کد:
17659
پرسش
سلام ( لطفا پاسخ رو به ایمیلم بفرست)
من مشترك مجله ”پرسمان“ هستم و از طریق این مجله با این سایت آشنا شدم . من قبلا هم از مشاوره مذهبی تبیان كمك گرفتم . هرچند میلم طولانی است ولی لطفا حوصله كن و تا آخرش بخون:
من 21 سالمه. من خیلی سست اراده ام. نمی دانم باید چه كار كنم. این مساله در زندگی و كارهایم خیلی تاثیر گذاشته. من هی تصمیم می گیرم از وقتم بهترین استفاده رو كنم ولی موفق نمی شم.
من پارسال با دانشگاه ” مكه “ رفتم. ولی هنوز هم سر نمازخواندن می لنگم. ببین من اعتقاداتم شكل گرفته است. حجابم رو رعایت می كنم و ....
ولی عملم خیلی كمه. به عبارتی من یه شیعه واقعی نیستم. هر بار كه در جای زیارتی ای حاضر می شوم، شرمم می آید كه حرفی بزنم یا خواسته ای داشته باشم، چون می بینم در عمل كاری نكردم. الان هم كه دارم اینها رو می نویسم دو روزه نماز نخواندم. نه این كه نخوام ، هی نمازخواندن رو عقب می اندازم تا وقتش می گذره
تازه جالب اینه كه من می خوام كارهای دیگری هم بكنم: می خوام در عمل مسلمان باشم. من خیلی اراده ام ضعیفه. گاهی به این فكر می كنم كه اگر در زمان صدر اسلام زندگی می كردم جزو چه دسته ای بودم، اگر در زمان انقلاب بودم ، چه كار می كردم ، اگر اصلا مسلمان به دنیا نمی آمدم ، آیا خودم ایمان می آوردم.
خواهش می كنم كمكم كن. به نظرت اوضاع فعلی من نشانه اینه كه ”حج عمره “ من قبول نشده. همیشه موقع نماز جمله ای كه خیلی توجه ام رو جلب می كنه، آیه آخره ” حمد “ است كه خدایا من رو از ”گمراهان“ قرار نده خیلی راحت و با جملات كتابی و خشك جواب نده. طوری جوابم رو بده كه تكانم بده و رویم تاثیر بگذاره.
خواهش می كنم كمكم كن...............................
پاسخ
با عرض سلام و تحیت!
سالكان سیر كمال را میتوان دو دسته كرد: سالكان مجذوب و مجذوبان سالك.
سالك مجذوب، كس است كه هدف را به عقل خود تشخیص داده و لنگان لنگان میرود. یك یك بدی ها را از خود دور میكند، و ملكات انسانی را در خود جای میدهد. البته در برداشتن هر قدم، هدیه ای از آسمان ملكوت دریافت میكند، جذبهاش افزون میشود و گام بعدی را استوارتر بر میدارد. باز ترك حرامی دیگر، و انجام واجب و مستحبی دیگر، و پیدا شدن قوت ایمان و جذبهای دیگر و … .
اما مجذوب سالك قصهای دیگر دارد؛ او اول دلش برده شده و خود به دنبال دلش میرود. جذبهای او را عاشق كرده و حال سر از پا نمیشناسد. اهل جد و تلاش برای رساندن خود است. زبان حال او چنین است:
"تو مپندار كه مجنون سرخـود مجنــون شـد از سمك تا به سحابش كشش لیلی برد"
"من به سر چشمه خورشید نه خود بردم ره ذرهای بـــودم و مـهر تـو مرا بالا برد"
"من خس بی سروپایـم كه به سـیل افتـادم او كه میرفـت مرا هم به دل دریا بـرد" این كدام سیل است كه خس و خاشاك ناچیز را ـ كه رسیدنش با پای خود به دریا محال است ـ به طرفةالعینی به دریا میبرد؟ آن سیل سیل تولی، دل سپردن و عاشقی است. عشق به خدا و اولیاءاو، عشق به معصومان و خوبان عالم.
این مهر و عشق را اندك مگیر كه ره یافتگان گفتهاند:
"خم ابروی تو بود و كف مینوی تو بود كه به یك جلوه ز من نام و نشان یكجا برد"
اما راه عمومی و اولی، راه سالك مجذوب است؛ این كه خود شروع كنی، و به توفیق الهی یك یك محرمات را ترك و واجبات را عمل كنی. اما میتوانی و باید، در تمام طی این مسیر ناله و گریه و تضرع و التماس خویش را به درگاه خدا ببری، كه با جلوهای از محبت خاصان و خوبانش بسان سیلی ترا بكند و با خود ببرد. اگر این توفیق به تو دست دهد در زمره مجذوبان سالك قرار گرفته ای.
كمی بیش از پیش پای سجاده ات بنشین و به هدف و راهت بیندیش؛ هدف را بلند بگیر و بدان كه هر كس می تواند حركت را آغاز كند، و در زمره خوبان قرار گیرد.
حج عمره تو هم ـ ای دوست! ـ نه تنها قبول شده ـ إن شاءالله ـ بلكه آن را باید دعوت نامهای از سوی خدای مهربان بدانی. كجا اول جوانها را می خوانند، كه، به خصوص در زمانه ما خوانده اند. خدا به جوانان عنایت ویژه دارد، از شرائط خود استفاده كن.
دوست گرامی! با وجود ربوبیت خدا در همه ذرات عالم، هیچ جائی برای اتفاق و تصادف نیست؛ هر حادثهای علتی دارد و به غرضی كه خدا در نظر داشته واقع شده است. از روی تصادف، تو میل به حج عمره پیدا نكردهای، و نوبت به تو نرسیده است؛ بلكه چیزی یا كسی از بیرون تو، این میل را در تو آفریده و برای غایت و هدفی هم بوده است. آن را جز دعوت نامه مپندار.
در حدیث است كه: «در ایام زندگانی شما نسیم هایی(از سوی ملكوت) به سوی شما وزیدن میگیرد، آگاه باشید و خود را در مقابل آنها قرار دهید.» این نسیم ها، زلف شما را این سو و آن سو نمیكند، با دل شما كار دارد. باور كنید، شب و روز و هفته و ماه ما خالی از این نسیمها و نفحات رحمانی نیست. از یك عمره و زیارت گرفته تا خوابی خوب، تا نكتهای نافع، تا شعری نغز، و حتی كاری بیادبانه از بیادبی، همه میتوانند رسولان الهی برای رساندن آن نفحه آسمانی باشند. هوشیار كسی است كه خود را در معرض اینها قرار دهد.
دل دادن به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و انس دائمی با آنها، شما را در طی مسیر كمال و دستگیری های معنوی بسیار كمك میكند؛ اما با انس دائمی هر چند اندك؛ قرائت زیارتی در خانه یا مسجد و یا امامزاده ای، ولو دورافتاده.
در باره افزایش اراده كه ابزار اصلی شماست، چند نكته را عرض میكنیم:
1ـ بار را زیاد برندارید. در برنامه ریزیها واقع بین باشید. اول راه، بار را سنگین نكنید كه همهاش زمین میماند. با واقع بینی، برای هر روز برنامه معنوی آسانی بریزید.
2ـ وقتی تصمیم گرفتید ـ در هر امری كه باشد ـ آن را بی خود نشكنید. هر چه میتوانید قبل از تصمیم فكر كنید و مشاوره، اما وقتی تصمیم گرفتید، حتی در امور ریز و جزئی، آنرا نشكنید، مگر به دلیلی محكم. تخلف از اراده و تصمیم مثل پتكی است بر سر اراده شما.
3 ـ نظم در كار نیز تأثیر شایانی در افزایش اراده دارد. بینظمی امور را به هم میریزد و اراده را مردد و متشتت میكند.
4 ـ عالمان اخلاق و عرفان تسبیحات حضرت زهرا(س) را ـ اگر با توجه و حوصله و شمرده خوانده شود ـ موجب تقویت اراده شمردهاند. امیدواریم توانسته باشیم كمكی به شما بكنیم.
5- ارتباط با انسانهای مؤمن و مطالعه احوال و رفتار عرفا هم در تقویت ایمان و ایجاد رغبت و امید بسیار مفید است.
باز هم با ما تماس بگیرید.
با التماس دعا.
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
يکشنبه 19/5/1382
| پاسخ :
يکشنبه 19/5/1382
|
|
|
0
سال
|
معارف اسلامي
| تعداد مشاهده:
98 بار