تعداد بازدید : 4538871
تعداد نوشته ها : 10297
تعداد نظرات : 320
زهرا رهنورد ظهر امروز در مراسم افتتاحیه سمینار از آرمان های جمهوری اسلامی تا جمهوری اسلامی آرمانی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران که در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی این دانشگاه برگزار شد اظهار داشت: هر موسوم انتخاباتی به معرکه ای از نقد ها چالشها و مطالبات مختلف تبدیل میشود.
وی به باز خوانی شعری از عطار به انتقاد از واژه رجل سیاسی پرداخت و ادامه داد: هر انتخاباتی یک نقد ملی در عملکرد خودمان بوده و نشان می دهد که کجا هستیم و از کجا آماده ایم این مسائله در هر انتخاباتی به ذهن انسانهای آگاه خطور میکند.
رئیس سابق دانشگاه الزهرا در ادامه با تاکید بر اینکه میخواهیم به سرنوشت خود مسلط باشیم اظهار داشت: تئوری های وابستگی که در گذشته به آن دچار بودیم بسیار رنج آور بود و یکی از رنج های ما وجود محیط پلیسی در کشور بود که کرامت انسانی یعنی آزادی بیان وقلم و اندیشه را خدشه دار میکرد و این فرهنگ وابسته فرمایشی و دیکته ای در نظام سابقه ما را به سوی یک نظام آرمانی و پاک سوق می داد.
رهنورد با بیان اینکه نقدها و کتاب های مطرح نشان می دهند که در هر انتخابات آرمانهای اولیه مجددا ظاهر میشوند ادامه داد: انتخابات یک معرکه است که آرمان های اولیه را تکذیب میکند و ما باید ببینیم آرمان های اولیه انقلاب اسلامی تا چه حد محقق شده است هر چند که شرایط بین المللی را نیز درک میکنیم.
وی با بیان اینکه بین واقعیت باید تطابق ایجاد کرد اظهار داشت: باید تلاش کنیم بدون اینکه لائیک شویم سیاست های عقلانی را اجرایی کنیم.
رهنورد ادامه داد: معرکه این انتخابات می تواند به یک جشنواره شیرین تبدیل شود و هر چند در آن نقش خود را با بازی کند و به لحاظ حضور اندیشه های متفاوت ممکن است انتخابات به یک نوع کارناوالی تبدیل شود ولی نقاب داری در آن خوب نیست.
پادشاه نباید نقاب فقیر بزند و گرگ و شیر نقاب گوسفند به چهره بگیرند و اگر هر کس نقش خود را در این انتخابات بازی کند انتخابات به جشنواره ای شرافت مندانه تبدیل میشود.
وی در ادامه گفت: از صدا و سیما به عنوان یک رسانه ملی انتظار داریم که مساوات و عدالت را رعایت کرده و شرایط یکسان برای همه ایجاد کند.
رهنورد با بیان اینکه مدتی در خانواده خود به خاطر دروغ های متعدد رسانه ملی را تحریم کرده بودیم اظهار داشت: صدا و سیما حاصل خون شهیدان است و باید به عنوان رسانه ملی برای همه یکسان عمل کند البته امیدواریم که این موارد در صدا و سیما نبوده و ما اشتباه کرده باشیم.
رهنورد در ادامه به اوضاع دانشگاهیان و دانشجویان پرداخت و گفت: در زمانی که ما رمانتیک فکر می کردیم آرزو داشتیم ستاره های آسمان نصیب همه شود ولی فکر نمی کردیم روزی برخی از دانشجویان ستار دار خوانده شوند.
رئیس سابق دانشگاه الزاهر با بیان اینکه من برای انقلاب اسلامی تبلیغ می کنم نه یک کاندیدای خاص گفت: شعار زندانی سیاسی آزاد باید گردد یک شعار ابدی و آرمانی در انقلاب اسلامی بوده و ما فکر نمیکردیم که بعد از وقوع انقلاب نیز چنین مواردی را مشاهده کنیم. رئیس جمهور آینده باید در زندان ها بر روی محدودیت هر فکر و اندیشه ای ببندند.
وی با بیان اینکه مسیر انحرافی و درست کاملا مشخص شده ادامه داد: آزادی بیان قلم و اندیشه جزو آرمانهای بلند ما بود و آرزو میکنیم که هیچ روزنامه ای بسته نشود و برای امر به معروف و نهی از منکر گشتهای امنیتی به راه نیفتد.
رهنورد با انتقاد از فضای امنیتی جامعه گفت: چرا باید مردم برای احساس آرامش به خارج از کشور پناه ببرند؛ باید سعی کنیم محیط بدون فشار را در همین راه فراهم کنیم
وی ادامه داد: در جشنواره انتخابات دهم باید داخل کشور را به شکوفایی برسانیم و نظارت داشته باشیم تا فشار در زندگی فردی و اجتماعی مردم خارج شود.
رهنورد در ادامه به مسائل زنان و جوانان اشاره کرد و گفت با تحقق انقلاب کبیر ایران یک فرصت عالی برای این دو قشر به وجود آمد ولی آرمانهای آن به دلیل نظارت بر اجرای نادرست به خوبی محقق نشد.
وی با بیان اینکه در این مورد تنها دولت مقصر نیست ادامه داد: در چهار سال اخیر آرمان های انقلاب محقق نشده است و کرامت انسانی به شدت مورد خدشه قرار گرفته است. مراقبت از درون کار هر انسان ارزشمندی است که بسیار موثر تر از مراقبت های بیرون سیاسی و امنیتی خواهد بود.
رهنورد افزود: فکر میکردیم با انقلاب اسلامی مشکلات همه اقشار از جمله زنان حل خواهد شد ولی این طور نشد که شاید دلیل آن وجود یک نگاه افراطی در کشور بود.
رهنورد در پایان اظهار داشت: امروز زنان فرهیخته که نقش خود را در 30 سال گذشته به خوبی ایفا کرده اند ولی به حق خود نرسیده اند که امیدواریم رئیس جمهور آینده در کنار تمام مسائل و مشکلات کشور به مسائل زنان هم توجه کامل داشته باشد و جشنواره انتخابات سرشار از عدالت و مساوات و پیروزی باشد که این مسئله تنها در سایه وجود عدالت در رسانه ها و حفاظت از آرای مردم و سلامت انتخابات محقق خواهد شد.