مناظره تلویزیونی «میرحسین موسوی» و «محمود احمدی‌نژاد»، نامزدهای دهمین انتخابات ریاست‌جمهوری ایران بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های خارجی داشت.
به گزارش ایلنا به نقل از شین‌هوا، «محمود احمدی‌نژاد»، رئیس‌جمهوری فعلی ایران در مناظره تلویزیونی با «میرحسین موسوی»، آخرین نخست‌وزیر این کشور از کارنامه چهارساله خود در عرصه سیاست داخلی و خارجی دفاع کرد.
احمدی‌نژاد در آغاز سخنان خود گفت: «در دولت نهم، اعتبار و منزلتی عظیم هم در داخل و هم در عرصه خارجی برای ایران به‌دست آمد و ملت ایران چهره‌ای قابل ستایش در جامعه بین‌المللی برای خود ترسیم کرد.»
رئیس‌جمهوری فعلی ایران از جانب برخی اطلاح‌طلبان و حتی اصول‌گرایان به‌دلیل سوق دادن کشور به سمت تورم بالا و معضلات اجتماعی از قبیل افزایش نرخ بیکاری و کمبود مسکن، مورد انتقاد قرار می‌گیرد.
احمدی‌نژاد در دفاع از رویکردهای چهارساله خود گفت که این معضلات اجتماعی در زمان دولت وی به‌وجود نیامده‌اند.
موسوی که جدی‌ترین رقیب انتخاباتی احمدی‌نژاد است از وی برای ضربه زدن به وجهه ایران طی چهارسال گذشته انتقاد کرد.
موسوی در این‌باره گفت: «سیاست‌های دولت نهم ضربه‌ای جدی به ما وارد کرده است؛ تنش میان ایران و سایر کشورها در حال افزایش است، آیا این به نفع مردم ما است؟»
موسوی با تاکید بر اینکه سیاست‌های ایران در عرصه روابط خارجی باید تغییر کند، افزود: «سوء مدیریت کشور باعث شد تا در عرصه انتخابات حضور پیدا کنم.»
خبرگزاری فرانسه نیز در این‌باره گزارش داد، «محمود احمدی‌نژاد»، رئیس‌جمهوری ایران در آغاز سخنان خود در مناظره تلویزیونی با «میرحسین موسوی»، کاندیدای میانه‌روی انتخابات دهم ریاست‌جمهوری ایران با انتقاد از جو انتخاباتی کشور گفت: «انتخابات پیش‌رو، مبارزه چهار کاندیدا نیست، بلکه رقابت یک تن دربرابر سه تن دیگر است.»
احمدی‌نژاد که آغازگر این مناظره تلویزیونی بود گفت که دولت نهم با موضع‌گیری‌های مداوم و منتقدانه موسوی و حامیان وی از جمله «اکبر هاشمی رفسنجانی»، رئیس‌جمهوری اسبق و «محمد خاتمی»، رئیس جمهوری دولت اصلاحات مواجه بوده است.
وی افزود: «آن‌ها می گفتند که این دولت طی 6 ماه از هم می‌پاشد ... آن‌ها تلاش کردند تا دولت را نابود کنند.»
خبرگزاری رویتر گزارش داد، «میرحسین موسوی»، کاندیدای میانه‌رو انتخابات دهم ریاست‌جمهوری ایران از «محمود احمدی‌نژاد»، رئیس‌جمهوری فعلی به‌دلیل مواضع افراط‌گرایانه وی به‌شدت انتقاد کرد.
موسوی همچنین گفت که وجهه ایران بعد از انتخاب شدن محمود احمدی‌نژاد به سمت ریاست‌جمهوری ایران در سال 2005 لکه‌دار شده است.
موسوی که علاوه بر اصلاح‌طلبان حامیانی در میان اصول‌گرایان ایران نیز دارد، گفت که سیاست‌های تند احمدی‌نژاد در قبال کشورهای غربی و زیر سوال بردن هولوکاست، انزوای ایران را به‌دنبال داشته است.
این خبرگزاری آمریکایی گزارش داد که نخستین مناظره انتخاباتی بعد از انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 میلادی، میلیون‌ها ایرانی را به خود جلب کرده بود به‌طوری که خیابان‌های پایتخت این کشور به‌طور محسوسی خلوت به‌نظر می‌رسید.
سی‌ان‌ان نیز در این‌باره گزارش داد که «محمود احمدی‌نژاد»، رئیس‌جمهوری ایران که برای کسب این سمت برای بار دوم تلاش می‌کند، «محمد خاتمی»، رئیس‌جمهوری سابق و «اکبر هاشمی رفسنجانی»، رئیس‌جمهوری اسبق این کشور را به سوء مدیریت، فساد مالی و تلاش برای نابود کردن دولت نهم متهم کرد.
وی همچنین «میرحسین موسوی»، رقیب جدی انتخاباتی خود را به اتخاذ موضعی در تضاد با منافع ملت ایران متهم کرد.
وی افزود: «طی چهارساله گذشته توهین و تحقیرهایی که نسبت به من انجام شد را بخشیدم اما زمانی که حرف از حقوق مردم به میان می‌آید نمی‌توانم و حق ندارم چشم خود را ببندم.»
میرحسین موسوی نیز در این مناظره گفت که سیاست‌های احمدی‌نژاد، به تصویر ایران در اذهان بین‌المللی ضربه وارد کرده است.
موسوی واقع‌گرایی، احترام، خردجمعی و پرهیز از افراط گرایی را رویکردهای کارسازی برای حل‌وفصل مشکلات جامعه می‌داند.
انتخابات ریاست‌جمهوری ایران 12 ژوئن برگزار می‌شود.

دسته ها : انتخابات دهم
پنج شنبه 1388/3/14 19:1
X