تبیان، دستیار زندگی

میهمانانی که خاص تحویل گرفته می شوند

پذیرایی ویژه خداوند از میهمانان ماه رجب

بندگانی از خداوند، نگاه ویژه و خاصی را از جانب پروردگار در این ماه به خود جلب می کنند؛ آن هایی که برای آمدن این ماه لحظه شماری می کردند تا تلاش خود را برای میهمانی خدا در ماه رمضان آغاز کنند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
 پذیرایی ویژه خداوند برای میهمانان ماه رجب
حتما شما هم تصدیق می کنید که فصل ها و ماه هایی در سال هستند که حال و هوای زندگی انسان را تغییر می دهند؛ گویی با آمدنشان بهار معنوی و روحی و البته برکات خاصی را به زندگی ها هدیه می دهند. یکی از این ماه های ارزشمند، ماه رجب است. ماهی که با آمدنش نوید آمرزش گناهان و ریزش رحمت الهی را نوید می دهد؛ در این باره از رسول خدا صلی‌الله علیه وآله روایت‌ شده که فرمودند: رَجَبٌ شَهْرُ اللَّهِ الْأَصَبُّ یَصُبُ‏ اللَّهُ‏ فِیهِ‏ الرَّحْمَةَ عَلَى عِبَادِه (1) ؛‏ ماه رجب " شهرُ اللَّه الاَصَبّ " است و آن را " اَصَبّ " گویند از این‌ جهت که خداوند در این ماه، رحمت خود را به‌ سوی بندگان سرازیر می‌کند.

در جای دیگری روایت می فرماید: «رَجَبٌ شَهْرٌ عَظِیمٌ یُضَاعِفُ اللَّهُ فِیهِ الْحَسَنَاتِ وَ یَمْحُو فِیهِ السَّیِّئَاتِ مَنْ صَامَ یَوْماً مِنْ رَجَبٍ تَبَاعَدَتْ عَنْهُ النَّارُ مَسِیرَةَ مِائَةِ سَنَةٍ وَ مَنْ صَامَ ثَلَاثَةَ أَیَّامٍ وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّة: ماه رجب، ماه بزرگى است كه در آن حسنات چند برابر و گناهان در آن محو مى ‏شود. كسى كه یك روز در ماه رجب روزه بگیرد، آتش جهنّم به اندازه یك‌ صد سال از او فاصله مى ‏گیرد، و كسى كه سه روز در آن ماه روزه بگیرد، بهشت براى او واجب مى‏ شود.»(2) این ها گوشه‌هایی هستند از رحمت الهی در ماه رجب.

روز قیامت اهل عبادت در ماه رجب، جداگانه صدا زده می‌ شوند و خداوند متعال آنها را به‌ صورت ویژه به درگاه خود فرا می‌ خواند: «إِذَا كَانَ یَوْمُ الْقِیَامَةِ نَادَى مُنَادٍ فِی بُطْنَانِ الْعَرْشِ أَیْنَ الرَّجَبِیُّونَ ...» چون روز رستاخیز به پا شد، سروشى از درون عرش ندا مى‏ دهد! رجبى ‏ها كجایند؟



میهمانانی که خاص تحویل گرفته می شوند

در این ماه است که اگر خوب واردش شویم و آغاز خوبی داشته باشیم، از طرف خداوند خوب تحویل گرفته می شویم، بندگانی از خداوند، نگاه ویژه و خاصی را از جانب پروردگار در این ماه به خود جلب می کنند؛ آن هایی که برای آمدن این ماه لحظه شماری می کردند تا تلاش خود را برای میهمانی خدا در ماه رمضان آغاز کنند، تلاش کنندگان در این ماه به تعبیر قرآن کریم «وَ السَّابِقُونَ السَّابِقُونَ* أُوْلَئکَ الْمُقَرَّبُونَ» (3) هستند. آنهایی که جلوتر به پیشواز می‌روند، قطعاً جور خاصّی توسط خداوند متعال تحویل گرفته می‌شوند.


اینها از دوستان خاصّ حضرت حق به‌ حساب خواهند آمد، به حدّی که روز قیامت اهل عبادت در ماه رجب، جداگانه صدا زده می‌شوند و خداوند متعال آنها را به‌ صورت ویژه به درگاه خود فرا می‌خواند: «إِذَا كَانَ یَوْمُ الْقِیَامَةِ نَادَى مُنَادٍ فِی بُطْنَانِ الْعَرْشِ أَیْنَ الرَّجَبِیُّونَ ...» (4) چون روز رستاخیز به پا شد، سروشى از درون عرش ندا مى‏ دهد! رجبى ‏ها كجایند؟

بندگانی از خداوند، نگاه ویژه و خاصی را از جانب پروردگار در این ماه به خود جلب می کنند؛ بندگانی که برای آمدن این ماه لحظه شماری می کردند تا تلاش خود را برای میهمانی خدا در ماه رمضان آغاز کنند، تلاش کنندگان در این ماه به تعبیر قرآن کریم «وَ السَّابِقُونَ السَّابِقُونَ* أُوْلَئکَ الْمُقَرَّبُونَ» هستند. آنهایی که جلوتر به پیشواز می‌ روند، قطعاً جور خاصّی توسّط خداوند متعال تحویل گرفته می‌شوند.


گروهى بر مى‏‌خیزند كه چهره‌‏شان براى مردم محشر مى‏ درخشد، بر سرشان تاج پادشاهى آكنده از مروارید و یاقوت است. همراه هر یك از ایشان هزار فرشته از سوى راست و هزار فرشته از سوى چپ ایستاده ‏اند و به او مى‏ گویند اى بنده خدا! كرامت خداى بر تو گوارا باد! از عرش هم ندا مى ‏آید كه اى بندگان من! سوگند به عزت و جلال خودم جایگاه شما را گرامى و عطاى شما را فراوان قرار مى‏ دهم و غرفه ‏هایى از بهشت به شما ارزانى مى‏‌دارم كه از زیر آن جوى‏ ها جارى است و جاودانه در آن خواهید بود و پاداش عمل ‏كنندگان چه نیكوست، شما براى من در ماهى روزه گرفتید كه حرمت آن ماه را بزرگ و حق آن را واجب كرده ‏ام. اى فرشتگان من! این بندگان مرا به بهشت درآورید. (5)
و این گونه می شود کسی که با پای دل وارد این ماه می شود، حتما خوش آمدگویی پروردگارشان را با گوش جان خواهد شنید؛ "ای دوستان خاصّ من، به ماه عبادت خوش آمدید!"
با شروع این ماه ارزشمند، روزهایش را قدر بدانیم؛ هر یک روز ماه رجب، فرصتی دوباره برای شکوفایی و بارور شدن انسان و انسانیت است، هر فرصتی هم نعمت است و هر نعمتی نیازمند شکر و سپاس است. و آیا شکر و سپاس نعمت جز این است که انسان نعمت را بشناسد، بر طبق اقتضای این نعمت رفتار کند و از آن بهره ببرد؟
در هر ساعتی از ساعات ماه رجب، اگر انسانی هوشمند و زرنگ باشیم، می توانیم راه چند ساله را یک ماهه طی کنیم.

پی نوشت:
1- بحار الأنوار ، ج‏94، ص 36
2- ثواب الأعمال و عقاب الأعمال ص54
3- واقعه/10-11
4- روضة الواعظین و بصیرة المتعظین، ج ‏2
5- روضه‌الواعظین/ج/ص 104

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.