* نیاز به محبت از نیازهای اساسی انسان است که از ابتدای وجود تا زمان مرگ در انسان وجود دارد.
* محبت والدین به فرزند بهتر است که در رفتار نشان داده و اظهار شود.
* محبت به کودک موجب سلامت جسمی، روانی، قدرشناسی، اعتماد به نفس و امام صادق(ع):
خدا بندهاش را به واسطه شدت محبتی که نسبت به فرزند خود دارد مورد مرحمت قرار میدهد.
مصونیت از انحراف کودک میشود.
رسول خدا(ص) میفرمود: «من بچهها را به جهت پنج خصوصیت دوست دارم:
آنکه بسیار گریه میکنند و دیده گریان کلید جنت است؛ آنکه با خاک بازی میکنند (متکبر و پرنخوت نیستند)؛ آنکه با یکدیگر دعوا میکنند اما زود آشتی کرده و کینه به دل نمیگیرند؛ آنکه چیزی برای فردای خود ذخیره نمیکنند، چون آرزوی دور و دراز ندارند؛ آنکه خانه میسازند و بعد خراب میکنند، دلبسته و وابسته به چیزی نیستند.»15 * دکتر فاطمه طباطبایی در باره علاقه امام به کودکان میگوید: علاقه حضرت امام به کسانی زیادتر بود که به خدا نزدیکتر بودند. مثلاً بچهها را خیلی دوست داشتند. وقتی علی مرا میبوسیدند، میگفتند این بچه جدیدالعهد و ملکوتی است، این بچه به مبدأ نزدیکتر است، این بچه پاکیزهتر است.16 * همان طور که بیان شد دوست داشتن فرزند و نوادگان و نزدیکان امری طبیعی و فطری است، ولی دوست داشتن همه کودکان دارای ارزش است، یکی از معیارهای سلامت روانی، دوست داشتن همه انسانها خصوصا کودکان است، و کسانی که همه کودکان را دوست دارند به سلامت روحی و روانی نزدیکترند و به تعبیر دیگر به کمال و رشد خویشتن نزدیک شدهاند.
امام خمینی با سن بالا و حجم کار فراوان اوقاتی از زندگی خویش را با کودکان سپری میکردند و در مقابل سر و صدا، جست و خیز و دیگر کارهای کودکان اظهار ناراحتی نکرده و به اطرافیان نیز سفارش میکردند این گونه رفتارهای کودکان طبیعی بوده و بزرگترها باید با سعه صدر و صبر و حوصله رفتار آنان را بپذیرند.
* پرخاشگری، گوشهگیری و بسیاری از اختلافات دیگر کودکان معلول کمبود امنیت، محبت و شادی است که کودکان در زندگی تجربه کردهاند.
* همه نظریهپردازان آسیبشناسی روانی بر عقیم گذاشتن نیاز به محبت به عنوان اصلی اساسی در تصویر مربوط به ناسازگاری تأکید داشتند.17