• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 52671

پرسش

اطلاعاتی در مورد كنكور و تغذیه می خواستم

پاسخ

با سلام ، دوست گرامی مطالبی در مورد افزایش حافظه و نیز زمان امتحان برایتان بیان می كنم كه امیدوارم مفید باشد.
دوست عزیز در دوران امتحان باید مصرف مواد حاوی پروتئین با ارزش بیولوژیكی بالا افزایش یابد و در عین حال برای جلوگیری از اضافه وزن از مصرف كالری بیشتر كاسته شود .مثلاً سعی كنید در زمان امتحان هر روز جمع یك لیوان شیر و تخم مرغ با كمی عسل میل كنید ، برای نهار و شام غذای شما حاوی گوشت و لبنیات باشد .
در همین حال برای اینكه چاق نشوید از مصرف تنقّلات بكاهید مثلاً چیپس ، پفك ، تخمه و خیلی خوراكی ها و شیرینی هایی كه موجب اضافه وزن می شوند را مصرف نكنید و اگر احساس ضعف در حین مطالعه به شما دست داد یك آبنبات كوچك یا یك قاشق مرباخوری عسل میل كنید .
برای تقویت حافظه از منابع غنی از روغنهای غیر اشباع و ویتامین B استفاده كنید. منابع اسیدهای چرب غیر اشباع ، ماهی ها و روغن سبزیجات و دانه های روغنی مثل گردو و بادام هستند ومنابع ویتامین B سبوس غلات ، جوانه گندم ، مخمر ( ماءالشعیر) و جگر است . كُندر نیز از مواد غذایی مناسب برای افزایش هوش می باشد. از دیگر موادی كه موجب افزایش حافظه می شود لسیتین است كه درعدس، ذرت، شیر، زرده تخم مرغ، تخم آفتابگردان، جوانه گندم، بادام زمینی، آرد جو و سر، كبد(جگر) گوساله و... وجود دارد ولی از همه بیشتر در لوبیای سویا یافت می شود.
از مواد افزایش دهنده حافظه می توان كولین ( ماده ای كه به طور طبیعی در بسیاری از غذاهای چرب وجود دارد ) را نام برد كه موجب افزایش حافظه خصوصاً در نوزدانی كه مادرانشان كولین مصرف كرده اند می شود. مواد غذایی كه دارای بیشترین مقدار كولین هستند به ترتیب شامل : جگر گاو ، تخم مرغ ، گوشت كبابی گاو، گل كلم ، كاهو ، بادام زمینی و روغن بادام زمینی است. مواد آنتی اكسیدان كه در سبزیجات تازه زیاد اند، موجب خون رسانی خوب به مغز می شوند و هر عاملی كه خون رسانی به مغز را دچار وقفه كند، موجب كاهش توانایی های فكری می شود. مصرف زیاد و بیش از حد گوشت حیوانات كه حاوی هموسیستئین است، موجب افت عملكرد مغزی خصوصاً در افراد مسن می شود.
و توصیه های غدایی برای افزایش حافظه : نمك و چربی اشباع كمتری مصرف كنید – چربی امگا 3 را كه در ماهی زیاد است، بیشتر مصرف كنید. تمشك، توت فرنگی ، اسفناج وسیر بیشتر مصرف كنید، سویا را هفته ای یكبار در برنامه اتان بگنجانید و مكمل اسید فولیك، B12، ویتامینE برایتان مفید است.
توصیه می كنم :
1- درایام امتحان ، بیشتر مواظب سلامتی خود باشید تا در معرض سرما خوردگی ، گرما زدگی ، مسمومیت ها ی غذایی و اختلالات هضم قرار نگیرید و از خوردن غذا ، بیرون از خانه جدا خودداری كنید. غذای خود را خوب بجوید و آرام میل كنید.

2- همیشه ، به خصوص در ایام امتحانات مزاج خود را مرتب نگاه دارید : اگر دچار یبوست هستید، شبها قبل از خواب حدود 10 عدد انجیر خیسانده و 10 عدد آلوی خیسانده میل كنید.

3- در طول روز ( اما نه همراه غذا ) آب كافی بیاشامید ( بیش از نیم ساعت قبل از غذا و یكی دوساعت بعد از غذا اشكالی ندارد ) آشامیدن آب و نوشیدنیها در وسط غذا سبب اختلال هضم و ایجاد نفخ می شود.

4- ازخوردن قهوه و چای پر رنگ ، خودداری كنید. چای كم رنگ مفید است.

5- اگر احساس خستگی می كنید كمی استراحت كنید. انسان در موقع خستگی احتیاج به استراحت دارد نه محرك . لذا مصرف قهوه را به منظور بیدار ماندن توصیه نمی كنیم.

6- ماست و دوغ ترش ، خواب آور است اما خوردن ماست شیرین اشكالی ندارد.

7- نرمش و ورزش سبك را در برنامه روزهای هفته ، به خصوص ایام امتحانات قراربدهید.

8- اگر درصبحانه پنیر می خورید آن را همراه گردو میل كنید - اما خوردن پنیر هنگام شب باعث خواب آرام می شود.

9- مصرف سبزیهای تازه ( البته بعد از ضد عفونی كردن ) و میوه های تازه توصیه می شود.

10- شب امتحان حتما به قدر كافی بخوابید.

11- سعی كنید شب ها زودتر بخوابید و صبح زودتر از خواب برخیزید- هرگز نزدیك غروب آفتاب نخوابید.

12- خواب نیم ساعتی ِ نزدیك ظهر نیرو بخش و نشاط آور است ، اما خواب بعد از طلوع آفتاب و هنگام غروب كسالت آورمی باشد. ( درباره این مطلب توضیحات علمی كافی با توجه به تغییر سطح هورمونها در خون وجود دارد.)

13- بعد از صرف ناهار، اگر می توانید به پشت دراز بكشید در حالیكه پای راست را بر روی پای چپ قرار داده اید ، مدت 15 تا 20 دقیقه استراحت كنید . ( خوابیدن را توصیه نمی كنیم ) .

14- در موقع مطالعه از خوردن تنقلات و چیزهای دیگر خودداری كنید.

15- توصیه به خواب ، در اوایل شب به معنای زیاد خوابیدن نیست . توصیه ما این است كه خواب را در زمان مناسب داشته باشید تا حداكثر استفاده از آن را ببرید برای مثال 5/4 ساعت خوابی كه از اوایل شب شروع شود، بیش از خوابی كه از آخر شب شروع شود.، به شما رضایت و نشاط می بخشد.

16- آرامش روحی خود را با یاد خدا و انجام به موقع نمازها كامل تر كنید.

17- برخی تحقیقات علمی ( از جمله تحقیقات دكتر پولیت ارائه شده دركنگره ی تغذیه ژنو) نشان می دهد تغذیه متعادل و متنوع شامل غلات ، سبزیجات ، لبنیات، گوشت و میوه ها باعث كاهش استرس امتحان می شود.

18- صبحانه غذای اصلی است، ناهار و شام را كمی مختصرتر بخورید، اما صبحانه را كاملتر میل كنید.

19- امید و شادابی را به خودتان تلقین كنید تا موفقیت های شما بیشترشود.
كارشناس تغذیه تبیان

مشاور : خانم ولدخاني | پرسش : يکشنبه 17/12/1382 | پاسخ : دوشنبه 18/12/1382 | | | 0 سال | تغذيه | تعداد مشاهده: 65 بار

تگ ها :

UserName