• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 37233

پرسش

به نام خداوند عظیم و عادل
با سلام و خسته نباشید خدمت عزیزان و تشكر از شما كه سوالات قبلی بنده را با بزرگواری و دقت جواب دادید. اینكه سوالی كه گه گاه ناسیونالیست های و یا افرادی كه عادیی این سوال را مطرح مینما یند كه چرا قرآن به زبان عربی فرستاده شده است.
1خوستم این سوال را به شما ارایه كنم تا به
صورت تخصصی جواب را ارایه فرمایید.
2 اخیرا در تركیه فردی روحانیی به عنوان این كه ما (مردم) عربی نمی فهمیم .نماز را به زبان مادری میخوانیم و فتوایی ظاهرا، صادر كرده.
در این فسمت هم لطف نمایید اشكالات امر را بفرمایید.و دستورات قرآن و احیانا پیامبر اكرم (ص)
در این زمینه.
3سوال آخر و سومم این است كه از چه زمان به بعد قبله ای ما مسلمن تغیر كرد و به چه علت؟
به امید سر بلندی هرچه بیشتر نظام اسلامی و گسترش عدل الهی. خداحافظ

پاسخ

دوست عزیز!
پاسخ سؤال شما بدین قرار است:
1) از آنجا كه علم همه چیز نزد خداوند است و انسان نمی تواند نسبت به همه امور و علل و حكمتهای آنها علم و آگاهی كامل داشته باشد، در این مورد نیز باید گفت: علم واقعی و حقیقی آن نزد خداوند است، اگر چه انسانها می توانند یكسری احتمالات بدهند كه البته می تواند دور از واقعیت هم نباشد.
در مورد اینكه چرا قرآن به زبان عربی نازل شده، در درجه اول باید گفت كه به هر زبان دیگری هم كه نازل می شد باز هم این سؤال می توانست مطرح شود كه چرا به این زبان نازل شده است؟
لذا بهترین پاسخ این است كه بگوییم چون پیامبر(ص) خود عرب بود و در بین مردمی مبعوث شده بود كه آنها هم عرب زبان بودند، بایستی كتاب آسمانی او هم به زبان عربی باشد تا برای قوم او قابل فهم باشد.
بله، این سؤال بهتر است كه بگوییم چرا پیامبر(ص) برای مردم شبه جزیره عربستان فرستاده شده است تا زبان قرآن، كتاب آسمانی او، هم عربی باشد؟
آنچه در این مورد گاه گفته می شود این است كه مردم شبه جزیره از اقوام عربی تشكیل شده بودند كه تاكنون پیغمبری الهی برای عموم آنها مبعوث نشده یا آثار دین خاصی در میان آنها وجود نداشته است؛ یعنی اقوامی بودند كه ذهن آنها نسبت به تعالیم و آیینهای الهی ـ و به طور خاص تحریفات دینی ـ خالی بوده، لذا ذهن تازه و دست نخورده ای داشته اند؛ و این خود یك ویژگی مثبتی بود برای آنها كه آیین و شریعت جدید در منطقه آنها فرود آید، چرا كه ذهنی كه خالی و تازه باشد هم گیرایی بهتری دارد و هم مطالبی كه می آموزد با مطالب قبلی اختلاط و التقاطی ندارد؛ از اینرو در گرفتن و پذیرایی دین و آیین جدید آمادگی و استعداد بهتری دارد.
اما اگر منظورتان این است كه اكنون كه قرآن به زبان عربی است پس چگونه می تواند برای دیگر زبانها به عنوان معجزه محسوب شود، باید گفت ما قبلا به چنین سؤالی پاسخ داده ایم و شما برای اطلاع از آن می توانید به كد 22181، در بخش تازه ای مذهبی سایت مراجعه، و پس از مطالعه اگر با مشكل و یا ابهامی مواجه شدید آن را برای ما ارسال نمایید.
2) در پاسخ سؤال دوم باید گفت كه بنابر نظر مراجع عظام، نماز باید به زبان عربی خوانده شود و نمی توان آن را به زبان دیگری خواند. لازم است یادآور شویم كه فتاوای فقهاء مستند به روایات و بیانات وارده از معصومین(ع) است كه ذكر آنها در این مقال نمی گنجد.
البته فقط نماز این گونه است، والا صحبت كردن و برقرار نمودن ارتباط با خداوند متعال می تواند به هر زبان و كلامی صورت بگیرد.
برای عربی خواندن نماز، مطالبی در كد 37118، در بخش تازه های مذهبی سایت موجود است كه می توانید به آن مراجعه نمایید.
3) در مورد تغییر قبله باید گفت كه دستور تغییر قبله از طرف خداوند متعال پس از 13 سال كه مسلمانان به سوی بیت المقدس نماز می خواندند، و در مدینه بر پیامبر اكرم(ص) نازل گردید.
تغییر قبله از بیت المقدس به خانه كعبه برای همه سؤال انگیز بود. آنها كه گمان می كردند هر حكمی باید ثابت باشد می گفتند اگر می بایست ما به سوی كعبه نماز بخوانیم چرا از همان روز اول نگفتند؟ و اگر بیت المقدس بهتر بود، چرا تغییر یافت؟ بدیهی است این وسوسه ها آن هم در جامعه ای كه هنوز نور علم و ایمان زوایایش را روشن نساخته بود و از طرفی هنوز رسوباتی از دوران شرك و بت پرستی در آن وجود داشت، ایجاد نگرانی و اضطراب كند. لذا قرآن كریم در آیه 142 سوره بقره صریحاً می فرماید: این یك آزمایش بزرگ برای مشخص نمودن موضع مؤمنان و مشركان بود.
با این وجود شاید بتوانیم بگوییم، از آن جا كه خانه خدا در آن زمان كانون بتهای مشركان بود، دستور داده شد مسلمانان موقتاً به سوی بیت المقدس نماز بخوانند و بدین ترتیب صفوف خود را از مشركان جدا كنند. اما هنگامی كه به مدینه هجرت كردند و تشكیل حكومت و ملتی دادند و صفوف آن ها از دیگران كاملاً مشخص شد، دیگر ادامه این وضعیت ضرورت نداشت؛ در این هنگام به سوی كعبه قدیمی ترین مركز توحید و پرسابقه ترین كانون انبیاء و ام القرای عالم بازگشتند. بدیهی است هم نماز خواندن به سوی بیت المقدس بر آن ها كه خانه كعبه را سرمایه معنوی نژاد خود می دانستند مشكل بود، و هم بازگشت به سوی كعبه بعد از بیت المقدس، پس از عادت كردن به قبله نخست. مسلمانان به این وسیله در میدان آزمایش قرار گرفتند، تا آن چه از آثار شرك در وجودشان است بخشكانند، و پیوندهای خود را از گذشته شرك آلودشان ببرند و روح تسلیم مطلق در برابر فرمان حق و اهمیت آن در وجودشان تقویت گردد. همان گونه كه خداوند متعال می فرماید:«... و ما جعلنا القبلة التی كنت علیها إلا لنعلم من یتبع الرسول ممن ینقلب علی عقبیه و إن كانت لكبیرة إلا علی الذین هدى الله» یعنی ما قبله ای را كه بر آن بودی تغییر ندادیم مگر برای این كه بیازماییم و جدا سازیم گروهی را كه از پیغمبر خدا پیروی كنند از آنان كه به مخالفت او برخیزند، اگر چه این تغییر قبله بسی بزرگ نمود، جز در نظر هدایت یافتگان.(بقره/143)
البته نباید فراموش شود كه خدا مكان و محلی ندارد، قبله رمزی است برای وحدت صفوف و احیای خاطرات توحیدی، و تغییر آن هیچ چیز را دگرگون نخواهد كرد. مهم تسلیم بودن در برابر فرمان الهی و شكستن بتهای تعصب و لجاجت و خودخواهی است.
برای مطالعه بیشتر می توانید به كتب تفسیر به ذیل آیه مورد نظر، به ویژه "تفسیر نمونه"، ج1، ص479 به بعد، مراجعه نمایید.
پیروز باشید.
مشاوره مذهبی ـ قم.

مشاور : موسسه ذکر | پرسش : پنج شنبه 29/8/1382 | پاسخ : جمعه 14/9/1382 | | | 0 سال | معارف اسلامي | تعداد مشاهده: 103 بار

تگ ها :

UserName