کد:
26266
پرسش
با عرض سلام و دعای خیر ...
1-با توجه به اینكه مرحوم آیت الله عزیزالله نیشابوری ( مدرس نجفی ) كه 2 سال پیش فوت كردند و با توجه به اینكه از بزرگان و مشایخ دراویش و تصوف بودند و همچنین دارای 14 اجازه اجتهاد بودند . با توجه به مطالب قید شده در كد سوال 16677 و 24738 كه درویشی و تصوف رد میشود پس ایشان چگونه درویش و در واقع مروجان فقر میباشند ؟
2- ایشان پرداخت عشریه را به جای خمس به دراویش توصیه می كردند ... با توجه به اینكه ایشان از بزرگترین علما و فقهای قرن بودند ...و با توجه به كد سوال 24738 فرموده بودید كه عشریه از بدعتهای غیر اسلامی و غیر شرعی می باشد و از آنجایی كه صاحب بدعت در آتش است آیا از دیدگاه بزرگان شریعت ایشان طرد شده بودند ؟
لطفا كامل و واضح توضیح فرمایید كه من واقعا در كار خود مانده ام .
یا علی
پاسخ
با عرض سلام و تحیت!
وظیفه هر مسلمانی عمل نمودن به دستورات و فرامین الهی است، كه از طرف پیامبر و اولیای الهی برای انسانها فرستاده شده است.
آن كس كه بیش از دیگران به این دستورات الهی عمل نماید و تلاش كند تا در چهارچوب قوانین و ضوابط معین شده از طرف خداوند حركت نماید، چنین كسی میتواند ادعا كند كه فردی دین دار و متدین و تسلیم امر پروردگارش است.
یكی از دستورات الهی كه خداوند مقرر فرموده است، و از انسانها خواسته تا به آن عمل نموده و هرگز ترك نكنند ـ یعنی اؤ واجبات می باشد ـ مسئله خمس است.
مسئله وجوب خمس، علاوه بر این كه به وسیله روایات متعددی كه از ائمه اطهار و معصومین ـ علیهم السلام ـ به ما رسیده است ثابت میشود، در قدم اول بر اساس نص صریح قرآن كریم و كلام الهی به اثبات میرسد.
خداوند متعال در سوره شریفه "انفال" آیه 41 می فرماید: «...إنّما غنمتم من شیء فأنّ لله خمسه و للرّسول و لذی القربی و الیتامی و المساكین و ابن السبیل...» یعنی بدانید هر گونه غنیمتی به دست آورید، خمس آن برای خدا و برای پیامبر و برای نزدیكان و برای یتیمان و مسكینان و واماندگان در راه(از آنها) است و...
بنابراین، چگونه میتوان وجوب خمس را با وجود نص آیه شریفه و هم چنین روایات بسیاری كه در این زمینه از معصومین ـ علیهم السلام ـ وارد شده، نادیده گرفت، ولو این كه صدها اجازه اجتهاد به همراه داشته باشیم. مسئله خمس از ضروریات مذهب تشیع است.
پیروز باشید.
مشاوره مذهبی ـ قم.
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
شنبه 5/7/1382
| پاسخ :
سه شنبه 8/7/1382
|
|
|
0
سال
|
معارف اسلامي
| تعداد مشاهده:
73 بار