ه··) آثار اخلاقي و تربيتي حضور زنان در مسجد

ه··) آثار اخلاقی و تربیتی حضور زنان در مسجد

از آن جایی که زنان بخش عمده اوقات خود را صرف کارهای خانه و تربیت فرزندان می‏کنند و گاهی نیز مشکلات زندگی آنها را در تنگنا قرار می‏دهد نیاز دارند تا به گوشه‏ای بروند و با خود خلوت کنند و کمی آرامش بیابند. زنان برای پرورش فرزندان در دامن خود بیش از مردان به راز و نیاز احتیاج دارند؛ چرا که فرزندان به کانونی نیاز دارند که هم آرام باشد و هم امین و هم پاک. مسجد جایی است که با دعاها و راز و نیاز بنده، خدای بزرگ بسیار خرسند می‏شود و در روایت هم آمده است که وقتی بنده‏ای از دل خدا را صدا بزند خداوند بسیار خوشحال می‏شود و به فرشتگان می‏گوید: گوش کنید و ببینید این بنده‏ام چه قدر عاشقانه مرا صدا می‏کند. وقتی جماعتی در یک زمان گرد هم می‏آیند و خدا را می‏خوانند، میان آنها هستند کسانی که دل شکسته پروردگارشان را می‏خوانند و در پرتو این رضایت خدا بندگان گناه‏کار هم به فیض خواهند رسید؛ هر چند اندک باشد. در بعضی از روایات نیز آمده است که دعا به صورت جمعی و گروهی مقبول‏تر و پسندیده‏تر است.

از جمله این سخن امام صادق(ص)که فرمود:

«مَا اجْتَمَعَ أرْبَعةُ رهطٍ قطّ علی أمرٍ واحدٍ فدعوا اللّهِ عزّوجلّ إلاّ تفرقوا عن إجابة».15 «هیچ‏گاه چهار نفر با هم اجتماع نکرده‏اند که برای مطلبی به درگاه خدا دعا کنند جز اینکه با اجابت آن دعا از هم جدا شده‏اند».

امام صادق(ع) در حدیث دیگری فرمود:

«کانَ أبی إذا حَزَنَهُ أمْرٌ جَمَعَ النّساء والصّبیان ثمّ دعا وَ أمّنوا».16 «هرگاه پیش‏آمدی پدرم را غمناک می‏کرد زنان و کودکان را جمع می‏کرد، سپس دعا می‏نمود و آنها آمین می‏گفتند».


(0) نظر
برچسب ها :
X