شركت "اپل" اعلام كرد هماكنون اين شركت در حال توقف توليد آخرين رايانههاي مبتني بر پردازندههاي "آي بيام" خود بوده و در آينده نزديك تمامي انواع رايانههاي خود را با استفاده از پردازندههاي جديد شركت "اينتل" توليد ميكند.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، "استيو جابز" مدير اجرايي "اپل" روز دوشنبه در همايش ساليانه "اپل" جديدترين لپتاپ و همچنين رايانه سرور ساخت اين شركت را كه در آنها از پردازندههاي "اينتل" استفاده شده به نمايش گذارد و بدين ترتيب شركت "اپل" پس از سالها استفاده از پردازندههاي "پاور پيسي" شركت "آي بيام" در محصولات خود، هماكنون ارتباط خود را در اين زمينه به طور كامل با "آي بيام" قطع كرده و "اينتل" را به عنوان تنها تامينكننده پردازندههاي مورد استفاده در محصولات خود برگزيدهاست.
"جابز" در اين همايش رايانه لپتاپ قدرتمند "مك پرو" و رايانه سرور "اكس سرو" شركت "اپل" را معرفي كرد كه در هر دوي آنها از پردازندههاي دو هستهاي و جديد "زئون" شركت "اينتل" استفاده شدهاست. هر پردازنده "زئون" ميتواند كارايي برابر با توان محاسباتي چهار پردازنده تك هستهاي ۳ گيگاهرتزي را به رايانه اهدا كند.
"اپل" در ماههاي گذشته نيز مدلهاي مختلف و جديد رايانههاي شخصي روميزي و لپتاپ خود را كه به جاي پردازندههاي "آي بيام" از پردازندههاي اينتل در آنها استفاده شده، به بازار داده بود.
شركت "اپل" كه سالها براي توليد انواع رايانههاي خود از پردازندههاي توليدي شركت "آي بيام" استفاده كردهبود در ماه ژانويه گذشته اعلام كرد پردازندههاي "پاور پيسي" شركت "آي بيام" ديگر نميتوانند انتظارات اين شركت را را برآورده كرده و به همين علت "اپل" در آينده به مرور پردازندههاي سريعتر و كممصرفتر شركت "اينتل" را جايزگين آنها خواهد كرد.
روي آوردن به پردازندههاي "اينتل" كه سالهاست در رايانههاي شخصي مبتني بر "ويندوز" مورد استفاده قرار ميگيرند، براي نخستين بار امكان نصب و اجراي سيستمعامل "ويندوز" را در رايانههاي شركت "اپل" كه خود داراي سيستمعامل انحصاري "مك او اس اكس" هستند، ممكن كرده و سبب شدهاست به يكباره فروش رايانههاي "اپل" با رشد قابل توجهي مواجه شود.
"استيو جابز" روز دوشنبه در همايش "اپل" علاوه بر اعلام تكميل روند روي آوردن به پردازندههاي "اينتل"، نگارش جديد سيستمعامل "مك او اس اكس" اين شركت را با نام اختصاري "لئوپارد"( (Leopardمعرفي كرد كه ويژگيهاي متنوع و قابليتهاي فراوان آن مورد تحسين هزاران كارشناس حاضر در اين همايش قرار گرفت.