تبیان، دستیار زندگی
فوتبال برای پیشرفت نیاز به حرکت در همه ابعاد خود دارد. بدون تردید فوتبال در هیچ کشوری پیشرفت نمی کند مگر آن که در همه زمینه ها منجمله داوری رشد کند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

حمایت از داور ایرانی برای حضور در جام جهانی فوتبال


فوتبال برای پیشرفت نیاز به حرکت در همه ابعاد خود دارد. بدون تردید فوتبال در هیچ کشوری پیشرفت نمی کند مگر آن که در همه زمینه ها منجمله داوری رشد کند.

سالهاست در ایران بحث بر سر داوری و کیفیت آن به شکل جدی صورت می گیرد. در این باره و با شکل گیری یک برنامه تلویزیونی این کار ابعاد گسترده ای به خود گرفت. تقریبا همه هفته در این برنامه نوع قضاوت داوران زیر ذره بین می رود و گاه از کاه کوه ساخته می شود تا مظلوم ترین عنصر فوتبال بیشترین فشارها را تحمل کند.

علیرضا فغانی

نوع دریافت های مالی داوران در این فوتبال پر هزینه به گونه ای شده که گاه مربیان اعلام می کنند حاضران قسمتی از دریافت های خود را در این راه هزینه کنند تا کیفیت کارداوری بالا رود. اتفاقی که اگر رخ دهد بیشتر حق به به حق دار می رسد.

بدون هیچ شک وتردیدی داوری فوتبال در ایران فاصله زیادی با آنچه درفوتبال پیشرفته  دنیا می گذرد ، دارد و این امر دلایل فراوانی در کنار خود می بیند. به نوع پرداخت ها اشاره کردیم. از سوی دیگر داوران ایرانی با عدم حمایت از سوی مراجع ذیصلاح در بسیاری از موارد تحت شدیدترین فشارها قرار گرفته اند. این فرصتی شده تا برخی بازیکنان به خود اجازه دهند درون زمین با اعتراض ها ی پی در پی برای خود و تیمشان امتیاز بگیرند. در فوتبال اروپا بارها مشاهده شده که داور در قضاوت دچار اشتباه می شود. آخرین آن در بازی بارسلونا و پاریسن ژرمن بود که داور آفساید آشکار ابراهیموویچ را ندید. اما در این فوتبال حساس و پر درآمد کسی جرات اعتراض به خود نمی دهد. در ایران اما کوچکترین اشتباه کاری می کند که داور زیر فشار هواداران یک تیم تمرکز خود را از دست بدهد. این داور که حامی در کنار خود نمی بیند و می داند از کنار این فشارها به راحتی عبور خواهند کرد باید با چه امیدی به کارش ادامه دهد؟ آیا با این رویه داوری فوتبال ما به جایی خواهد رسید؟

آخرین شاهکار اهالی فوتبال ما در راه فشار به داوران آنجا بود که مسعود مرادی به عنوان کاندید داوری در جام جهانی با روحیه ای از دست رفته این فرصت بزرگ را از دست دادو...

اکنون فوتبال ایران شرایط مشابهی دارد. علیرضا فغانی داور خوب فوتبال ایران که خوشبختانه در خانواده داوری ایران بزرگ شده و در مکتب پدرش درس آموخته فاصله ای تا رسیدن به این افتخار بزرگ ندارد. باید از او حمایت کرد. حضور فغانی در جام جهانی همانگونه که محمد فنایی در فینال جام جهانی 1994 در آن حضور یافت باعث ثبت نام کشور عزیزمان در تاریخ این مسابقات می شود. بیایید این بار خطایی را که در خصوص مرادی صورت گرفت تکرار نکنیم. از طرف دیگر فغانی باید بداند که انتظار از او به شدت بالا رفته است. تمرکز در این باره و بالا بردن کیفیت کار حداقل کاری است که از داور خوب کشورمان انتظار داریم. فغانی در این باره اظهار نظر جالبی داشته که خواندنش خالی از لطف نیست.

وی در ادامه به نقش مسوولان و پیشکسوتان داوری ایران در بهبود عملکرد جامعه داوری اشاره کرد و گفت: آرامشی که اعضای جامعه داوری و پیشکسوتان می‌توانستند به داوران بدهند در سال گذشته خیلی فراهم نبود و حرف و حدیث‌های پیش آمده آرامش را از داوران گرفت. این اتفاق‌ها فقط باعث شد که داوران تمرکز خود را از دست دادند. البته در مجموع داوری، در سال 91 فرق چندانی با سال‌های قبل نداشت و عملکرد داوران قابل قبول بود

فغانی: آرامش را از داوران گرفته اند

داور بین‌المللی فوتبال معتقد است که پیشکسوتان داور ایران در سال 91 آرامش کافی را برای داوران فراهم نکردند، ولی با این حال عملکرد داوران ایرانی قابل قبول بوده است.

علیرضا فغانی، درباره‌ی عملکرد جامعه داور فوتبال ایران در سال گذشته اظهار کرد: در مقایسه با سال‌های قبل اگر عملکرد داوران را در سال 91 ارزیابی کنیم، متوجه می‌شویم که داوران ما نوسان زیادی نداشتند. به هرحال اشتباه‌های تاثیر‌گذار و داوری‌های پر سروصدا‌ همیشه بوده و امری کاملا طبیعی است. بنا براین فکر نمی‌کنم داوری ما در سال 91 مشکلی نداشته است.

وی در ادامه به نقش مسوولان و پیشکسوتان داوری ایران در بهبود عملکرد جامعه داوری اشاره کرد و گفت: آرامشی که اعضای جامعه داوری و پیشکسوتان می‌توانستند به داوران بدهند در سال گذشته خیلی فراهم نبود و حرف و حدیث‌های پیش آمده آرامش را از داوران گرفت. این اتفاق‌ها فقط باعث شد که داوران تمرکز خود را از دست دادند. البته در مجموع داوری، در سال 91 فرق چندانی با سال‌های قبل نداشت و عملکرد داوران قابل قبول بود.

داور بین‌المللی فوتبال ایران درباره‌ی نحوه رفتار اعضای جامعه فوتبال با داوران در سال گذشته گفت: همه چیز در فوتبال به هم ربط دارد. سوال این است که در چند سال اخیر برای بهبود رفتار تماشاگران چه کرده‌ایم؟ چه کار کرده‌ایم که آنها در ورزشگاه‌ها کمتر فحاشی یا پرخاشگری کنند؟ چند روز پیش بازی استقلال و سپاهان را قضاوت کردم که تماشاگران در طول بازی بارها به بازیکنان فحاشی کردند. شرایط به گونه‌ای بود که من در همان حالی که قضاوت می‌کردم از فوتبال زده شده بودم.

فغانی

وی ادامه داد: کارکردن در این شرایط حالت بدی به آدم می‌دهد ولی چاره‌ای نداریم. به نظرم محسن ترکی تصمیم عقلانی گرفت که گفت در این شرایط قضاوت نمی‌کند اما شرایط ما جوری است که نمی‌توانیم چنین تصمیمی بگیریم.

فغانی هم‌چنین افزود: در تصاویر بازی استقلال و سپاهان پدری را دیدم که در ورزشگاه آزادی گوش‌های پسرش را گرفته بود که فحاشی‌های تماشاگران را نشنود. مساله این است که در چنین فضایی اصولا آوردن آن بچه به ورزشگاه کار درستی نبود. در این میان گاهی مصاحبه‌های بازیکنان و مربیان در پیش و پس از بازی‌ها در رفتار تماشاگران خیلی تاثیر‌گذار است.

فغانی که شانس زیادی برای حضور در جام جهانی برزیل دارد درباره‌ی نگاه مجامع بین‌المللی به داوری ایران گفت: در همه جای دنیا به فوتبال ایران هم از نظر فنی و هم داوری به عنوان یکی از قدرت‌ها و قطب‌های آسیا نگاه می‌شود، اما خودمان کاری می‌کنیم که نتایج بدی حاصل می‌شود و در دنیا این‌طور مطرح می‌شود که ایرانی‌ها کار ریشه‌ای نکرده‌اند.

وی در ادامه حرفش را این‌گونه تبیین کرد: در سال گذشته برخورد مسوولان با افراد خاطی چندان محکم نبود و پیشگیری‌های لازم انجام نشده تماشاگرانی که خطا می‌کنند اگر بدانند تنبیهی وجود دارد در رفتارشان تجدید‌نظر می‌کنند. این‌که هر کس هر کاری می‌خواهد می‌کند و تنبیه نمی‌شود در شأن فوتبال ایران نیست.

داور بین‌المللی فوتبال ایران در پایان درباره‌ی عملکرد رقیبانش در راه رسیدن به جام جهانی گفت: اصلا دنبال این نیستیم که بدانیم عملکرد رقیبان ما چگونه است. من و کمک‌هایم فقط روی عملکرد خودمان تمرکز می‌کنیم و سعی می‌کنیم که عملکرد خوبی داشته باشیم

فغانی در ادامه درباره‌ی روند آماده‌سازی‌اش برای حضور در جام جهانی برزیل اظهار کرد: از دوم تا پنجم اردیبهشت‌ماه امسال یک دوره کلاس آموزشی مخصوص داوران و کمک داوران آسیایی در امارات برگزار می‌شود. در این کلاس که از سوی فیفا برگزار می‌شود، داوران و کمک داورانی که کاندیدای حضور در جام جهانی هستند در تست‌های آمادگی جسمانی، قوانین داوری و زبان انگلیسی شرکت می‌کنند. پس از آن هم در خرداد‌ماه یک کلاس در برزیل برگزار می‌شود که در آن فقط داوران حضور پیدا می‌کنند.

وی افزود: پس از شرکت در کلاس سه روزه دوبی، منتظر می‌مانیم که فیفا چه ابلاغی به ما می‌دهد و از بین رقابت‌های جام جهانی جوانان، جام جهانی نوجوانان و تورنمنت‌های بین‌المللی دیگر باید در چه مسابقاتی حاضر شویم. عملکرد‌مان در این تورنمنت‌ها ملاک‌ تصمیم‌گیری فیفا خواهد بود.

داور بین‌المللی فوتبال ایران در پایان درباره‌ی عملکرد رقیبانش در راه رسیدن به جام جهانی گفت: اصلا دنبال این نیستیم که بدانیم عملکرد رقیبان ما چگونه است. من و کمک‌هایم فقط روی عملکرد خودمان تمرکز می‌کنیم و سعی می‌کنیم که عملکرد خوبی داشته باشیم.

بهمن اسدی

بخش ورزشی تبیان