بسم الله الرحمن الرحيم 

*( الهُمَ صَلي عَلي مُحَمّد وَ آل مُحَمّد )*

در ميان بني اسرائيل عابدي بود. وي را گفتند:فلان جا درختي است و قومي آن را مي پرستند. عابد خشمگين شد، برخاست و تبر بر دوش نهاد تا آن درخت را بركند. ابليس به صورت پيري ظاهرالصلاح، بر مسير او مجسم شد، و گفت:اي عابد، برگرد و به عبادت خود مشغول باش!عابد گفت: نه، بريدن درخت اولويت دارد ,مشاجره بالا گرفت و درگير شدند.
عابد بر ابليس غالب آمد و وي را بر زمين كوفت و بر سينه اش نشست. ابليس در اين ميان گفت: دست بدار تا سخني بگويم، تو كه پيامبر نيستي و خدا بر اين كار تو را مامور ننموده است، به خانه برگرد، تا هر روز دو دينار زير بالش تو نهم؛ با يكي معاش كن و ديگري را انفاق نما و اين بهتر و صوابتر از كندن آن درخت است؛ عابد با خود گفت : راست مي گويد، يكي از آن به صدقه دهم و آن ديگر هم به معاش صرف كنم , پس برگشت.
بامداد ديگر روز، دو دينار ديد و بر گرفت. روز دوم دو دينار ديد و برگرفت. روز سوم هيچ نبود. خشمگين شد و تبر برگرفت. باز در همان نقطه، ابليس پيش آمد و گفت: كجا؟ عابد گفت:تا آن درخت بركنم؛ گفت دروغ است، به خدا هرگز نتواني كند , در جنگ آمدند. ابليس عابد را چون گنجشكي در دست, بيفكند! عابد گفت: دست بدار تا برگردم. اما بگو چرا بار اول بر تو پيروز آمدم و اينك، در چنگ تو حقير شدم؟
ابليس گفت: آن وقت تو براي خدا خشمگين بودي و خدا مرا مُسَخَر تو كرد، كه هركس كار براي خدا كند، مرا بر او غلبه نباشد؛ ولي اين بار براي دنيا و دينار خشمگين شدي، پس مغلوب من گشتي
منبع:كيمياي سعادت


 بسم الله الرحمن الرحيم 

*( الهُمَ صَلي عَلي مُحَمّد وَ آل مُحَمّد )*

نيايش

خدايا! بر من ببخش آنچه را از من بدان داناتري، و اگر بار ديگر به آن بازگردم. تو نيز به بخشايش بازگرد. خدايا! آنچه از اعمال نيكو كه تصميم گرفتم و انجام ندادم ببخش. خدايا! ببخش آنچه را كه با زبان به تو نزديك شدم ولي با قلب آن را ترك كردم. خدايا! ببخش نگاههاي اشارت‏ آميز و سخنان بي فايده، و خواسته‏ هاي بي‏مورد دل، و لغزشهاي زبان

خطبه 77 نهج البلاغه


اَللّهُمَّ الْعَنْ اَوَّلَ ظالِمٍ ظَلَمَ حَقَّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ آخِرَ تابِعٍ لَهُ عَلى ذلِكَ

دسته ها :

۵ خطر سوسيس و كالباس براي بدن :

كالباس

 

سوسيس و كالباس، يكي از نمونه‌هاي مواد غذايي است كه به راحتي آماده مصرف مي‌شود و در عين حال بسيار خوشمزه است و به همين دليل طرفداران زيادي در ميان مردم دارد. اما افزايش استقبال مصرف كنندگان از انواع سوسيس و كالباس، در شرايطي مشاهده مي‌شود كه بسياري از متخصصان تغذيه، به مضرات مصرف اين نوع مواد غذايي اشاره مي‌كنند. اين در حالي است كه مصرف نوشابه‌ها،‌ سوسيس و كالباس نيز همپاي اين مواد هر روز افزايش مي‌يابد به همين علت اغلب كودكان و نوجوانان با مشكل كمبود آهن، روي و انواع ويتامين‌ها مواجه هستند و رشد آن‌ها به طور كامل انجام نمي‌شود.
————————

سيدضياءالدين مظهري متخصص تغذيه در اين رابطه مي‌گويد: ۲ مسأله اصلي در موضوع استفاده از سوسيس و كالباس وجود دارد كه سوسيس و كالباس از چه موادي تهيه مي‌شود و در تهيه اين فرآورده آيا از استانداردهاي تعيين شده، تبعيت مي‌كنند.

تمام محصولات موجود در بازار در كارخانه‌هاي نام‌آور توليد نمي‌شود، مشخص نيست سوسيس و كالباس‌هاي فله‌اي موجود در بازار با چه مواد اوليه‌اي و در چه اماكني توليد مي‌شود و نبايد ميزان مصرف مواد نگه‌دارنده نيترات و نيتريت در اين مواد از ميزان استاندارد بيشتر باشد و مدت نگهدارندگي آن‌ها نيز نبايد افزايش يابد. اين مواد توان دفاعي بدن را تحت فشار قرار مي‌دهد و موجب هجوم اسيدهاي چرب اشباع شده، مي‌شود و عوارض آن به صورت بيماري‌هاي قلبي، عروقي و سرطان‌ها بروز مي‌كند. مصرف استاندارد مواد نگه‌دارنده مسئله‌اي ايجاد نمي‌كند اما بيش از آن خطرناك است.

۱- سوسيس، فشار خون را بالا مي‌برد

كارشناسان تغذيه در انگليس هشدار دادند مقدار نمك موجود در اكثر سوسيس‌ها بيشتر از نمكي است كه در يك پاكت چيپس وجود دارد. گروهي از متخصصان تغذيه به مطالعه روي محتواي نمك موجود در گوشت تازه، گوشت منجمد و سوسيس‌ها پرداختند و متوجه شدند از بين ۲۴۶ محصول مختلف سوسيس كه در اين كشور توزيع مي‌شود مقدار نمك موجود در آن‌ها بيش‌تر از نمك يك پاكت چيپس است.
 در واقع براي هر ۵۰ گرم گوشت فراوري شده در هر وعده خطر بيماري‌هاي قلبي تا ۴۲ درصد افزايش مي‌يابد و خطر ديابت نيز تا ۱۹ درصد بالاتر مي‌رود
 اين متخصصان مي‌گويند وقتي فردي در روز فقط ۲ عدد سوسيس به عنوان وعده غذايي مصرف مي‌كند، حدود نيمي از حداكثر مقدار مجاز مصرف روزانه نمك را دريافت كرده است. اين كارشناسان تاكيد دارند كه گران‌تر بودن كالا به معني سالم‌تر بودن آن نيست، چون در برخي موارد حتي محصولات گران‌تر، نمك بيشتري دارند.
 نمك فشار خون را بالا مي‌برد و منجر به سكته مغزي، حمله قلبي، پوكي استخوان و بيماري‌هاي كليوي مي‌شود به همين خاطر هر فرد مجاز نيست كه بيش از ۶ گرم نمك در روز مصرف كند.

۲- سوسيس و كالباس؛ مضر براي پوست

در سال‌هاي اخير استفاده از فرآورده‌هايي چون سوسيس و كالباس به صورت چشمگيري افزايش يافته است. اين در حالي است كه اين مواد در كنار طعم جذب كننده‌ي خود، مضرات فراواني خواهند داشت.
 دكتر فريد صفر، پژوهشگر بيماري‌هاي پوستي گفت: مصرف زياد سوسيس و كالباس ممكن است در مواردي كهير ايجاد كند اما در بيشتر موارد تشديد كننده‌ي برخي بيماري‌هاي پوستي از جمله خارش و يا بيماري‌هاي حاد پوستي است.
 بيشترين عامل تحريك كنندگي اين مواد، فلفل، ادويه و مواد رنگي و افزودني است كه در آن به ميزان زياد وجود دارد بنابراين به افرادي كه سابقه بيماري‌هاي پوستي، خارش يا كهير دارند، توصيه مي‌شود مصرف اين قبيل فرآورده‌ها را به حداقل برسانند و ترجيحاً از مصرف آن‌ها خودداري كنند.
 ضمناً در بسياري از موارد اطميناني از سلامت گوشت مصرفي در اين فرآورده‌ها نيز وجود ندارد.

۵ خطر سوسيس و كالباس براي بدن

۳- خطر بروز سرطان مثانه با مصرف سوسيس و كالباس

مصرف سوسيس و كالباس خطر بروز سرطان مثانه را ۳۰ درصد افزايش مي‌دهد. محققان تاكيد كردند: مواد افزودني كه در گوشت‌هاي فرآوري شده شامل سوسيس و كالباس استفاده مي‌شوند، خطر ابتلا به اين سرطان را تشديد مي‌كنند. محققان در تشريح اين اثرگذاري، متذكر شدند كه نمك‌هايي مثل نيتريت سديم و نيترات سديم در اين غذاها مي‌توانند با اسيد معده واكنش انجام داده و در طول فرآيند هضم و جذب غذا، مواد سرطاني را تشكيل دهند.
 در اين پژوهش دانشمندان انستيتو ملي سرطان در راكويل آمريكا، رابطه بين مصرف افزودني‌هاي گوشتي و خطر بروز سرطان مثانه را مورد ارزيابي قرار دادند.
 به گزارش خبرگزاري ايسنا به نقل از روزنامه تلگراف، دكتر آماندا كروس محقق اصلي در اين پژوهش يادآور شد كه انجام مطالعات بيشتر در اين زمينه ضروري است. البته چندين پژوهش ديگر نيز وجود اين رابطه را تاييد كرده است.

۴- سوسيس و كالباس باعث ابتلا به بيماري‌هاي ژنتيكي مي‌شود

محمد تقي اكبري، رئيس انجمن ژنتيك ايران مي‌گويد: مصرف سوسيس و كالباس قطعاً در ابتلا به بيماري‌هاي ژنتيكي اثر دارد، البته اين ابتلا به مرور اتفاق مي‌افتد.
 ميزان بيماري‌هاي ژنتيك در ايران نظير ساير كشورهاست و در مواردي به دليل ازدواج خويشاوندي بيشتر از ساير كشورها مي‌باشد.‌ امكانات موجود براي تشخيص و شناسايي بيماري‌هاي ژنتيكي به اين صورت است كه سازمان بهزيستي مراكز مشاوره ژنتيك براي بيماري‌هاي ژنتيك طي دهه گذشته در استان‌هاي مختلف ايجاد كرده است و مراكز بهداشت سراسر كشور نيز به بيماري‌هاي ژنتيك پرداخته‌اند.
 در حال حاضر حداقل ۱۳ تا ۱۶ هزار بيماري ژنتيكي وجود دارد كه برخي از آن‌ها شيوع بالا دارد و شيوع برخي خيلي پايين است. متأسفانه آمار دقيقي از همه مبتلايان به بيماري‌هاي ژنتيكي نداريم؛ اما در مورد بيماري‌هاي غربالگري شده مانند تالاسمي مي‌توان آمار داد.
 مصرف زياد سوسيس و كالباس ممكن است در مواردي كهير ايجاد كند اما در بيشتر موارد تشديد كننده‌ي برخي بيماري‌هاي پوستي از جمله خارش و يا بيماري‌هاي حاد پوستي است
 بيماري‌هاي ژنتيكي ۲ دسته هستند: اين بيماري‌ها يا ارثي هستند و از پدر و مادر به ارث مي‌رسند يا بر اثر جهش جديد در ژن فرد به وجود مي‌آيد. به عنوان مثال آكندروپلازي كه كوتاهي قد را موجب مي‌شود، دوسوم به علت جهش جديد در ژن ايجاد مي‌شود. يك‌سوم افرادي كه به هموفيلي مبتلا مي‌شوند بر اثر جهش جديد است و قبلاً پدر و مادر فرد به آن مبتلا نبوده‌اند.
 سيدضياءالدين مظهري، متخصص تغذيه در اين رابطه مي‌گويد: مصرف بيش از حد مواد افزودني در سوسيس و كالباس خطرناك است و راديكال‌هاي آزاد كه بر اثر استفاده از اين مواد به وجود مي‌آيد، مي‌تواند اطلاعات DNA را تغيير دهد و يك سلول سالم را به سمت سرطاني شدن سوق دهد. افرادي كه در دوره رشد قرار دارند نيازمند ۴ گروه اصلي نان، غلات، سبزي و ميوه هستند. هر روزه هر فرد به سبزي پخته يا خام۳۰۰ تا ۷۰۰ گرم و ميوه ۲۰۰ تا ۴۰۰ گرم نياز دارد. بهبود روش زندگي و مناسب بودن مواد غذايي روي رفتار ژن‌ها تأثير مي‌گذارد.

۵- دشمني سوسيس و كالباس با قلب

تحقيقات تازه حاكي از آن است كه گوشت‌هاي فرآوري شده مثل سوسيس و كالباس به سلامت قلب آسيب مي‌رساند.
 به گزارش هلث‌دي‌نيوز، بررسي‌هاي دانشمندان دانشگاه هاروارد نشان مي‌دهد كه چربي‌هاي گوشت قرمز موجود در گوشت‌هاي فرآوري شده عامل خطري براي بيماري‌هاي قلبي است. واژه گوشت فرآوري شده به هر گوشتي اشاره مي‌كند كه با دودي شدن، نمك سود كردن و اضافه كردن مواد شيميايي خاص و مواد نگه‌دارنده تهيه مي‌شوند. همبرگر، سوسيس، كالباس و ژامبون‌ها جزو گوشت‌هاي فرآوري شده هستند.
 براي كاهش خطر حملات قلبي و ديابت افراد بايد از مصرف زياد گوشت‌هاي فرآيند شده اجتناب كنند. به عنوان مثال نبايد زياد در وعده‌هاي غذايي خود هات‌داگ، سوسيس و يا كالباس بخورند. مصرف اين غذاها نبايد بيش از يك بار در هفته باشد.
 طبق تحقيقات دانشمندان دانشگاه هاروارد روي يك ميليون و دويست هزار نفر كه نتايج آن در كنفرانس انجمن قلب آمريكا مطرح شد، مشخص شد ۲۳ هزار و هشتصد نفر از اين افراد دچار بيماري‌هاي قلبي بوده و ۲ هزار و دويست نفر هم به سكته مبتلا شده و ۱۰ هزار نفر ديابت داشتند.
 مصرف بيش از حد مواد افزودني در سوسيس و كالباس خطرناك است و راديكال‌هاي آزاد كه بر اثر استفاده از اين مواد به وجود مي‌آيد، مي‌تواند اطلاعات DNA را تغيير دهد و يك سلول سالم را به سمت سرطاني شدن سوق دهد
 محققان در اين بررسي دريافتند كه افرادي كه گوشت قرمز فراوري نشده مصرف مي‌كردند به طور قابل توجهي كمتر در معرض خطر بيماري‌هاي قلبي و

ديابت
قرار داشتند. اما در هر حال خوردن گوشت‌هاي فرآيند شده با افزايش خطر ابتلا به اين دو بيماري ارتباط داشت. در واقع براي هر ۵۰ گرم گوشت فراوري شده در هر وعده خطر بيماري‌هاي قلبي تا ۴۲ درصد افزايش مي‌يابد و خطر ديابت نيز تا ۱۹ درصد بالاتر مي‌رود.
 به گفته محققان وجود نمك، مواد شيميايي نگه‌دارنده و چربي دليل ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و ديابت است. خوب است بدانيم كه هم گوشت‌هاي فراوري شده و هم ساير غذاها نظير كره و پنيري كه داراي چربي‌هاي اشباع باشند با ابتلا به بيماري‌هاي مزمن ارتباط دارند و بايد در مصرف آن‌ها محدوديت وجود داشته باشد.

 

دسته ها : سلامتي

شهريار من

شهرياري كه نداند شب مردمانش چگونه به صبح ميرسد 

گوركن گمنامي است كه دل به دفن دانايي بسته است

 مردمان من امانت آسمانند بر اين خاك تلخ

. مردمان من خان و مان من اند

كوروش بزرگ

دسته ها :

سال 1349

دسته ها : خودرو

ازدواج

دسته ها :

بسم الله الرحمن الرحيم
خدايا شكرت
به چه زبوني بگم
خيلي دوست دارم
خيلي به توان خيلي
كاش ميدونستم چرا اينقدر نا شكرم اينقدر نا سپاسم ولي بازم همه جوره و هميشه كنارمي
خدايا منو ببخش كمكم كن ياد تو اولويت زندگيم باشه
خدايا انتظارمونو گرچه شيرينه ولي كوتاهش كن دوست دارم تا جوونم در ركاب آقامون امام زمون (عج) بميرم. مرگي كه شيرين تر از زندگيه.
خدايا همه جوره و در همه حال شكرت، بپذير ازين بنده نا شكرت.
يا علي
*( الهُمَ صَلي عَلي مُحَمّد وَ آل مُحَمّد )*

دسته ها : سرگشتگی

به همه اطلاع رسانی کنید
تا اطلاع ثانوی به هیچ عنوان پنی سیلین نزنید * هشدار* *طی 2 روز 5 نفر به علت تزریق آمپول پنیسیلین و راینتیدین در یاسوج جان خود رابه دلیل نامعلومی از دست دادند و تلویزیون دولتی هم هیچ خبری را ازین داستان تلخ منتشر نکرد. در صورت عارضه به هر کونه بیماری میکروبی یا هرنوع بیماری که لازم به استفاده از آنیبیوتیک است و یا تزریق وریدی می باشد ، از تزریق ممانعت به عمل آورید .و این موضوع را از طریق اینترنت و سایت های مستقل پیگیری کنید تا علت آن مشخص شود. l آفتاب: یکی از جان‌باختگان، جوانی 18ساله به‌ نام "مجید شاکری"، دارای مدرک دیپلم بوده که به علت سرماخوردگی به پزشک مراجعه کرده و گفته می‌شود بعد ازتزریق پنی‌سیلین جان خود را از دست داده است. جوان دیگر "سیدرضا حسینی"، دارای مدرک کارشناسی‌ارشد صنایع و از مدرسان دانشگاه‌های استان بود که پدر وی نیز از پزشکان متخصص استان است که گفته می‌شود چند ساعت بعد از تزریق پنی‌سیلین، جان خود را از دست داد و فرد سوم نیز که تاکنون هویت آن برای ایسنا مشخص نشده، بعد از سرماخوردگی، پنی‌سیلین تزریق کرده جان خود را از دست داده است. البته این پنی سیلین ها از کشور چین وارد شده اند و دولت دارد آنها را از بازار جمع میکند اما هنوز تو بازار هستند

دسته ها :

مرد جوانی ، از دانشکده فارغ التحصیل شد . ماهها بود که ماشین اسپرت زیبایی ،پشت شیشه های یک نمایشگاه به سختی توجهش را جلب کرده بود و از ته دل آرزو می کرد که روزی صاحب آن ماشین شود . مرد جوان ، از پدرش خواسته بود که برای هدیه فارغ التحصیلی ، آن ماشین را برایش بخرد . او می دانست که پدر توانایی خرید آن را دارد .

بلأخره روز فارغ التحصیلی فرارسید و پدرش او را به اتاق مطالعه خصوصی اش فراخواند و به او گفت :

 

من از داشتن پسر خوبی مثل تو بی نهایت مغرور و شاد هستم و تورا بیش از هر کس دیگری دردنیا دوست دارم . سپس یک جعبه به دست او داد . پسر ،کنجکاو ولی ناامید ، جعبه را گشود و در آن یک انجیل زیبا ، که روی آن نام او طلاکوب شده بود ، یافت .

 

با عصبانیت فریادی بر سر پدر کشید و گفت : با تمام مال ودارایی که داری ، یک انجیل به من میدهی؟

 

 

کتاب مقدس را روی میز گذاشت و پدر را ترک کرد .

 

سالها گذشت و مرد جوان در کار وتجارت موفق شد . خانه زیبایی داشت وخانواده ای فوق العاده . یک روز به این فکر افتاد که پدرش ، حتماً خیلی پیر شده وباید سری به او بزند . از روز فارغ التحصیلی دیگر او را ندیده بود . اما قبل ازاینکه اقدامی بکند ، تلگرامی به دستش رسید که خبر فوت پدر در آن بود و حاکی از اینبود که پدر ، تمام اموال خود را به او بخشیده است . بنابراین لازم بود فوراً خود رابه خانه برساند و به امور رسیدگی نماید .

هنگامی که به خانه پدر رسید ، در قلبش احساس غم و پشیمانی کرد . اوراق و کاغذهای مهم  پدر را گشت و آنها را بررسی نمود و در آنجا، همان انجیل قدیمی را باز یافت . در حالیکه اشک می ریخت انجیل را باز کرد وصفحات آن را ورق زد و کلید یک ماشین را پشت جلد آن پیدا کرد . در کنار آن ، یک برچسب با نام همان نمایشگاه که ماشین مورد  نظر او را داشت ، وجود داشت . روی برچسب تاریخ روز فارغ التحصیلی اش بود و روی آن نوشته شده بود : تمام مبلغ پرداخت شده است .

چند بار در زندگی دعای خیر فرشتگان و جواب مناجاتهایمان را از دست داده ایم فقط برای اینکه به آن صورتی که انتظار داریم رخ نداده اند ... ؟؟؟
دسته ها : سرگشتگی

 بسم الله الرحمن الرحیم 

*( الهُمَ صَلی عَلی مُحَمّد وَ آل مُحَمّد )*
 

بسیارى از مردم تنها زمانى با توجّه دست به دعا مى شوند که در بند مشکل ها مى افتند و در بى راهه ها دست و پا مى زنند، امّا به طبیعت، این گونه اند که آن گاه که در اثر دعاهایشان خداوند مشکلات و گرفتارى هایشان را برطرف مى کند، باز به حالت سابق خویش برمى گردند و در غفلتى که گذشتگان آن را آزمودند و پوچى آن را احساس کردند، فرو مى روند.
خداوند در قرآن به این ویژگى انسان اشاره کرده و مى فرماید:
(وَ إِذَا مَسَّ الاِْنسَـنَ الضُّرُّ دَعَانَا لِجَنـبِهِ أَوْ قَاعِدًا أَوْ قَآئِمًا فَلَمَّا کَشَفْنَا عَنْهُ ضُرَّهُ مَرَّ کَأَن لَّمْ یَدْعُنَآ إِلَى ضُرّ مَّسَّهُ کَذَ لِکَ زُیِّنَ لِلْمُسْرِفِینَ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ)(106)؛ و چون انسان را آسیبى رسد، ما را ـ به پهلو خوابیده یا نشسته یا ایستاده ـ مى خواند، و چون گرفتاریش را برطرف کنیم چنان مى رود که گویى ما را براى گرفتاریى که به او رسیده، نخوانده است. این گونه براى اسراف کاران، آنچه انجام مى دادند زینت داده شده است.
(وَ إِذَا مَسَّکُمُ الضُّرُّ فِى الْبَحْرِ ضَلَّ مَن تَدْعُونَ إِلاَّ إِیَّاهُ فَلَمَّا نَجَّاکُمْ إِلَى الْبَرِّ أَعْرَضْتُمْ وَ کَانَ الاِْنسَـنُ کَفُورًا)(107)؛ و چون در دریا به شما صدمه اى برسد، هرکه را جز او مى خوانید ناپدید [و فراموش] مى گردد، و چون [خدا] شما را به سوى خشکى رهانید، روى گردان مى شوید، و انسان همواره ناسپاس است .
(وَ إِذَا مَسَّ النَّاسَ ضُرٌّ دَعَوْا رَبَّهُم مُّنِیبِینَ إِلَیْهِ ثُمَّ إِذَآ أَذَاقَهُم مِّنْهُ رَحْمَةً إِذَا فَرِیقٌ مِّنْهُم بِرَبِّهِمْ یُشْرِکُونَ)(108)؛ و چون مردم را زیانى برسد، پروردگار خود را در حالى که به درگاه او توبه مى کنند، مى خوانند، و آنگاه که از جانب خود رحمتى به آنان چشانید به ناگاه دسته اى از ایشان به پروردگارشان شرک مى آورند.
(وَ إِذَا مَسَّ الاِْنسَـنَ ضُرٌّ دَعَا رَبَّهُ مُنِیبًا إِلَیْهِ ثُمَّ إِذَا خَوَّلَهُ نِعْمَةً مِّنْهُ نَسِىَ مَا کَانَ یَدْعُوا إِلَیْهِ مِن قَبْلُ وَ جَعَلَ لِلَّهِ أَندَادًا لِّیُضِلَّ عَن سَبِیلِهِ)(109)؛ و چون به انسان آسیبى رسد، پروردگارش را ـ در حالى که به سوى او بازگشت کننده است ـ مى خواند؛ سپس چون او را از جانب خود نعمتى عطا کند، آن [مصیبتى] را که در رفعِ آن پیشتر به درگاه او دعا مى کرد، فراموش مى نماید و براى خدا همتایانى قرار مى دهد تا [خود و دیگران را] از راه او گمراه گرداند.
(فَإِذَا مَسَّ الاِْنسَـنَ ضُرٌّ دَعَانَا ثُمَّ إِذَا خَوَّلْنَـهُ نِعْمَةً مِّنَّا قَالَ إِنَّمَآ أُوتِیتُهُ عَلَى عِلْم بَلْ هِىَ فِتْنَةٌ وَ لَـکِنَّ أَکْثَرَهُمْ لاَ یَعْلَمُونَ)(110)؛ و چون انسان را آسیبى رسد، ما را فرا مى خوانَد؛ سپس چون نعمتى از جانب خود به او عطا کنیم مى گوید: «تنها آن را به دانش خود یافته ام». نه چنان است، بلکه آن آزمایشى است، ولى بیشترشان نمى دانند.
سفارش مؤکد قرآن و پیشوایان دین آن است که در هر حال، چه در آسایش و چه در سختى، باید به دعا و توسّل و تضرع به درگاه الهى پرداخت. آیات و روایات این را نیز مى آموزند که در سختى ها و تنگناها باید توسل و تضرع بیشترى به درگاه او نمود و از رحمت گسترده اش نومید نشد. براى مثال در آیاتى از قرآن مى خوانیم:
(قُلْ أَرَءَیْتَکُمْ إِنْ أَتَاکُمْ عَذَابُ اللَّهِ أَوْ أَتَتْکُمُ السَّاعَةُ أَغَیْرَ اللَّهِ تَدْعُونَ إِن کُنتُمْ صَـدِقِینَ * بَلْ إِیَّاهُ تَدْعُونَ فَیَکْشِفُ مَا تَدْعُونَ إِلَیْهِ إِن شَآءَ وَتَنسَوْنَ مَا تُشْرِکُونَ * وَلَقَدْ أَرْسَلْنَآ إِلَى أُمَم مِّن قَبْلِکَ فَأَخَذْنَـهُم بِالْبَأْسَآءِ وَالضَّرَّآءِ لَعَلَّهُمْ یَتَضَرَّعُونَ * فَلَوْلاَ إِذْ جَآءَهُم بَأْسُنَا تَضَرَّعُوا وَلَـکِن قَسَتْ قُلُوبُهُمْ وَزَیَّنَ لَهُمُ الشَّیْطَانُ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ)(111)؛ بگو: «به نظر شما، اگر عذاب خدا شما را در رسد یا رستاخیز شما را دریابد، اگر راستگویید، [کسى] غیر از خدا را مى خوانید؟ [نه]، بلکه تنها او را مى خوانید، و اگر او بخواهد، رنج و بلا را از شما دور مى گرداند، و آنچه را شریک [او] مى گردانید فراموش مى کنید.» و به یقین، ما به سوى امت هایى که پیش از تو بودند، [پیامبرانى] فرستادیم، و آنان را به تنگى معیشت و بیمارى دچار ساختیم، تا به زارى و خاکسارى درآیند. پس چرا هنگامى که عذاب ما به آنان رسید تضرع نکردند؟ ولى [حقیقت این است که] دلهایشان سخت شده، و شیطان آنچه را انجام مى دادند بر ایشان آراسته است.
(وَادْعُوهُ خَوْفًا وَطَمَعًا إِنَّ رَحْمَتَ اللَّهِ قَرِیبٌ مِّنَ الُْمحْسِنِینَ)(112)؛ و با بیم و امید او را بخوانید که رحمت خدا به نیکوکاران نزدیک است.
(أَمَّن یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَ یَکْشِفُ السُّوءَ وَ یَجْعَلُکُمْ خُلَفَآءَ الاَْرْضِ أَءِلَـهٌ مَّعَ اللَّهِ قَلِیلاً مَّا تَذَکَّرُونَ)(113)؛ یا [کیست] آن کسى که درمانده را ـ چون وى را بخواند ـ اجابت مى کند، و گرفتارى را برطرف مى گرداند، و شما را جانشینان این زمین قرار مى دهد؟ آیا معبودى با خدا است؟ چه کم پند مى پذیرید.
همان گونه که گفتیم، علاوه بر ارزش همیشگى دعا و تضرّع و توسل، برخى روایات ما را به دعا در هنگام سختى فرا مى خوانند. از جمله رسول خدا(صلى الله علیه وآله وسلم) فرمودند:
ممّا أَعْطَى اللهُ به أُمّتی وفَضَّلَهم بِهِ على سائِرِ الأُمَمِ أعطاهم ثلاثَةَ خصال لم یُعْطِها إلاّ نبیّ... و کان إذا بعث نبیّاً قال له: «إذا أَحزنَکَ أمر تُکْرِهُهُ فَأدعُنى أَستَجِبْ لک». و إنّ اللهَ اعطى أُمَّتی ذلک حیثُ یقول: ادْعُونِى أَسْتَجِبْ لَکُمْ (114)ـ(115).
از چیزهایى که خداوند به امتم عطا فرمود و به خاطرش آن ها را بر امت هاى دیگر برترى داد، این بود که سه خصلتى را بدیشان بخشید که [پیش از آن] جز به پیامبرى نبخشیده بود.... و هرگاه پیامبرى بر مى انگیخت، به وى مى فرمود: « زمانى که چیزى را ناخوش مى دارى و آن تو را غمگین مى سازد، مرا بخوان تا تو را اجابت کنم». و به یقین خداوند تعالى آن (مقام) را به امت من [نیز] بخشید؛ آن جا که فرمود: «مرا بخوانید تا شما را اجابت کنم».
حفص بن سالم خیاط مى گوید: در مدینه بر امام موسى بن جعفر(علیه السلام) وارد شدم و امانتى که نزدم بود به ایشان رساندم. آن حضرت فرمودند:
[این پیام را] به هم کیشانت برسان و به آن ها بگو: تقواى خداى عزّوجلّ را پیشه کنید که شما در حکومت حاکمى خون ریز (دوانیقى) هستید، پس زبانتان را و جان و دینتان را نگاه دارید و آنچه را از آن بر ما و خودتان واهمه دارید، با دعا دفع کنید که به خدا قسم دعا و درخواست از خدا حتى بلائى را که از قضا و قدر گذشته و تنها عینیت یافتنش باقى مانده باشد، بر مى گرداند. لذا زمانى که [بنده] به درگاه الهى دعا کند و درخواست نماید، بلا برمى گردد [و چه برگشتنى!]. پس در دعا پافشارى کنید تا خداوند شما را از [شرّ] آن [بلا] کفایت کند.
زمانى که سخن امام کاظم(علیه السلام) را به دوستانم رساندم، آن ها چنین کردند و براى [مرگ] دوانیقى دعا نمودند. اتفاقاً این داستان در سالى واقع شد که دوانیقى در آن سال (براى حج) به مکه رفته بود. و [در اثر دعاى آنان] قبل از انجام مناسک حج، دوانیقى در بئر میمون مرد و خدا ما را راحت کرد و من در همان سال به حج مشرف شدم. آن گاه نزد امام کاظم(علیه السلام) رفتم حضرت به من فرمودند:
اى ابو ولاّد! موفقیت (و تأثیر) دعا براى مرگ دوانیقى را که شما را بدان امر و بر آن تحریک کردم، چگونه یافتى؟! اى ابو ولاّد! هرگاه بلایى بر بنده مؤمن نازل شود و خداوند به او الهام کند که [براى رفع آن] دست به دعا بردارد [و او چنین کند]؛ به یقین آن بلا را به سرعت برطرف مى کند و چون بلایى بر بنده مؤمنى نازل شود و او [براى رفع آن بلا] از دعا خوددارى کند؛ آن گرفتارى به درازا مى کشد. پس آن گاه که بلایى نازل مى شود، دعا کنید(116).
بى تردید دعا نقشى عظیم در برآورده شدن حاجت ها و برطرف شدن مشکلات دارد و از جمله درباره نیاز به ازدواج و مشکل عزوبت نیز سزاوار است که به درگاه خدا دعا و تضرع و توسل نمود تا این بحران فروکش کند؛ البته توجه به قانون اسباب و مسببات تکوینى الزامى است.
در روایات اسلامى ادعیه اى نیز براى تسهیل امر ازدواج وارد شده است. مرحوم کفعمى(117) در کتاب الجنّة الواقیة ضمن شرح خواص آیاتى از سوره فرقان گفته است: هر بى همسرى که بخواهد ازدواج کند، باید سه روز روزه بگیرد و هر شب هنگامى که به بستر مى رود، این آیات را 21 مرتبه بخواند و از خدا استجابت دعاى خویش را بخواهد و این کار را هر ماه تکرار کند. به یقین خداوند سبحان امر ازدواج او را آسان مى کند(118).
آن آیات چنین است:
(رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ جِنَا وَذُرِّیَّـتِنَا قُرَّةَ أَعْیُن وَ اجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا * أُولَـئِکَ یُجْزَوْنَ الْغُرْفَةَ بِمَا صَبَرُوا وَ یُلَقَّوْنَ فِیهَا تَحِیَّةً وَ سَلَـمًا * خَــلِدِینَ فِیهَا حَسُنَتْ مُسْتَقَرًّا وَ مُقَامًا)(119)؛ و کسانى که مى گویند: پروردگارا، به ما از همسران و فرزندانمان آن ده که مایه روشنىِ چشمان [ما] باشد، و ما را پیشواى پرهیزگاران گردان. اینانند که به [پاس] آنکه صبر کردند، غرفه[هاى بهشت را] پاداش خواهند یافت و در آنجا، با سلام و درود مواجه خواهند شد. در آنجا، جاودانه خواهند ماند، چه خوش قرارگاه و مقامى!
پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله وسلم) نیز خطاب به امیرمؤمنان على(علیه السلام) مى فرمایند:
اى على! [سوره] یس بخوان که در آن ده گونه برکت [نهفته] است. هر گرسنه اى آن را بخواند سیر شود، هر تشنه اى آن را بخواند سیراب شود، هر عریانى آن را بخواند پوشانده شود، هر بیمارى آن را بخواند نجات یابد، هر عزبى آن را بخواند ازدواج کند، هر هراسانى آن را بخواند از خطر حفظ شود، هر اسیرى آن را بخواند از بند برهد، هر مسافرى آن را بخواند بر سفرش یارى شود، هر گم کرده اى آن را بخواند خداوند گمشده اش را به وى بازگرداند، هر زندانى آن را بخواند آزاد شود، هر بدهکارى آن را بخواند دینش ادا شود، و بر هر میتّى خوانده شود در آن لحظه خداوند (در عذابش) تخفیف دهد(120).
از امام رضا(علیه السلام) نیز نقل شده که اگر خواستى ازدواج کنى، از خداى متعال طلب خیر بنما و آن را به اجرا بگذار. سپس دو رکعت نماز بجاى آور و دستهایت را بلند کن و بگو:
اللّهم إنّی أُریدُ التزویجَ فَسَهِّلْ لی مِنَ النساءِ أحسنهُن خَلقاً و خُلقاً و أَعفَّهُنّ فَرْجاً و أحفَظهُن نَفْساً فیّ و فی مالی و أکملهُنّ جمالاً و أَکثَرهُنّ أولاداً(121)؛ بار خدایا من مى خواهم ازدواج کنم پس [ازدواج با] زنى را برایم مقدر و آسان کن که در میان زنان خوش اخلاق ترین و زیباترین و پاکدامن ترین باشد و [در نبودن من] با خویشتن دارى، در حفظ [آبروى] من و مالم سخت بکوشد و در زیبایى کامل ترین و پر اولادترین باشد.
نیز روزى امام صادق(علیه السلام) از ابوبصیر پرسیدند: چون کسى از شما [قصد] ازدواج کند، چگونه [باید] عمل کند؟ ابوبصیر گفت: نمى دانم. حضرت فرمودند: زمانى که کسى مى خواهد ازدواج کند، باید دو رکعت نماز بگزارد و خدا را ستایش کند و سپس بگوید:
اللّهـمَّ إنّی اُریدُ التزویجَ فقدِّر لی مِنَ النّساءِ أعَفَّهُنّ فَرْجاً و أحْفَظَهُنّ لی فی نفسها و فی مالی و أوسعَهُنّ رزقاً و أعظمَهُنَّ بَرَکةً و قَدِّر لی وَلَدَاً طیّباً تَجْعَلُه خَلَفاً صالحاً فی حیاتی وبعدَ مماتی(122)؛ بار خدایا! من مى خواهم ازدواج کنم، پس از میان زنان کسى را برایم مقدّر کن که پاک دامن ترین و براى حفظ آبروى من خود نگه دارترین و براى اموال من نگه دارترین و پر روزى ترین و پر برکت ترین باشد و برایم فرزند پاکى را مقدّر کن که در زندگى و بعد از مرگم او را برایم خلفى صالح قرار دهى.
بنابراین سزاوار است دختران و پسران به درگاه الهى متوسل شوند و فراهم شدن زمینه ازدواجشان را از او بخواهند و براى رهایى از مشکل تجرد که مورد نکوهش شارع مقدس است، از او یارى بطلبند، چه این که هر کس به سوى آسمان دست بلند کند و صادقانه حاجت خویش را بخواهد، بى تردید نومید باز نمى گردد.

ادامه دارد ...

برگرفته از کتاب جوانان؛ ازدواج وراهکارها

نوشته آیت الله محمد شیرازی

اَللّهُمَّ الْعَنْ اَوَّلَ ظالِمٍ ظَلَمَ حَقَّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ آخِرَ تابِعٍ لَهُ عَلى ذلِکَ
 

بسم الله الرحمن الرحیم

*( الهُمَ صَلی عَلی مُحَمّد وَ آل مُحَمّد )*

علاوه بر نمونه هاى تاریخى، نمونه هایى زنده نیز در دست است. زمانى که دختران و زنان جوانمان را به سادگى و بدون پیچیدگى هاى گوناگون، با مهریه هایى اندک و زودهنگام به خانه بخت بفرستیم، دیگران نیز در این کار از ما پیروى خواهند کرد.
خوشبختى در زندگى در گرو مادیات نیست، بلکه مهم آن است که آدمى به نقش خویش در زندگى پى ببرد، چرا که پروردگار متعال این جهان پهناور را آفریده و قوانین غیر قابل تغییر و تبدیل در آن به ودیعت نهاده است و ناگزیر باید آن ها را به اجرا درآورد؛ چه آدمى بخواهد و چه نخواهد. خداى متعال در این باره مى فرماید:
(ذَلِکَ بِأَنَّ اللَّهَ لَمْ یَکُ مُغَیِّرًا نِّعْمَةً أَنْعَمَهَا عَلَى قَوْم حَتَّى یُغَیِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ وَأَنَّ اللَّهَ سَمِیعٌ عَلِیمٌ)(104)؛ این [کیفر] بدان سبب است که خداوند نعمتى را که بر قومى ارزانى داشته تغییر نمى دهد، مگر آن که آنان آنچه را در دل دارند تغییر دهند، و خدا شنواى دانا است.
نیز مى فرماید:
(إِنَّ اللَّهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْم حَتَّى یُغَیِّرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ)(105)؛ در حقیقت، خدا حال قومى را تغییر نمى دهد؛ تا آنان حال خود را تغییر دهند.
براى آن که آدمى از نعمت هاى این جهان بهره مند شود و در زندگى خوشبخت گردد، ناگزیر است که این سنت هاى تکوینى و راه درست تعامل با آن ها را کشف و درک کند. براساس همین سنن است که پیچیدگى و سختى، پیچیدگى و سختى مى آفریند. در حقیقت این سخت گیرى ها نه مشکلى را حل مى کنند و نه مى گذارند آدمى در حیات خود احساس سعادت کند و با وجود چنین تنگناهایى زندگى چهره اى سیاه و ظلمانى پیدا مى کند و عطر و شیرینى خود را مى بازد و در نتیجه هیچ گونه آرامشى نخواهد داشت. و چنین وضعیتى بر خلاف آن چیزى است که خداوند براى بندگان رقم زده است.
مسلمانانِ صدر اسلام این حقیقت را درک کردند و چون امر خداى متعال و رسول کریمش را جامه عمل پوشاندند، مورد نصرت و یارى قرار گرفتند و به خوشبختى و سعادتمندى رسیدند. این مطلب در مسأله ازدواج میان آنان نمایان است، چه این که در مقدار مهریه از حد اعتدال تجاوز نمى کردند و از زوج چیزى غیر ضرورى که بر گرده او فشار آورَد مطالبه نمى کردند. از این رو، اندکى نگذشته بود که مسلمانان بر معضل عزوبت فایق آمدند؛ واقعیتى که از متون روایى و شواهد تاریخى به روشنى لمس مى شود.

ادامه دارد ...

برگرفته از کتاب جوانان؛ ازدواج وراهکارها

نوشته آیت الله محمد شیرازی

اَللّهُمَّ الْعَنْ اَوَّلَ ظالِمٍ ظَلَمَ حَقَّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ آخِرَ تابِعٍ لَهُ عَلى ذلِکَ

X