افتتاح جشنواره خوشنویسی قلم
دومین جشنواره خوشنویسی قلم، صبح دیروز _ 13 شهریور ماه _ با حضور معاون امور هنری و جمعی از اساتید و هنرمندان این عرصه در فرهنگسرای نیاوران گشایش یافت.
شاه آبادی در این مراسم گفت: خوشبختانه خوشنویسی در کشور ما به طور جدی رو به رشد است و یکی از مهمترین رشتههایی است که توانسته ارتباط خوبی با مخاطب برقرار کند و فراگیر شود، یعنی هم در سطح توسعه فراگیر و هم در سطح تخصصی و حرفهای آن شاهد پیشرفت و جدیت هستیم.
او ادامه داد: جشنواره قلم، جشنوارهای نو پاست و امروز دومین دور آن در سطح استانی برگزار شده است كه اگر با سایر جشنوارههای خوشنویسی در سطح ملی و بینالمللی مقایسه کنیم، باید انتظار محدود و متعارفی داشته باشیم، اما پذیرفته شدن 160 اثر خوب و ارزشمند از جوانان و بخصوص بانوان نشان دهنده موفقیت این جشنواره در ارتباط برقرار کردن با مخاطب است و همچنین اهمیت این جشنواره برای متولیان آن در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شناخته شده است.
معاون امور هنری تصریح کرد: بیشتر آثاری که ارایه شده، مدیون کارهای پژوهشی و آموزشی در طول دوره است. وجود کارگاههای آموزشی و كارگاهها در طول این دوره باعث ارتقای این جشنواره شده است. خوشبختانه جامعه اساتید نیز حمایت لازم را از این رشته و از این جشنواره انجام دادهاند.
شاهآبادی خاطرنشان كرد: امیدوارم در آینده در این جشنواره به برخی بخشهای خوشنویسی به عنوان بخشهای تکمیلی توجه ویژهای مبذول شود، زیرا این جشنواره باید در حوزههای ثلث و نثر هم بتواند حضور و بروز جدی داشته باشد.
به گفته معاون امور هنری، این دو گرایش از ریشههای خوشنویسی ایرانی هستند و خوشنویسی نیز هنری است که در فرهنگ و تمدن ما ریشه دارد و باید به طور جدی مورد صیانت و مراقبت قرار بگیرد. با قدمتی که خوشنویسی در فرهنگ ما دارد، باید خود را مرکز این هنر در عالم بدانیم.
شاهآبادی خاطرنشان كرد: امیدوارم در آینده در این جشنواره به برخی بخشهای خوشنویسی به عنوان بخشهای تکمیلی توجه ویژهای مبذول شود، زیرا این جشنواره باید در حوزههای ثلث و نثر هم بتواند حضور و بروز جدی داشته باشد.
او با اشاره به بحث آموزش خوشنویسی بیان كرد: امروز حوزه خوشنویسی در تمامی مراکز مربوط به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سراسر کشور، انجمنهای تخصصی دارد که هنرجو میپذیرند. شاید هیچ یک از ادارات ارشاد در تهران و شهرستانها نباشد که کلاسهای خوشنویسی برگزار نکند. علاوه بر آن تشکلهای دیگری در شهرداریها و فرهنگسراها نیز کلاس خوشنویسی برگزار میکنند.
شاه آبادی عنوان کرد: حوزه خوشنویسی نیاز به صبر و بردباری دارد. استاد خوشنویسی وقتی استاد شده که توانسته به ممارست، صبر و آرامشی كه لازمه این هنر است، دست پیدا کند و شخص عجول نمیتواند در این رشته به مقاماتی برسد.
او در پایان اظهار کرد: ما هرگز اعتقاد نداریم بواسطه یک دوسالانه بینالمللی در یک استان، سایر اقدامات در سایر استانها باید محدود شود و به همین خاطر است که از این جشنواره حمایت شده و میشود و امید داریم كه این جشنواره نقش موثرتری در فرهنگ کشور ما و عرصه خوشنویسی ایفا کند.
حجت الاسلام والمسلمین ناصر وکیلی - دبیر اجرایی - دومین جشنواره منطقهای قلم است و مراسم اختتامیه این رویداد 20 شهریور ماه در همین فرهنگسرا برگزار میشود.
بخش هنری تبیان
منبع: خبرگزاری ایسنا
-
[placeholder]