اگر از علاقه‌مندان شرکت گوگل باشید حتمأ با نرم افزار پیام‌رسان Google Talk و همچنین قابلیت چت در محیط Gmail آشنایی دارید. Google Talk که از نظر محبوبیت پس ازYahoo Messenger و Live Messenger قرار دارد از قابلیت‌های خوب و از همه مهم‌تر حجم بسیار کمی برخوردار است، از این روی می‌توان از آن به عنوان یک مسنجر کاربردی بهره برد. همچنین چت موجود در محیط Gmail که به نوعی یک پل ارتباطی با Google Talk است این قابلیت گوگل را کاربردی‌تر نیز کرده است. این پیام‌رسان به مانند سایر نرم افزارهای نظیر خود از قابلیت مخفی شدن یا Invisible نیز برخوردار است. به طوریکه می‌توانید در حالت مخفی وارد مسنجر شوید تا سایر دوستان موجود در لیست شما متوجه حضور و آنلاین بودنتان نشوند. هم اکنون قصد داریم ترفندی ساده را معرفی کنیم که به وسیله آن می‌توانید مچ دوستان خود در محیط چت گوگل را بگیرید و به این موضوع پی ببرید که دوست شما Invisible است یا واقعأ در حالت آفلاین قرار دارد! آن‌ هم بدون استفاده از هیچ‌گونه ابزار جانبی و در هر دو محیط Google Talk و Gmail Chat.

 

بدین منظور:
ابتدا به Google Talk خود لوگین کنید.
سپس بر روی یکی از افراد موجود در لیست دوستان خود کلیک کنید تا پنجره ارسال پیام نمایان شود.
اکنون پیامی را با هر مضمونی برای کاربر مورد نظر ارسال کنید.
حال اگر پس از ارسال پیام، عبارت زیر را مشاهده کردید:
.username> is offline and can't receive messages right now>
در این حالت فرد مورد نظر قطعأ آفلاین است و مخفی نیست.
اما اگر پس از ارسال پیام هیچ پیغامی معادل پیغام بالا دریافت نکردید در این صورت فرد 100% آنلاین است و خودش را Invisible کرده است.

به همین ترتیب در قسمت Chat موجود در Gmail همانند روش بالا می‌توان به مخفی بودن کاربر پی برد.

لازم به ذکر است اگر شما در Google Talk خود امکان Invisible شدن را ندارید این به دلیل استفاده از نسخه قدیمی و کلاسیک Google Talk است.
شما بایستی از نسخه Google Talk Labs Edition که امکان مخفی شدن را نیز به شما می‌دهد استفاده کنید.
Google Talk Labs Edition از خود گوگل قابل دریافت است.
البته با توجه به اینکه این باگ، یک باگ خیلی ابتدایی می‌باشد حتمأ در نسخه های بعدی این پیام‌رسان، گوگل فکری به حال آن خواهد کرد.
سه شنبه اول 11 1387
حتمأ شما نیز گاهی ناچارأ مجبور به استفاده از دکمه Power موجود بر روی کیس شده‌اید. این دکمه به همراه دکمه Reset بر روی کلیه کامپیوترهای شخصی وجود دارد. کاربرد این دو دکمه نیز تاحدودی واضح است. از دکمه Reset جهت بازنشانی سیستم و از کلید Power نیز جهت روشن کردن کامپیوتر استفاده می‌شود. اما اگر هنگامی که کامپیوتر روشن است دکمه Power را بزنید چه اتفاقی می‌افتد؟ اگر از ویندوز XP استفاده می‌کنید به طور پیش فرض کلیه برنامه‌های فعال بسته شده و ویندوز Shutdown می‌شود. اما آیا تاکنون به این موضوع فکر کرده‌اید که می‌توان با استفاده از دکمه Power ویندوز را به حالت Standby درآورد و یا حتی آن را Hibernate کرد؟ هم‌اکنون به معرفی این ترفند ساده در ویندوز XP می‌پردازیم.

 

برای این‌کار:
از منوی Start به Control Panel بروید.
بر روی Power Options دوبار کلیک کرده تا پنجره Power Options Properties باز شود.
سپس به تب Advanced بروید.
اکنون در قسمت Power Buttons و در زیر عبارت When I press the power button on my computer می‌توانید نوع کاربرد کلید Power را تعیین کنید.
اگر در حالت Standby باشد طبعأ سیستم در حالت Standby قرار می‌گیرد.
در صورتی که بر روی Hibernate تنظیم شود سیستم پس از فشردن کلید Hibernate می‌شود Hibernate
اگر به همان حالت قدیم یعنی Shutdown باشد سیستم کاملأ خاموش می‌شود.
اما اگر گزینه بر روی Ask me what to do تنظیم شده باشد پس از هر بار فشردن دکمه Power، پنجره Turn Of Computer نمایان می‌شود و شما می‌توانید هر گزینه‌ای که در آن لحظه دوست دارید را انتخاب کنید.
در نهایت اگر Do nothing را انتخاب کنید پس از فشردن کلید Power هیچ اتفاقی نمی‌افتد.
سه شنبه اول 11 1387

حملات فیشینگ (Phishing) عبارت است از ترغیب کاربران به افشای اطلاعات محرمانه شخصی با استفاده از هویت‌های قلابی و ساختگی.

حملات فیشینگ معمولاً در قالب‌های زیر ظاهر می‌شوند:

• ایمیل از طرف فردی که ادعا می‌کند دوست یا همکار شما است.
• پیغام یا تبلیغ در شبکه‌های اجتماعی
• وب‌سایتی قلابی که که برای امور خیریه تقاضای کمک می‌کند.
• وب‌سایتی با نامی مشابه وب‌سایت‌هایی که شما متناوباً به آن‌ها سر می‌زنید.
• در برنامه‌های پیغام فوری مانند یاهو مسنجر یا ویندوز لایو مسنجر
• از طریق پیام‌های کوتاه تبلیغاتی بر روی تلفن همراه شما

این حملات شکل‌هایی نظیر درخواست اطلاعات از سوی بانکی قلابی، اعلام برنده‌شدن شما در قرعه‌کشی و یا پیغامی از طرف شبکه‌‌های اجتماعی به خود می‌گیرند.

ایمیل‌های فیشینگ معمولاً دارای لوگوها و تیترهای رسمی از بانک‌ها یا موسسات مالی معتبر هستند و حاوی درخواست ارائه اطلاعات شخصی و حساس هستند.

سازندگان این ایمیل‌ها معمولاً برای رسمی جلوه‌دادن بیشتر فعالیت‌‌های خود، لینکی از سایتی با ظاهری آراسته و رسمی به ایمیل‌های خود اضافه می‌کنند.

برای ایمن کردن خود در برابر حملات فیشینگ بهترین و کامل‌ترین راه، استفاده از ویروس‌یاب‌ها و برنامه‌های امنیتی به روز است.

بعضی از ایمیل‌های فیشینگ حاوی فایل‌ها و برنامه‌های مخرب نیز هستند به همین دلیل یکی از بهترین راه‌ها برای مقابله با آن‌ها به روز سازی نرم‌افزارهای امنیتی است.

در بعضی از نسخه‌های مرورگر‌های وب برنامه‌هایی به عنوان فیلتر مطالب نا‌خواسته یا سایت‌های غیر معتبر وجود دارد. این نرم‌افزارها اطلاعات سایت‌هایی را که از مجوز‌های SSL استفاده می‌کنند به نمایش می‌گذارد و لایه‌ای امنیتی برای کاربران ایجاد می‌کند.

سه شنبه اول 11 1387
همانطور که میدانید هر کاربر در ویندوز XP میتواند برای حساب کاربری خود رمز عبور تعیین کند؛ به طوریکه تنها با وارد نمودن رمز عبور امکان ورود به محیط ویندوز مهیاست. این رمز عبور به طور پیش فرض تاریخ انقضایی ندارد و همیشگی است و تا زمانی که مجددأ توسط کاربر تغییر نکند پابرجا خواهد ماند. اما شاید شما دوست داشته باشید که برای رمز عبور حساب کاربری خود در ویندور تاریخ انقضایی تعیین کنید. بدین گونه که به عنوان مثال بعد از 14 روز رمز باطل شده و از سیستم محو گردد و طبعأ پس از آن دیگر برای ورود به ویندوز به وسیله آن حساب کاربری نیاز به وارد کردن پسورد نخواهد بود. جالب است بدانید این کار بدون نیاز به برنامه جانبی خاصی و تنها از طریق محیط ویندوز و رجیستری امکان پذیر است. هم اکنون به معرفی این ترفند میپردازیم.

بدین منظور:
از منوی Start به Control Panel بروید.
سپس بر روی Administrative Tools و پس از آن Computer Management دوبار کلیک کنید.
در پنجره Computer Management، از منوی کناری بر روی Local User and Groups کلیک کرده و زیر شاخه های آن را باز کنید.
سپس Users را انتخاب نمایید.
خواهید دید که حساب های کاربری فعال در ویندوز در پنجره کناری نمایان میشود.
بر روی نام کاربری که قصد تعیین تاریخ انقضا برای رمز عبورش را دارید راست کلیک کرده و Properties را انتخاب کنید.
در پنجره باز شده در همان تب General، تیک گزینه Password Never Expires را بردارید.
دکمه OK را بزنید.
اکنون رمز عبور کاربری شما دارای محدودیت زمانی 14 روزه شده است و پس از 14 روز منقضی میشود.

برای تغییر تاریخ انقضا از 14 روز به تعداد روزهای دیگر بایستی مرحله دوم ترفند را اجرا کنید:
از منوی Start وارد Run شده و عبارت regedit را وارد کرده و Enter بزنید تا رجیستری ویندوز باز شود.
این مسیر را دنبال نمایید:
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon

اکنون از قسمت دیگر صفحه passwordexpirywarning را یافته و بر روی آن دوبار کلیک کنید.
در پنجره کوچک باز شده تیک گزینه Decimal را بزنید تا تغییرات راحت تر باشد.
حال کافیست به جای عدد 14 تعداد روزهایی که میخواهید پسورد پس از ثبت منقضی شود را وارد نمایید.
پس از ثبت تعداد روزها و تغییر آن دکمه OK را زده و رجیستری را ببندید تا تغییرات ذخیره شود.

اکنون پسورد شما پس از تاریخ ثبت آن پس از گذشت تعداد روزهای تعیین شده منقضی و حذف میشود.

سه شنبه اول 11 1387
آیا تاکنون به این موضوع اندیشیده‌اید که به وسیله Paint ویندوز که یک ابزار ساده نقاشی و ویرایش تصویر است، می‌توانید نگاتیوهای عکس خود را به عکس‌های رنگی تبدیل کنید؟ و عملأ بدون نیاز به هیچ‌گونه تجهیزات تخصصی عکاسی نگاتیو‌های خود را چاپ کنید. تنها به وسیله یک دوربین دیجیتال که می‌تواند دوربین موبایل باشد و نرم افزار Paint موجود در محیط ویندوز. البته نتیجه دارای کیفیت بالایی نخواهد بود اما کار شما را راه خواهد انداخت. هم‌اکنون به معرفی این ترفند می‌پردازیم.

 

ابتدا شما بایستی تصویر نگاتیو خود را وارد کامپیوتر کنید.
برای این‌کار اگر می‌توانید از اسکنر استفاده کنید و یا راه ساده‌تر اینکه توسط دوربین دیجیتال یا دوربین موبایل خود از نگاتیو به شکل دقیق عکس بگیرید. تنها دقت کنید محیط نور مناسبی داشته باشد و فلش دوربین نیز غیر‌فعال باشد. ترجیحأ پشت زمینه تصویر نیز سفید رنگ باشد.
پس از  وارد کردن عکس به کامپیوتر، تصویر مورد نظر را به وسیله Paint ویندوز باز کنید.
بدین منظور از منوی Start به All Programs و سپس Accessories رفته و Paint را انتخاب کنید.
سپس از منوی File بر روی Open کلیک کرده و عکس مورد نظر را Open کنید.
پس از وارد شدن تصویر در محیط Paint، کافی است کلیدهای ترکیبی Ctrl+I را زده و یا از منوی Image گزینه Invert Colors را انتخاب کنید.
خواهید دید نگاتیو شما تبدیل به یک عکس رنگی و واضح شده است.
اکنون می‌توانید با استفاده از File > Save as از تصویر رنگی خود خروجی بگیرید.
این‌کار توسط نرم افزارهای پیشرفته‌تر نظیر Adobe Photoshop به شکل حرفه ای‌تر صورت می‌پذیرد.
سه شنبه اول 11 1387
آنتی ویروس مک‌آفی را میتوان پس از Kaspersky و Nod32 یکی از قوی ترین آنتی ویروس های حال حاضر نامید. این آنتی ویروس که از قدمت زیادی نیز برخوردار است از قابلیت آپدیت و به روزرسانی قدرتمندی نیز پشتیبانی میکند. اما در این میان مشکلی نه تنها برای مک‌آفی بلکه برای کلیه آنتی ویروس ها وجود دارد. به طوریکه معمولأ پس از نصب نسخه ای از آنتی ویروس کاربر اقدام به به روزرسانی پایگاه داده نرم افزار میکند و به مرور زمان این آپدیت ها تکمیل میشود. اما پس از نصب یک ویندوز جدید و نصب مجدد آنتی ویروس کلیه آپدیت های قبلی پاک خواهد شد و کاربر مجبور است کلیه آپدیت ها را مجددأ دریافت نماید. این موضوع به دلیل بالا رفتن حجم آپدیتها گاهی بسیار آزاردهنده است. اما اکنون اگر امنیت سیستم خود را به دست مک‌آفی سپرده اید دیگر جای نگرانی نیست. چرا که با ترفندی ساده میتوانید از این پس از آپدیت های مک‌آفی نسخه پشتیبان تهیه کرده و پس از نصب ویندوز جدید از همان آپدیت های دریافتی استفاده کنید، بدون آنکه نیازی به دریافت مجدد آنها از اینترنت داشته باشید.

 

برای اینکار:
پس از نصب مک‌آفی کافی است تنها یکبار آن را کاملأ آپدیت کنید.
سپس به مسیر زیر بروید:
C:\Program Files\Common Files\McAfee\Engine

(دقت کنید منظور از C، درایوی است که ویندوز در آن نصب شده و میتواند متغیر باشد).
اکنون سه فایل avvscan.dat ، avvclean.dat و avvnames.dat را یافته و با راست کلیک بر روی آنها و انتخاب Copy، آن ها را کپی کنید.
سپس این سه فایل را در یک محل مناسب Paste نمایید.
کار تمام است.
اکنون پس از نصب مجدد ویندوز و یا جهت استفاده از آپدیت ها در یک سیستم دیگر، کافی است این سه فایل را مجدد در مسیر یاد شده با فایل های قبلی جایگزین نمایید. تنها دقت کنید McAfee در زمان اینکار بسته باشد.
در پایان نیز پس از اینکار سیستم را یکبار رستارت کنید تا تغییرات اعمال گردد.
سه شنبه اول 11 1387
پرینتر یا چاپگر، یکی از قطعات جانبی کامپیوتر است که امروزه اهمیت خاصی پیدا کرده است و وجودش برای هر کاربر به یک التزام تبدیل شده است. در بازار نیز پرینترهای مختلفی با مدل‌ها و قابلیت‌های مختلف وجود دارد. اما در صورتی که پرینتر با هر نوع و خاصیتی دارید بایستی نحوه استفاده بهینه از آن را نیز بدانید. هم‌اکنون قصد داریم تا چهار ترفند کاربردی و آسان پیرامون چاپ بهینه با پرینتر را برای شما مطرح کنیم.

 

پرینت متناوب چندین فایل مختلف
شاید دوست داشته باشید فایل‌های خود را یکی پس از دیگری پرینت کنید. بدین منظور تمامی فایل‌های مورد نظر را اگر در یک پوشه قرار دارند با راست کلیک در فضای خالی و انتخاب Select All و یا استفاده از کلیدهای ترکیبی Ctrl+A انتخاب کنید. همچنین اگر فایل‌ها در مکان‌های مختلفی هستند به صورت تک‌تک با نگاه داشتن کلید Ctrl و کلیک روی آن‌ها فایل‌ها به حالت انتخاب دربیاورید. روی یکی از فایل‌ها راست کلیک کرده و Print را انتخاب کنید. هر فایل در برنامه مرتبط با خودش باز شده و چاپ می‌شود.

پرینت یک صفحه وب بدون عکس‌ها و تصاویر پس‌زمینه
اگر گزینه Print Preview را از منوی File در مرورگر IE انتخاب کردید و در آن خبری از عکس و رنگ‌های پس‌زمینه نبود مشکلی نیست. اما اگر قرار است دقیقأ همان صفحه اینترنتی پرینت شود، بر روی منوی Tools و سپس Internet Options کلیک کنید. سپس بخش Advanced را انتخاب کرده و قسمت Printing را پیدا کنید. حال کافیست تا تیک گزینهPrint background colors and images را بردارید تا صفحه مربوطه بدون عکس‌ها و تصاویر پس‌زمینه پرینت شود.

افزایش سرعت پرینت
معمولأ سیستم مدت کوتاهی پرینت‌های شما را نگه می‌دارد و سپس برای چاپ به پرینتر می‌فرستد. در بسیاری از چاپگرها با انتخاب گزینه Properties و رفتن به بخش Advanced مرتبط با پرینترتان (ترفندستان) می‌توانید به بخش مربوط به Printer Spooler دسترسی پیدا کنید. اکنون گزینه Print directly to the printer را انتخاب کنید. البته مدت زمانی طول می‌کشد تا پرینتر تمام اطلاعات را دریافت کند اما این گزینه برای موقعیت‌هایی که پرینتر دچار اختلال شده و شما نیاز دارید تا قبل از راه‌اندازی مجدد سیستم چاپ‌هایتان را تحویل بگیرید بسیار مفید است.

جلوگیری از قاطی شدن صفحات چاپ شده

با انتخاب گزینه Properties مربوط به پرینترتان، در قسمت Advanced بر روی گزینه Separator Page کلیک کنید. بعد از فشار دادن دکمه Browse، پوشه systemroot\system32 را پیدا کرده و یکی از گزینه‌های ویندوز برای چاپ صفحه جداکننده مثل pcl.sep را انتخاب کنید. این کار باعث می‌شود که بعد از اتمام چاپ هر فایل، یک صفحه جداکننده قرار گیرد و سپس چاپ فایل بعدی آغاز شود.
سه شنبه اول 11 1387
 در این ترفند نحوه انجام سایر عملیات نظیر مشاهده شماره سریال ویندوز به هنگام نصب ویندوز بازگو شده بود. حال در این ترفند به معرفی روش نصب درایور‌ها و برنامه‌ها در هنگام نصب ویندوز به طور اختصاصی می‌پردازیم.

 

بدین منظور:
پس از عبور از مراحل اولیه و انتخاب درایوها و رستارت سیستم ، دو کلید Shift و F10 را به شکل همزمان وارد نمایید.
خواهید دید که وارد محیط CMD خواهید شد.
حال عبارت taskmgr را وارد کرده و Enter بزنید.
پنجره ای مشابه با Task Manager موجود در ویندوز باز خواهد شد.
سپس از منوی File گزینه New Task Run را انتخاب کنید.
اکنون  بر روی Browse کلیک کنید.
حال اگر قصد نصب درایورها را داشته باشید بایستی CD درایور مربوطه را در CD-Rom قرار دهید.
در قسمت Look in درایوی که CD راه‌انداز در آن است را انتخاب نمایید و به داخل پوشه نصب رفته و فایل Setup مربوطه را انتخاب کرده و بر روی Open کلیک کنید.
در ادامه مرحله نصب درایور را طی کنید.

همچنین برای نصب برنامه‌ها، به محلی که فایل نصب برنامه بر روی هارددیسک یا CD موجود است رفته و به ترتیب بالا برنامه را نصب کنید.

شما حتی می‌توانید به قسمت‌های مختلف کنترل پنل ویندوز نیز دسترسی پیدا کنید!
برای اینکار پس از فشردن Browse، به پوشه C:\Windows\System32 بروید (فرض بر اینکه ویندوز در درایو c نصب شده است).
در قسمت File Name دستور زیر را بنویسید و Enter بزنید:
cpl.*

حال فایل‌های پیدا شده را باز نمایید که همان قسمت‌های مختلف کنترل پنل ویندوز هستند.
به عنوان مثال desk.cpl همان Display Properties است.
سه شنبه اول 11 1387
اگر از نسخه 7 مرورگر اینترنت اکسپلورر استفاده می‌کنید حتمأ با یکی از مشکلات شایع آن برخورد کرده‌اید. به طوریکه پس از باز نمودن تعدادی تب، هنگامی که قصد Save کردن یک صفحه را دارید مرورگر هنگ کرده و کاملأ قفل می‌کند و امکان انجام هیچ عملی میسر نیست. تا زمانی که ناچارأ برنامه را End Task نکرده‌اید نیز این مشکل حل نمی‌شود. در این حالت کلیه صفحاتی که تاکنون باز نموده اید را نیز از دست خواهید داد. حال قصد داریم ترفندی ساده را برای شما بازگو نماییم تا این مشکل در IE7 رفع گردد.

 

بدین منظور:
پس از اینکه اقدام به Save نمودن صفحه‌ای کردید و با باز شدن پنجره Save، مرورگر هنگ کرد، از طریق منوی Start یا استفاده از شورتکات موجود در دسکتاپ یک پنجره جدید IE7 را باز کنید.
سپس از منوی File بر روی گزینه Work Offline کلیک کنید.
اکنون کافی است به پنجره قبلی که قفل شده است بازگردید.
خواهید دید که مشکل برطرف شده و پیغام Save نیز حذف شده است.
سه شنبه اول 11 1387
شاید برای شما نیز این مشکل پیش آمده باشد که پس از مشاهده یک تصویر در یک صفحه اینترنتی، قصد ذخیره کردن آن را دارید اما به دلایلی نظیر بسته بودن راست کلیک و یا ساختار صفحه، امکان ذخیره نمودن عکس وجود ندارد. اگر از مرورگر فایرفاکس استفاده می‌کنید به سادگی و با استفاده از این ترفند می‌توانید هر تصویری که در صفحه مشاهده می‌کنید را مستقیمأ توسط مرورگر اما به روشی غیر‌معمول ذخیره کنید. هم اکنون به معرفی این ترفند کاربردی خواهیم پرداخت.

 

بدین منظور:
ابتدا توسط فایرفاکس صفحه‌ای که عکس در آن قرار دارد را باز کنید و اجازه دهید صفحه کاملأ لود شود.
اکنون بر روی Favicon سایت کلیک کنید. (منظور از Favicon لوگوی کوچک کنار آدرس سایت است که در نوار آدرس مرورگر نمایش داده می‌شود، به عنوان مثال Faviconاست.)
سپس بر روی دکمه More Information کلیک کنید.
اکنون در پنجره Page Info به تب Media بروید.
حال می‌توانید کلیه تصاویر موجود در این صفحه را انتخاب کنید و پیش نمایشی از آن را در قسمت Media Preview ببینید.
سپس با کلیک بر روی دکمه Save as تصویر مورد نظر را ذخیره کنید.
سه شنبه اول 11 1387
X