یک مقام مسوول از وقوع 5 فقره حمله دزدان دریایی به نفتکش‌های ایرانی خبر داد. این حمله‌ها در 5/1 تا 2 ماه اخیر صورت گرفته، اما خوشبختانه دزدان موفق به ربودن کشتی‌ها نشده‌اند.

به گزارش جام جم آنلاین، محمد سوری، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش افزود: برای جلوگیری از این حمله‌ها که رو به افزایش است، هم ایران و هم سازمان‌های بین‌المللی، اقدامات مختلفی را در دست اجرا دارند. به عنوان مثال ما در حال استفاده از گزینه‌های امنیتی و محافظتی برای حفظ نفتکش‌ها هستیم.

وی توضیح داد: ما در حال مذاکره با شرکت‌های تامین امنیت هستیم که افراد مسلح با ابزارهایی چون بمب‌های صوتی، بمب‌های دودزا، گاز اشک‌آور و... در نفتکش‌های ایرانی مستقر شوند و در مواقع احتمالی حمله از آن محافظت کنند.

طبق برنامه‌ریزی موجود این نیروها در بندر سلاله در جنوب کشور عمان به کشتی ملحق و پس از طی مسیر ریسک در بندر جیبوتی از کشتی پیاده می‌شوند. این مسیر 5 روز طول می‌کشد.

وی اظهار کرد: بعلاوه تغییرات کوچکی در مسیر حرکت نفتکش‌های ایرانی داده شده به طوری که سعی می‌شود این نفتکش‌ها از نزدیک‌ترین مسیر یمن و عدن عبور کنند تا فاصله با سواحل شمالی آفریقا به حداقل برسد.

وی افزود: همچنین سرعت حرکت نفتکش‌های ایرانی به 17 گره دریایی معادل 26 تا 27 کیلومتر در ساعت افزایش یافته است. ضمن این که کشتی‌ها دستور دارند به هرگونه تیراندازی، اولتیماتوم یا اخطار گوش نکرده و به حرکت خود ادامه دهند.

سوری گفت: از سوی دیگر، ما روی بدنه تمام نفتکش‌ها شلنگ‌های پرفشار آب سرد نصب کرده‌ایم که در صورت حمله به کشتی و ورود به عرصه آن، مهاجمان با آب این شلنگ‌ها به دریا پرت شوند.

وی خاطرنشان کرد: اقدام دیگر، حرکت نفتکش‌های ایرانی با کاروان کشتی‌هاست. بتازگی از جنوب یمن گروهی از کشتی‌ها با اسکورت 2 ناو فرانسوی که مجهز به هلیکوپترهای توپدار است، مسیر ریسک را طی می‌کنند، اما مساله اینجاست که حرکت این کاروان‌ها همیشگی نیست و با تاخیر همراه است و نمی‌توان زیاد روی آن حساب کرد.

مدیرعامل شرکت ملی نفتکش از تشکیل یک نیروی دریایی واحد متشکل از کشورهای مختلف برای مقابله با دزدان دریایی خبر داد و گفت: بتازگی این تصمیم در اجرای قطعنامه 1837 شورای امنیت سازمان ملل و تحت نظر سازمان جهانی دریانوردی اتخاذ شده و تاکنون کشورهای فرانسه، آلمان، روسیه، مالزی، هندوستان، ایتالیا، انگلیس و آمریکا ناوهای خود را برای شرکت در این نیروی واحد اعزام کرده‌اند.

وی درباره شرکت ایران در این نیرو تصریح کرد: ما مکاتباتی با فرماندهان نیروی دریایی سپاه و ارتش، شورای عالی امنیت ملی، وزارت نفت و... انجام داده و مزایا و اثرات مثبت ناوهای ایرانی در این نیروی واحد را شرح داده‌ایم که این مساله در دست بررسی است، اما هنوز نتیجه رسمی به ما اعلام نشده است.

سوری درباره آخرین سرنوشت کشتی هنگ‌کنگی ربوده شده که تحت اجاره ایران بوده است، گفت: خدمه این کشتی در سلامت به سر می‌برند، ولی مذاکرات با دزدان هنوز به نتیجه نرسیده است.

وی درباره رقم باج خواسته شده توسط دزدان افزود: معمولا ارقام از 20 تا 25 میلیون دلار به تناسب اندازه کشتی، نوع بار و... آغاز می‌شود، اما سرانجام به 3 تا 5 میلیون دلار کاهش می‌یابد و کشتی‌ها با پرداخت این ارقام آزاد می‌شوند، آن‌طور که کشتی ایران دیانت همین‌گونه آزاد شد.
دسته ها :
چهارشنبه ششم 9 1387
X