• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 38294

پرسش

بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت سروران عزیز و پرتلاشم در سایت تبیان و با آرزوی قبولی طاعات و عباداتتان در ماه مبارك رمضان، سؤالاتی داشتم كه استدعا دارم پاسخ خود را در هر مورد منظور فرمایید.
1 ) آیا كتاب انجیل" برنابا " حقیقت تاریخی دارد و اصولاً می توان به مطالب آن از آن جهت كه سخنان واقعی حضرت عیسی (ع) باشد اعتماد كرد ؟ لطفاً بطور كامل توضیح دهید.
2 ) آیا " برنابا " اسم شخصی است و اگر نام شخصی است آیا او از حواریون بوده است ؟ اگر از حواریون نبوده است آیا اصلاً از معاصران حضرت عیسی (ع) بوده است یا خیر ؟
3 ) اگر " برنابا" از معاصران حضرت عیسی (ع) نبوده است پس چند سال پس از عروج حضرت عیسی (ع) می زیسته است و اصولاً با حواریون هم عصر بوده است یا خیر ؟
4 ) آیا اینكه گفته می شود " كتاب انجیل بر خلاف تورات و یا قرآن حاوی وحی الهی نیست و هر آنچه را كه در بر دارد عبارت از سخنان حضرت عیسی (ع) و تفاسیر غلط و افراط گونه ای است كه حواریون سالها پس از عروج حضرت عیسی (ع) در كتابهایی مختلف الروایه نگاشته اند " ، صحت دارد ؟
اگر پاسخ شما مثبت است پس در واقع این كتاب در زمان عیسی (ع) وجود خارجی نداشته است . بنابر این فرض پس چرا خداوند سبحان در قرآن كریم ، نام این كتاب را در كنار كتاب های آسمانی دیگر قرار داده است ؟ لطفاً توضیح كامل و روشنی مرقوم فرمایید . بسیار متشكرم. و من الله التوفیق.

پاسخ

با عرض سلام و تحیت.
دوست گرامی!
آنچه در پی می‌آوریم در مجموع جواب همه سؤالات شما است و چون بسیاری از مطالب با هم در ارتباط بود و گاه مطلبی را، رتبتا، مقدم بر مطلب دیگر دیدیم، از این رو سؤالات شما را به ترتیب پاسخ نمی‌دهیم.
"برنابا" یكی از برازنده ترین حواریون حضرت مسیح ـ علیه السلام ـ و مورد اعتماد آن حضرت بوده است. نام اصلی وی "جوسی"(جوزف) بوده، و كلمه برنابا سریانی، و به معنی فرزند بشارت است.
برنابا نخستین كسی است كه از میان حواریین به حضرت مسیح(ع) ایمان آورده و یهودیت را ترك گفته است. هر چند در آنچه گفتیم، بسیاری از مسیحیان با ما هم عقیده نیستند، ولی این نكته غیرقابل انكار است كه وی در زمان حضرت عیسی(ع) از مقربین درگاه آن حضرت بوده است.
"پولس" ـ كه بسیاری از عقائد مسیحیت به وسیله او به كج راهه كشیده شده است ـ پس از آن كه در ظاهر، از دشمنی با مسیحیت دست كشید، به وسیله برنابا در مجامع مسیحیان راه یافت.
این قسمت بر اساس آنچه در "اعمال رسولان"، یكی از بخشهای "عهد جدید" است، از این رو نمی توان در وجود تاریخی برنابا تردید داشت.
انجیل وی نیز یكی از بهترین اناجیلی است كه از عصر نبوت مسیح(ع) باقی مانده است، و شاید بتوان گفت كه بعد از قرآن می توان آن را دارای اعتبار دانست، و با مقایسه بین این انجیل و انجیل‌های دیگرـ كه در عهد جدید آمده است ـ درخواهیم یافت كه معارف بیان شده در انجیل "برنابا" با اناجیل‌ چهارگانه دیگر قابل مقایسه نیست. این انجیل تا اواخر قرن پنجم میلادی، یعنی حدود 120 سال پیش از تولد پیامبر اسلام(ص)، در بین جامعه مسیحیت متداول و مقدس بوده، و پس از آن "پاپ جلاسیوس اول" از مطالعه انجیل برنابا و چهار انجیل دیگرـ كه امروزه خبری از آنها در دسترس نیست ـ نهی كرده است.
این انجیل با ترجمه مرحوم سردار كابلی منتشر شده، و ایشان در مقدمه‌ای در باره صحت انتساب این انجیل بحث كرده‌اند.
آنچه امروزه از انجیل‌ها باقی مانده است ـ كه در مقایسه با انجیل‌های متداول در قرون اولیه میلادی شمار اندكی است ـ تنها در بردارنده تاریخ زندگانی حضرت عیسی(ع) و سخنان آن حضرت است، و از این رو مطلبی كه شما درباره آنها گفته‌اید صحیح است؛ ولی توجه داشته باشید كه اگر چه هر یك از حواریون و یا غیرحواریون (بسیاری از انجیل‌ها مثل انجیل توماس و یا فیلیپ، كه امروزه نیز در دسترس نیست، نوشته غیرحواریون بوده است) نوشته ها و گفتارهای حضرت مسیح(ع) و نیز برداشتهای خود را تحت نام انجیل ـ به معنای بشارت ـ گردآوری كرده است، اما انجیلی كه نام آن در قرآن آمده است این اناجیل نیست، اگر چه د رنام به همان نام است.
امروزه به درستی برای ما معلوم نیست كه انجیل واقعی چگونه بوده است، ولی اگر اثری از آن را بخواهیم تنها درانجیل برنابا ـ كه ساختار آن با انجیل‌های موجود از لحاظ حجم و محتوا متفاوت است ـ می‌توانیم آن را بیابیم.
برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید كتابهای زیر را مطالعه كنید:
1ـ انجیل برنابا ، ترجمه‌ مرحوم سردار كابلی.
2ـ بشارات عهدین، تالیف محمد صادقی.
3ـ دایرةالمعارف بزرگ اسلامی، تالیف گروهی از مؤلفین، عنوان انجیل.
4ـ دانشنامه جهان اسلام، تالیف گروهی از مؤلفین، عنوان "برنابا".
با آرزوی توفیق.
مشاوره مذهبی ـ قم.

مشاور : موسسه ذکر | پرسش : پنج شنبه 6/9/1382 | پاسخ : شنبه 22/9/1382 | | | 0 سال | معارف اسلامي | تعداد مشاهده: 84 بار

تگ ها :

UserName