تبیان، دستیار زندگی

بررسی رفتار خواص

سازِ ناکوک احمدی‌نژاد

احمدی‌نژاد با رویکردی کاملا متفاوت وارد دولت یازدهم وارد عرصه شد ولی هرگز نتوانست فضای بزرگی از بدنه اجتماعی را با خود همراه کند بطوریکه در دفاع از وی و در مقابله با رقبای او به میدان بیایند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
احمدی نژاد
اکثریت مردم در سال 84 به احمدی نژاد رای دادند تا نیروی جوان ولایی، سکان امور اجرایی کشور را به عهده گیرد و تلاش‌های چشمگیر او و همکارانش را در طول 4 سال خدمت بی‌وقفه، مشاهده کردند. اما مرور خاطرات تلخ سال 88 و دور دوم ریاست جمهوری وی، از تقابل‌های سوال انگیز و مخالفت های عملی از فرامین رهبری، تا تصمیمات عجولانه و اجراهای بی تدبیر وی، بسیار تلخ و ناامید کننده است. 


احمدی نژاد و تفکرات جدید

مردم ایران، در برهه زمانی خاصی، زمام امور کشور را با علاقه به فردی سپردند که از ولایت برای به قدرت رسیدن هزینه کرد، اما به تدریج مشاهده کردند که او تحت تاثیر برخی اطرافیان به انحراف کشیده شد. گسترش برخی اعتقادات خاص و نیز پیام‌ها و بیانیه‌های معنادار، طرفداران وی را به تامل و تفکری بیش از پیش وا داشت، تغییراتی که از آن دوران تا کنون ادامه دار بوده است.

بازگشت دوباره

احمدی نژاد که سابقه‌ای در ظاهرپذیری داشت، پس از سال‌ها بار دیگر بر سر مسئله‌ای مهم، به ظاهر توصیه رهبر انقلاب را پذیرفت اما در عمل کار خود را انجام داد. موضوع از این قرار بود که پس از توصیه اکید رهبری مبنی بر عدم حضور وی بعنوان کاندیدای ریاست جمهوری سال 96، و اعلام آشکار او در پذیرش این توصیه، در کمال ناباوری شاهد حضور وی و دو تن از نزدیک ترین یارانش برای ثبت نام در انتخابات بودیم، مسئله‌ای که خشم بسیاری از مردم را به همراه داشت. البته شبیه این اتفاق را در واکنش احمدی نژاد به نامه‌ی تاریخی رهبر معظم انقلاب در عدم سمت‌ دهی به اسفندیار رحیم مشایی نیز مشاهده کرده‌ایم.

در واقع در هر مرحله‌ای، این احمدی‌نژاد و خواسته‌های اوست که چارچوب‌ها را تعریف می‌کند و او در قاعده‌ای که دلخواهش نباشد، محدود نخواهد شد.


نامه نگاری به قوه قضائیه

مدت‌ها است که در گوشه و کنار اخبار سیاسی ایران، شاهد خبرهایی از دادگاه‌های اطرافیان احمدی نژاد هستیم. موضوعی که گاه فضای سیاسی جامعه را نیز ملتهب کرد است. وی با ارسال نامه به رییس دستگاه قضا نشان داد که رویه اخیر او با هدف به فراموشی ‏سپردن ‏عملکرد ۸ ساله در دولت، ادامه خواهد داشت.‏ بی‌شک سخنرانی‌های خیابانی و انتشار بیانیه‌های مستمر، نشان از ضعف سیاسی وی و تلاش برای بازیابی قدرت از دست رفته است.

احمدی نژاد در سال‌‏های ‏اخیر به ویژه پس از پایان دوران ریاست جمهوری، تلاش کرده به جای پاسخگویی، پرسشگر باشد. وی همه اتهامات مربوط به تخلفات نزدیکان خود را، ناروا دانسته و بدون سندی محکمه پسند سعی در تبرئه دارد.(1)


بست نشینی در حرم حضرت عبدالعظیم

یکی دیگر از کارهایی که احمدی نژاد با انجام آن، خوراک خبری فراوانی برای معاندین نظام تامین کرد؛ همراهی در بست نشینی اعضای کابینه‌اش در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) بود. این موضوع زمانی اتفاق افتاد که دادستان تهران اعلام کرد، اتهامات بقایی، مالی است. در این راستا عباس امیری‌فر، امام‌جماعت مسجد نهاد ریاست‌جمهوری که زمانی به حلقه احمدی‌نژاد بسیار نزدیک بود، معتقد است که بقایی چون می‌داند محکوم می‌شود، فرار رو به جلو را کلید زده است.(2)
هر که خود را محور انقلاب و نظام و ایران دید، قطعا خداوند خواری درونش را به مردم نشان خواهد داد. زیرا که قلب ها در دست اوست و اسلام دین اوست، حتما کسانی را خواهد آورد که از دین و کشور دین دار محافظت خواهند کرد.

اعتماد به نفس

اعتماد به نفس کاذب، گاهی سبب بروز بسیاری از رفتارها و کنش‌های نامتعارف می‌شود. گرچه بنظر می رسد که ادعای مدیریت جهان از سوی احمدی نژاد، شعاری بیش نیست اما او واقعا چنین توانایی را در خود می‌بیند. زیرا پیروزی‌ او بر هاشمی رفسنجانی در سال 84 و نیز کسب رای اکثریت در انتخابات ۸۸، این مهم را بر او مشتبه کرد که می‌تواند مرد شماره یک جهان باشد!(3)

سخن پایانی

چه در عرصه اقتصاد و چه در عرصه جهاد و هر که خود را محور انقلاب و نظام و ایران دید، قطعا خداوند خواری درونش را به مردم نشان خواهد داد. زیرا که قلب ها در دست اوست و اسلام دین اوست، حتما کسانی را خواهد آورد که از دین و کشور دین دار محافظت خواهند کرد.
پی نوشت:
1- هدف احمدی نژاد از نامه نگاری هایش چیست؟ انتخاب،مهر ۱۳۹۶
2- چرایی بست‌ نشینی در حرم شاه عبدالعظیم، سایت ساعت 24،  آبان ۱۳۹۶
3-اهداف احمدی نژاد برای بازگشت به قدرت از نگاه پرویز امینی، پایگاه اطلاع رسانی 724، فروردین 1396