دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 1934
تعداد نوشته ها : 8
تعداد نظرات : 0
Rss
طراح قالب
محمد علي گل کار

 

پنج شنبه, 21 خرداد 1388 21:48


ایران اکونومیست: سه‌شنبه، ساعاتی پس از آنکه نامه اکبر هاشمی‌رفسنجانی خطاب به رهبر معظم انقلاب منتشر شد، او به دیدار آیت‌الله خامنه‌ای مقام معظم رهبری رفت.

اعتماد ملی-فت. بنابر اخباری که به خبرنگار اعتمادملی رسید، این دیدار از ساعت 7 غروب تا 10 شب به طول انجامید و هاشمی در خصوص آنچه در نامه نگاشته بود، با مقام رهبری به سخن نشست و حاصل آن دیدار و گفت‌وگو به گفته نزدیکان هاشمی بسیار مثبت بود. از دیگر سو سایت آینده‌نیوز خبر داد که هاشمی گفته است «این دیدار یکی از دیدارهای کارساز من با رهبری معظم انقلاب بوده است.» انتشار نامه هاشمی‌رفسنجانی، به گفته بسیاری از تحلیلگران، مهم‌ترین اتفاق این دوره انتخابات ریاست‌جمهوری است.

واکنش فعالان سیاسی به نامه هاشمی

نامه آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی به مقام معظم رهبری و گلایه‌وی از برخی ادعاها و تهمت‌ها که در رسانه ملی نسبت به وی و خانواده‌اش ابراز شده بود، واکنش‌های متفاوتی را در میان فعالان سیاسی دو جناح به دنبال داشت هاشمی در این نامه اظهارات مطرح شده در صداوسیما را یادآور «خاطرات تلخ اظهارات و اقدامات منافقان و گروهک‌های ضدانقلاب در سال‌های اول انقلاب و لجن‌پراکنی‌های باند پالیزدار» دانست. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این نامه خواستار اقدام موثر برای رفع فتنه‌های خطرناک و خاموش کردن آتشی شد که هم‌اکنون دودش در فضا قابل مشاهده است، این سخنان هاشمی اما واکنش‌هایی را هم در پی داشت. آیت‌الله شیخ محمد یزدی، از معدود افرادی بود که نسبت به نامه هاشمی اعتراض کرد. رئیس‌جامعه مدرسین حوزه علمیه قم‌ هرنوع تشدید التهاب در جامعه، را مقابله و مخالفت با نظام و اهداف مقدس آن دانست. درباره برخی تعابیر در نامه هاشمی مبنی‌بر آتشفشان‌های سوزان و اجتماعات خیابانی یادآور شد: مردم ما به راحتی می‌توانند قضاوت کنند. وقتی مقام معظم رهبری در آخرین سخنرانی‌شان در روز 14 خرداد در مراسم سالگرد ارتحال حضرت امام‌خمینی (ره) با صراحت همه مردم را به شرکت در انتخابات دعوت کردند و امر به خودداری از درگیری و برخوردها فرمودند و تصریح کردند که اگر جایی کسانی دنبال ایجاد درگیری هستند یا خائن یا غافل هستند، دیگر چه عبارتی بالاتر از این است؟ وی یادآور شد: فرض کنید کسی هم جمله‌ای گفته است و نمی‌بایست می‌گفت، پیگیری آن روال قانونی دارد. معمولا شکایت می‌کنند و شکایت به دستگاه قضایی می‌رود؛ دستگاه قضایی هم رسیدگی می‌کند و آنچه که تکلیف است انجام می‌دهد. به هر حال تصور من این است در حال حاضر هر نوع تشدید التهاب در جامعه مقابله و مخالفت با نظام و اهداف مقدس آن است. یزدی در پاسخ به این سوال که هاشمی در نامه‌اش خطاب به مقام معظم رهبری نوشته است که «برای رفع فتنه‌های خطرناک و خاموش کردن آتشی که هم‌اکنون دودش در فضا قابل مشاهده است، هرگونه که صلاح می‌دانید اقدام موثری بنمایید» گفت: ما چیزی به‌عنوان آتش و دود و این چیزها نمی‌فهمیم. مگر خدای ناکرده کسانی بخواهند فتنه‌ای برپا کنند. فتنه برپا کردن غیر از این است که انسان بخواهد تبلیغ فتنه بکند.

برخی افراد یک طرفه قضاوت می‌کنند

در همین خصوص، سیدمحمد غروی، عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در واکنش به افرادی که نسبت به نامه هاشمی انتقاد دارند، گفت: من از این افراد سوال می‌کنم که چه کسی زمینه التهاب در جامعه را ایجاد کرد؟ اگر به کسی ظلم شود و بخواهد شکوه و گلایه کند، مشکل دارد؟ کسی که مظلوم واقع شده اگر بخواهد با مقام معظم رهبری درد و دل کند، التهاب ایجاد می‌کند؟ این چه قضاوت یک طرفه‌ای است که برخی از خود بروز می‌دهند؟ سخنگوی پیشین جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: متاسفانه برخی افراد در جامعه التهاب ایجاد کرده‌اند و آن را ادامه می‌دهند. غروی به سخنرانی مقام معظم رهبری در حرم امام (ره) اشاره کرد و افزود: پس از سخنرانی مقام رهبری در حرم مطهر، برخی ایجاد التهاب را تکمیل کردند و دیدیم که دوباره همان خط را در مناظره‌های انتخاباتی ادامه دادند. وی با تاکید بر اینکه مردم باید قضاوت کنند، به شایعاتی مبنی‌بر احتمال راهپیمایی مدرسین حوزه علمیه قم در اعتراض به نامه هاشمی اشاره کرد و گفت: مدرسین هیچ‌گاه این کارها را انجام نمی‌دهند، البته ممکن است چند نفر را راه بیندازند اما شأن مدرسین اجل از این اقدامات است و همیشه از مظلوم دفاع می‌کنند.

هاشمی خویشتن‌داری کرد

یک عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری نیز از نامه هاشمی حمایت و نسبت به منتقدان وی اعتراض کرد. ابوالقاسم رئوفیان خطاب به منتقدان هاشمی گفت: باید خود را جای هاشمی قرار دهید و بعد بگویید زمان نوشتن نامه اکنون بود یا بعد از انتخابات یا اصولا نگارش آن لازم بود یا خیر. عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی فرهنگیان افزود: به نظر من هاشمی مانند همیشه از خود خویشتن‌داری نشان داد، وی از چهره‌های برجسته نظام است که همواره مصالح کشور و منافع ملی را در نظر دارد و همیشه آبروی خود را برای حفظ مصالح کشور و شکست دشمنان نظام، به خطر انداخته است. رئوفیان با بیان اینکه هاشمی در چهار سال گذشته سکوت کرده بود، ادامه داد: آقای هاشمی امروز در مقابل سیل تهاجمات و اتهامات ناروا از سوی مقامات ارشد کشور، به نگارش یک نامه اکتفا کرده است و نامه‌ای گلایه‌آمیز به مقام معظم رهبری که همواره ارادت، علاقه و حمایت خود را از ایشان نشان داده، نوشته است و انصاف نیست نسبت به گلایه ایشان که حق اوست، واکنش منفی نشان دهیم. رئوفیان همچنین عکس‌العمل هاشمی را متاثر از عمل و کنش مدعیان ندانست و توضیح داد: اگر واکنش آقای هاشمی معلول و متاثر از رفتار برخی آقایان بود، قطعا امروز با مشکل مواجه بودیم، یعنی هاشمی با توجه به مصالح کشور و برخاسته از نوع تفکر خود عکس‌العمل نشان داد که متاثر از نوع اندیشه وی برای حفاظت از منافع کشور است.

نامه هاشمی بهتر از تهمت زدن از تریبون عمومی است

عضو دیگر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز نسبت به ادعاهای مطرح شده در صداوسیما اعتراض کرد و نگارش نامه گلایه‌آمیز به رهبری را حداقل حق هاشمی دانست. محسن غرویان مقام معظم رهبری را در این مسائل و مشکلات کلان و حساس، ملجا و داور نهایی عنوان کرد و گفت: هاشمی حتما مصلحت را در نوشتن نامه به رهبری دیده است و ایشان حق دفاع از خود را دارد. وی به بیانیه 50 نفر از اساتید حوزه در انتقاد از اظهارات و ادعاهای برخی افراد در صداوسیما اشاره کرد و افزود: بیانیه ما محصول خردجمعی بود و معتقدیم این مسائل نباید در جامعه اسلامی پیش آید. عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی انتشار نامه از سوی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را حق هاشمی دانست و گفت: مقام معظم رهبری برای حل مشکلات و خروج از این لیست‌ها وارد عمل می‌شوند اما به نظر من بهتر بود انتشار این نامه در این مقطع و در آستانه انتخابات نباشد زیرا کشور در حال حاضر به آرامش احتیاج دارد و باید مانع از افزایش تنش‌ها شد. وی در عین حال تاکید کرد: هاشمی دغدغه‌هایی داشت و آنها را به رهبری گفت و این روش بهتر از این است که ایشان مانند سایرین از تریبون عمومی استفاده کند و به افراد تهمت بزند. خرسند در پایان ادعاهای مطرح شده در مناظره‌های تبلیغاتی را زمینه‌ساز واکنش ‌هاشمی دانست و گفت: یک اشتباه را نباید با اشتباه دیگر جبران کرد، جامعه به آرامش نیاز دارد و باید محیط برای برگزاری انتخابات بدون التهاب باشد.

.


دسته ها :
جمعه بیست و دوم 3 1388
X