شرکت مایکروسافت که محصولات متعددش در گوشه و کنار دنیا کاملا شناخته شده محسوب میشود، این روزها مشغول از بین بردن یک میلیون نمونه از کرمهای اینترنتی خطرناک است که در زمینه سرقت رمزهای عبور تخصص داشتند.
جالب آنکه این کرمهای رایانهای مهارت ویژهای در سرقت رمز و شناسه عبور بازیهای پر طرفدار رایانهای هم دارند. اگرچه وضع موجود برای مایکروسافت و کاربرانش چندان هم غیرطبیعی نیست، چرا که سال گذشته این شرکت تنها در یک روز 700 هزار نسخه از کرم رایانهای معروف به تاترف را از بین برد.
هفته گذشته اما این تمام مشکلات شرکت مایکروسافت نبود. مایکروسافت یک شکایت جدید هم دارد که برخی از شکات این پرونده اتحادیه اروپا و گوگل رقیب این شرکت هستند. چندی پیش اتحادیه اروپا مایکروسافت را به انتشار غیرقانونی مرورگر اینترنتی و ضمیمه آن به سیستمعامل ویندوز متهم و اعلام کرد که مایکروسافت با این کار امکان رقابت را در بازار مرورگرهای اینترنتی از بین برده است.
اتحادیه اروپا اقدامات خود را در این زمینه پس از دریافت شکایت شرکت نروژی اپرا که در زمینه تولید مرورگر اینترنتی فعالیت میکند، آغاز کرد. شرکت موزیلا نیز که تولیدکننده مرورگر اینترنتی فایرفاکس محسوب میشود نیز اوایل ماه جاری میلادی به این پرونده علیه شرکت مایکروسافت پیوست.
شرکت گوگل هم که مرورگر اینترنتی خود با نام کروم را سال گذشته وارد بازار کرده، خاطرنشان ساخت که بهعنوان یکی از مراکز توسعه نرمافزاری برای حضور در مقابل مایکروسافت در این زمینه با اتحادیه اروپا همکاری میکند.
اما شرکت خبرساز گوگل باز هم خبرساز شد. خبر اول آن که گوگل به وسیله بسیار مناسبی برای خرابکاری هکرها تبدیل شده است.
به نظر میرسد ویروسنویسها به استفاده از سرویس گوگل ترندز روی آوردهاند تا با استفاده از آن، محبوبترین موضوعات و کلمات جستجو را شناسایی کنند. محققان آزمایشگاه دو شرکت امنیتی با تعدادی صفحات آلوده اینترنتی مواجه شدهاند که امتیاز آنها به طور ساختگی و دستی، افزایش یافته است. به این صورت که اگر کاربران گوگل در جستجوهای خود کلمات مربوطه را تایپ کنند، با این صفحات به عنوان اولین و برترین جوابهای گوگل مواجه میشوند.
کلیک روی این صفحات قلابی ممکن است کاربر را به سایتی ببرد که میکوشد با استفاده از ضعفی 3 ساله در مرورگر اینترنت، رایانه او را تحت کنترل خود در آورد.
نکته جالب ماجرا اینجاست در شرایطی که هکرها در صفحات موتور جستجوی گوگل دستکاری و نفوذ کردهاند، این شرکت از هکرها دعوت کرده تا هر چه در توان دارند برای تخریب یکی از سرویسهای جدید خود به کار بگیرند.
پروژه جدید گوگل نیتیوکلاینت، یک محصول متنباز برای اجرای کدهای تحت وب است که امکانات زیادی را در اختیار برنامهنویسان میگذارد.
گوگل برای آزمایش میزان امنیت و نشان دادن سطح اطمینان سرویس خود اقدام به تشویق هکرها هم کرده و اعلام نموده به پنج هکر برتر، به ترتیب جوایزی برابر 8193 دلار، 4096 دلار، 2048 دلار و به حائزان رتبه چهارم و پنجم نیز 1024 دلار پرداخت خواهد کرد.
به هر حال باید منتظر ماند و دید گوگل مجبور به اهدای جوایز به هکرها و شناسایی نقاط ضعف خود خواهد شد یا آن که اتفاقی برای سرویس جدید این شرکت رخ نخواهد داد.
خبر دیگر آنکه ارسال هرزنامهها یا همان نامههای الکترونیکی ناخواسته و بیارزش در سال جاری با رشد دوبرابری مواجه شده است.
به این ترتیب در 2 ماه نوامبر و دسامبر سال گذشته، تعداد 10/4 میلیون هرزنامه به رقم 22/9 میلیون رسیده است.
بر اساس این گزارش در ماههای مذکور هرزنامههای آمریکایی از 3/47 میلیون به 7/19 میلیون کاهش یافته و سیر نزولی را تجربه کرده است.
بر اساس این گزارش تعداد ایمیلهای غیرقانونی که از سوی آمریکا، انگلیس، برزیل، ترکیه، روسیه و دیگر کشورهای سردمدار ارسال هرزنامه تولید شده، در سه ماه آخر سال 2008 بشدت کاهش یافته است.
کارشناسان تعطیل شدن مک کولو یک شرکت خلافکار ارائهدهنده خدمات اینترنتی در آمریکا را یکی از دلایل این کاهش خوشحالکننده عنوان میکنند.
اما در حالی که آمار بسیاری از کشورهای دنیا در ارسال هرزنامهها روبه کاهش است، آمار نشان میدهد میزان ارسال این نامههای بیارزش از سوی چین در حال جبران این کاهش است. |