دریافت اولین تصویر و داده های فضایی توسط متخصصان ایرانی
رئیس پژوهشگاه هوا فضا ضمن تشریح جزئیات پرتاب آزمایشی راکت کاوش 2 که هفته گذشته توسط محققان کشورمان با موفقیت پرتاب شد و به زمین بازگشت،‌ از دریافت اولین تصویر فضایی با استفاده از فناوری بومی در کشورمان خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محسن بهرامی امروز در مراسم تقدیر از متخصصان و فعالان این پروژه با اعلام این مطلب گفت: متخصصان پژوهشگاه هوا و فضا دومین محموله آزمایشگاه فضایی (راکت کاوش 2) را به منظور توسعه علم و فناوری صلح آمیز فضایی به فضا پرتاب کردند و این راکت با طی مسیر مورد نظر با موفقیت به زمین نشست.وی هدف از این پرتاب آزمایشی را ارزیابی مراحل اجرایی این پروژه ذکر کرد و افزود: با توجه به تجربه پرتاب راکت قبلی، در ساخت دومین راکت سعی شد تا عملکرد سیستم از مرحله پرتاب تا بازگشت بهبود یابد.بهرامی تاکید کرد: ارتفاع راکتها به قدرت پرتاب کننده بستگی دارد و ما ارتفاع را بر اساس نیازهایی که داریم تعیین می کنیم.رئیس پژوهشگاه هوا و فضا با تاکید بر اینکه تمام مراحل طراحی، تحلیل، مونتاژ نهایی و تستها با تکیه بر توان داخلی انجام شده است، اظهار داشت:  امیدواریم با این موفقیت محققان ایرانی بستر لازم برای حضور و مشارکت محققان خارجی در این پروژه علمی فراهم شود و بتوانیم این گونه فعالیتها را با همکاری متخصصان سایر کشورها به صورت بین المللی اجرا کنیم.وی با تاکید بر اینکه ماهیت راکتها تحقیقاتی است، خاطر نشان کرد: اهمیت این سیستمها در محموله های تحقیقاتی است که با خود به فضا حمل می کنند. در این پرتاب آزمایشی که با موفقیت صورت گرفت نشان داده شد که تمام سیستم ها پس از بازگشت به خوبی کار می کنند و از طریق دوربینی که بر این راکت نصب شده بود توانستیم اولین تصویر فضایی با استفاده از فناوری داخلی و بومی ایرانی دریافت کنیم.به گزارش مهر ، رئیس پژوهشگاه هوا فضا به بخشهای مختلف راکت کاوش 2 اشاره کرد و ادامه داد: در این گونه سیستم ها مسئله پایداری بسیار مهم است از این رو محققان این پژوهشگاه توانستند نوع خاصی از پره های راکت را طراحی و تولید کنند که به ثبت نیز رسیده است.به گفته بهرامی این پره ها کمک می کنند تا پایداری لازم ایجاد شود و راکتها دچار چرخش نشوند و در جهت اصلی باقی بماند.وی ابراز امیدواری کرد که با استفاده از این تجربه بتوان پروژه ها و طرحهای پژوهشی دیگری در زمینه هایی چون نجوم، هواشناسی و ... که هدف از آنها مطالعه بیرون از جو است، را فراهم کرد.بهرامی با تاکید بر اینکه این راکت توانسته اطلاعاتی چون عکس از جو، درجه حرارت و فشار و غیره را دریافت کند، اظهار داشت: دوربینهایی که بر روی این محموله های آزمایشگاهی نصب می شوند، قادرند علاوه بر تصویربرداری از آسمان از زمین نیز تصویربرداری کنند.
دسته ها : هوافضا
شنبه بیست و یکم 10 1387
رئیس دانشکده هوا فضا دانشگاه امیرکبیر از پایان تحقیقات ساخت ریز ماهواره ها برای بررسی تحولات زیست محیطی و ماموریتهای مخابراتی خبر داد و گفت: با تکمیل مرحله طراحی ریز ماهواره ها به زودی محققان دانشگاه امیرکبیر وارد فاز ساخت خواهند شد.
دکتر محمود مانی در گفتگو با خبرنگار مهر ریزماهواره ها را ماهواره هایی با ابعاد کوچک دانست و افزود: پیشرفت تکنولوژی به ویژه در بخش الکترونیک و مخابرات موجب کوچک شدن تجهیزات ارتباطی و افزایش کارایی این تجهیزات شده است.وی ادامه داد: با توجه به تجربه کمی که در زمینه ساخت ماهواره در کشور وجود دارد، سازمان فضایی کشور پروژه طراحی و ساخت ریز ماهواره ها را به چند دانشگاه از جمله امیرکبیر واگذار کرده است.رئیس دانشکده هوا و فضا دانشگاه امیرکبیر، طراحی و ساخت ریز ماهواره را فعالیتی میان رشته ای دانست و به مهر گفت: در حال حاضر پژوهشگران این دانشگاه مرحله تحقیقاتی و طراحی ماهواره های کوچک را به پایان رسانده است و به زودی وار فاز ساخت خواهند شد.رئیس دانشکده هوا فضا دانشگاه امیرکبیر در بیان ماوریتهای این ماهواره گفت: این ماهواره با هدف بررسی تحولات زیست محیطی و ماموریتهای مخابراتی ساخته خواهد شد.وی با بیان اینکه این ماهواره در مدارهای پایین نصب می شود، اضافه کرد: این ماهواره قادر خواهد بود اطلاعات را دریافت، ذخیره و مخابره کند.
دسته ها : هوافضا
شنبه بیست و یکم 10 1387

راکت کاوشگر یک با دستور رئیس جمهوری به فضا پرتاب شد دکتر محمود احمدی نژاد دستور پرتاب راکت کاوشی کاوشگر یک با نام "سفیر"را صادر کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، پایگاه پرتاب فضایی کشور به منظور پرتاب ماهواره ای ایرانی از داخل خاک کشور طراحی و ساخته شده است.

رئیس جمهور در هنگام پرتاب این موشک گفت: انشاء‌ الله این گام بلندی در جهت خدمت به بشریت و مردم کشورمان باشد.

این پایگاه فضایی امروز با پرتاب کاوشگر یک مورد بهره برداری قرار گرفت. این پایگاه به منظور پرتاب ماهواره ‌های ایرانی در داخل کشور طراحی و ساخته شده و راکت کاوشی از جمله مقدمات اولیه پرتاب ماهواره به مدار است.

ماهواره امید نیز که یک ماهواره تحقیقاتی پیشرفته است به دست توانمند دانشمندان ایرانی طراحی و ساخته شده است که در مدار ارتفاع پایین قرار می گیرد. این ماهواره و سامانه پرتاب آن توسط کارشناسان نخبه جمهوری اسلامی ایران ساخته شده است. این ماهواره در آینده پرتاب خواهد شد.

با ساخت این ماهواره جمهوری اسلامی ایران به یازدهمین کشوری که توانمندی ارسال ماهواره به فضا را دارد، تبدیل شد.

 

دسته ها : هوافضا
چهارشنبه بیست و چهارم 11 1386

رئیس سازمان جغرافیایی وزارت دفاع از راه اندازی 5 ماهواره راداری در فضا خبر داد و گفت: این ماهواره ها قادرند از بخش های تاریک و ابری زمین نیز تصویر برداری کنند که یکی از این پنج ماهواره، ماهواره سینا است که به عنوان اولین ماهواره ایرانی در مدار زمین قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد حسن نامی امروز در جمع خبرنگاران افزود: این ماهواره ها برخلاف ماهواره های سنجش از راه دور که فقط از قسمت های روشن زمین تصویربرداری می کنند، قادرند در زمانی که زمین پوشیده از ابر و یا تاریک است، تصویربرداری کنند.

نامی با بیان اینکه در حال حاضر 5 ماهواره راداری به طور روزانه تصاویر را ارسال می کنند، اظهار داشت: این ماهواره ها امواج راداری را به سطح شی ارسال می کنند که در زمان بازگشت، این امواج به دیتا تبدیل می شود. این دیتاها از طریق سایت های ماهواره ای دریافت که پس از پردازش در 4 سطح بین المللی، قابل بهره برداری خواهد بود.

رئیس سازمان جغرافیایی ماموریت این ماهواره ها را عمرانی و توسعه ای ذکر کرد و ادامه داد: ماهواره "سینا" نیز جزء این پنج ماهواره است که برای دریافت تصویر از آن استفاده می شود.

طبق گفته وی، این ماهواره با تلاش محققان داخلی و توسط پژوهشگران سازمان جغرافیایی ساخته شده است.

نامی فضا را بعد چهارم قدرت دانست و تاکید کرد: بر اساس اصول 15 گانه "آسمان باز"، کشورهایی که دارای توانایی ماهواره ای هستند می توانند از فضای ماورای جو از سطح کشورهای
مورد علاقه شان تصویربرداری کنند.

وی به اصل 7 این اصول اشاره کرد و گفت: طبق این اصل، فضا جز میراث بشری است و همه کشورها حق استفاده از آن را دارند.

رئیس سازمان جغرافیایی با بیان این که کشورهایی که فاقد ماهواره اند، کشورهای کور هستند، اظهار داشت: ایران با توجه به توانایی بسیار خوبی که در زمینه ماهواره دارد، قادر است در جهت ماموریت هایی چون توسعه و عمران کشور، دفاعی، مدیریت کشف، منابع آبی و آمایش کشور را یاری دهد.

نامی به سه لایه مختلف فضا پرداخت و ادامه داد: لایه اول در فاصله 2 هزار و 400 کیلومتری زمین است که ماهواره های سنجش از راه دور برای ماموریت های گشت، مدیریت منابع آب، جنگلداری، بیابان زدایی، توسعه شهر نشینی و ماموریت های دفاعی در این محدوده قرار می گیرند. لایه دوم در 2 هزار و 400 تا 24 هزارکیلومتری است که ماهوراه های ناوبری
  GPS، گلوناس و گالیله در این فاصله قرار دارند.

وی لایه سوم را لایه حاکمیتی دانست و گفت: این لایه در محدوده 24 هزار تا 60 هزار کیلومتری از زمین است و عمدتا ماهواره های مخابراتی در این محل مستقر می شود که ایران نیز ماهواره مخابراتی برای ارسال تصاویر در این محدوده قرار داده است.

دسته ها : هوافضا
چهارشنبه بیست و چهارم 11 1386
X