كشور انگليس با تقويت توان محاسباتي يكي از ابررايانههاي قدرتمند خود از آن براي مبارزه با بيماري آنفلوانزاي مرغي استفاده ميكند.
به گزارش سايت اينترنتي "بيبيسينيوز"، محققان انگليسي به تازگي با تقويت ۲۰درصدي توان ابررايانه موسوم به "بلو-سي"( (Blue Cدر دانشگاه "سوانسي" انگليس، خواهان استفاده از اين ابررايانه براي شناسايي احتمالي شيوع بيماري آنفلوانزاي مرغي در اين كشور هستند.
ويروس "اچ۵ان "۱عامل بيماري مرگبار آنفلوانزاي مرغي تاكنون موجب مرگ ۱۲۳نفر در جهان شده و محققان انگليسي در ماه آوريل گذشته موفق به شناسايي اين ويروس در بدن يك قو در اين كشور شده بودند.
هماكنون دانشمندان انگليسي اميدوارند با شبيهسازي رايانهاي الگوهاي پرواز پرندگان مهاجر با ابررايانه "بلو-سي" بتوانند از طريق جمعآوري و قرنطينه پرندگان، شيوع بيماري آنفلوانزاي مرغي را محدود كرده و زمان شيوع احتمالي اين بيماري در انگليس را پيش بيني كنند.
يك سخنگوي دانشگاه "سوانسي" اعلام كرد توان محاسباتي ابررايانه "بلو سي" به محققان كمك كند مدلهاي مختلف را بررسي كرده و در مدت كوتاهي به دادههاي مورد نياز براي تصميمگيريهاي آينده دست پيدا كنند.
هزينه اين طرح را وزارت رسيدگي به امور روستايي انگليس ( (Derfaتامين كرده است.
ابررايانه "بلو-سي" با ابعادي مشابه يك زمين تنيس ساخت شركت آمريكايي "آي بيام" است و باتوجه به بهينهسازيهاي اخير انجام شده بر روي آن، هماكنون ميتواند در هر ثانيه بيش از دو تريليون محاسبه را انجام داده و به عبارتي به سرعت محاسباتي دو ترافلاپ دست يابد.