رشد ۴ برابري تجارت با كشور مصر است به طوري كه به لحاظ ارزشي تجارت ايران با مصر از  ۱۰ ميليون دلار به ۵۱ ميليون دلار و به لحاظ وزني از  ۲۴ هزار تن به ۵۸ هزار تن افزايش پيدا كرده است.

وي افزود: تجارت با كشورهايي مثل عربستان، ارمنستان، قزاقستان، ازبكستان، مكزيك و تاجيكستان رشد صد در صدي داشته است.


اشتراک این مطلب در :

مديركل گمرك يزد، از صادرات بيش از 364 هزار تن كالا به ارزش بيش از 145 ميليون دلار كالا در چهار ماهه نخست سالجاري از گمرك استان به خارج از كشور خبر داد.

به گزارش شبكه اخبار اقتصادي و دارايي (شادا) به نقل از ايرنا ،  سيد اصغر چاووشي‌زاده  گفت: اين رقم از نظر وزن و ارزش به ترتيب با 80 و 41 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.

وي عمده كالاهاي صادراتي استان را كاشي با 44 درصد ارزش كل صادرات، قير با 17 درصد، شيشه ساختماني با 4 درصد، پسته و مغز پسته با 3 درصد،ورق فولادي با 3 درصد، فروموليبدن،تابلو برق و پروفيل هر كدام با 2 درصد ارزش صادرات اعلام كرد.

مديركل گمرك يزد گفت: كالاهاي استان در اين مدت به 38 كشور جهان صادر شده كه عمده ترين آنها به عراق با 43 درصد، پاكستان با 21 درصد، افغانستان با 13 درصد، سوريه با 6 درصد، هلند با سه درصد و امارات با دو درصد صادر بوده است.

چاووشي زاده گفت: در بخش واردات نيز بيش از 10 هزار تن كالا به ارزش بيش از 528 ميليارد ريال از طريق گمرك به استان وارده شده كه اين رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن و ارزش به ترتيب 46 و 17 درصد كاهش داشته است.

منبع: پورتال شادا


اشتراک این مطلب در :

بحران اقتصادي در نظر اول عبارت است از پيدا شدن "اضافه توليد" يعني پرشدن بازار از كالاهائي كه مشتريِ قادر به پرداخت ندارد. وقتي در بازار مشتري نباشد و كالاها فروش نرود طبعاً توليد كالاها نيز كاهش يافته و متوقف مي‌شود و به دنبال آن تعطيل كارخانه‌ها و بيكاري وسيع و ميليوني كارگران بيش مي‌آيد كه به نوبه خود فروش كالاها را باز هم دشوارتر كرده و بر عمق بحران مي‌افزايد. سيستم اعتباري سرمايه داري از كار باز مي‌ماند، بدهكاران توان پرداخت بدهي خود را در سر موعد از دست مي‌دهند. بهاي سهام شركت‌ها در بازار تنزل مي‌كند، موسسات سرمايه داري يكي پس از ديگري ورشكست مي‌شوند.

به اين ترتيب آنچه در نظر اول و گام نخست به صورت وجود كالاي "زيادي" در بازار تظاهر كرده بود در سير تكاملي خويش مجموعاً اقتصاد را درهم مي‌ريزد و فاجعه‌اي پديد مي‌آورد كه به مراتب از شديدترين سوانح طبيعي ويرانگرتر است.

در بحران بزرگي كه در سال‌هاي ۱۹۳۳ - ۱۹۲۹ در گرفت، حجم توليد در جهان به ۴۴% رسيد (كمتر از نصف ميزان قبل از بحران شد) و بزرگ‌ترين كشورهاي سرمايه داري از نظر حجم توليد به سطح ۲۰ يا ۳۰ سال پيش از بحران برگشتند. چهل ميليون نفر كارگر از كار بيكار شده به خيابان‌ها ريخته شدند، هزاران مؤسسه ورشكست گرديد. زياني كه از اين بحران به اقتصاد جهاني وارد شد بيش از خسارات ناشي از جنگ اول جهاني بود. لبهٔ تيز بحران و نيروي ويرانگر آن عليه كارگران و توليدكنندگان و سرمايه داران كوچك متوجه است.........
  • ادامه مطلب

اشتراک این مطلب در :

X