دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضورحماسی و پرشکوه اقشار مختلف مردم در سراسر کشور برگزار شد.

بر اساس اصول قانون اساسی، نظام جمهوری اسلامی نظامی مبتنی بر آرای مردم است که به گواه تحلیلگران سیاسی، حضور مردم و میزان آرایی که در صندوق‌های رأی ریخته می‌شود، اقتدار ملی را رقم می‌زند.

همچنین حضور در انتخابات یکی از شاخص‌هایی است که نماد مشارکت سیاسی مردم در تصمیم‌گیری و رقم زدن سرنوشت خود محسوب می‌شود و مشارکت سیاسی به عنوان پدیده‌ای جدید در نظام‌های سیاسی معاصر، نقطه تلاقی جامعه و حکومت به شمار می‌رود.

انتخابات 22 خردادماه که از ماه‌های گذشته در کانون توجه محافل سیاسی داخلی و خارجی بود، با حضور بی‌سابقه مردم پیام‌های آشکاری برای مخاطبان داخلی و خارجی خود داشت.

پیام داخلی این حضور حماسی، پیوند دوباره ملت با آرمان‌های انقلاب اسلامی است، موضوعی که رسانه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای و سیاستمداران جهان بر آن اذعان کردند. بدیهی است انتخابات پرشور، به واسطه حضور فعالانه مردمی و وحدت آنها و حمایت از نظام بسیاری از تهدیدات را خنثی نموده و اتحاد ملی را نمایان می‌سازد.

بنابراین باید تأکید کرد که حضور مردم در انتخابات، از پیوستگى کامل ملت با نظام جمهورى اسلامى حکایت دارد. از این زاویه مهم‌ترین ویژگى این انتخابات این بود که رشته بسیارى از خبرسازی‌ها درباره فاصله ملت و حاکمیت را از هم گسست.

 به باور اغلب ناظران، آرای ایرانیان تئوری‌های بسیارى از تحلیلگران بین‌المللی را به شکست کشانید و تفسیرهای کثیرى از رسانه‌های خارجی را ناکام گذاشت. نظریه‌هایى که از یأس و رویگردانى مردم از صندوق‌هاى رأى سخن مى‌گفت یا تئورى‌های کسانى که در اصول بنیادین انتخابات مثل مشارکت، رقابت یا مشروعیت تردید مى‌افکندند.

از سوی دیگر، آهنگ مشارکت سیاسى در کشور نشان داد که دولت نهم الگوى منحصر به فردى از مشارکت و توسعه سیاسى در کشور را با موفقیت به سرانجام رساند. دولت دکتر احمدى نژاد موفق شد امید در بین آحاد مردم را افزایش دهد و علی‌رغم مشکلات در کشور، فضای سیاسی کشور را به سمت نشاط بیشتر پیش ببرد.

پایداری بر اصول و آرمان‌های انقلاب اسلامی و پاسداری از میراث گرانبهای مردمسالاری دینی، از دیگر پیام‌های حضور مردم است. در واقع ملت ایران پس از 30 سال از استقرار نظام جمهوری اسلامی این نکته را در انتخابات روز جمعه به اثبات رسانده‌اند که ایده مردمسالاری دینی را به عنوان یک واقعیت ملی، بومی و مترقی برای تعیین سرنوشت کشور پذیرفته‌اند و برای اعتلای آن همچنان در همه صحنه‌ها حاضرند.

واقعیتی که از نگاه امریکا، مهم‌ترین تهدید برای صدور دموکراسی غربی در منطقه به شمار می‌آید و طبعاً نگرانی و مواضع مأیوسانه مقامات امریکایی علیه ایران، ریشه در این واقعیت سیاسی دارد.از زاویه خارجی نیز حضور مردم در انتخابات، پایان‌بخش اما و اگرهای رسانه‌های بیگانه است، چنان که بخش بسیاری از این رسانه‌ها با بازتاب واقعیت‌هایی از حضور مردم، پیام واقعی این حضور را برجسته کردند.

هرچند برخی رسانه‌های وابسته و مغرض، همچنان با انتخاب تصاویر و القای پیام‌های منفی کوشیدند عظمت حضور ملی را ناچیز و کم اهمیت جلوه دهند.این در حالی است که ملت ایران با حضور باشکوه خود، تحلیل‌های انتخاباتی بیگانگان را با شکست مواجه کرد و نشان داد که ایرانی با دلبستگی به انقلاب و نظام جمهوری اسلامی راه رشد و شکوفایی و پیشرفت کشور را پی می‌گیرد.

با حضور پر شور مردم روشن شد که ملت ایران پس از 30 سال از استقرار نظام جمهورى اسلامى مبارزه با سلطه و خودباورى را به عنوان یک واقعیت مترقى در تعیین سرنوشت کشور پذیرفته و براى اعتلاى آن همچنان در همه صحنه‌ها حاضراست؛ واقعیتى که از نگاه امریکا، مهم‌ترین تهدید براى صدور دموکراسى غربى در منطقه به شمار مى‌آید.


دسته ها : انتخابات دهم
شنبه 1388/3/23 21:30
X