کد:
28642
پرسش
با عرض سلام و خسته نباشید
پدر من فردی است كه به زیارت اهل قبور و حتی امامان و امامزادگان اعتقادی ندارد و اینگونه استدلال می كند كه چه لزومی دارد كه این همه راه برویم و حتما سر قبر فردی فاتحه بخوانیم.اگر فاتحه ما بخواهد به روح فردی برسد از خانه هم می رسد . لطفا با ذكر دلایل كافی به من كمك كنید كه پدرم را متقاعد كنم كه اشتباه می كند
پاسخ
با سلام و عرض تحیت.
خواهر گرامی!
باید بین قبور انسانهای عادی و انسانهای كامل و اولیاء الهی مثل معصومین فرق گذاشت.
روح انسان وقتی از بدن عنصری جدا می شود، در قالب یك بدن برزخی به حیات ادامه می دهد تا وقتی كه روز قیامت برسد. این بدن برزخی و روح علاقه و ارتباطش با بدن عنصری و خاكی بطور كلی قطع نمی شود؛ چنانچه با خانه و اهل آن هم بطور كلی قطع نمی گردد، و هر از چند گاهی اجازه سرزدن به خانه و فرزندان را می یابد كه در روایات اسلامی بدان تصریح شده است.
با توجه به این حقیقت كه غیر از روایات زیاد، براهین فلسفی را هم پشت خود دارد، سرّ رفتن بر سر قبر مردگان، و قرائت فاتحه در آنجا روشن تر می شود. چرا كه آنها این اجازه و اختیار و توان را ندارند كه هر جا می خواهند بروند، اما علقه و علاقه شان به بدن خاكی موجب می شود فاتحه بر سر مزار آنها توسط آنها دریافت گردد. از این رو است كه در روایات آمده كه صبح جمعه به زیارت اموات بروید، چرا كه در حین فاتحه روح میّت خود را به شما می رساند و از قرائت قرآن و... فیض می برد.
امّا ارواح معصومان كه چنین محدودیتی ندارند، چه؟ و چرا در باره آنها كه حضور و غیاب ندارند هم، این همه بر رفتن سر مزارهای آنها تاكید شده است؟!
این مطلب می تواند اسرار زیادی داشته باشد؛ برخی عرفانی و برخی اجتماعی و...
مثلا حضور مشتاقانه شیعیان در حرمهای شریف ائمه اطهار(ع) به لحاظ عاطفی و شخصی، و همچنین اجتماعی و سیاسی، تأثیر بسیار است، كه زیارت فردی هر كس در خانه اش چنین اثری ندارد. در این باره خود بیشتر بیندیشید.
سرّ دیگر آن حضور و آمدوشد مكرر ملائكه و فرشتگان الهی در آن حرمهای مبارك است.
چون جسم طاهر امام(ع) آنجا مدفون است، به حسب روایات آنجا محل آمدوشد زیاد فرشتگان الهی است و حضور ما در آنجا مقارن با حضور آنان بوده، و به لحاظ معنوی دارای ارزش بسیاری برای ما می باشد.
برای مثال در روایت هست كه فرشته ای به نام "منصور" با هر زائر قبر امام حسین(ع) مصافحه می نماید كه ثمره آن ریزش گناهان اوست.
معاشرت روح ما با فرشتگان الهی حاوی اثرات معنوی بسیاری است كه گاه به حس درنمی آید. البته اگر فرد اهل مقامات باطنی باشد می تواند آن را ببیند، چنان چه در گزارشات عارفان زیاد نقل شده است.
پذیرش این حقایق با ایمان به سخن امامان معصوم و قرآن (برای نمونه رجوع كنید به سوره قدر) آسان است، اما با عدم اعتقاد به اینان به سختی قابل باور می باشد، گرچه در برخی مراتبش قابل برهان نیز هست.
اگر باز سئوالی باقی ماند، با ما تماس بگیرد.
با التماس دعا.
مشاوره مذهبی ـ قم.
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
جمعه 18/7/1382
| پاسخ :
پنج شنبه 24/7/1382
|
|
|
0
سال
|
معارف اسلامي
| تعداد مشاهده:
62 بار