کد:
63282
پرسش
باعرض سلام و ادب
بنده شنیده ام تا زمانی كه خانم فاطمه زهرا (سلام الله علیها )زنده بوده اند بر حضرت علی (علیه السلام)حرام بوده است كه با زن دیگری ازدواج كنند . آیا این مطلب صحیح است و در صورت صحیح بودن به نظر شما نوعی تبعیض بین حضرت زهرا و دیگر زنان نیست؟
و سوال دیگرم كه فكر میكنم سوال مهمی باشد اینكه در اسلام دو مذهب بزرگ به نام شیعه و سنی داریم كه مسلما یكی از این دو حق و دیگری نا حق است . حال سوال حقیر این است كه چرا علما و بزرگان این دو مذهب با هم به بحث و مناظره نمیپردازند تا حق و باطل روشن شود؟
با تشكر و سپاس فراوان.
پاسخ
با عرض سلام و تحیت.
دوست محترم!
1. احادیثی بدین مضمون وجود دارد، و باید گفت تبعیض بین حضرت زهرا(س) و سایر زنان نیست؛ چرا كه این حكم نه به جهت آن است كه حضرتش از چنان حرمتی برخوردار است كه كسی مجاز نباشد دیگری را همطراز ایشان در یك عنوان بگنجاند. طبیعی است كه این حرمت برای انسانهای معمولی نباشد، و این تبعیض نیست. این كه معصوم مقامی فراتر از بقیه داشته باشد، به سبب كمالات وجود اوست و اختلاف حكم و حرمت تشریعی به سبب اختلاف مرتبت و كمال تكوینی تبعیض نیست.
به عبارت دیگر، حرمت ازدواج مجدد حضرت علی(ع) در زمان حیات حضرت فاطمه(س)، به ذاتیات خود حضرت زهرا(س) ـ و نه صرف شرط و اعتبار ـ برمی گردد؛ چرا كه او كامل ترین خلق خداست، و حتی از نقیصه های جسمانی ـ كه می توانند مصحح ازدواج مجدد دیگران باشد ـ مثل ایام عادت زنانه و... مبرا است؛ و لایقاس بها احد.
2. عالمان این دو مذهب بسیار با هم بحث كره اند و نتایجی هم داشته است، ولی ایمان آوردن و نیاوردن همه اش به دانستن و ندانستن بازنمی گردد، بلكه هواهای نفسانی و تعصبات و حب و بغضها هم اثر جدی در ایمان انسانها دارد. به عبارت دیگر، ایمان بسیاری از مردم حقیقی نیست.
كتاب هایی مثل "شب های پیشاور"، "احتجاج" و "مراجعات"... نمونه هایی از مناظرات عالمان دو مذهب باشد.
با التماس دعا.
مشاوره مذهبی ـ قم.
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
دوشنبه 21/2/1383
| پاسخ :
پنج شنبه 7/3/1383
|
|
|
0
سال
|
معارف اسلامي
| تعداد مشاهده:
74 بار