کد:
26331
پرسش
پیامبر كه این همه بر سواد آموزی تاكید داشت چرا خود به این امر اقدام نكرد و هیچ وقت اقدام به یادگیری سواد نكرد؟
پاسخ
با سلام
از آنجا كه پیامبر بزرگ اسلام مسئولیت راهنمایی و هدایت بشریت را داشتند (طبق اعتقاد مسلمانان) همه انسانها پس از ایشان ملزم به پیروی از ایشان بوده اند عقلا غیر ممكن می باشد كه خود ایشان انسانی (پناه بر خدا) بدون علم بوده باشند اما آنچه مطرح است اینكه ایشان از كجا و چگونه علم را بدست آورده اند.
در این باره باید بگوئیم این خود یك معجزه پیامبر است كه انسانی كه هیچ گونه سابقه تحصیل نداشته در زمانی كه ادباء و شعراء و سخنوران عرب با كلام فصیح خود با یكدیگر به رقابت پرداخته و فخر می ورزیدند پیامبر اسلام كتابی در اوج هدایت و فصاحت و بلاغت و معنی عرضه نمایند كه همگان را مبهوت ساخته مشركین از بیم مجذوب نشدن در كلمات آن حضرت پنبه در گوششهای خود فرو كنند تا آن سخنان زیبا را نشنوند .
چه كسی توانایی این را داشته كه بر پیامبر حق استادی پیدا كند تا اینگونه سخن بگوید . معلوم می شود كه همچنین شخصی با این كلمات گهر بار فقط از سرچشمه وحی نوشیده و از علم نامتناهی الهی الهام گرفته است و همه كس حتی امیرالمؤمنین علیه السلام كه تسبیح و تقدیس خداوند را حتی به ملائكه آموخته است باید از این دریای بی كران علم پیامبر استفاده كنند چنانچه در لحظات پایان عمر ایشان حضرت علی علیه السلام را به تنهایی فراخواندند و چیزهایی به ایشان فرمودند كه چون ازامیرالمؤمنین علیه السلام سئوال می شود پیامبر به تو چه فرمودند؟ ایشان در پاسخ می فرمایند : پیامبر به روی من هزار در علم را گشودند كه از هر در آن هزار در علم دیگر گشوده می شد.
اما ایشان همواره به تحصیل علم و دانش توصیه می فرمودند كه این سخن از ایشان معروف است كه اطلبوا العلم من المهد الی اللحد یعنی ز گهواره تا گور دانش بجوی.
در پایان با بیتی زیبا از غزل سرای شیراز با شما خداحافظی می كنیم.
نگار من كه به مكتب نرفت و خط ننوشت به غمزه مسأله آموز صد مدرس شد
مشاور :
آقای مرتجی
| پرسش :
شنبه 5/7/1382
| پاسخ :
چهارشنبه 9/7/1382
|
|
|
0
سال
|
حوزه علميه
| تعداد مشاهده:
107 بار