این درست است که باکتری‌ها نقش مهلکی در انتقال بیماری‌های عفونی و واگیردار ایفا می‌کنند، اما طی تحقیقاتی که در طول یکی دو ساله اخیر آغاز شده است، بعضی از این باکتری‌ها طوری اصلاح شده و تغییر یافته اند که تبدیل به کارخانه هایی بسیار کارآمد برای تولید مواد مرکب گیاهی شده‌اند که می‌توانند ما را از چاقی مفرط، سرطان، بیماری‌های قلبی و حتی سالخوردگی دور و تحولی جدید در صنعت دارویی ایجاد کند.

در واقع دانشمندان تاکنون توانسته بودند که با انجام برخی دستکاری‌های ژنتیکی روی باکتری ای کولی که در دستگاه گوارشی یافت می‌شود، نوعی ماده شیمیایی مشتق از گیاهان یعنی فلاونویید که دارای قابلیت‌های ضد پیری هستند را تولید و به این ترتیب نوعی سیستم تربیت میکروبی راه‌اندازی کنند.

حال برایتان جالب‌تر خواهد بود، اگر بدانید بتازگی محققان با ابداع یک تکنیک جدید توانسته‌اند همین نوع باکتری بیماری‌زا را در تولید سوخت به‌کار گیرند.

در واقع با ایجاد تغییرات ژنتیکی در ای کولی ‌ که یک زنجیره باکتریایی است و در مجاری گوارشی انسان یافت می‌شود ، می‌توان آن را در تولید سوخت به کار گرفت. منظور از این سوخت نوعی الکل است که در هر مولکول آن، 5 اتم کربن وجود دارد در حالی که در الکل معمولی هر مولکول دارای 2 یا 3 اتم کربن است.

به بیان دیگر با این تکنیک می‌توان باکتری ای کولی را به‌گونه‌ای تغییر داد که هر سلول آن زنجیره طویلی از کربن تولید کند. جالب است بدانید که این روش در کاهش گرمای جهانی و افزایش کارایی سوختی با استفاده از باکتری‌ها نیز بسیار مفید است. از این روی به شما توصیه می‌کنیم از باکتری‌های بیماری‌زا همیشه نترسید.


دسته ها : علمی
يکشنبه 1387/10/8 8:33
X