معرفی وبلاگ
دفاع مقدس و خاطرات بیاد ماندنی آن
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 149789
تعداد نوشته ها : 117
تعداد نظرات : 1
ویندوز هفت Seven فقط 3300 تومان
Rss
طراح قالب
GraphistThem260
مخالفت احمدی نژاد با انحصار در مسیر علم/ مشخصات وزیر علوم مطلوب
گروه حوزه و دانشگاه خبرگزاری مهر هر روز در قالب ویژه نامه ای تحت عنوان "دانشگاه و انتخابات دهم"به مناسبت انتخابات ریاست جمهوری به بررسی برنامه کاندیداها در عرصه آموزش عالی می پردازد. در این بخش نظرات محمدعلی رامین حامی محمود احمدی نژاد منتشر شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی رامین از نمایندگان حامی محمود احمدی نژاد کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری است که در گفتگوی مشروح با خبرگزاری مهر به بیان دیدگاههای این کاندیدا در مورد آموزش عالی و برنامه های وی در بحث دانشگاهها پرداخته است.

* خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه: کاندیدای مورد حمایت شما در انتخابات ریاست جمهوری به طور حتم بر علاوه بر برنامه هایی که برای آموزش عالی کشور دارد تقویت نقاط ضعف آموزش عالی در دولت نهم را در برنامه های خود در نظر خواهد گرفت. به نظر شما نقاط ضعف آموزش عالی در چهار سال گذشته چه بوده است.

- محمدعلی رامین: علوم و فنون در طول تاریخ بشر به عنوان یک ضرورت در راستای پیشرفت، رفاه و امنیت عمومی مورد نظر همه ملتهای جهان بوده است که تحت تاثیر رشد علوم و فنون، قدرتهای بزرگ و تمدن های عظیم نیز به این رشد نائل آمدند. در میان ملتهای متمدن جهان ملت ایران همواره در بهره گیری از علوم و فنون زمان خود سرآمد بسیاری از جهانیان بوده است . در واقع یکی از دلایلی که ایرانیان اسلام را پذیرفتند ویژگی این مطلب الهی در پیگیری علوم و فنون و قرار دادن دانایی و آگاهی به عنوان مقدمه دین پذیری بوده است.
اگر پیامبر اسلام اعتقاد داشتند که ایرانیان به عنوان یک ملت علم دوست و دانش پرور حتی در اوج نقاط کهکشان ها (ثریا) به دنبال علم، دانایی و آگاهی می روند، ایرانیان هم مشاهده کردند که اسلام اصول عالی خویش را بر علم، تفکر و تعقل قرار داده است و برخلاف مسیحیت که از یک طرف علوم و فنون را صرفاً در خدمت کلیسا قرار داده بود و از سوی دیگر رشد علوم و فنون را محدود به جواز رسمی کلیسا کرده بود. اسلام مرزهای علوم و فنون را پایان ناپذیر، بیکران و گرایش به علوم و فنون را یک ضرورت دینی و ترویج آنها را یک واجب عمومی معرفی کرده بود.
اینکه ما به عنوان ملت مسلمان ایران هم فرهنگ نیاکان ایرانی خویش را در اختیار داریم و بر اساس معارف اسلامی هویت و شخصیت ملی خویش را شکل داده ایم حتماً باید در پیشرفت علوم و فنون سرآمد جهانیان باشیم. اگر این الگو را به عنوان یک هدف متعالی سرلوحه کار وزارت علوم و سایر نهادهای علمی و صنعتی قرار دهیم، آنگاه رسالت عظیم این نهادهای علمی در جمهوری اسلامی ایران شناخته خواهند شد.

* به اعتقاد شما در دولت نهم کیفیت و کمیت علم همگام با هم رشد کرده اند؟

- دولت نهم در امتداد آرمانهای بزرگ اسلام و انقلاب اسلامی به دنبال ایجاد دانشگاه تمدن ساز هر نوع انحصار و محدودیت غیرضروری را در مسیر پیشرفت علوم و فنون نفی می کند و برای رسیدن به مرزهای علوم نوین در جهان تلاش می کند.
یکی از راهبردهای اساسی دولت نهم در تحقق رویکرد مذکور ایجاد خودباوری و خدامحوری در میان مجموعه دانشگاهیان از استاد تا دانشجو بود که باید با این راهبرد همه موانع روانی پیش ساخته از سوی استعمارگران سابق و مستکبران امروزی از پیش روی جامعه دانشگاهی برداشته شود.

* شما معتقد هستید که توسعه کمی بخشی از فعالیت دولت در حوزه آموزش عالی بوده است؟
- بله . عملکرد دولت احمدی نژاد در چهار سال اول در گستره ایران و توسعه کمی مراکز علمی و فنی در گستره کشور بود تا بسیاری از بخشهای محروم جامعه تحت پوشش آموزش عالی قرار گیرند و استعدادهای شگرف جوانان ایرانی در دورترین نقاط کشور شکوفا شود. در گام دوم توسعه امکانات و ارتقای کیفیت آموزش علوم و پرورش نیروهای متخصص از میان مجموعه عظیم نخبگان علمی کشور مدنظر است.
تلاشهای گسترده ای که توسط مسئولان وزارت علوم در این چهار سال انجام گرفته گرچه قابل تقدیر است اما هنوز تا مقصد نهایی فاصله فراوان دارد. هنوز چارچوبهای تحمیلی نظام آموزش عالی ما را در انحصار خود دارند و هنوز دانشمندان جوان ما با معیارهای تحمیل شده از سوی دیگران ارزیابی می شوند و هنوز جسارت شکستن استانداردها و ارتقای مرزهای علمی و فنی در بخشهایی از مدیران مشاهده نمی شود. هنوز مجلس شورای اسلامی ضرورت تنظیم قانون هایی برای رشد سریع مراکز علمی و فنی کشور را درک نکرده و کارهای زمین مانده بزرگ فراوانی داریم.

* شما معتقدید که هنوز کارهای نکرده زیادی باقی مانده است با این وجود چه فردی می تواند در چهار سال دوم عهده دار وظیفه وزارت علوم شود؟

- هرکسی که بتواند این اهداف متعالی را با برنامه ای منسجم و همت عالی به تحقق نزدیک سازد، وزیر مطلوب در دولت دهم خواهد بود.

* کاندیداهای ریاست جمهوری در تبلیغات خود مباحثی مانند ستاره دار شدن دانشجو و بازنشستگی اساتید را به جای مسائل اصلی جامعه دانشگاهی مطرح می کنند، نظر شما در این باره چیست؟

- از منظر اسلامی ما نه دانشجوی فارغ التحصیل داریم که بعد از کسب مدرک تحصیلی از کسب علوم و رشد علمی خود را معاف بداند و از دستیابی به علوم و فنون جدید بی نیاز شود و نه استاد بازنشسته داریم که با دارا بودن توانایی جسمی، فکری و آمادگی روزآمدن کردن او را از پرورش نیروهای انسانی دانا و توانا محروم کرد.
البته در همه جای دنیا اساتید علوم و فنون مختلف بعد از تجربه اندوزی آموزشی می توانند دانش خود را از محیط دانشگاه به محیطهای علمی فرهنگی و صنعتی منتقل کنند و توانمندی خویش را در رشد فرهنگ و علوم و فنون در عرصه های مختلف توسعه دهند.

منبع :مهر
دسته ها : انتخاباتی
دوشنبه یازدهم 3 1388 11:21
X