کد:
10710
پرسش
با سلام
با توجه به ساده زیستی ادئمه معصومین چرا ما قبور این عزیزان را مثل كاخ شاهان تزئین می كنیم
آیا در این مورد روایتی معتبر در دست است كه یكی از چهارده معصوم (ع) شفارشی در این مورد كرده باشد
پاسخ
دوست محترم!
قرآن به طور خاص متعرض حكم این موضوع نشده است، ولی در عین حال می توان حكم موضوع را از كلیاتی كه در قرآن وارد شده، استنباط كرد.
1-تعمیر و حفظ قبور اولیا تعظیم شعار الهی است. قرآن مجید تعظیم شعائر الهی را نشانه تقوای قلوب و تسلط پرهیزكاری بر دلها می داند و می فرماید: «و من یعظم شعائر الله فانها من تقوی القلوب» یعنی هر كسی شعائر الهی را تعظیم و تكریم كند، آن نشانه تقوای دلها است.
با ملاحظه دو نكته حكم تكریم قبور اولیا الهی روشن می شود:
الف- اولیای الهی از شعائر و نشانه های دین خدا می باشند.
ب- یكی از طرق تعظیم این گروه پس از درگذشت آنان، علاوه بر حفظ آثار و مكتب آنها، همان حفظ و تعمیر قبور آنان است.
2-قرآن مجید می فرماید: «قل لا اسئلكم علیه اجرا الا المودة فی القربی» یعنی بگو من بر رسالت مزد و اجری غیر از ابزار دوستی و علاقه به خویشاوندانم نمی خواهم. یكی از طرق ابراز و اظهار علاقه نسبت به خاندان رسالت، تعمیر قبور آنان است. (آیین وهابیت، آیت الله جعفر سبحانی، ص43)
همچنین مراجعه به تاریخ مسلمانان به خوبی نشان می دهد كه تعمیر قبور و حفظ و نگهداری آنها یكی از مراسم مسلمانان در تمام نقاط بوده است و برای حفظ آثار و قبور اولیای الهی موقوفاتی وجود داشته است كه جهت حفظ و تكریم و آبادانی این گونه اماكن به مصرف می رسیده است. با توجه به این شواهد و كلیات آیات قرآنی می توان اظهار داشت كه تعمیر و حفظ و آبادانی قبور ائمه عمل پسندیده ای است.
البته در نها«ت امر قابل ذكر است كه رعایت اهم و مهم در انجام وظائف الهی نیز از وظائف شرعی است. شاید بعضی كارها، در بعضی از مقاطع زمانی و مكانی، از این جهت قابل مناقشه باشد. ما در صدد قضاوت در این جهت نیستیم.
خدا نگهدار شما.
مشاور :
موسسه ذکر
| پرسش :
پنج شنبه 29/3/1382
| پاسخ :
يکشنبه 9/6/1382
|
|
|
0
سال
|
معارف اسلامي
| تعداد مشاهده:
82 بار