• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 979970

پرسش

ایا برای رنگ كردن موهای سفید رنگ موی گیاهی نیز وجود دارد كه بتوان برای مدت طولانی از ان استفاده كرد وعوارضی نیز نداشته باشد وایا رنگ موی اماده در عطاریها وجود دارد رنگ موی هندی ایا ضرر دارد یا خیر با تشكر

پاسخ

باتشکرازمشاوره: دوست گرامی کارشناسان زیبایی توصیه می‌ کنند هنگام انتخاب رنگ مو پیش از هر چیز دیگری به رنگ پوست صورت‌ مان توجه كنیم.
برای این كه انتخاب ایده‌آلی داشته باشید، اولین توصیه متخصصان و کارشناسان این است که رنگ موی تان را بر اساس رنگ پوست صورت تان، رنگ چشم‌ های تان و شخصیت و موقعیت اجتماعی خودتان انتخاب كنید.
رنگ های مو به ۲ دسته گیاهی و شیمیایی تقسیم می شوند و با توجه به این که میزان استفاده از رنگ های شیمیایی در جامعه بسیار زیاد است، باید به این نکته توجه کرد که استفاده مکرر از این مواد شیمیایی تاثیرات منفی بر مو و پوست سر دارد. استفاده از ترکیبات شیمیایی توصیه نمی شود، به طور کلی هرچه موهای فرد با ماده شیمیایی دیرتر آشنا شود، کمتر صدمه می بیند و حساسیت کمتری پیدا می کند.
دوست گرامی کلا به خانم های علاقه مند به استفاده از رنگ مو توصیه می شود که از تعویض مکرر رنگ مو اجتناب و قبل و بعد از رنگ کردن موها از مواد محافظت کننده، نرمکننده و مرطوب کننده ساق موها استفاده کنند. و در صورت استفاده از یک نوع رنگ مو بهتر است برای استفاده از رنگ موی بعدی مدتی صبر کنید تا عوارض احتمالی به حد اقل برسد

5 عامل مهم در انتخاب رنگ مو
در انتخاب رنگ مو 5 عامل نقش دارند:
1) رنگ پوست
2) رنگ طبیعی مو
3) رنگ چشم
4) چاقی و لاغری شخص
5) شخصیت فرد
رنگ موی سر شما باید مكمل رنگ پوست ‌تان باشد. هیچ ‌گاه موی سرتان را بیش از 2 تا 3 درجه از رنگ طبیعی خود روشن ‌تر یا تیره‌ تر نكنید.
برای تشخیص رنگ سه عامل متفاوت دخیل هستند:
1) تن رنگ: گرمی و سردی رنگ را تعیین می ‌كند. رنگ ‌های گرم یعنی قرمز، نارنجی و زرد. از رنگ‌ های سرد نیز عمدتا آبی، سبز و بنفش مورد استفاده قرار می‌ گیرد.
2) سطح رنگ: روشنی و تیرگی رنگ را تعیین می ‌كند كه با افزایش رنگ ‌های مشكی و سفید تغییر می ‌یابد.
3) ضریب اشباع رنگ: درجه غلظت و یا میزان رنگدانه‌های موجود را تعیین می‌ كند.

لازم است بدانیم که موی انسان از دو بخش غلاف و ریشه تشكیل شده است . رشد مو از قسمت ریشه كه در زیر سطح پوست قرار دارد انجام می شود . موی سر به طور طبیعی در هر ماه حدود یك سانتی متر رشد می كند (البته در مزاجهای گوناگون کمی فرق میکند). مو دارای دو نوع رنگدانه است كه یك نوع آن شامل رنگ های قهوه ای تا سیاه و نوع دیگر در برگیرنده رنگ های طلایی ، زرد ، حنایی و قرمز است . نبود رنگدانه باعث سفیدی موها می شود .

ساختمان موی سر
موی انسان از دو بخش غلاف و ریشه تشكیل شده است . رشد مو از قسمت ریشه كه در زیر سطح پوست قرار دارد انجام می شود . موی سر به طور طبیعی در هر ماه حدود یك سانتی متر رشد می كند . مو دارای دو نوع رنگدانه است كه یك نوع آن شامل رنگ های قهوه ای تا سیاه و نوع دیگر در برگیرنده رنگ های طلایی ، زرد ، حنایی و قرمز است . نبود رنگدانه باعث سفیدی موها می شود .

هر رشته مویی كه مشاهده می كنید خود از ۳ لایه تشكیل شده است :
۱.قشر خارجی (كوتیكول) : این لایه پولك مانند بوده و همانند فلس ماهی در حالت عادی بر روی هم خوابیده اند اما در صورت تماس با مواد شیمیایی تحریك شده و باز می گردند و معمولاً ۴ روز طول می كشد تا به حالت اول خود باز گردند . قشر خارجی وظیفه حفاظت از مو در مقابل نور ، هوا و شستشو را به عهده دارد .
۲.لایه میانی (كورتكس) : كراتین و رنگدانه های مو در این لایه قرار دارند . ضخامت ، قابلیت ارتجاعی و استحكام مو به آن بستگی دارد . رنگدانه های مو به صورت دانه های ریز ملانین بوده كه در كیسه های ریزی موسوم به آلوئول قرار گرفته اند . كراتین پروتئینی است كه در پوست و ناخن ها نیز یافت می شود و قسمت عمده مو از آن تشكیل شده است .
۳.قسمت مركزی (مدولا) : این قسمت تو خالی و یا پر است . موهای زبر قطورتر بوده و لایه های كوتیكول بیشتری دارند و گاهی هم لایه ها خود می توانند ضخیم تر باشند . این نوع مو گاهی اوقات در برابر رنگ موها و دكلره كننده ها مقاومت می كنند .

توصیه های لازم برای رنگ كردن موها
۱.دكره زمانی انجام می شود كه بخواهیم رنگ مو را روشن تر كرده و یا از رنگ مویی كه بیش از ۳ درجه از رنگ طبیعی مو روشن تر باشد استفاده كنیم و همواره پیش از دكلره كردن مو آزمون حساسیت موسوم به پچ تست باید انجام شود زیرا در صورت حساسیت آسیب جدی به پوست خواهد زد . همچنین زنان باردار و افرادی كه از قرص های اعصاب استفاده می كنند نباید عمل دكلره را انجام دهند .
۲.اگر آمونیاك به كار رفته بیش از حد باشد ، پیوندهای سولفور مو بیش از حد جدا شده و در نتیجه مو سفت و شكننده می شود و قطر و وزنش را از دست می دهد .
۳.اگر چنانچه قصد دارید از رنگ های گیاهی استفاده كنید باید مدتی صبر كنید تا اثر رنگ های شیمیایی از بین برود و بعد از نوع گیاهی استفاده كنید .
۴.رنگ مو را روی پوست سر نمالید و اگر به طور اتفاقی رنگ مو روی پوستتان پخش شد ، برای تمیز كردن آن از پودر بچه استفاده كنید .
۵.همیشه قبل از گذاشتن رنگ ، موهایتان را خشك كنید ، زیرا رنگ موی مرطوب ، رقیق شده و در نتیجه رنگ مطلوب به دست نخواهد آمد .
۶.از رنگ كردن مو با درجات مختلف و رنگ های گوناگون بپرهیزید .
۷.نوك موها به علت داشتن منفذ و خلل های بسیار زیاد معمولاً خوب رنگ نمی گیرد ، برای رفع این مشكل ، بهتر است همان رنگ مورد نظرتان و یا یك درجه تیره تر را انتخاب كرده و بدون اكسیدان آن را روی موها بگذارید و بعد موها را خشك كنید . سپس رنگ ها را طبق معمول روی مو بگذارید تا رنگ تثبیت شود .
۸.در تابستان به علت تأثیرات مخرب نورخورشید و گرما ، رنگ موها ثابت نمی ماند ، بنابراین بهتر است كه برای درست كردن خلل و فرج مو و نرم كردن آن از نرم كننده استفاده كنید .
9.اگر موهای شما خیلی زبر و مقاوم در برابر رنگ است شاید لازم باشد كه قبل از رنگ كردن آنها را نرم كنید چون با نرم كردن ، لایه های كوتیكول رنگ را بهتر جذب می كنند .

رنگ کردن مکرر موها با رنگ های شیمیایی تاثیرات منفی روی مو و پوست سر دارد.رنگ کردن روش مرسومی برای پوشش موهای سفید است. به طور معمول سفید شدن موها از ۳۰ سالگی به بعد آغاز می شود، اما در برخی افراد این سفیدشدن به طور ژنتیکی از سنین کمتری نمایان می شود.همچنین در مواردی مانند کم خونی شدید یا بیماری های تیروئید ممکن است شاهد سفیدشدن زودهنگام مو باشیم.

تاثیر مخرب اکسیدان
معمولا افرادی که دارای موهای تیره رنگ هستند و قصد دارند رنگ موهای خود را روشن کنند مجبورند از مواد شیمیایی مانند اکسیدان به صورت طولانی مدت استفاده کنند و همین موضوع موجب شکنندگی مو و تاثیر نامطلوب بر پوست سر می شود.
از آنجا که برای روشن کردن موهای تیره نیاز به از بین بردن رنگدانه های اولیه مو است تا رنگ جدید نمایان شود، از بین بردن رنگدانه ها ممکن است صدماتی به ساقه موها مانند شکنندگی، خشک شدن، موخوره و خشن شدن موها ایجاد کند.
متخصصین پوست و مو معتقد هستند علاوه بر آن مواد رنگ کننده ساقه موها ممکن است در پوست افراد حساسیت ایجاد کند که با قرمزی، خارش و سوزش پوست خود را نشان می دهد.

رنگ های گیاهی بی ضرر
با این حال به نظر می رسد رنگ های گیاهی مانند حنا تاثیرات منفی کمتری نسبت به رنگ های شیمیایی دارند، ولی به علت این که تنوع رنگ ندارد از سوی جامعه کمتر پذیرفته می شوند.
این متخصص پوست و مو می گوید: توصیه های بهداشتی برای استفاده بهینه از رنگ های مو را می توان با استفاده از رنگ موهای استاندارد عملی کرد به طوری که تا حد امکان از مواد آب اکسیژنه با غلظت پایین استفاده کرد.

رعایت فاصله زمانی
متخصصان همچنین به افراد توصیه می کنند رنگ مو را در فاصله های زمانی طولانی تری استفاده کنند. زیرا هرچند عوارض رنگ مو در درازمدت پدید می آید، ولی هرچه فاصله زمانی رنگ کردن موها بیشتر شود، بهتر است.
برای مبارزه با موخوره، کوتاه کردن مرتب نوک موها توصیه می شود و با استفاده از موادی که برای ترمیم ساقه های مو وجود دارند می توان از بروز مجدد موخوره پیشگیری کرد.
هر چیزی که باعث شود ساختار طبیعی مو از حالت عادی خارج شود، برای مو مضر محسوب می شود. به همین علت باید تا حد امکان از مواد شیمیایی مخصوص فرکردن، رنگ کردن و… کمتر استفاده شود.

موفق باشید

مشاور : دکتر جوادي | پرسش : چهارشنبه 20/2/1391 | پاسخ : پنج شنبه 21/2/1391 | | ابتدايی | 30 سال | طب سنتی اسلامی | تعداد مشاهده: 20778 بار

تگ ها :

UserName