درگذشت دکتر سجادی :
دکتر سید ضیاء الدین سجادی ادیب ، محقق واستاد دانشگاه در چنین روزی در سال 1357 دار فانی را وداع گفت . وی در سال 1299 گام به عرصه گیتی نهاد و پس از طی تحصیلات ابتدایی در مشهد از دانشسرای مقدماتی دیپلم گرفت . او همزمان به تحصیل علوم دینی نیز مشغول بود . در سال 1321 به تهران آمد و در دانشسرای عالی اسم نوشت. وی پس از اخذ لیسانس از دانشگاه تهران ، چهار سال بعد موفق به دریافت در جه دکتری ادبیات فارسی شد . او در سال 1344 استاد ومدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشسرای عالی واستاد دانشکده ادبیات دانشگاه تهران شد . دکترسجادی همچنین در چندین دانشگاه دیگر نیز تدریس کرد . وی دستی در تهیه و اجرای برنامه های رادیو - تلویزیونی نیز داشت . این استاد دانشگاه در 65 کنگره علمی ، مجمع ومجلس علمی وادبی درداخل وخارج کشور شرکت کرد . وی در طول عمر پربرکت خویش کتاب های مختلفی در موضوعات دینی و ادبی به زیور طبع آراست که بیشتر آنها تصحیح متون قدیمی است . "دیوان خاقانی شروانی" ، "مثنوی ختم الغرائب " ، "شرح احوال وآثار ابن عمید"، " دیباچه نگاری در ده قرن "، " مقدمه ای بر مبانی عرفان وتصوف"، "انسان و قرآن کریم" ، "تصحیح و مقابله اشعار خاقانی شروانی "، "تحقیق و نگارش در باره قصه حی ابن یقظان" به روایت بوعلی سینا ، سهروردی ، "تحقیق ونگارش درباره قصه سلامان و ابسال" به روایت ابوعلی سینا و "کوی سرخاب تبریز ؛ مقبره الشعرا " از جمله آثار این نویسنده معاصر است .
درگذشت شیخ الفقها والمجتهدین شیخ مرتضی انصاری :
در چنین روزی در سال 1281 ه ق شیخ الفقها و المجتهدین و استاد اعظم آیت الله العظمی شیخ مرتضی انصاری دیده از جهان فروبست . شیخ مرتضی انصاری عالم علی الاطلاق و نابغه فقه شیعه ، در روز عید غدیر سال 1214 ه ق در شهر دزفول در خانواده ای دوستدار علم و ادب متولد شد . وی از دوران کودکی عاشق تحصیل و فراگیری معارف جاودانه و حیاتبخش اسلام بود . او ادبیات عرب و مقدمات علوم را نزد پدرش و دانشوران دزفول فراگرفت و فقه و اصول و دوره سطح را در محضر شیخ حسن انصاری ( عمو زاده اش ) آموخت . شیخ در سال 1232 ه ق به همراه پدرش رهسپارعتبات عالیات درعراق شد . او در دوران تحصیل خود از محضر علمایی جون سید مجاهد ، شریف العلما ، مرحوم کاشف الغطا و حاج ملا احمد نراقی بهره های فراوان برد . شیخ اعظم در مکتب علمی خود شاگردان بسیاری را تربیت کرد که از میان آنها می توان به آیت الله آخوند خراسانی ، آیت الله سید ابوتراب قزوینی ( سکاکی ) ، آیت اللّه میرزا محمد حسن شیرازى ، آیت اللّه شیخ جعفر شوشترى ، آیت اللّه حاج میرزا حبیب اللّه رشتى ، آیت اللّه سید حسین کوه کمرى تبریزى ، آیت اللّه حاج میرزا محمد حسن آشتیانى ، آیت اللّه حاج شیخ هادى تهرانى و سید جمال الدین اسدآبادى اشاره کرد . آثارشیخ مرتضی انصاری ، هریک به مصداق "گزیده هایی چون در" اند . مکاسب و رسائل او به عنوان کتب درسی هنوز در حوزه های علمیه و در دوره های خارج تدریس می شود . الصلاه و الطهاره، ازدیگر آثارآن نابغه علوم آل محمد(ص) است . فـرائد الاصـول (اصـول ) ورسالاتی در تقیه ، رضاع و نقش حرمت آن ، قضا، میت ، مواسعه و مضایقه ، عدالت ، مصاهره ، ملک اقرار، قاعده لاضرر و لاضرار ، خمس ، زکات ، خلل صلوة .، ارث .و..عناوین دیگر آثار آن عالم ربانی اند . شیخ دارای همتی بلند ، اخلاقی نیکو و زهد و تقوایی بی نظیر بود . شیخ انصاری سرانجام در چنین روزی در تاریخ هیجدهم جمادی الثانی سال 1281 ه ق پس از 67 سال خدمت به اسلام و حوزه های علمیه به دیار حق شتافت . مقبره او در صحن مجلل امیر المومنین علی ع قرار دارد .
حمله منافقین و ارتش عراق به منطقه غرب کشور در سال 1367 :
در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران مفاد وشرایط قطعنامه 598 را پذیرفته بود ، منافقین و ار تش عراق در حرکات مذبوحانه ای به قصد کم اهمیت جلوه دادن این قطعنامه ، به کرات با اقدامات مذبوحانه وخائنانه خویش، اسبا ب نقض تعهدات این قطعنامه را فراهم آوردند . از آن جمله می توان به حمله های پراکنده سازمان منافقین که خود مقدمه ای بر عملیات گسترده آنان در مرزهای جمهوری اسلامی ایران در پنج مرداد ، بود ، اشاره کرد . در این تک ، دشمن به منطقه سرپل ذهاب و کرند غرب تجاوز کرد که با هوشیاری رزمندگان اسلام این حمله با قوت خنثی شد .
شکست کمپ دیوید2000:
نشست کمپ دیوید سال2000 میلادی که از چند روز پیش درآمریکا آغاز شده بود ، امروز به شکست انجامید .این اجلاس نیز همانند نشست های گذشته با میانجیگری آمریکا برای حل و فصل مناقشات خاور میانه میان نمایندگان دولت خود گردان فلسطین و رژیم صهیونیستی بر گزار شد اما به د لیل فزون خواهی های رژیم صهیونیستی ، به نتیجه قابل قبولی دست نیافت و نهایتا شکست آن اعلام شد.
الحاق ایران به سازمان بین الماللی فضا نوردی :
در چنین روزی در سال 1339 دولت ایران با امضای معاهده سازمان بین المللی فضانوردی، عضو رسمی این سازمان جهانی شد .
به قدرت رسیدن جمال عبد الناصر در مصر :
قیام افسران آزاد مصر که با ماهیت ناسونالیستی در سال 1952 در این کشور به وقوع پیوست ، یک سلسله تغییرات را در این کشور باعث شد که از آن جمله می توان به اخراج ملک فاروق از صحنه سیاست و روی کار آمدن جمال عبدالناصر اشاره کرد . ناصر پس از آن که در چنین روزی در سال 1954 قدرت را در مصر به دست گرفت دو برنامه ؛اول، اجرای اصلاحات ارضی و دوم پیگیری بر نامه صنعتی شدن این کشور را درد ستور کار خود قرار داد . البته آنچه به نام اصلاحات ارضی در نیمه دوم سال 1950 به اجرا در آمد، اصولا فاقد جنبه های انقلابی بود. ناصر از سال 1962 بر نامه ای شش ماده ای را برای تعمیق اصلاحات اعلام کرد که جنبه های سوسیالیستی مهمی داشت و شامل یک بر نامه اصلاحات ارضی اساسی و ملی کردن سر مایه های خارجی بود . وی در صدد بر آمد که برای سازماندهی سیاسی مردم و بسیج آنها به عنوان حامیان بر نامه ها و سیاست های خود سازمان سیاسی سرتاسری ای ایجاد کند . به این جهت اتحادیه سوسیالیستی عرب بوجود آمد .
تولد آنودو کاسل لا :
آنودو کاسل لا آهنگساز ایتالیایی در چنین روزی در سال 1883 در شهر تورین به دنیا آمد . قطعه " لا جیارا" عنوان مهمترین اثر موسیقایی این آهنگساز معروف است .
تولد اریک هوفر :
هوفر نویسنده آمریکایی در چنین روزی در سال 1902 به دنیا آمد . " مومن واقعی " عنوان مهمترین اثر اوست .
تولد الیاس کانه تی :
این نویسنده انگلیسی - بلغاری در چنین روزی در سال 1905 دیده به جهان گشود . وی در روز نامه های وقت نیز مقاله می نوشت . این نویسنده پر توان در سال 1981 جایزه نوبل ادبی را از آن خود کرد .
در گذشت آندریاس لیباویوس :
آندریاس لیباویوس کیمیاگر و شیمیدان آلمانی در چنین روزی در سال 1616 دار فانی را وداع گفت .