احمدینژاد: متوسط تورم در دولت نهم از متوسط 4سال اول دیگر دولتها کمتر است
خبرگزاری فارس: احمدینژاد گفت: متوسط تورم چهارساله اول دولت نهم از متوسط تورمهای چهارساله اول همه دولتهایی که آمدهاند، کمتر است و این آمار را بانک مرکزی ارائه کرده است، در باره نوسان تورم هم باید بگوییم که در دولتهای قبل نیز همین گونه بوده یعنی بعضیها سال اول تورمشان کم بوده و سالهای دوم و سوم اضافه شده است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، محمود احمدینژاد در ادامه مناظره تلویزیونی امشب با محسن رضایی با بیان اینکه آقای محسن رضایی در مناظرات قبلی نیز از وقت استفاده کرده و علیه این دولت صحبت کردهاند، اظهار داشت: این طور نیست که آقای رضایی در مناظرات قبلی راجع به این دولت صحبت نکرده باشد، ضمن اینکه بعضیجاها صحبتهای ایشان حالت تمسخر داشته است ولی من وارد آنها نمیشوم.
وی با بیان اینکه محسن رضایی عدد بیکاری را با تورم جمع میکند، افزود: تورم 25 درصد شده است که ما راجعبه آن توضیح دادیم اما بیکاری که براساس همان آمار بانک مرکزی که آقای رضایی فرمودند، حداقل 2 درصد کاهش پیدا کرده، پس این دو هم همجهت یا یکدیگر حرکت نکرده است. ضمن اینکه ما در این چهار سال طبق قانون برنامه حقوق کارکنان را معادل تورم افزایش دادیم، حال ممکن است 3 یا 4 درصد بالا و پایین داشته باشیم. بنابر آن مطلبی شما میگویید صحت ندارد ضمن این که فلاکت را هم به آن افزودید، یعنی اینکه حالا یک جوری مردم به وضعیت فلاکت رسیدهاند.
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه این نکاتی که من میگویم به معنای این نیست که در وضعیت ایدهال قرار داریم افزود: همیشه شرایط را بایستی به شکل مقایسهای ارزیابی کنیم و الا همینکه اینگونه بگوئیم وضعیت اینطوری است صحیح نیست چرا که دولت قبل و میزان تورم دولت آقای خاتمی نیز هست و باید متوسط تورم در دور اول دولتها را با یکدیگر مقایسه کنیم.
احمدینژاد با بیان اینکه که هر بار که دولتی روی کار میآید شرایط کشور تغییر میکند، افزود: متوسط تورم چهارساله اول دولت نهم از متوسط تورمهای چهارساله همه دولتهایی که آمدهاند، کمتر است و این آمار را بانک مرکزی ارائه کرده است. ولی اگر شما نوسان آن را مطرح میکنید، باید بگوییم که در دولتهای قبل نیز همین گونه بوده یعنی بعضیها سال اول تورمشان کم بوده و سالهای دوم و سوم اضافه شده است. ضمن اینکه بخش مهمی از تورم سال دوم و سوم در دولت نهم خارجی و یا معلول سهمیهبندی کردن قیمت بنزین بوده است.
وی ادامه داد: کسانی که واضع سهیمهبندی بنزین بودند، پیشبینیشان 15 واحد درصد تورم بود و گزارش مکتوب آن موجود است، اما ما با این روش موافق نبودیم و با شیوه بهتری میخواستیم کنترل کنیم که این تورم را نداشته باشد.
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه بیکاری طبق آمار بانک مرکزی دو درصد کاهش یافته است، خطاب به محسن رضایی گفت: باید در جواب این گفته شما که وضع مردم خیلی خراب است، باید گفت بلی مردم گرانی را حس میکنند اما کاهش آن را نیز همه حس میکنیم.
احمدینژاد با اشاره به قرائت قیمت برخی از کالاها توسط محسن رضایی، خطاب به وی اظهار داشت: ای کاش شما فهرست همه کالاها را میخواندید و با هم مقایسه میکردید، نه اینکه چند کالای خاص را بخوانید.
وی در ادامه با بیان اینکه تورم اضافه شده اما قدرت خرید مردم نیز افزایش یافته است افزود: تولید ناخالص داخلی و درآمد سرانه نیز اضافه شده که همه اینها قابل بحث است.
احمدینژاد در خصوص صحبتهای محسن رضایی مبنی بر تغییر 15 عضو کابینه دولت نهم گفت: این تعهدی بوده است که من به مردم دادهام و الان نیز همین تعهد را میدهم؛ چرا که بالاخره ما در انتخابهایمان که معصوم نیستیم ما یک برنامه داریم و طبق آن پیش میرویم و تلاشمان را میکنیم که بهترین انتخاب را داشته باشیم ولی ما در حال یک مسابقه با جهان هستیم و برنامهای داریم که باید آن را اجرا کنیم. مربی بازیکنان را عوض میکند و مهم برنامه است که جهت آن بایستی حفظ شود. و باید کارهایی که در برنامه پیش بینی شده است را پیگیری کنیم.
وی خطاب به محسن رضایی با بیان اینکه شما گفتید ما بیحساب و کتاب تعرفهها را عوض کردیم، اظهار داشت: برای اولین بار در کشور دفترچه ثابت گذاشتیم. بله ممکن است در کالاهای معدودی به خاطر نوسانات تند بازار جهانی تغییر ایجاد شده باشد اما دفترچه تعرفهای برای محصولات کشاورزی و ... گذاشتهایم که چه وقتی از سال تعرفه آنها پایین رفته و چه وقتی از سال بالا میآید که این برای اولین بار است که اتفاق افتاده. دو سال است که این کار را انجام میدهیم.
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری خطاب به رضایی با بیان اینکه جالب است جنابعالی بدانید که متوسط تعرفه در دولت قبلی 22 درصد بوده اما در این دولت 33 درصد شده است، ادامه داد: اینهایی که مدام میگویند دولت با کاهش تعرفهها بازار را پر از واردات کرده حرف خلافی میگویند چرا که متوسط تعرفه ما 33 درصد است ولی متوسط تعرفه دولت قبل 22 درصد بوده است که معنای آن این است که ما تعرفههای بیشتری گرفتهایم.
احمدینژاد با بیان اینکه بیش از 80 درصد کالاهای وارداتی کشور سرمایهای و واسطهای هستند اظهار داشت: اینها معاف از بخش مهمی از تعرفه هستند و چهار درصد به آنها تعلق میگیرد، لذا اینکه گفته میشود تعرفهها بدون حساب و کتاب بوده، چنین چیزی نیست و این یک اتهام است.
وی با بیان اینکه نسبت صادرات غیرنفتی به واردات در دولت نهم رشد داشته استف اظهار داشت: معنای آن این است که مدیریت خوبی روی صادرات و واردات انجام گرفته است. ما الان متوسط 18 میلیارد دلار صادرات داشتهایم ولی 57 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی بدون احتساب میعانات گازی داشتهایم که بیش از سه برنامه گذشته و بیش از عدد کل برنامه چهارم توسعه است. که معنایش این است که خوب مدیریت شده است.
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با اشاره به اینکه تولید داخل هم نیز رشد داشته و ما به نرخ رشد تولید 6.2 درصد رسیدهایم، اظهار داشت: یعنی با توجه به وضعیت جهانی و شرایطی که تحویل گرفتیم اقتصاد خوب مدیریت شده است.
احمدینژاد خطاب به رضایی با بیان اینکه شما سوال من را در مورد صندوق توسعه ملی پاسخ ندادید و امیدوارم به آن پاسخ بدهیم، اظهار داشت: شما گفتهاید مالیاتها را کم میکنید، حقوق کارمندان را نیز اضافه میکنید و بودجه را بدون نفت میبندید.
احمدینژاد در خصوص طرح رضایی مبنی بر اداره فدرالی اقتصادی کشور، اظهار داشت: فدرال اقتصادی با شرایط اداری کشور ما بسیار و به شدت ناسازگار است.
وی با طرح این پرسش که اصلا برای چه استانها از یکدیگر جدا میشوند، ادامه داد: الان تقاضای چند استان جدید داریم و معنای آن این است که تقسیمات جدید باید ایجاد شود و اینکه شما میخواهید چند استان را بیاورید زیر یک پرچم و در آن هم بخش اقتصادی را از بخشهای سیاسی جدا کنید، به نظرم یک اشتباه بزرگی است که محقق هم نخواهد شد. ضمن اینکه شما اگر تصور کنید میتوان بعضی پستها را ثابت کرد و بعضیها را متغییر، باید گفت اینها از هم جدا نیست و پست سیاسی و کارشناسی و پست اقتصادی با هم کار میکنند و از یکدیگر جدا نیستند و اینگونه نیست که یک جزایر جدا از هم باشند که برای خود کار کنند تا ما یک مدیری را جایی بگذاریم تا آنها را اداره کنند. البته ممکن است ما در بیست سال آینده بتوانیم با یک تمهیداتی به آنجا برسیم.
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری تأکید کرد: ضمناً آنجاهایی که به صورت فدرالی اداره میشود، در واقع چند کشور هستند و نه یک کشور؛ یعنی یک هویت ملی واحدی آنجا شکل نگرفته و اینها اقوامی مستقل بودهاند که به یکدیگر چسبیده و حالا یک فدرال تشکیل دادهاند والا در یک کشوری که هویت ملی واحدی دارد و حکومت متمرکز باید در آنجا باشد تا همه کشور را اداره کند، اجرای سیستم فدرالی در آن بسیار سخت است.
وی خطاب به محسن رضایی با بیان اینکه شما یک اشارهای کردید که من نمیخواهم بگویم تعریض بود، اظهار داشت: شما گفتید دولت برای کشیدن یک جوب در یک استان، نمیرود و در آن استان تصمیم نمیگیرد، که باید در جواب بگویم اگر شما ساختارهای اداری کشور را میشناختید این گونه حرف نمیزدید و من این حرف را میگذارم پای اینکه ساختار بروکراسی کشور را نمیشناسید. یعنی در سیستم اداری کشور نبودید. بالاخره سپاه بودید و از آنجا به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفتهاید و بیشتر در کارهای نظری هستید و هیچ وقت یک مدیریت اجرایی در کشور نداشتید تا این ساختارها را بشناسید و بدانید اینکه دولت وقتی به یک استانی میرود چه مفهومی دارد و چه اثری میگذارد.
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در ادامه با بیان اینکه هر قانونی را زمانی میتوانیم اجرا کنید که مجلس بودجهاش را به ما بدهد، اظهار داشت: قانون مدیریت خدمات کشوری از امسال در بودجه پیشبینی شد و برای بازنشستگان نیز از پارسال این اتفاق افتاد و ما نیز قانون را اجرا کردیم.
منبع: فارس نیوز