به گزارش خبرنگار سیاسی برنا در ادامه نشست خبری رییس جمهوری با رسانه های داخلی،دکتر احمدی نژاد در پاسخ به پرسشی در خصوص ارزیابی از سیاست خارجی دولت نهم گفت: کسانی که روزی اظهار می‌داشتند باید ایران را از جغرافیای زمان حذف کنیم سخن از گفت و گو با ایران بر زبان می‌آورند.
احمدی‌نژاد اظهار داشت: مسیر سیاست خارجی دولت نهم و استدلال‌های آن را روشن است و کسی که در خانه خودش از دشمن استقبال می‌کند در واقع تسلیم او می‌شود و دولت با کمترین هزینه و هزینه نزدیک به صفر اهداف سیاست خارجی را محقق کرد.
احمدی‌نژاد در مورد موفقیت دولت نهم در دو جبهه سیاست خارجی افزود: جبهه اول دشمنان گستاخی بودند که سی سال با ملت ایران بی ‌ادبی کردند اما به پشتوانه ملت به سر جای خود نشانده شدند.
وی از کار انداختن سازوکارهای ظالمانه در جهان را جبهه دیگر و بزرگتر از جبهه اول برشمرد و گفت: دیپلماسی ملت طی چهار سال گذشته عرصه دوم را مورد هدف قرار داد.
وی افزود: آنان امروز دفاع از آن سازوکارها را در دستور کار خود قرار دادند و اگر چه حمله نظامی به تاریخ پیوست اما حمله سیاسی را سازماندهی می‌کنند و آنان به دنبال حیثیت شورای ناعادلانه امنیت هستند و حفظ بانک جهانی، صندوق بین‌المللی پول و حفظ روابط یک سویه ناعادلانه را دنبال می‌کنند.
رییس جمهور خاطرنشان کرد: امروز کسی به طور صریح از این سازوکارها دفاع نمی‌کند و آرایش سیاسی در برابر ملت ما به‌ هم ریخته و سازوکارهای ظالمانه از منظر افکار عمومی زیر سوال است.
احمدی نژاد تصریح کرد: دیپلماسی، نه به عنوان تن دادن به معادلات جهانی است و ملت ایران معادلات جدیدی را در دنیا جاری کرد که البته بر پایه عدالت، صلح و امنیت است.
وی ضمن انتقاد از سیاست تنش‌زدایی دوران‌های قبل، گفت: بلر در مصاحبه‌ای اعلام کرد ما میوه عراق را در سعدآباد چیده‌ایم.
احمدی‌نژاد سیاست خارجی دولت نهم را سیاست فعال، اثرگذار و مبتنی بر دفاع قاطع از حقوق ملت ایران بیان کرد و گفت: ما اجازه نمی‌دهیم عزت ملی لگدمال شود.
احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه در مذاکرات پاریس حتی اجازه فعالیت ده سانتریفیوژ به ایران را ندادند گفت: ما گفتیم در ایران نظرسنجی و نظرخواهی شود که آیا چنین روش و برخوردی با دشمنان قسم‌خورده تایید می‌شود.
احمدی‌نژاد به بازدید تاسیسات هسته‌ای در سال‌های آغازین ریاست‌جمهوری خود اشاره کرد و گفت: آنجا از اینکه اره برقی را پلمپ کرده بودند متاثر شدم.
وی گفت: 20 سال از ترس اینکه قطعنامه صادر کنند عقب‌نشینی شد و آنها جلو آمدند.
احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: ابتدای تشکیل دولت نهم گفتم که توپ اینها خالی است و هیچ کاری نمی‌توانند بکنند.
وی برخی ترتیبات امنیتی تحمیل شده بر ایران را ذلت‌بار خواند و گفت: ماموران آژانس می‌توانستند هر زمان، هر نقطه و بدون اطلاع بازرسی کنند و این تحلیل در دولت نهم باطل شد.
احمدی‌نژاد افزود: زمانی پروتکل الحاقی را بدون تصویب مجلس در این کشور اجرا کردند.
وی با بیان اینکه یک بار برای همیشه در برابر قطعنامه‌ها ایستادیم گفت: حداکثر این بود که به دولت توهین شد که نمی‌تواند اقتصاد را اداره کند، اما اقتصاد آنان کجا و اقتصاد ما کجا؟
وی با طرح این پرسش که امروز چه کسی می‌تواند ایران را تهدید کند تاکید کرد: برای برخی، خط قرمز قطعنامه‌های شورای امنیت بود ولی برای ما خط قرمزی جز منافع ملی وجود ندارد.
وی گفت: ما 200 هزار شهید دادیم چرا 4 کشور زورگو باید همه چیز را بر کشورها تحمیل کنند.
احمدی‌نژاد با اشاره به اصرار کشورهای 1+5 برای گفت و گو با ایران اظهار داشت: یک ماه و نیم قبل نامه دادند و ما هم پاسخ دادیم و گفتیم از گفت و گو استقبال می‌کنیم اما بخش‌هایی از نامه شما بی‌ادبانه است.
وی گفت: زمانی اولتیماتوم می‌دادند یک هفته یا ده روز دیگر ارزیابی شما را به شورای امنیت می‌دهیم اما امروز ما اعلام می‌کنیم که بعد از انتخابات با شما گفت و گو خواهیم کرد.
رییس دولت نهم خاطرنشان کرد: تیرماه سال 86 اعلام کردم که مساله هسته‌ای تمام شده است اما برخی باور نکردند و حرف‌های زشت زدند و امروز هم می‌گویم مباحث دیگر تمام شده است.
وی گفت: اگر ملت بار دیگر این خادم خود را انتخاب کند دیپلماسی بر مبنای عزت، حکمت، مصالح، منافع ملی و سیاست‌خارجی فعال و اثرگذارخواهد بود.
وی تاکید کرد: ساختن ایران بدون حضور در عرصه جهانی ناممکن است.
احمدی‌نژاد این سخن را که 4 کشور باید دنیا را مدیریت کنند مورد نکوهش قرار داد و گفت: این حرف مانند آن است که کشور را توسعه دهیم و بعد عدالت را اجرا کنیم.
وی گفت: ساختن کشور همراه با حضور در عرصه‌های جهانی ممکن است وگرنه عرصه را از ما می‌گیرند و مسایل را بر ما تحمیل می‌کنند.
احمدی‌نژاد این سیاست را سیاست انقلاب، امام و رهبری خواند و تاکید کرد که دولت آن را دنبال می‌کند.
رییس دولت نهم ملت ایران را عزیزترین ملت‌ها دانست و گفت: کسانی که می‌گویند ملت ایران ضعیف شده است در دنیا چرخی بزنند و ببینند که ملت ایران محبوب‌ترین ملت‌هاست.
وی گفت: حاکمان دنیا نیز بیشترین احترام را به ملت ایران می‌گذارند نمونه آن تفاوت پیام سال قبل بوش با پیام امسال اوباما است.
وی در عین حال گفت: البته معنای این حرف‌ها این نیست که اشتباهی رخ نمی‌دهد اما جهت‌گیری اصول دیپلماسی قوی، منطقی، انقلابی و بر اساس منافع و مصالح ملی بوده است.
دکتر احمدی نژاد تصریح کرد: طرح هدفمند کردن یارانه ها یک انقلاب اقتصادی بزرگ است و بزودی این طرح را مجددا برای تصویب به مجلس ارسال می کنیم.
وی افزود : درطرح تحول اقتصادی سازوکارهای بسیار قوی طراحی شده و باور من این است با توجه به اینکه ما از بحران های سنگین اقتصادی و همچنین چهار قطعنامه تحریمی که حتی شریان اقتصادی ما را از طریق اهمال محدودیت بر روی بانک ها بسته اند ما توانستیم یکی از بهترین مدیریت های اقتصادی خود را اعمال کنیم و پایه های اقتصادی ما به گونه ای بسته شد که می توانیم به شکوفا شدن اقتصاد خود در آینده امیدوار باشیم .
خبرنگاری از رئیس جمهوردرخصوص ماجرای پرتقال های وارداتی با برچسب رژیم صهیونیستی سئوال کرد که وی در جواب افزود : حضور ما در ژنو و آثار آن در دنیا معلوم شد و در حالی که صهیونیستها و بدخواهان ملت ایران از درآنزوا و شرمندگی قرار گرفتند و عملکرد 200 ساله آنها در یک دادگاه بین المللی انسانی محکوم شده بود عده ای درایران یک بازی براه انداختند و این را به دولت منتسب کردند .
رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: من برای کسانی که این گونه اظهار نظر ها را بیان کردند بسیار متاسفم چرا که این شایعه آنقدر افتضاح بود که خود صهیونیستها آن را تکذیب کردند.
وی آنگاه به تشریح این ماجرا پرداخت وگفت یک برچسب درایران باب کردند و با ورود به بعضی از سرد خانه ها آنرا بروی پرتقال ها چسباندند که همه این عوامل شناسایی شده و بزودی منتشر خواهد شد .
رئیس جمهور افزود: همان کسانی که این برچسب ها را بر پرتقال ها نصب کردند خود آنان این خبر را در میان افکار عمومی پخش کردند .
احمدی نژاد این اقدام را به یک بازی ابتدایی و بچه گانه تشبیه کرد و گفت: در زمان جنگ تحمیلی نیز عده ای شایع کردند که ایران از رژیم صهیونیستی اسلحه خریداری می کند که امام(ره) به این شایعات یک جواب تاریخی داد .
رئیس جمهوری با بیان اینکه برخی از این شایعات استفاده تبلیغاتی کرده اند مجددا تاکید کرد: من برای همه آنان متاسفم .
رییس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سرنوشت لایحه ای که براساس آن قرار بود اموال مدیران دولتی محاسبه شود به کجا انجامید،گفت: این لایحه آماده است و بزودی به مجلس محترم تقدیم خواهد شد و این کار باعث می شود مدیران کشور از اتهاماتی که بواسطه عده ای قلیل و محدود به آنان وارد می شود پاک و منزه شوند.
خبرنگار دیگری از برنامه های دولت برای حمایت هرچه بیشتر ایرانیان مقیم خارج از کشور سوال کرد که وی درجواب گفت : یکی از برنامه های دولت توسعه ارتباط با ایرانیان خارج از کشور است و شورای عالی ایرانیان خارج از کشور تشکیل و فعال است .
احمدی نژاد خاطر نشان کرد: تا کنون بیش از 26 نشست با حضور ایرانیان خارج ازکشور در کشورهای مختلف برگزار شده و هماهنگی های خوبی در این زمینه به عمل آمده است.
رئیس جمهوری افزود: اعتقاد ما این است ایرانیان درهر جای دنیا که باشند ایرانی و دلشان به یاد وطن و قلبشان برای ایران می تپد و دولت هم خود را موظف می داند از آنها حمایت کند .
وی افزود : برای حفظ فرهنگ ملی و اسلامی درجامعه ایرانیان خارج از کشوربرنامه ریزی هایی صورت گرفته و برای استفاده از توانمندی ها و دانش و تخصص آنها برنامه های مناسبی طراحی کردیم .
رئیس جمهور در خصوص عملکرد دولت در حوزه فرهنگ، گفت : فرهنگ باید وجه غالب همه فعالیت های دولت باشد و آن چیزی که ملت را رشد می دهد فرهنگ ملت مااست .
وی با بیان اینکه بخشی از برنامه های فرهنگی دراختیاردولت نیست افزود: دربخش ها یی مانند حوزه تعلیم و تربیت، هنرو ادبیات، فیلم و نمایش و کتاب که در حوزه اختیارات دولت است برنامه ریزی های خوب صورت گرفته است.
رئیس جمهوری در پاسخ به سئوال دیگری مبنی براینکه بنا دارید برخی از محدودیت ها و فشاری که بردولت نهم وارد شد را به اطلاع مردم برسانید گفت: ما دراین مدت فشارهای زیادی را تحمل کردیم اما وارد بسیاری از دام ها نشدیم .
احمدی نژاد تشریح کرد: به عنوان مثال در موضوع هسته ای فشارهایی که در داخل برای سازش دولت دربرابر خواسته های بیگا نگان برما وارد شد کمتر از فشارهای خارجی نبود .
وی با اشاره به اظهار نظرهای متفاوتی که درآن زمان صورت گرفت گفت: زمانی که دشمنان اعلام می کردند ما ایران را در انزوا قرار دادیم و وضع اقتصادی ایران مطلوب نیست این عده در داخل همسو با آنان در روزنامه ها تیتر می زدند که ایران منزوی شده و اوضاع اقتصادی نابسامان است .
وی آنگاه به برخی اظهار نظرها برای توافق غنی سازی اشاره کرد و گفت : آنان طرح سازش را به یک زر ورق پیجیده و برای قانع کردن ما آنرا عرضه کردند، اما روشن بود که من با این موضوع مخالفت خواهم کرد و با تحلیل دقیق و منطقی به آنان می گفتم که کشور در معرض خطر قرار ندارد واگر خطری هم باشد باید برای رفع خطرات بزرگتر آنرا بپذیریم .
احمدی نژاد آنگاه به تشریح فضای آن جلسه پرداخت وگفت: دونفر از آنان به صورت کاملا واضح و روشن بارها به من توهین کردند و عبارات توهین آمیزی را بکار بردند که همه این موارد ضبط شده است اما من به آنان گفتم که تحلیل شما از موضوع، محافظه کارانه و از روی عدم اطلاع از موقعیت بین المللی و ضعف دشمان است و آنرا نمی پذیرم .
خبرنگار دیگری از رئیس جمهور سئوال کرد اگر در انتخابات آتی موفق به جلب آرای مردم نشدید چه شغلی را برمی گزینید و آیا حاضرید روزنامه نگارشوید، احمدی نژاد در جواب گفت: من معلمم و در زمان حاضر از آنجا حقوق می گیرم و طبیعی است که به کار معلمی ادامه می دهم .
وی تاکید کرد: روزنامه نگاری حرفه بسیار سخت است و می دانم در فضای روزنامه نگاری چه می گذرد بسیاری از مطالبی که تیتر می شود با نظر روزنامه نگاران متفاوت است که این کارخوبی نیست البته این یک نظریه لیبرالیسم است که بر فضای روزنامه نگاران حاکم شده است.

دسته ها : انتخابات دهم
يکشنبه 1388/3/3 8:45
X