• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
کد: 36636

پرسش

بنام خدا
من جوانی (پسر)20 ساله ودانشجو هستم كه در گذشته گناهان زیادی داشته ام و دیگر نمی خواهم گناه كنم و می خواهم توبه كنم ولی مشكلاتی درجلوی من است كه مرا ناامید میكند كه انها را بیان میكنم لطفا راه حل هر یك از انها را بفرمایید.
1)اگاهی عده ای از اطرافیان از گناهانم
2)تنبلی و بی هدف بودن
3)شهوت زیاد(استمنا)
4)بد ذهنی نسبت به دیگران
5)علاقه شدید به فیلمها و عكسهای مستهجن وكثیف
6)من با دختری بسیار مومن به مدت 4 ماه دوست بودم ولی به هم خورد ولذا احساس شدید رابطه با یك دختر مومن و پاكدامن را دارم كه منرا در این راه سخت كمك كند ونمیدانم چكار كنم زیرا دربرخورد با دختران بسیار كمرو هستم وفقط در مدت عمرم با یك دختر دوست بوده ام ان هم به مدت 4 ماه ودر این 4 ماه فقط 3بار همدیگر را دیدیم
7)اگر تصمیمی بگیرم بعد از چند روز سست می شوم پیگیر تصمیمم نمیشوم
8)تنها هستم و میخواهم یك دوست داشته باشم كه همیشه منرا كمك كند ولی تا بحال موفق نبوده ام
باتشكر
لطفا سریع مرا راهنمایی كنید تا از این وضعیت خارج شوم.
خداحافظ

پاسخ

با عرض سلام و تحیت.
دوست محترم!
تنها راه جبران خطاهای گذشته توبه و بازگشت به سوی خداوند متعال است. لذا شما بهترین راه را پیدا كرده اید و این خود شروع موفقی است.
در ضمن، از علائم موفقیت، شناخت نقاط ضعف است كه باز هم شما نقاط ضعف خود را شناخته اید، و این نیز قدم مثبت دیگری در راه موفقیت است.
اما آن چه كه شما آن را مانع می دانید در واقع مانع نیستند، بلكه وسوسه های شیطان است تا به نحوی شما را از رسیدن به توبه بازدارد.
درست است كه انسان نباید در مقابل دیگران اقرار به گناه كند و یا عملی انجام دهد كه دیگران از گناه او مطلع شوند، ولی این دلیل بر این نیست كه هر كس دیگران از گناه او مطلع بودند، دیگر توبه نكند.
اگر هم احساس شرمندگی اذیتتان می كند بدانید كه با توبه شما، اولاً، دیگران پی می برند كه شما از آن راه بازگشته اید، و انسانها معمولا حس توبه و پشیمانی را ارج می نهند؛ به خصوص اگر از سوی جوانی باشد. دیگران انتظار عصمت از ما ندارند، ولی این انتظار را دارند كه وقتی به اشتباهمان پی بردیم از آن دست بكشیم.
و ثانیاً پس از این كه ثابت كردید واقعاً تصمیم بر توبه و بازگشت به سمت خدا را دارید، خداوند متعال خطای شما را از ذهن دیگران پاك كرده و آن ها عمل شما را فراموش می كنند. یكی از نعمتهای الهی فراموشی است.
اما تنبلی و بی هدف بودن برای چه!؟ اگر انسان محاسبه نماید كه اعمال او همه ثبت و ضبط شده و روزی محاسبه می شوند و برای هر یك باید پاسخ دهد، حركت و تلاش برای او معنا پیدا می كند. دنیا از یك سو بسیار زیبا و دوست داشتنی است و از ظرف دیگر بسیار بزرگ است و برای توفیق همه انسانها جا دارد. به خصوص اگر دنیا را دار گذر بدانیم، همه زیبایی های آن غنیمتی خواهد بود كه در كنار آن غم از دست رفتنش هم نیست.
رهایی از تنبلی هم با تقویت اراده و تصمیم قاطع شروع می شود و با اشتیاق و عشق به تلاش ادامه می یابد. اگر هم اشتباهات گذشته خسته مان كرده با توبه دوباره متولد می شویم.
اما شهوت از غرایز طبیعی هر انسانی است، ولی عقل و شرع برای آن محدوده و ضوابطی قرار داده اند. اگر انسان از این غریزه خدادادی در بیراهه استفاده نماید هر روز كه می گذرد بیشتر اسیر او می شود، چرا كه گرسنگی و تشنگی و... با سیرشدن برطرف می شود، ولی میل به شهوت این گونه نیست و هر چه انسان بیشتر در تمایلات شهوانی به بیراهه و افراط رود، این غریزه شعله ورتر شده و انسان را اسیر خود نموده و اراده او را سلب می نماید. اما راه درمان آن برگشتن از همان راهی است كه آمده ایم. انسان ذره ذره شهوتش منحرف می شود، و ذره ذره هم دوباره به راه برمی گردد. در این بازگشت باید صبور بود.
با مطالعه مضرات جسمی و روحی استمناء، و هم چنین راههای كنترل شهوت می توان انگیزه رهایی را در خود بوجود آورد، و كم كم این غریزه طبیعی را در مسیر اعتدال قرار داد.
یكی از راههای كنترل آن خودداری كردن از كارهایی است كه باعث تحریك شهوت می شود، مانند همین دیدن فیلم و عكس های مبتذل.
شما اگر خود را كنترل نموده و اراده قوی خود را، به خود ثابت كنید، و دیگر این گونه صحنه ها را نبینید، كم كم تخیلات جدیدی اذیتتان نمی كند، و تخیلات گذشته هم كم رنگ و كم رنگ تر می شود، و روزی فراموش می شود.
نمی توان با دیدن دائمی صحنه ها و تصاویر محرك انتظار كنترل شهوت را داشت.
"زدست دیده و دل هر دو فریاد هر آنچه دیده بیند دل كند یاد"
"بسازم خنجری نیشش زفولاد زنم بر دیده تا دل گردد آزاد"
برای مطالعه در كنترل شهوت می توانید به كد 35097، به بخش تازه های مذهبی سایت مراجعه كنید.
اما اگر انسان، دیگران را با شرائطی كه در آن هستند در نظر بگیرد و این كه آن ها هم انسانند و تصمیم دارند براساس وجدان خود عمل كنند، فهم دیگران برای انسان راحت تر شده و سوءظن هم نسبت به آن ها كمتر خواهد داشت. در این صورت خطاهای دیگران بیشتر ناشی از اشتباه و بیماری خواهیم دید، تا سوء نیت و ؤشتی باطن.
به علاوه، بدگمانی به دیگران نیز خود از وساوس شیطانی است. لذا با بروز این حالت در ذهن شما، با پناه بردن به خداوند از شر وسوسه های شیطان، بگویید كه نه، این گونه كه من فكر می كنم نیست و من به احتمال زیاد اشتباه می كنم، و چون مطمئن نیستم پس به آن اعتنا نمی كنم.
توجه داشته باشید كه این امور بر اثر تمرین و تجربه و به تدریج به دست می آید؛ یعنی انتظار نداشته باشید كه در همان دفعات اول به نتیجه مطلوب برسید، بلكه با تمرین زیاد به جایی می رسید كه دیگر اصلاً احساس نمی كنید كه در حال تمرین هستید، و به صورت خیلی عادی، تصویرتان نسبت به دیگران عوض می شود و عالم و آدم را زیباتر می بینید.
اما رابطه با جنس مخالف اگر در حد ضرورت نبوده و به موارد لازم و ضروری اكتفا نشود، معمولا آثار نامطلوبی به دنبال دارد، هر چند انسان به خود بگوید كه رابطه ما فقط در حد دوستی است؛ چرا كه نمی توان جلوی محبت قلبی و وسوسه های شیطانی را گرفت و این خود باعث معضلات فكری و روحی می شود.
برای مطالعه بیشتر در این زمینه می توانید به كد 24080، در بخش تازه های مذهبی سایت مراجعه نمایید.
برای تقویت اراده هم راههایی پیشنهاد شده كه می توانید به كد 31862 مراجعه كنید.
البته در مورد توبه از گناه و سپس شكستن توبه و دوباره مرتكب گناه شدن باید گفت كه این خصلت طبیعی انسان است، و به نوعی در همه انسانها ـ الا اولیای الهی ـ هست؛ لذا با تكرار گناه ناامید نشوید و دوباره توبه نمایید و آن هم توبه ای واقعی؛ یعنی تصمیم قطعی داشته باشید كه هرگز به طرف گناه نروید، ولی اگر هم دوباره مرتكب شدید، بدانید باب توبه همیشه بر روی انسان باز است؛ منتهی قابلیت و لیاقت می خواهد، و نباید انسان آنقدر توبه شكنی كند كه این قابلیت و لیاقت را از دست بدهد. هر وقت حال توبه دست می دهد بدانید كه هنوز این لیاقت در شما هست.
برای مطالعه در مورد توبه واقعی و جامع الشرایط، می توانید به كد 29600 مراجعه كنید.
داشتن دوستی مناسب و همراهی صدیق ـ كسی كه بتواند همیشه انسان را به سوی خوبی و كمال تشویق كند و او را از بدی و انحراف دور سازد ـ بسیار لازم است، چرا كه انسان فطرتاً نیاز به هم سخن و همدم دارد.
لذا چه بهتر است كه این همدم و هم سخن كسی باشد كه انسان در كنار او بتواند به مراتب عالی كمال و سعادت برسد و هر دو با هم در این مسیر تلاش نموده و با تذكر دادن به عیوب یكدیگر در رفع آن ها بكوشند و خوبی ها و جنبه های مثبت خویش را بیشتر نمایند. البته در انتخاب آن بسیار دقت نمایید. در همه حل بر خدا توكل نماید و همه چیز را از او بخواهید.
امیدواریم در تمام مراحل زندگی موفق بوده، و بیش از پیش مورد عنایت امام عصر(عج) قرار بگیرد.
پیروز باشید.
مشاوره مذهبی ـ قم.

مشاور : موسسه ذکر | پرسش : دوشنبه 26/8/1382 | پاسخ : پنج شنبه 6/9/1382 | | | 0 سال | معارف اسلامي | تعداد مشاهده: 106 بار

تگ ها :

UserName