در امتيازات بندگان برگزيده خدا
بسم الله الرحمن الرحيم
و صلى الله على محمد و آله الطاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين من الآن الى قيام يوم الدين و لا حول و لا قوة الا بالله العلى العظيم
قال الله الحكيم فى كتابه الكريم:
«عالم الغيب فلا يظهر على غيبه احدا الا من ارتضى من رسول فانه يسلك من بين يديه و من خلفه رصدا ليعلم ان قد ابلغوا رسالات ربهم و احاط بما لديهم و احصى كل شيئى عددا»[51]
انسان همانطورى كه داراى اعضاء و جوارح مختلفى است، داراى غرائز و صفات متفاوتى است، مانند غضب و ميل بطعام و دفاع از نفس و حب جاه و ساير لذائذ، و غريزه انتقام و عبوديت و ايثار و غيرها.
و معلوم است كه هر يك از آنها را بايد در جا و محل خود بكار بندد و باندازه معينى مصرف كند، و الا موجب ضرر و چه بسا سبب هلاكتخواهد شد.
و اين بعلتبكار نبستن دستگاه منظم كننده قواى عقل و ادراك است، مثلا اگر شخصى در حال غذا خوردن بخواهد كاملا از لذت غذا بدون حد معين و مقدار ثابتى بهرمند گردد، مسلما به علت تكثير در اكل و شرب ميميرد، و اگر كسى در اعمال غريزه جنسى از عقل پيروى نكند، بسبب زيادهروى خود را از پاى در آورده در آغوش مرگ مىخسبد.
يكى از غرائز حب بخدا و رسيدن بكمال اطمينان و كامياب شدن از لقاىخدا و وصول بمقام عز اوست، و تا انسان به اين مطلوب نرسد آرام نمىگيرد، و براى وصول به اين مقام نياز بمجاهده با نفس اماره دارد، يعنى در هر لحظه بايد مراقب بوده، كارى خلاف رضاى خدا از او سر نزند و كردارش صالح باشد.