تبیان، دستیار زندگی

عفونت قارچی پوست

20 درمان طبیعی قارچ پوستی

عفونت قارچی پوست غالبا پا، ناخن‌ها و کف سر را مبتلا می‌کند و به شدت مسری است. این عفونت عموما باعث ایجاد قرمزی، خارش، و لکه‌های دایره‌ای فلس مانند روی پوست می‌شود. در حالیکه داروهای بسیاری برای درمان عفونت قارچی پوست در دسترس هستند، اما درمان‌های طبیعی هم می‌تواند کارساز باشد. در این مقاله به برخی از راهکارهای طبیعی برای مقابله با قارچ پوستی اشاره کرده ایم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
قارچ پا
سیر
سیر اغلب برای درمان عفونت استفاده می‌شود. برای این منظور می‌توان سیر را به همراه روغن نارگیل یا زیتون به شکل خمیر درآورده و آن را روی پوست قرار داد.

ماست
پروبیوتیک موجود در ماست ساده به خاطر وجود اسید لاکتیک، منجر به کنترل رشد قارچ‌ها می‌شود.
پنبه را آغشته به ماست کنید و آن را به مدت ۳۰ دقیقه روی ناحیه‌ی عفونت بگذارید، سپس ماست را از روی پوست با آب گرم و حوله تمیز کنید. این کار را دو بار در روز تکرار کنید تا بهبودی کامل حاصل بشود.

سرکه سیب
سرکه سیب خاصیت ضد قارچی دارد. برای بهره بردن از این خاصیت سرکه سیب باید پنبه را با محلول رقیق‌نشده آغشته کرد و آن را روی محل مورد نظر قرار داد و سه بار در روز این کار را تکرار کرد.
ژل آلوئه ورا
آلوئه ورا
آلوئه ورا حاوی شش عامل ضدعفونی کننده است که خاصیت ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد باکتری دارند. برای بهره بردن از خاصیت آلوئه ورا باید ژل موجود در آن را سه یا چهار بار در روز روی محل عفونت قارچی قرار داد.

روغن نارگیل
وجود برخی اسیدهای چرب در روغن نارگیل از طریق آسیب رساندن به غشای سلولی، سلول‌های قارچی را از بین می‌برد. روغن نارگیل خالص را به‌آرامی روی ناحیه‌ی عفونت بگذارید و اجازه بدهید تا خودش خشک شود. روزانه دو تا سه مرتبه این کار را تکرار کنید.
همچنین می توانید مقدار مساوی از روغن نارگیل و روغن دارچین را ترکیب کنید و برای جلوگیری از تکثیر قارچ پوستی در نواحی دیگر، آن را روی محل قرار بدهید.این کار را نیز ۲ تا ۳ مرتبه در روز تکرار کنید.
عصاره دانه گریپ فروت
نتایج برخی شواهد حاکی از آن است که عصاره دانه گریپ فروت عفونت‌های قارچی را درمان می‌کند. برخی معتقدند برای درمان عفونت قارچی می‌توان یک قطره عصاره دانه گریپ فروت را با یک قاشق آب مخلوط کرد و دوبار در روز روی پوست قرار داد.

زردچوبه
زردچوبه ادویه‌ای شناخته شده با خاصیت ضد التهابی است. عصاره‌ی ریشه‌ی زردچوبه‌ی خام را روی ناحیه‌ی قارچ قرار بدهید. دوبار در روز به مدت ۲ تا ۳ ساعت این کار را تکرار کنید. همچنین می‌توانید زردچوبه را با آب یا روغن نارگیل مخلوط کرده و خمیر بدست آمده را روی محل مورد نظر قرار داد.

پودر شیرین بیان
پودر شیرین بیان را می‌توان به شکل خمیر درآورده و از ویژگی‌های ضد ویروسی و ضد میکروبی آن بهره برد. همچنین این ترکیب به عنوان درمانی خانگی برای عفونت قارچی استفاده می‌شود.
روغن درخت چای
روغن درخت چای
روغن گیاه چای در درمان عفونت قارچی کاربرد دارد. مقدار مساوی از چای ساده و روغن خالص درخت چای را با روغن زیتون یا روغن بادام مخلوط کنید و این محلول را به دفعات در طول روز روی ناحیه‌ی قارچ قرار بدهید.

چای
تانن موجود در چای خواص ضدعفونی کننده دارد. چند چای کیسه‌ای را به مدت ۱۰ دقیقه در آب گرم بگذارید. آنها را از آب بیرون بیاورید و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید. سپس چای کیسه‌ای را روی ناحیه‌ی قارچ پوستی گذاشته و درمان را سه مرتبه در طول روز تکرار کنید.
برای قارچ پوستیِ نواحی بین انگشتان پا، ۵ چای کیسه‌ای را به مدت ۵ دقیقه در ۴ فنجان آب جوش قرار بدهید. بعد از اینکه آب سرد شد به مدت ۳۰ دقیقه ناحیه عفونی را در آن قرار بدهید و دو با در روز این کار را تکرار کنیدو در عرض ۵ تا ۶ هفته به بهبودی کامل برسید.

روغن پونه کوهی
روغن پونه‌ی کوهی خواص ضدعفونی‌کننده دارد و برای درمان عفونت و قارچ پوستی مفید است. مقدار مساوی از روغن پونه‌ی کوهی را با روغن زیتون خالص مخلوط کنید و این ترکیب را برای چند ساعت روی ناحیه‌ی عفونی بگذارید.
انگور وحشی
آب انگور وحشی
انگور وحشی حاوی مواد ضد عفونی‌کننده و ضد قارچ است. یک لیوان آب انگور و حشی را به دفعات در طول روز بنوشید و سرعت باورنکردنی درمان را به چشم ببینید.

میوه پاپایا
میوه پاپایا درمانی اثربخش برای عفونت قارچی پوست است. یک عدد پاپایا را به تکه‌های کوچک خرد کنید و سپس آن‌ها را با فشاری ملایم روی پوست بمالید. هم‌چنین می‌توانید پاپایا را له کنید و از آن خمیر درست نمایید؛ سپس آن را به مدت ۲۰ دقیقه روی محل عفونت قرار دهید. بعد از آن، پوست‌تان را با آب گرم بشویید.

دمنوش علف لیمو
علف لیمو به صورت طبیعی دارای خواص ضد باکتری و ضدعفونی است. علف لیمو را می‌توان به شکل دمنوش به صورت خوراکی مصرف کرد. هم‌چنین می‌توان روغن علف لیمو و همین‌طور خمیر علف لیمو – که مستقیما با له کردن برگ‌ها درست می‌شود – را به صورت موضعی استفاده کرد.
خواص ضدعفونی کنندگی علف لیمو باعث التیام کامل زخم‌ها می‌شود و خواص ضد باکتری طبیعی آن نیز از بروز عفونت پیشگیری می‌کند. برای درمان خانگی قارچ پوستی و بیماری پای ورزشکاران بهتر است از خمیر یا روغن علف لیمو استفاده کنید.
روغن اسطوخودوس
روغن اسطوخودوس
استفاده از روغن اسطوخودوس یکی از بی‌خطرترین و آرام‌بخش‌ترین درمان‌های خانگی برای معالجه‌ی قارچ پوستی است. برای درمان قارچ پوستی می‌توانید روغن طبیعی اسطوخودوس را روی پوست‌تان بمالید؛ این کار نه تنها عفونت قارچی را به سرعت از بین می‌برد، بلکه هم‌چنین در طول فرایند درمان از بروز عفونت‌های دیگر نیز پیشگیری می‌کند.

عصاره‌ی برگ زیتون
عصاره‌ی برگ زیتون نه تنها دارای خواص ضد قارچی است، بلکه هم‌چنین در صورت مصرفِ خوراکی می‌تواند به تقویت دستگاه ایمنی نیز کمک کند. تعدادی برگ زیتون را رنده کنید تا به شکل خمیر دربیاید. ماده را ۳۰ دقیقه روی قارچ پوستی بگذارید و سپس با آب گرم محل را شست‌و‌شو بدهید و پاک کنید. این درمان را یک تا دو بار در روز تکرار کنید.

دانه‌ی خردل
دانه‌های خردل برای مبارزه با قارچ پوستی و دیگر عفونت‌های پوستی مفیدند. این دانه‌ها را به مدت ۳۰ الی ۶۰ دقیقه در آب بخیسانید، و سپس آن‌ها را به صورت خمیر در بیاورید. این خمیر را به نواحی عفونی پوست‌تان بمالید تا خارش و ناراحتی آن تسکین یابد.

چریش
چریش گیاهی دارویی با خاصیت ضد قارچی و ضد باکتری است که تاثیر آن در درمان انواع گوناگون عفونت‌های پوستی ثابت شده است. برای درمان خانگی عفونت قارچ پوستی، به آسانی می‌توانید از پودر برگ چریش یا روغن چریش استفاده کنید، تا این عفونت سرسخت را از بین ببرید. روغن چریش را به مدت چند روز روی ناحیه‌ی عفونی بمالید تا آثار آن از بین بروند.
کافور
کافور
کافور تکه‌های سفید رنگ و شفافی هستند که بوی قوی‌ای دارند و از پوست و چوب درخت کافور، از درختان بومی آسیا، به دست می‌آیند. خاصیت ضد قارچی کافور، آن را به یکی از بهترین درمان‌های خانگی برای قارچ پوستی تبدیل کرده‌ است.
مقدار اندکی کافور را روی ناحیه‌ی عفونی بریزید. این کار را چند روز تکرار کنید تا این عفونت به طور کامل بر طرف شود.

آب و صابون
برای جلوگیری از گسترش عفونت پوستی به دیگر بخش‌های بدن باید در حد امکان پوست را تمیز نگهداشت و به همین دلیل باید محل عفونت را یک یا دو بار در روز با آب گرم و صابون شست و شو داد. همچنین لازم است محل را به سرعت خشک کرد، چرا قارچ‌ها در محیط‌های مرطوب به سرعت رشد می‌کنند.

هشدار
قارچ پوستی به شدت مسری است. از این رو همیشه توصیه می‌شود مشکل را با پزشک در میان بگذارید و در کنار آن، از درمان‌های طبیعی بهره‌ بگیرید. همه‌ی این روش‌ها در صورتی مفید و جایز هستند که پزشک اجازه‌ی استفاده از آنها را بدهد. در غیر این صورت هرگز با درمان‌های خودسرانه، سلامت خود را به خطر نیندازید. فراموش نکنید که رعایت بهداشت، گام بزرگی در جلوگیری و ابتلا به بیماری‌های قارچ پوستی و عفونت است.

منابع:
ایسنا
بازده
چطور
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.