تبیان، دستیار زندگی

شهاب باران

شهاب باران در فصل پاییز

بارش شهابی جوزایی به عنوان پربارش‌ترین شهاب باران فصل پاییز شناخته می‌شود. علاقه‌مندان به پدیده‌های نجومی می‌توانند این پدیده زیبا را در آسمان مشاهده کنند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
بارش شهابی جوزانی
بارش شهابی جوزایی به عنوان پربارش‌ترین شهاب باران فصل پاییز شناخته می‌شود و اوج بارش آن نیز در آذرماه سال جاری خواهد بود. چرا که بارش شهابی جوزایی به اوج خود می‌رسد و سرسویی این شهاب باران 120 شهاب در ساعت خواهد بود که با سرعت 35 کیلومتر بر ثانیه به جو زمین برخورد می‌کنند.

نحوه شکل‌گیری بارش شهابی جوزایی

 البته اصطلاح آذرگوی زمانی استفاده می‌شود که میزان درخشندگی شهاب‌ها به بیشترین حد خود برسد.

سیارک فایتون 2300 منشا بارش شهابی جوزایی است. این سیارک در سال 1983 کشف شد و نزدیک‌ترین فاصله آن با زمین حدود 10.3 میلیون کیلومتر است.

به دلیل فاصله سیارک فایتون با زمین، نیروی سیاره زمین روی مدار آن تاثیر می‌گذارد و با حرکت خود آن را قطع می‌کند که با قطع شدن مدار فایتون 2300، تکه‌های آن به جو زمین برخورد کرده و بارش شهابی را به وجود می‌آورد.

برخی از مردم بارش شهابی را با عنوان بارش شهاب‌سنگ‌ها یکی می‌دانند که باید بگویم چنین باوری اشتباه است و این رویداد فقط یک بارش شهابی محسوب می‌شود. مهم‌ترین ویژگی بارش شهابی جوزایی، پرنور بودن آن است.

امسال به دلیل وزش بادهای غربی در ایران و با وجود هوای سالم و پاک می‌توان با شرایط بسیار خوبی بارش شهابی جوزایی را رصد کرد. از سویی کره ماه در حالت هلال قرار دارد و میزان درخشندگی آن نیز کمتر است و به همین دلیل مردم می‌توانند به آسانی شهاب‌های پرنور (آذرگوی) بارش شهابی جوزایی را رویت کنند. البته اصطلاح آذرگوی زمانی استفاده می‌شود که میزان درخشندگی شهاب‌ها به بیشترین حد خود برسد.

کانون بارش جوزایی

کانون بارش شهابی جوزایی در صورت فلکی دو پیکری است. گفتنی است بارش شهابی جوزایی از آسمان تمامی نقاط ایران قابل مشاهده است و نیازی نیست علاقه‌مندان فقط در صورت فلکی جوزا به دنبال بارش شهابی باشند.

منبع:گجت نیوز