یک جراح ایرانی مقیم انگلستان، با بهره گیری از روشی جدید تحولی در عمل جراحی برای درمان سرطان سینه ایجاد کرده است. به گزارش ایسنا، در این عمل جراحی با استفاده از تنها یک سوراخ بسیار کوچک، تمامی بافت های سرطانی خارج می شود و نه تنها طول دوران نقاهت به شکل چشمگیری کاهش پیدا می کند، بلکه می توان هم زمان مقدمات لازم برای بازسازی سینه را فراهم کرد. یکی از بزرگ ترین ناراحتی های روحی، برای زنانی که به سرطان سینه مبتلا می شوند و مجبورند تحت عمل جراحی قرار گیرند، روبه رو شدن با زخمی بزرگ و عمیق است. به همین دلیل محققان علم پزشکی همواره به دنبال راهی بوده اند که بتوانند ضمن اطمینان از این که تمامی بافت های سرطانی از بدن فرد مبتلا خارج می شود، عمل جراحی را به اصطلاح، به صورتی کم تهاجمی و با عوارض کمتر انجام دهند تا ظاهر فرد هم با تغییر اندکی روبرو شود. دکتر محمدرضا صفایی کشتگر، فوق تخصص جراحی سرطان سینه، جراح آنکولوژی در٢بیمارستان لندن و عضو هیئت علمی دانشگاه یو سی ال لندن موفق شده است که برای اولین بار در اروپا، با استفاده از سوراخ کوچکی در اطراف نوک سینه، بافت های آسیب دیده را به طور کامل خارج کند. این عمل برای اولین بار در بیمارستان رویال فری در لندن روی یک زن ٤٦ساله و بعد روی ٧بیمار دیگر با موفقیت انجام شد. پائولا مک گینلی، اولین بیماری است که در اروپا به این شیوه تحت عمل جراحی قرار گرفته است.MRI روی این بیمار نشان می داد که حدود ٥سانتی متر در اطراف توده سرطانی، بافت های غیرعادی وجود دارد. دکتر کشتگر بعد از بررسی های لازم به او گفت که می تواند از طریق ایجاد یک سوراخ کوچک، هم توده سرطانی را بیرون بیاورد و هم بافت های اطراف آن را.

دکتر کشتگر در ژاپن آموزش دیده و بارها این عمل را در آن جا انجام داده است. اما این اولین بار بود که در اروپا این عمل را انجام می داد و از نظر او، پائولا برای انجام آن از همه نظر مناسب بود. به اعتقاد دکتر کشتگر بیمارانی برای این نوع عمل مناسبند که سرطان به بافت های زیر بغل آن ها منتشر نشده باشد. در این شیوه جدید، سوراخ کوچکی در زیر بغل ایجاد می شود و دوربین فیلم برداری کوچک و لوازم جراحی، از طریق آن به داخل سینه فرستاده می شود. دکتر کشتگر می گوید که بافت های داخل سینه نرم تر و اسفنجی تر از بافت های قسمت های دیگر بدن است و به همین دلیل، وقتی که این بافت ها از داخل، به ظرافت از پوست و ماهیچه جدا شوند، می توان آن ها را از طریق سوراخ کوچکی که در نزدیکی نوک پستان ایجاد شده است، خارج کرد. در بیمارانی که روش جدید عمل جراحی روی آن ها انجام می شود و بافت های سرطانی از طریق سوراخ بسیار کوچکی خارج می شود، می توان هم زمان و در داخل اتاق عمل و از طریق همان سوراخ کوچک، اقدام به قرار دادن سیلیکون کیسه مانندی کرد که بعدها، فقط با پر کردن آن با محلول سالین می توان ظاهر سینه بیمار را هم بازسازی کرد. از پروژه های بزرگ دیگری که دکتر کشتگر و تیم او در دست دارند، پرتو درمانی در اتاق عمل است. به این معنا که در بیماری که نیازی به برداشته شدن تمام سینه نیست، وقتی توده سرطانی برداشته می شود، رادیوتراپی هم زمان در داخل اتاق عمل در اطراف محل عمل انجام می شود. به گفته دکتر کشتگر ؛هم اکنون هزار و ٣٥٠بیمار در این پروژه شرکت کرده اند و نتایج بسیار قابل قبولی از این شیوه به دست آمده است. به نوشته بی  بی سی، یکی از بزرگترین مزایای این روش آن است که احتمال بازگشت سرطان بسیار کمتر می شود. در جراحی های متداول امروزی، بیمار مجبور است بعد از عمل بین ٢٥تا ٣٠بار برای انجام پرتو درمانی به بیمارستان مراجعه کند، اما بیمارانی که در داخل اتاق عمل تحت پرتو درمانی قرار می گیرند، نیازی به بازگشت مجدد برای پرتو درمانی ندارند. دکتر کشتگر می گوید ؛در پرتودرمانی های معمول، احتمال خطای ناچیزی وجود دارد که این میزان خطا در این روش از بین می رود ؛چرا که محل انجام پرتو درمانی، به دلیل باز بودن زخم، به طور دقیق مشخص است. دکتر کشتگر امیدوار است که این روش تا یک سال دیگر برای همه بیماران سرطانی قابل دسترسی و استفاده باشد.

جراح ایرانی برنده عالی ترین جایزه ابداعات پزشکی انگلستان شد
دکتر کشتگر،همچنین به دلیل ابداع روش جدیدی برای تشخیص سریع سرطان ظرف چند ثانیه، معتبرترین جایزه ابداعات و اختراعات پزشکی انگلستان را دریافت کرد.به گزارش ایسنا، جایزه Medical Futures Innovation Award که ازآن به عنوان جایزه اسکار پزشکی در انگلستان یاد می شود، به پاس١٠سال تلاش و تحقیق دکتر کشتگر در زمینه تشخیص سرطان به وی اعطا شد.

طرح تحقیقاتی اصلی دکتر کشتگر که به عنوان پروژه برتر و منتخب علمی به اعطای این جایزه به وی منجر شد، مربوط به تشخیص سرطان از طریق طیف نوری تنها ظرف چند ثانیه است. به گفته دکتر کشتگر، در این روش، از بافت غده لنفاوی زیر بغل نمونه برداری می شود. سپس طیف نور سفید به این بافت تابانده می شود و بازتاب این نور، به دستگاه مخصوصی می رسد که این تیم ابداع کرده است. سپس اطلاعات مربوط به بازتاب نور سفید، به رایانه داده می شود و از این طریق می توان پی برد که فرد مبتلا به سرطان است یا خیر، بدون آن که در بافت، برشی ایجاد شود. دکتر کشتگر می گوید که او در کنگره های علمی داخل ایران هم شرکت می کند. وی کارگاه های زیادی در ایران ترتیب داده است و همکاری های نزدیکی از نظر علمی، پژوهشی و انتقال فناوری با ایران دارد .

وی همچنین علاقه زیادی به انتقال تکنیک های جدید از جمله نمونه برداری از غده لنفاوی زیر بغل به متخصصان ایرانی دارد و می گوید در این زمینه ارتباط خوبی با جراحان داخل ایران دارد.


دسته ها :
يکشنبه هفدهم 9 1387
X