نامزد دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کشورمان، با اشاره به اینکه آمریکا از کشورهای معینی در منطقه برای افزایش نفوذ خود استفاده میکند، تأکید کرد: هنگامی که آمریکاییها خود را تغییر دهند، ما هم خود را تغییر میدهیم.
به گزارش مهر، محسن رضایی کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کشورمان در گفتوگو با روزنامه «تاگس اشپیگل» اظهار داشت: من راه پیشرفت ملی و نیز تصمیمات، دیدگاهها و نقطه نظراتی را برای یک ایران مطلوب در سال 2025 و برای آینده در نظر گرفتهام.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: من میخواهم سه معضل را از بین ببرم؛ مدیریت بد در داخل، سیاستهای اقتصادی اسفناک و روشهای نادرست در روابط بینالمللی.
محسن رضایی در بخش دیگری از این گفتوگو درباره حماس در فلسطین اظهار داشت: حماس از فلسطین دفاع میکند و چنین دفاعی از دید ما قانونی است. همه احزاب فلسطینی، یهودی، مسیحی و مسلمان باید بر سر یک میز نشسته و سرنوشت خود را بر مبنای انسانیت و دمکراسی تعیین کنند. ما آرزوی حقوقی برابر برای همه ساکنان فلسطین اشغالی را داریم.
رضایی در ادامه، راهکار دو دولتی در سرزمینهای اشغالی را رد کرده و آن را شکست خورده خواند.
وی در پاسخ به این که آیا شما اسرائیل را به عنوان دولت صهیونیستی میپذیرید، اظهار داشت: این را باید خود فلسطینیها تصمیمگیری کنند. سازمان ملل باید یک همهپرسی میان ساکنان حقیقی فلسطین برگزار کند و نتیجه را ایران نیز میپذیرد.
وی درباره مسأله هستهای ایران نیز اظهار داشت: من یک غنیسازی مشترک در خاک ایران را با حضور آمریکا، ایران، اروپا و روسیه پیشنهاد میدهم و در چهارچوب این هماهنگی، سیاست هستهای صلحآمیز خود را پیش خواهیم برد.
رضایی درباره تغییر روند حکومت جدید در آمریکا در قبال ایران خاطرنشان کرد: از نظر من، این تغییر در سیاست خارجی آمریکا قابل اعتماد است. آمریکا دیگر علاقهای به رهبری در همه مبارزات و لشکرکشیهای دنیا ندارد. این جو سالمی برای گفتوگوست. موضع ما این است: هنگامی که آمریکاییها خود را تغییر دهند، ما هم خود را تغییر خواهیم داد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: من یک پیشنهاد در این باره ارایه خواهم داد که کدام گامها را ما برداریم و کدام را آمریکا. وی برای مثال اظهار داشت، ما میتوانیم در راهکار بحران مالی همکاری کنیم؛ ما خواهان مبارزه با تجارت مواد مخدر هستیم؛ ما صلح و امنیت در خاورمیانه و خلق یک سیستم امنیت منطقهای را خواهانیم.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در بخش دیگری از این گفتوگو، با تأکید بر اینکه آمریکا از کشورهای معینی در منطقه برای افزایش نفوذ خود استفاده میکند، اظهار داشت: این موضع آمریکا، تنشها در منطقه را تقویت کرده و شکاف بین برخی کشورهای عربی و ایران را افزایش داده است.
وی همچنین افزود: ما باید در منطقه مانند اروپا همکاری کنیم. ایران، ترکیه، عربستان و پاکستان باید بازیگران اصلی در منطقه باشند؛ همانگونه که آلمان و فرانسه در اتحادیه اروپا هستند. همچنین یک گروه صلح اسلامی میتواند در افغانستان و عراق فعال شود.