تبیان، دستیار زندگی

پرسش و پاسخ های پر تکرار از مشاوره طب سنتی اسلامی

از بین بردن جوش و جای جوش با طب سنتی

جوش یکی از اختلالات هورمونی ناشی از عدم تعادل اخلاط بدن است و برای درمان نیازمند اصلاح مزاج و تنظیم تغذیه است.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

 

سنتی اسلامی

مدتی است که بی خواب شده ام و با اینکه در طی روز خیلی خسته می شوم ولی شب ها نمی توانم بخوابم. لطفا بفرمایید که از منظر طب سنتی چگونه بر این مشکلم غلبه کنم و خواب به چشم هایم برگردد؟

دلایل بی خوابی میتواند عواملی از جمله غلبه خشکی مزاج یا گرمی مزاج باشد و یا درد یا تب یا مشکلات ناشی از بخارات متصاعده از معده باشد.
هر کدام از موارد فوق روش درمان مخصوص به خود را دارد و لازم است حتما به یک متخصص طب سنتی اسلامی مراجعه داشته باشید ولی تا زمان مراجعه به طبیب رعایت موارد زیر میتواند برای شما مفید باشد:
1. پرخوری و کم خوری موجب اختلال در خواب می‌شود. خوردن یک غذای سبک قبل از خواب به بهتر شدن خواب کمک می‌کند، در حالی که پرخوری سبب اختلال در سیستم هضم و در نتیجه بی‌خوابی می‌شود.

2.کافئین در خواب اختلال ایجاد می‌کند. هر نوع غذا و نوشیدنی‌ دارای کافئین مثل قهوه، کوکاکولا و شکلات سبب بی‌خوابی می‌شود، البته در افراد مختلف، تاثیر آن متفاوت است.

3. خوردن چربی به اندازه باشد. خوردن غذاهای خیلی چرب سبب به هم خوردن سیستم هضم و گوارش و در نتیجه بی‌خوابی می‌شود.

4. دیر وقت شام نخورید. خوردن شام 3 - 4 ساعت قبل از خواب باشد. افرادی که مشکل معده مثل برگشت اسی دمعده و یا ترش کردن دارند، نباید دیر وقت غذا بخورند و لازم است از خوردن غذاهای سنگین خودداری کنند، زیرا غذای سنگین تخلیه شدن معده را به تعویق می‌اندازد.

خوابیدن با معده پر، باعث تحریک اسیدها و مایعات معده و روده می‌شود و آنها را به سمت مری می‌راند، بنابراین حالت ترش کردن ایجاد شده و سبب ایجاد تغییراتی در خواب می‌شود. توجه داشته باشد، نوشیدن بیش از اندازه مایعات قبل از خواب نیز مشکل‌ساز است، چون موجب مشکلات گوارشی و غلبه سردی میشود.

5. خوردن شیر و عسل به بهبود خواب کمک می‌کند. شیر دارای آمینواسیدی به نام تریپتوفان است که تریپتوفان موجب افزایش مقدار داروی مسکن طبیعی در مغز به نام سروتونین می‌شود. به همین دلیل بیشتر پزشکان نوشیدن یک لیوان شیر قبل از خواب به همراه یک قاشق غذاخوری عسل توصیه می‌کنند. مخلوط شیر و موز نیز به بهبود خواب کمک کرده و به بدن ویتامین ۶ B می‌رساند. این ویتامین به تبدیل تریپتوفان به سروتونین کمک می‌کند.

6. نوشیدن دمنوشهای گیاهی. برخی از انواع گیاهان و داروهای گیاهی نیز به بهبود خواب کمک می‌کند. به‌ طور مثال دمکرده بهار نارنج و سنبل کوهی تاثیری شگفت‌انگیز در این زمینه برجای می‌گذارد.

پزشکان معتقدند سنبل کوهی سبب آرامش سیستم عصبی و راحتی بافت ماهیچه‌ها می‌شود، بنابراین دم کردن سنبل در یک قوری چای توصیه می‌شود. علاوه بر سنبل، چای بادرنج، و به لیمو نیز به خواب بهتر و آرام‌تر کمک می‌کند.

- چای بادرنجبویه و زیرفون: (1 قاشق مرباخوری) به اضافه‌ی زیرفون (1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواص: طبیعت خیلی گرم، در بعضی مزاجها بالا برنده‌ی قوی فشار خون، مقوی قلب و اعصاب، خون‌ساز، تقویت‌كننده‌ی سلولهای مغزی، فوق‌العاده آرام بخش است، (گیاه مورد علاقه‌ی حضر علی (ع)) مقوی مغز، ضد صدای گوش، خواب‌آور، نشاط‌آور، ضد بیماریهای كلیه، ضد خوابهای وحشتناك، ضد بوی دهان

- چای به لیمو: (1 قاشق غذا خوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.
خواص: طبیعت گرم، خواب آور در شب، آرام بخش، ضد میگرن، ضد سردرد، ضد تپش قلب، تقویت حافظه، ضد نفخ، تقویت معده، ضد آسم

جوش یکی از اختلالات هورمونی ناشی از عدم تعادل اخلاط بدن است و برای درمان نیازمند اصلاح مزاج و تنظیم تغذیه است، به بیانی دیگر جوش بدن و صورت یک عارضه پوستی ناشی از گرمی مزاج یا پوست و یا سن جوانی است.


برای چین و چروک صورت در طب سنتی چه راهکاری دارید؟

مالیدن روغن بادام تلخ روی صورت روزی یکی دو مرتبه، لکه ها و چین و چروک را از بین می برد. البته مصرف روزی 7 عدد عناب و انجام حجامت هم توصیه می شود.

جهت درمان زود انزالی و تقویت قوای جنسی چه پیشنهادی دارید؟

زودانزالی معمولا بدنبال غلبه سردی در ناحیه شکم و لگن و ناحیه اروژنیتال بوجود می آید، که دلایل متعددی دارند. از جمله تغذیه غلط و مصرف بیش از حد سردیجات یا افراط در تماس جنسی و یا یبوست و... پیشنهاد میشود زیر نظر یک پزشک اصلاح تغذیه کنید و موارد زیر پیگیری شود.
اقدامات لازم درمانی زیر هم مد نظر باشد:
1- مصرف انجیر شبی 7 عدد.
2- شربت عسل روزی یک لیوان.
3- مصرف نخود آب روزی یک کاسه ماست خوری.
4- دمکرده گل گاوزبان روزی 3 استکان.
5- پرهیز از مصرف سردیجات و سرخ کردنی و آب سرد و افراط جنسی مخصوصا در فصل زمستان.
6- نرمش و ورزش روزی یک ساعت.
7- بادکش گرم و خشک کتف و کمر یک شب در میان 7 جلسه
8- کندر جویدنی روزی یک نخود جویده شود
9- زیره سبز به صورت کوبیده روزی 2 قاشق چایخوری با نهار و شام میل شود

مدتی است که صورتم به شدت جوش می زند و انواع و اقسام قرص های شیمیایی را مصرف کرده ام ولی با قطع آنها مجددا شروع می شود. آیا طب سنتی برای درمانه آکنه شدید راه حلی دارد؟

جوش یکی از اختلالات هورمونی ناشی از عدم تعادل اخلاط بدن است و برای درمان نیازمند اصلاح مزاج و تنظیم تغذیه است، به بیانی دیگر جوش بدن و صورت یک عارضه پوستی ناشی از گرمی مزاج یا پوست و یا سن جوانی است، بیماری نیست و نیازمند اصلاح مزاج و اصلاح تغذیه و رسیدن به اعتدال مزاج شما و پوستتان است.

درمان های صورت گرفته در جامعه امروزی بیشتر جزءنگری بوده و درمان کل نگر یا اصلاح کننده مزاج کمتر صورت می گیرد.
 اکنون پیشنهاد میشود موارد زیر را به دقت رعایت کنید.
- ابتدا اصلاح مزاج و اصلاح تغذیه تحت نظر یک پزشک ماهر ضروری هست.
- حجامت عام 3 تا 5 مرحله در ایام پرفشار
- ماسک عسل +آب لیمو شبها (14شب)
- حجامت احتقان 1 تا 3 مرحله
- استفاده از سركه در غذای روزانه
- تنظیم گوارش و رفع یبوست با مصرف میوه تمر هندی روزی 2 عدد
- استفاده از سركنگبین 40 شب
- شستشوی مواضع درگیر با سركه رقیق شده و آب جوشیده
- استفاده از زالو در صورت و پشت گوشها در صورت مقاومت به درمان حجامت
- عناب روزی 7 عدد
- کرم گل بنفشه روزی 3 مرتبه روی جوشها مالیده شود.
- درصورت وجود جوش صورت انجام حجامت چانه هم ضروری هست.

بهترین داروی گیاهی در درمان ورم معده و ورم روده چیست؟

از نگاه طب کلاسیک یکی از مهم ترین علل ابتلا به ورم معده، استقرار میکروب هلیکوباکترپایلوری در معده است. این میکروب تا آخر عمر فرد در معده باقی می‌ ماند و باعث ورم و التهاب در جدار معده می ‌شود. بسیاری از اوقات، التهاب و ورم، علامتی ندارد اما بعضی مواقع با احساس بزرگی شکم و سنگینی همراه است.
اما از نگاه طب سنتی عوامل سردی و گرمی و غلبه اخلاط (سوء مزاج) موجب ورم یا زمینه ساز بروز عفونت میشود، که باید تحت نظر طبیب با تجربه درمان شود .لذا اگر همراه ورم دچار نفخ و دم و یبوست هستید فعلا موارد زیر رعایت شوند.
- پرهیز از خوردن چای بعد از غذا
- انجیر شبی 5 عدد میل شود
- زیره سبز روزی دو قاشق چایخوری بصورت کوبیده با نهار و شام میل شود.
- پیاده روی روزی یک ساعت.
- بادکش گرم و خشک ناحیه شانه و کتف ها یک شب در میان 7 جلسه
- پرهیز از خوردن سردیجات و سرخ کردنی

منبع: پرسش و پاسخ های عمومی مشاوره طب سنتی مرکز مشاوره تبیان